Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Philips Koninklijke AEX:PHIA.NL, NL0000009538

  • 18,850 19 apr 2024 17:38
  • -0,045 (-0,24%) Dagrange 18,575 - 18,930
  • 2.144.401 Gem. (3M) 2M

Philips 2022

7.913 Posts
Pagina: «« 1 ... 354 355 356 357 358 ... 396 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 3 december 2022 21:47
    Technisch gezien zit het aandeel gevangen in een meedogenloze neerwaartse trend.
    Het herstel vanaf het meerjarige dieptepunt van EUR 12,13 is tot nu toe vrij zwak geweest.
    Er is nog potentieel, maar de stieren moeten zo snel mogelijk het hoogtepunt van EUR 14,80 overwinnen.

    Onder de 12,13 EUR zijn daarentegen verdere prijsverliezen te verwachten en zijn ook enkelcijferige prijzen mogelijk.
    In dit geval wachten de volgende steunen op 11,10 EUR en 9,70 EUR.
  2. forum rang 7 €URO-Trader 4 december 2022 17:00
    quote:

    Opdebankkrijgjeniets schreef op 4 december 2022 12:00:

    We gaan het zien. Ik heb er alle vertrouwen in dat Philips over een jaar boven de 20 euro staat.
    ik heb er meer vertrouwen in dan bij Galapagos. Geen inkomsten, wel hoge cashburn. Philips, wel inkomsten, hoge cashburn. In principe 2 bedrijven met onbetrouwbare CEO's.
  3. [verwijderd] 5 december 2022 09:31
    2023 wordt een belangrijk jaar

    - China moet weer verder open gaan
    - Meerdere bronnen vinden voor componenten
    - Orderboek uitleveren

    Philips heeft 1 miljard overbruggingskrediet gekregen om dit te realiseren en voor Q4 van dit jaar verwacht ze een positieve vrije kasstroom van 600 miljoen. Die twee samen geven de tijd die nodig is om orde op zaken te stellen

    Indien dit gerealiseerd is hangt alleen de juridische afwikkeling nog boven de markt. Maar het zou zo weleens 2024 of verder kunnen worden voordat die gesetteld is. Als in de tussentijd Philips weer een goedlopende winstgevende machine is dan moet ze eventuele kosten daarvan ook op de kin kunnen nemen. En dan een streep eronder en door.
  4. forum rang 6 RJ 80 5 december 2022 12:25
    quote:

    optiejunky schreef op 5 december 2022 03:48:

    [...]

    Nee! wat men vergeet is de power of China. ( en de verstokte supplychains).
    Philips is hier door minimaal 6 euro EXTRA gezakt. Koers gaat eerst naar 20 EU.
    Wel uitleggen dan, want hier kan niemand iets mee. Nog een koersroeptoeter hier is onnodig.

    De daling van 40+ naar 20- en zelfs bijna een 10tje is waarschijnlijk ook irrationeel en dat had minder irrationeel kunnen zijn of juist meer. Waar jij die 6 euro vanaf haalt is nogal dikke duim gezuig…. Philips kan het zo goed doen als ze kan (hopelijk) met de divisies die niets met het apneu debacle te maken hebben, maar zolang dat dat US rechtsgang als een zwaard van D. er boven blijft hangen heeft koersen roepen helemaal geen zin. Zie Bayer, jarenlang en veel langer dan gedacht, tot nu aan toe nog altijd ondergewaardeerd door het Monsanto gedoe. Dat kan bij PHilips ook zo gaan, onderschat dat niet.

    Wel mee eens is, als daar duidelijkheid over komt en de schade die daaruit voorkomt zit al in de boeken van Philips, dan mag je best die spurt omhoog verwachten. Dan is 20 zelfs aan de (erg) lage kant. Maar tot dan heeft het helemaal 0 toegevoegde waarde iets van koersen te roepen. Die 20 blaten en 10 of minder verwachten, beide lariekoek op dit moment want je weet dat niet. Je kan wel goed gokken, de gokkers die het goed hebben straks gaan hier hun gelijk halen, en zijn onvindbaar als dat niet zo is….. eerst maar s bedrijfs statements afwachten.
  5. forum rang 7 €URO-Trader 5 december 2022 12:49
    Ik koop pas bij rond de €10, of dat de beerput compleet geopend wordt. En dan bedoel ik een uitnodiging vd rechter op persoonlijke titel vh kader. Dat men hier bewust desinformatie verspreidde alwetende dat men incorrecte apneu-appararuur verkocht dat hoogstwaarschijnlijk kanker veroorzaakt, is zeker een rechtszaak waard. Laat men maar met de billen bloot gaan en desnoods een aantal jaren de cel in.
  6. forum rang 5 Drs P. 5 december 2022 13:44
    quote:

    Service schreef op 5 december 2022 10:34:

    De CEO zou afgelopen maand met een nadere toelichting komen over de stand van zaken bij Philips.
    Nog niets voorbij zien komen
    Waarom niet ?
    Over transparantie gesproken !,
    Jakobs zal een "update" combineren met de winstwaarschuwing voor Q4 zeer waarschijnlijk
  7. forum rang 5 Drs P. 5 december 2022 13:44
    quote:

    €URO-Trader schreef op 5 december 2022 12:49:

    Ik koop pas bij rond de €10, of dat de beerput compleet geopend wordt. En dan bedoel ik een uitnodiging vd rechter op persoonlijke titel vh kader. Dat men hier bewust desinformatie verspreidde alwetende dat men incorrecte apneu-appararuur verkocht dat hoogstwaarschijnlijk kanker veroorzaakt, is zeker een rechtszaak waard. Laat men maar met de billen bloot gaan en desnoods een aantal jaren de cel in.
    heel verstandig!
  8. forum rang 9 nine_inch_nerd 5 december 2022 13:47
    Philips krijgt het benauwd in apneuaffaire door belastende e-mails

    fd.nl/financiele-markten/1459212/phil...

    Philips kan zijn borst natmaken. Talloze rechtszaken zijn tegen het bedrijf aangespannen, vanwege de zogenoemde apneuaffaire, en steeds duidelijker wordt dat Philips het lastig gaat krijgen om zich adequaat te verdedigen. Vooral in Amerikaanse rechtszaken is bewijsmateriaal ingediend waaruit blijkt dat Philips al langer wist van de problemen met zijn apneu- en beademingsapparaten dan het bedrijf zelf heeft gemeld.

    Zo is er een mail uit augustus 2016 opgedoken van een zekere Bob Marsch, een medewerker van het bedrijf PolyTech, de leverancier van geluiddempende schuim. Aan de producent van het schuim meldt Marsch dat een van zijn klanten ongerust is, omdat het schuim in een medisch apparaat blijkt te kunnen 'degraderen'. 'Ze informeren opnieuw', schrijft Marsch. De klant in dit verhaal is Philips.

    Niet bestand tegen hitte en vocht

    Nog diezelfde dag antwoordt de producent Burnett dat het schuim niet goed bestand is tegen hitte en vochtige omstandigheden en mogelijk binnen een jaar uiteen kan vallen. De klant zou beter af zijn met een ander soort schuim, schrijft Lee Lawler van Burnett. (Lawler en Burnett hebben de mails vrijgegeven om te bewijzen dat hen niets te verwijten valt.) Daarop meldt Marsch meteen dat hij het advies zal doorgeven.

    Maar Philips schakelde niet over op ander schuim. Bijna vijf jaar na de mailwisseling maakte het bedrijf in april 2021 voor het eerst publiekelijk melding van problemen met het geluiddempende schuim in zijn apneu- en beademingsapparaten. Patiënten kunnen mogelijk brokstukjes en chemische gassen inademen, wat ernstige aandoeningen kan veroorzaken, uiteenlopend van astma tot kanker. Weer twee maanden later begon Philips met een enorme terugroepactie van 5,5 miljoen apparaten.

    Procedures in zeker zeven landen

    De apneuaffaire heeft Philips in een diepe crisis gestort. Het aandeel Philips heeft sinds april 2021 circa zeventig procent van zijn waarde verloren en de beurswaarde van het concern is verschrompeld van €40 mrd naar €14 mrd. Topman Frans van Houten trad dit jaar versneld terug, waarna zijn opvolger bekendmaakte dat Philips dit jaar zwaar in de verliezen duikt en 4000 banen schrapt.

    $1,3 mrd

    Phlips schreef al $1,3 mrd op het Amerikaanse dochterbedrijf Respironics, dat de apneu-apparaten maakt

    Jakobs staat voor een enorme uitdaging, alleen al door de ongekende hoeveelheid rechtszaken die op Philips afkomt. Het Nederlandse concern moet zich op vier fronten verweren. Patiënten in zeker zeven landen hebben procedures aangespannen, en ook beleggers proberen hun schade te verhalen. Daarnaast zijn er medische toezichthouders, met name de Amerikaanse FDA, die een strafrechtelijke onderzoek zijn begonnen. En ten slotte is er nog het bedrijf SoClean, dat Philips beticht van smaad.

    SoClean zet zaak tegen Philips door

    Om met die laatste te beginnen: SoClean is een Amerikaans bedrijf dat schoonmaakmachines levert voor apneuapparaten. Philips ontraadt het gebruik van de machines sterk, omdat die gebruik maken van een schoonmaakmiddel dat het geluiddempende schuim zou aantasten. Onzinnige kwaadsprekerij, volgens SoClean, dat stelt zeker $200 mln aan schade te hebben geleden.

    In oktober bleek dat SoClean zijn zaak doorzet. In zijn aanklacht maakt SoClean dankbaar gebruik van de mails uit 2016. Het bedrijf betoogt dat Philips heel goed weet dat de problemen met het schuim worden veroorzaakt door hitte en vocht en niet door de schoonmaakmachines. SoClean verwijst ook naar een rapport van de Amerikaanse FDA, waaruit blijkt dat PolyTech al in oktober 2015 berichten van Philips had gekregen over beschadigd schuim.

    Schikking met FDA

    In de Verenigde Staten en mogelijk ook in andere landen hangt Philips een strafrechtelijke procedure boven het hoofd, wegens nalatigheid of vergelijkbare aanklachten. Tegelijkertijd moet Philips aan de FDA laten zien dat het bedrijf zijn leven betert en zijn kwaliteitscontrole op orde brengt. Sinds juli praat Philips in deze kwestie al over een schikking, inclusief een verbeterplan en de acceptatie van sancties.

    257

    Claimadvocaten in de VS, die tienduizenden patiënten vertegenwoordigen, spanden 257 zaken tegen Philips aan.

    Die sancties gaan pijn doen, weet het bedrijf uit ervaring. Philips schikte in 2017 al eens een kwestie rond tekortkomingen bij zijn defibrillatoren, toen het de productie deels moest stilleggen en de winsten op de verkoop van andere apparaten moest afdragen. Dergelijke straffen hangen nu ook in de lucht. Vooruitlopend op een akkoord heeft het concern al €1,3 mrd afgeschreven op de waarde van het Amerikaanse dochterbedrijf Respironics, dat de apneuapparaten maakt.

    Aanklachten van tienduizenden patiënten
    .......

    'Geen goede situatie voor gebruikers'
    ...........

    Ook topman aansprakelijk gesteld

    En dan ziet Philips zich ook nog geconfronteerd met procedures van beleggers, die grote verliezen hebben geleden. De procedure van Amerikaanse beleggers is eveneens gebundeld in een class action, in dit geval in New York. Opvallend is dat in deze procedure ook Van Houten en de tweede man van Philips, chief financial officier Abhijit Bhattacharya, zijn gedaagd.

    €16 mrd
    ............

    Philips in overleg met de VEB

    Opmerkelijk genoeg is de VEB die zich tot nu toe zeer strijdbaar heeft getoond, nog niet naar de rechter gestapt. Everts meldt juist dat tussen Philips en de VEB overleg gaande is. Ook herinnert hij eraan dat de VEB in het verleden in andere claimzaken, bijvoorbeeld met Ahold, schikkingen heeft weten te bereiken, inclusief schadevergoedingen voor beleggers.

    Betekent het uitblijven van een gang naar de rechter dat de VEB achter de schermen al overlegt over een schikking voor beleggers? Everts wil die vraag niet beantwoorden. Wel zegt hij: 'We hebben Philips steeds opgeroepen met alle partijen rond de tafel te gaan zitten, zodat het bedrijf zijn blik weer naar voren kan richten.'
  9. forum rang 9 nine_inch_nerd 5 december 2022 13:54
    Innovating with health data: a story from the inside out
    Ymke de Jong
    Data Science Professional, Philips

    There is no arguing that digital transformation has helped revolutionise many industries, including healthcare. In my role as a data scientist, I have seen our field’s solutions and strategies change as technology advanced and patients’ expectations evolved. Now that I work as a data and Artificial Intelligence (AI) partnerships lead, I strive for a multi-disciplinary approach to help pave the way for digital transformation to increase the adoption of digital technologies. To achieve the full potential of digital transformation in healthcare, we have to overcome technological as well as regulatory hurdles, which can only happen if we work together.

    Establishing a core of collaboration

    Working in a collaborative ecosystem is critical for healthcare innovation. When bringing together industry technicians, academics, and clinicians, we focus our efforts on clinical problems to solve with digital technology. This is key: technology is the tool we use to address clinical problems, not the driver of our developments. This multi-disciplinary approach works very well, and when missing, it is often the reason for a slower development and adoption of new technologies such as AI.

    Layering on data complexity

    The efficient, effective and secure use of data is foundational for digital transformation. Pre-COVID-19 findings (the most recent available on the RBCCM platform[1] attribute up to one-third of the world’s data to the healthcare industry. Nearly two-thirds (65%)[2] of healthcare leaders believe that the value data brings in areas such as digital health records, patient monitoring, and medical devices makes the time and resource investments required worthwhile. But for now, 46% of leaders view data as more of a burden than an asset. Among the barriers they named: limited technology infrastructure, staff reluctance or data illiteracy, and concerns about privacy and security[3].

    Harmonising policies

    As we consider how to leverage data and AI for insights and decision-making in healthcare, it’s important to emphasise that the value of data lies in its use and re-use. There we face a challenge related to the interpretation of Europe’s General Data Protection Regulation (GDPR). It can be a delicate operation to remain in compliance with GDPR while expanding the use of data. Examples include unlocking data siloes to derive fresh insights, or aligning definitions for key terms, such as ‘personal data’ and ‘anonymisation.’ Divergent and excessively strict interpretation across Member States of what constitutes anonymous or anonymised data hinders lawful data processing. This makes it extremely difficult and impractical for organisations to agree on whether and how to use data in the context of (scientific) research. This has a downstream impact on the development of AI models that could address such challenges as bias in digital health technologies.

    A common and supportive regulatory framework is essential to make Europe more competitive in the global digital health market. The European Health Data Space is a welcome initiative to set out a suitable data-sharing framework for the benefit of patients, healthcare providers, and health systems. When it aligns with other regulatory frameworks, such as GDPR, the EU Data Act, and the proposed EU AI Act, we get closer to legal certainty about the use and re-use of health data – and we incentivise the industry to invest in innovation in a meaningful way.

    Completing the story

    There is great momentum to unlock meaningful insights from data, but this effort will only be a success when working together within a clear, consistent and harmonised EU framework.
  10. forum rang 5 Drs P. 5 december 2022 14:10
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 5 december 2022 13:47:

    Philips krijgt het benauwd in apneuaffaire door belastende e-mails

    fd.nl/financiele-markten/1459212/phil...

    Philips kan zijn borst natmaken. Talloze rechtszaken zijn tegen het bedrijf aangespannen, vanwege de zogenoemde apneuaffaire, en steeds duidelijker wordt dat Philips het lastig gaat krijgen om zich adequaat te verdedigen. Vooral in Amerikaanse rechtszaken is bewijsmateriaal ingediend waaruit blijkt dat Philips al langer wist van de problemen met zijn apneu- en beademingsapparaten dan het bedrijf zelf heeft gemeld.

    Zo is er een mail uit augustus 2016 opgedoken van een zekere Bob Marsch, een medewerker van het bedrijf PolyTech, de leverancier van geluiddempende schuim. Aan de producent van het schuim meldt Marsch dat een van zijn klanten ongerust is, omdat het schuim in een medisch apparaat blijkt te kunnen 'degraderen'. 'Ze informeren opnieuw', schrijft Marsch. De klant in dit verhaal is Philips.

    Niet bestand tegen hitte en vocht

    Nog diezelfde dag antwoordt de producent Burnett dat het schuim niet goed bestand is tegen hitte en vochtige omstandigheden en mogelijk binnen een jaar uiteen kan vallen. De klant zou beter af zijn met een ander soort schuim, schrijft Lee Lawler van Burnett. (Lawler en Burnett hebben de mails vrijgegeven om te bewijzen dat hen niets te verwijten valt.) Daarop meldt Marsch meteen dat hij het advies zal doorgeven.

    Maar Philips schakelde niet over op ander schuim. Bijna vijf jaar na de mailwisseling maakte het bedrijf in april 2021 voor het eerst publiekelijk melding van problemen met het geluiddempende schuim in zijn apneu- en beademingsapparaten. Patiënten kunnen mogelijk brokstukjes en chemische gassen inademen, wat ernstige aandoeningen kan veroorzaken, uiteenlopend van astma tot kanker. Weer twee maanden later begon Philips met een enorme terugroepactie van 5,5 miljoen apparaten.

    Procedures in zeker zeven landen

    De apneuaffaire heeft Philips in een diepe crisis gestort. Het aandeel Philips heeft sinds april 2021 circa zeventig procent van zijn waarde verloren en de beurswaarde van het concern is verschrompeld van €40 mrd naar €14 mrd. Topman Frans van Houten trad dit jaar versneld terug, waarna zijn opvolger bekendmaakte dat Philips dit jaar zwaar in de verliezen duikt en 4000 banen schrapt.

    $1,3 mrd

    Phlips schreef al $1,3 mrd op het Amerikaanse dochterbedrijf Respironics, dat de apneu-apparaten maakt

    Jakobs staat voor een enorme uitdaging, alleen al door de ongekende hoeveelheid rechtszaken die op Philips afkomt. Het Nederlandse concern moet zich op vier fronten verweren. Patiënten in zeker zeven landen hebben procedures aangespannen, en ook beleggers proberen hun schade te verhalen. Daarnaast zijn er medische toezichthouders, met name de Amerikaanse FDA, die een strafrechtelijke onderzoek zijn begonnen. En ten slotte is er nog het bedrijf SoClean, dat Philips beticht van smaad.

    SoClean zet zaak tegen Philips door

    Om met die laatste te beginnen: SoClean is een Amerikaans bedrijf dat schoonmaakmachines levert voor apneuapparaten. Philips ontraadt het gebruik van de machines sterk, omdat die gebruik maken van een schoonmaakmiddel dat het geluiddempende schuim zou aantasten. Onzinnige kwaadsprekerij, volgens SoClean, dat stelt zeker $200 mln aan schade te hebben geleden.

    In oktober bleek dat SoClean zijn zaak doorzet. In zijn aanklacht maakt SoClean dankbaar gebruik van de mails uit 2016. Het bedrijf betoogt dat Philips heel goed weet dat de problemen met het schuim worden veroorzaakt door hitte en vocht en niet door de schoonmaakmachines. SoClean verwijst ook naar een rapport van de Amerikaanse FDA, waaruit blijkt dat PolyTech al in oktober 2015 berichten van Philips had gekregen over beschadigd schuim.

    Schikking met FDA

    In de Verenigde Staten en mogelijk ook in andere landen hangt Philips een strafrechtelijke procedure boven het hoofd, wegens nalatigheid of vergelijkbare aanklachten. Tegelijkertijd moet Philips aan de FDA laten zien dat het bedrijf zijn leven betert en zijn kwaliteitscontrole op orde brengt. Sinds juli praat Philips in deze kwestie al over een schikking, inclusief een verbeterplan en de acceptatie van sancties.

    257

    Claimadvocaten in de VS, die tienduizenden patiënten vertegenwoordigen, spanden 257 zaken tegen Philips aan.

    Die sancties gaan pijn doen, weet het bedrijf uit ervaring. Philips schikte in 2017 al eens een kwestie rond tekortkomingen bij zijn defibrillatoren, toen het de productie deels moest stilleggen en de winsten op de verkoop van andere apparaten moest afdragen. Dergelijke straffen hangen nu ook in de lucht. Vooruitlopend op een akkoord heeft het concern al €1,3 mrd afgeschreven op de waarde van het Amerikaanse dochterbedrijf Respironics, dat de apneuapparaten maakt.

    Aanklachten van tienduizenden patiënten
    .......

    'Geen goede situatie voor gebruikers'
    ...........

    Ook topman aansprakelijk gesteld

    En dan ziet Philips zich ook nog geconfronteerd met procedures van beleggers, die grote verliezen hebben geleden. De procedure van Amerikaanse beleggers is eveneens gebundeld in een class action, in dit geval in New York. Opvallend is dat in deze procedure ook Van Houten en de tweede man van Philips, chief financial officier Abhijit Bhattacharya, zijn gedaagd.

    €16 mrd
    ............

    Philips in overleg met de VEB

    Opmerkelijk genoeg is de VEB die zich tot nu toe zeer strijdbaar heeft getoond, nog niet naar de rechter gestapt. Everts meldt juist dat tussen Philips en de VEB overleg gaande is. Ook herinnert hij eraan dat de VEB in het verleden in andere claimzaken, bijvoorbeeld met Ahold, schikkingen heeft weten te bereiken, inclusief schadevergoedingen voor beleggers.

    Betekent het uitblijven van een gang naar de rechter dat de VEB achter de schermen al overlegt over een schikking voor beleggers? Everts wil die vraag niet beantwoorden. Wel zegt hij: 'We hebben Philips steeds opgeroepen met alle partijen rond de tafel te gaan zitten, zodat het bedrijf zijn blik weer naar voren kan richten.'

    nogmaals open uw ogen: Philips zal in 2023 (als men uiteindelijk full disclosure gaan geven), waarschijnlijk al in Q1 een enorme reservering moeten doen, met bijna negatieve cashflow en een schuld van nu al 7.5 mrd geeft dit een enorme leverage. Men zal flink geld moeten gaan ophalen, zeer waarschijnlijk met het passeren van dividend over 2022 en 2023 plus een significante emissie.
  11. forum rang 5 DPL64 5 december 2022 15:45
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 5 december 2022 13:47:

    Philips krijgt het benauwd in apneuaffaire door belastende e-mails

    fd.nl/financiele-markten/1459212/phil...

    [i]Philips kan zijn borst natmaken. Talloze rechtszaken zijn tegen het bedrijf aangespannen, vanwege de zogenoemde apneuaffaire, en steeds duidelijker wordt dat Philips het lastig gaat krijgen om zich adequaat te verdedigen. Vooral in Amerikaanse rechtszaken is bewijsmateriaal ingediend waaruit blijkt dat Philips al langer wist van de problemen met zijn apneu- en beademingsapparaten dan het bedrijf zelf heeft gemeld.

    Dit is allemaal oud nieuws en al geruime tijd bekend. Thieu Vaessen doet erg eenzijdige verslaggeving over Philips.
  12. forum rang 9 nine_inch_nerd 5 december 2022 16:54
    quote:

    DPL64 schreef op 5 december 2022 15:45:

    [...]

    Dit is allemaal oud nieuws en al geruime tijd bekend. Thieu Vaessen doet erg eenzijdige verslaggeving over Philips.
    Goed gezien.
    Wel fijn dit nog eens als ‘de analyse’ (subtitel van het artikel) en als samenvatting hier te hebben (of kies je liever voor shorters negativiteit dat hier dagelijks geplaatst wordt?).

    Je ziet veel eindjaarsverslagen verschijnen en dit is er een van…
7.913 Posts
Pagina: «« 1 ... 354 355 356 357 358 ... 396 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links