Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.236 Posts
Pagina: «« 1 ... 1127 1128 1129 1130 1131 ... 1262 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 1 december 2022 16:05
    Amerikaanse industrie krimpt - S&P

    Inkoopmanagersindex in november gedaald tot 47,7.

    (ABM FN-Dow Jones) De economische activiteit in de industrie in de Verenigde Staten is in november gekrompen. Dit bleek donderdag uit definitieve cijfers van S&P Global.

    De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 50,4 tot 47,7. Uit voorlopige data bleek eerder een indexstand van 47,6.

    Terwijl de zorgen over de aanvoerketen aanhouden, met name met betrekking tot de coronalockdowns in China, verschuiven de zorgen van bedrijven over de aanbodkant naar de somber wordende outlook voor de vraag, volgens econoom Chris Williamson van S&P Global.

    "Het [huidige] ondernemersvertrouwen blijft een van de somberste van het afgelopen decennium", aldus de econoom.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, waar minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 10 voda 1 december 2022 16:06
    Amerikaanse industrie krimpt sterker dan verwacht - ISM

    Inkoopmanagersindex daalt tot 49,0 in november.

    (ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de industrie in de Verenigde Staten is in november gekrompen. Dit bleek donderdag uit cijfers van Institute for Supply Management.

    De inkoopmanagersindex van ISM daalde op maandbasis van 50,2 naar 49,0. Er werd door economen voor november gerekend op een indexniveau van 49,8.

    De index voor nieuwe orders kromp ook, net de werkgelegenheidsindex.

    Inkoopdata van S&P Global lieten eerder vanmiddag ook al een krimp zien, met een daling van de index van 50,4 in oktober naar 47,7 afgelopen maand.

    Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 10 voda 2 december 2022 06:26
    Wall Street sluit lager in aanloop naar banenrapport

    Door ABM Financial News op donderdag 1 december 2022
    Views: 3.906

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag overwegend lager gesloten in aanloop naar het belangrijke banenrapport van vrijdag. De S&P 500 daalde 0,1 procent op 4.076,57 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 34.395,01 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent hoger bij een stand van 11.482,45 punten.

    De markten wonnen woensdag terrein na uitspraken van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell, die erop hintte dat de Amerikaanse centrale bank de rente met een kleinere stap zal verhogen in december. Dat beeld werd donderdag bevestigd door nieuwe inflatiedata.

    De Amerikaanse kerninflatie daalde naar 5,0 procent op jaarbasis in oktober, tegen 5,2 procent in september. Dit was een kleine verrassing, want economen rekenden op 5,1 procent.

    Toch leverden de markten in New York donderdag in. Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets kwam dat vooral door winstnemingen.

    "Het onderliggende verhaal is wel dat de inflatie afkoelt en de groeiverwachting voor de VS wordt ondersteund door data die vanmiddag verschenen", aldus de marktanalist.

    De inkomens van Amerikanen stegen op maandbasis met 0,7 procent, na een stijging van 0,4 procent een maand eerder. De consumentenbestedingen stegen conform de verwachting met 0,8 procent in oktober, na een stijging van 0,6 procent in september.

    Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS daalde, wat erop wijst dat de economie nog niet in een duikvlucht is beland door de hoge inflatie en stijgende rentes.

    Inkoopdata van S&P Global en ISM vielen wel tegen want die lieten over november een krimp zien voor de Amerikaanse industrie.

    Terwijl de zorgen over de aanvoerketen aanhouden, met name met betrekking tot de coronalockdowns in China, verschuiven de zorgen van bedrijven over de aanbodkant naar een sombere outlook voor de vraag, volgens econoom Chris Williamson van S&P Global.

    De euro/dollar handelde donderdagavond op 1,0528. WTI-olie werd bijna een procent duurder.

    Bedrijfsnieuws

    Kroger heeft opnieuw de outlook voor het hele boekjaar verhoogd, na een meevallende winst in het derde kwartaal. Zowel de omzet als de winst zullen dit jaar hoger uitvallen dan eerder voorzien. Het aandeel daalde ruim anderhalf procent.

    Costco meldde dat de omzet in november vertraagde. Het aandeel verloor ruim 6 procent.

    Salesforce meldde dat co-CEO Bret Taylor na een jaar weer vertrekt. Beleggers vinden dat geen goed nieuws en het aandeel daalde ruim 8 procent. Salesforce boekte het afgelopen kwartaal een lagere winst ondanks een hogere omzet, maar wist de analistenverwachtingen wel te overtreffen.

    Snowflake was voorzichtig in zijn vooruitblik, maar het aandeel steeg toch bijna 8 procent.

    Orthofix won ruim 10 procent. Twee private equity ondernemingen zouden een overnamebod van 23 dollar hebben gedaan, maar het bedrijf blijft bij zijn huidige plan om SeaSpine Holdings over te nemen met een aandelenruil. De directie heeft niet kunnen concluderen dat het vijandige bod beter is.

    Bron: ABM Financial News
  4. forum rang 10 voda 2 december 2022 13:08
    Amerikaanse futures wijzen op vlakke opening Wall Street
    Markt in afwachting van Amerikaans banenrapport.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wezen vrijdag rond het middaguur op een min of meer vlakke opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,1 procent in het rood.

    Het zwaartepunt ligt vrijdag duidelijk bij de publicatie van het Amerikaans banenrapport, dat naast de inflatiecijfers als een belangrijke leidraad geldt voor het monetair beleid van de Federal Reserve.

    "De Federal Reserve houdt de Amerikaanse arbeidsmarkt nauwlettend in de gaten. Als de werkgelegenheidscijfers meer stijgen dan verwacht, kan dit een vertraging van de renteverhogingen in de weg staan. Een vertraging in de arbeidsmarkt daarentegen zou in het belang van beleggers zijn. De recente renteverhogingen zouden dan hun effect hebben gehad en Jerome Powell zou dan op de renterem kunnen trappen", zei analist Salah Bouhmidi van IG.

    De markt is sowieso al optimistisch gestemd over een vertraging van het tempo van de renteverhogingen door de Fed, nadat voorzitter Jerome Powell woensdag hintte dat de rente in december met een kleinere stap kan worden verhoogd. Inflatiecijfers op donderdag bevestigden het beeld dat daar inderdaad ruimte voor is.

    Economen verwachten dat de Amerikaanse economie in november 200.000 banen heeft kunnen bijschrijven. Op 13 en 14 december vindt de volgende beleidsvergadering van de Fed plaats.

    De euro/dollar noteerde op 1,0533. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0522 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0528 op de borden.

    Olie werd vrijdag iets goedkoper.

    Bedrijfsnieuws

    Marvell Technology verloor voorbeurs 6,8 procent, na tegenvallende kwartaalcijfers en een teleurstellende outlook.

    Asana daalde voorbeurs 18,0 procent. Het softwarebedrijf gaf een tegenvallende omzetprognose voor het vierde kwartaal af.

    UiPath won voorbeurs juist 10,5 procent, nadat het bedrijf dat software voor robotisering maakt een omzetoutlook afgaf voor het lopende kwartaal die de verwachtingen van analisten overtrof.

    Ulta Beauty steeg donderdag nabeurs 0,4 procent. De omzet van de retailer van schoonheidsproducten steeg het afgelopen kwartaal met 17,2 procent. Het bedrijf verhoogde tevens de vooruitzichten voor het hele boekjaar. Voorbeurs was er nog geen handel in het aandeel.

    Smartsheet won 8,0 procent. Het concern rapporteerde een kleiner dan verwacht verlies in het afgelopen kwartaal, terwijl de verwachtingen voor het vierde kwartaal de ramingen van Wall Street overtroffen.

    Cloudbeveiligingsbedrijf Zscaler zei dat het maanden langer duurt dan normaal om deals af te ronden. Desondanks gaf het bedrijf een outlook af die de verwachtingen van analisten overtrof. Het aandeel daalde voorbeurs toch 8,9 procent.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,1 procent lager op 4.076,57 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het rood op 34.395,01 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 11.482,45 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 10 voda 2 december 2022 16:26
    Wall Street koerst af op fors lagere opening

    Banengroei beter dan verwacht.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een flink lagere opening, na een sterk banenrapport.

    Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel 1,5 procent in het rood. De Nasdaq zal zelfs meer dan 2 procent lager van start gaan.

    Uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid bleek dat het aantal banen in de VS in november is gestegen met 263.000 banen, terwijl economen hadden gerekend op 200.000 nieuwe banen. De werkloosheid noteerde ongewijzigd op 3,7 procent, terwijl het gemiddeld uurloon op jaarbasis met 5,1 procent steeg tot 32,82 dollar per uur. De arbeidsparticipatie kwam uit op 62,1 procent.

    "Fed-voorzitter Jerome Powell stal eerder deze week al de show. De banencijfers hebben [vandaag] bevestigd dat als de Fed de rente agressief wil verhogen, dit kan omdat de arbeidsmarkt nog steeds robuust is", zei marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

    De markt was voor het banenrapport juist optimistisch gestemd over een vertraging van het tempo van de renteverhogingen door de Fed, nadat voorzitter Jerome Powell woensdag hintte dat de rente in december met een kleinere stap kan worden verhoogd. Inflatiecijfers op donderdag bevestigden het beeld dat daar inderdaad ruimte voor is.

    De euro/dollar noteerde op 1,0436, wat duidelijk lager is dan de ruim 1,05 dollar voor de publicatie van het rapport. De oplopende dollar is eveneens een teken dat de markt twijfelt of de Fed wel minder agressief te werk zal gaan.

    Op 13 en 14 december vindt de volgende beleidsvergadering van de Fed plaats.Olie werd vrijdag iets goedkoper.

    Bedrijfsnieuws

    Marvell Technology verloor voorbeurs 6,5 procent, na tegenvallende kwartaalcijfers en een teleurstellende outlook.

    Asana daalde voorbeurs 14,6 procent. Het softwarebedrijf gaf een tegenvallende omzetprognose voor het vierde kwartaal af.

    UiPath won voorbeurs juist 8,4 procent, nadat het bedrijf dat software voor robotisering maakt een omzetoutlook afgaf voor het lopende kwartaal die de verwachtingen van analisten overtrof.

    Ulta Beauty daalde 0,1 procent. De omzet van de retailer van schoonheidsproducten steeg het afgelopen kwartaal met 17,2 procent. Het bedrijf verhoogde tevens de vooruitzichten voor het hele boekjaar.

    Smartsheet won 8,4 procent. Het concern rapporteerde een kleiner dan verwacht verlies in het afgelopen kwartaal, terwijl de verwachtingen voor het vierde kwartaal de ramingen van Wall Street overtroffen.

    Cloudbeveiligingsbedrijf Zscaler zei dat het maanden langer duurt dan normaal om deals af te ronden. Desondanks gaf het bedrijf een outlook af die de verwachtingen van analisten overtrof. Het aandeel daalde voorbeurs toch 10,7 procent.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,1 procent lager op 4.076,57 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het rood op 34.395,01 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 11.482,45 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 10 voda 2 december 2022 16:26
    Amerikaanse banengroei sterker dan verwacht

    Werkloosheid november stabiel op 3,7 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in november sterker dan verwacht gestegen. Dit bleek vrijdag uit het officiële Amerikaanse banenrapport.

    Afgelopen maand was er sprake van een banengroei van 263.000. De markt had een stijging van 200.000 banen verwacht.

    De werkloosheid kwam in november uit op 3,7 procent, net als in oktober

    De verdiensten per uur stegen afgelopen maand met 0,18 dollar naar 32,82 dollar. Op jaarbasis was dit een stijging van 5,1 procent. Hiervoor was een stijging met 4,6 procent verwacht.

    Voor september gold een neerwaartse herziening met 46.000 banen van 315.000 naar 269.000. Maar voor oktober was er een opwaartse bijstelling van 23.000 naar 284.000.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 10 voda 2 december 2022 16:26
    Beursblik: banenrapport voer voor havikken Fed

    Rabobank spreekt van meevallende loongroei.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse banen- en loongroei in november ondersteunt het rentebeleid van de Federal Reserve nog altijd. Dit concludeerde marktanalist Philip Marey van Rabobank vrijdag.

    "Met een loongroei van meer dan 5 procent en ook nog een versnelling in de loongroei op maandbasis, lijkt de Fed nog niet de beoogde loongroei op jaarbasis van circa 3 procent in het vizier te hebben die het beleidsorgaan nodig acht voor een inflatie van ongeveer 2 procent", zei de analist tegen ABM Financial News.

    Er kwamen in november 268.000 banen bij, beduidend meer dan de 200.000 banen waarop de markt had gerekend. De werkloosheid bleef 3,7 procent, terwijl het gemiddeld uurloon met 0,18 dollar steeg. Een maand eerder was dit 0,12 dollar. Op jaarbasis stegen de uurlonen met 5,1 procent waar 4,7 procent voor was verwacht.

    "Dergelijke bewegingen bieden nog genoeg voer voor de haviken, waar Fed-voorzitter Jerome Powell er overigens één van is. Direct na publicatie zag de je Amerikaanse tienjaarsrente dan ook omhoog schieten ", aldus Marey.

    De analist zag vrijdag over november een redelijk evenwichtige verdeling van de banengroei over de diverse sectoren.

    "Maar er is voor de Fed nog genoeg te doen om die krapte te verminderen en daarmee ook de loongroei", aldus Marey.

    De euro noteerde vrijdagmiddag kort na de publicatie van het banenrapport op 1,0458 dollar, een daling met 0,7 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. forum rang 10 voda 3 december 2022 09:28
    Wall Street verdeeld het weekend in

    Door ABM Financial News op vrijdag 2 december 2022
    Views: 3.597

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag verdeeld geëindigd. De S&P 500 verloor 0,1 procent op 4.071,70 punten, de Dow Jones index steeg 0,1 procent op 34.429,88 punten en de Nasdaq leverde 0,2 procent in bij een slotstand van 11.461,50 punten.

    Alle aandacht ging vrijdag uit naar het Amerikaanse banenrapport. In november kwamen er 263.000 banen bij, waar economen rekenden op 200.000 nieuwe banen. De werkloosheid bleef stabiel op 3,7 procent, terwijl het gemiddeld uurloon op jaarbasis met 5,1 procent steeg tot 32,82 dollar per uur. De arbeidsparticipatie kwam uit op 62,1 procent.

    "Met een loongroei van meer dan 5 procent en ook nog een versnelling in de loongroei op maandbasis, lijkt de Fed nog niet de beoogde loongroei op jaarbasis van circa 3 procent in het vizier te hebben die het beleidsorgaan nodig acht voor een inflatie van ongeveer 2 procent", zei marktanalist Philip Marey van Rabobank.

    "Dergelijke bewegingen bieden nog genoeg voer voor de haviken, waar Fed-voorzitter Jerome Powell er overigens één van is", aldus Marey.

    De markt was voor het banenrapport juist optimistisch dat kleinere rentestappen in aantocht zijn, na een dovish toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell eerder deze week en beter dan verwachte inflatiecijfers.

    De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,0538. WTI-olie daalde 1,5 procent in aanloop naar de OPEC+ bijeenkomst op zondag. De Europese Unie bereikte vrijdag een akkoord over een limiet van 60 dollar voor een vat Russische olie, wat de weg vrijmaakt voor de G7 om het prijsplafond maandag te lanceren. Maandag gaat ook een Europees importverbod in.

    Bedrijfsnieuws

    Marvell Technology verloor zo'n 1,5 procent, na tegenvallende kwartaalcijfers en een teleurstellende outlook.

    Asana daalde ruim 10 procent. Het softwarebedrijf gaf een tegenvallende omzetprognose voor het vierde kwartaal af.

    UiPath won ruim 12 procent, nadat het bedrijf dat software voor robotisering maakt een omzetverwachting afgaf voor het lopende kwartaal die de verwachtingen van analisten overtrof.

    Ulta Beauty daalde licht. De omzet van de retailer van schoonheidsproducten steeg het afgelopen kwartaal met 17,2 procent. Het bedrijf verhoogde tevens de vooruitzichten voor het hele boekjaar.

    Smartsheet won zo'n 16,5 procent. Het concern rapporteerde een kleiner dan verwacht verlies in het afgelopen kwartaal, terwijl de verwachtingen voor het vierde kwartaal de ramingen van Wall Street overtroffen.

    Cloudbeveiligingsbedrijf Zscaler zei dat het maanden langer duurt dan normaal om deals af te ronden. Desondanks gaf het bedrijf een outlook af die de verwachtingen van analisten overtrof. Het aandeel daalde toch bijna 11 procent.

    Bron: ABM Financial News
  9. forum rang 10 voda 5 december 2022 14:21
    Futures voorspellen lagere opening Wall Street

    Olieprijs stijgt.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lagere opening tegemoet. De futures op de S&P 500 noteren rond lunchtijd een half procent in het rood.

    Beleggers beginnen terughoudend aan een nieuwe week, na een verdeeld slot voor het weekend. De nieuwste Amerikaanse banencijfers creëerden twijfels over het rentepad van de Federal Reserve. De markt hoopt op kleinere rentestappen van de centrale bank, nadat voorzitter Jerome Powell daarop leek te hinten.

    "De marktdeelnemers hadden gehoopt op een afkoeling van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Maar de werkgelegenheidscijfers waren beter dan verwacht. Bovendien zijn de uurlonen gestegen, waardoor de vrees voor een snellere loon-prijsspiraal wordt aangewakkerd. Toch verwachten beleggers volgens de CME Group een ongewijzigde renteverhoging met 50 basispunten tijdens de laatste vergadering van het jaar op 14 december", aldus marktanalist Salah Bouhmidi van IG.

    Volgens Michael Hewson van CMC Markets blijft wel onduidelijk wat de Fed in januari gaat doen.

    OPEC+ maakte zondag bekend dat het zijn productieafspraken handhaaft, waar eerder werd gedacht dat het kartel de productie mogelijk zou verhogen, met het oog op de Europese olieboycot en het prijsplafond op Russische olie die sinds vandaag van kracht zijn.

    "Nu is het afwachten of president Poetin nog reageert met een tegenactie op de boycot en prijsplafond. Dat zal de komende dagen moeten blijken", aldus energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO. WTI-olie is maandag 2 procent duurder.

    De euro/dollar noteert maandagmiddag op 1,0559. Op macro-vlak in de VS staan vandaag inkoopdata op de rol over november en de fabrieksorders in oktober.

    Bedrijfsnieuws

    Chinese aandelen met een notering in New York gaan maandag een hogere opening tegemoet, nu China de coronamaatregelen verder versoepelt. Alibaba stijgt 5,5 procent in de voorbeurshandel en Nio zelfs 7,5 procent.

    Ook casino-aandelen lijken een mooie dag tegemoet te gaan. Het versoepelen van de strenge covidregels is positief voor gokparadijs Macau. Wynn Resorts stijgt voorbeurs ruim 4 procent.

    Slotstanden

    Wall Street eindigde vrijdag verdeeld. De S&P 500 verloor 0,1 procent op 4.071,70 punten, de Dow Jones index steeg 0,1 procent op 34.429,88 punten en de Nasdaq leverde 0,2 procent in bij een slotstand van 11.461,50 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  10. forum rang 10 voda 5 december 2022 16:05
    Tesla verlaagt productie in Shanghai - media

    Verlaging met mogelijk 20 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Tesla gaat vanaf deze week de productie in Shanghai verlagen. Dat meldde persbureau Bloomberg maandag.

    Het persbureau baseert zich op twee personen die bekend zouden zijn met het productieproces van de maker van elektrische auto's, die stellen dat dit kan leiden tot een productieverlaging met 20 procent ten opzichte van de volle capaciteit waarop de fabriek draaide in oktober en november.

    Ook persbureau Reuters meldde het nieuws. Volgens Reuters zou het gaan om een productieverlaging van het Model Y met meer dan 20 procent. Tesla maakt in Shanghai ook de Model 3.

    Het zou volgens Bloomberg de eerste keer zijn dat Tesla de productie in Shanghai uit eigen beweging verlaagt. De vraag in China zou tegenvallen.

    Het aandeel Tesla stond in de handel voorbeurs enkele procenten lager.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  11. forum rang 10 voda 5 december 2022 16:07
    Amerikaanse dienstensector blijft krimpen

    Inkoopmanagersindex in november op 46,2.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dienstensector is in november nog harder gekrompen. Dit bleek maandag uit definitieve cijfers van S&P Global.

    De inkoopmanagersindex voor de dienstensector daalde van 47,8 in oktober naar 46,2 in november. In de voorlopige meting kwam het indexcijfer uit op 46,1.

    Volgens econoom Chris Williamson van S&P Global is het cijfer een tijdig signaal dat de gezondheid van de Amerikaanse economie duidelijk verslechtert.

    Vorige week bleek al dat de Amerikaanse industrie in november ook is gekrompen. De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 50,4 tot 47,7.

    De samengestelde index daalde hierdoor van 48,2 naar 46,4.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, waar minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  12. forum rang 10 voda 5 december 2022 16:08
    Amerikaanse dienstensector groeit onverwacht harder - ISM

    Inkoopmanagersindex in november op 56,5.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dienstensector is in november onverwacht harder gegroeid. Dit bleek maandag uit cijfers van Institute for Supply Management.

    De inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 54,4 in oktober naar 56,5 afgelopen maand. De markt rekende op een daling tot 53,7.

    De index voor de werkgelegenheid viel op, met een draai van krimp naar groei in november.

    Vorige week week werd uit data van ISM nog duidelijk dat de industrie in de Verenigde Staten in november is gekrompen. De index daalde van 50,2 tot 49,0.

    Eerder vanmiddag bleek uit de inkoopdata van S&P Global dat de dienstensector in de VS in november is gekrompen. Deze index daalde van 47,8 tot 46,2.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, waar minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  13. forum rang 10 voda 5 december 2022 16:08
    Amerikaanse fabrieksorders stijgen

    Met een procent in oktober.

    (ABM FN-Dow Jones) Orders geplaatst bij Amerikaanse fabrieken zijn in oktober harder gestegen dan verwacht. Dit bleek maandag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

    De fabrieksorders stegen in oktober met 1,0 procent op maandbasis, na een stijging met 0,3 procent een maand eerder en een plus van 0,2 procent in augustus. Analisten rekenden voor oktober op een stijging van 0,7 procent.

    De orders exclusief defensie stegen in oktober met 0,9 procent en zonder transport was de plus 0,8 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  14. forum rang 10 voda 6 december 2022 07:30
    Wall Street lager gesloten

    Door ABM Financial News op maandag 5 december 2022
    Views: 3.550

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag lager gesloten.

    De toonaangevende S&P 500 index daalde 1,8 procent tot 3.998,84 punten, de Dow Jones index verloor 1,4 procent op 33.947,10 punten en de Nasdaq sloot 1,9 procent lager op 11.239,94 punten.

    Amerikaanse aandelenmarkten noteerden maandag lager, waarbij de focus bleef liggen op het rentebeleid van de Federal Reserve, nadat een sterker dan verwacht Amerikaans banenrapport de twijfel deed rijzen over het tempo waarmee de Amerikaanse centrale bank zijn renteverhogingen zal versoepelen.

    "De arbeidsmarkt in de VS is niet afgekoeld zoals gehoopt, maar blijkt vrij robuust", zei marktanalist Salah Bouhmidi van IG. "Geen goed nieuws voor de renteoptimisten", voegde hij toe.

    Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de orders geplaatst bij Amerikaanse fabrieken in oktober op maandbasis met 1,0 procent zijn gestegen.

    Daarnaast kreeg de markt een tweetal inkoopmanagersindices voor de dienstensector te verwerken. Volgens ISM is de activiteit in de Amerikaanse dienstensector onverwacht harder gegroeid. De index steeg van 54,4 naar 56,5. S&P Global rapporteerde echter een krimp in activiteit in de dienstensector, waarbij de index daalde van 47,8 naar 46,2.

    De euro/dollar noteerde op 1,0490. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0563 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0538 op de borden.

    OPEC+ maakte zondag bekend dat het zijn productieafspraken handhaaft, waar eerder werd gedacht dat het kartel de productie mogelijk zou verhogen, met het oog op de Europese olieboycot en het prijsplafond op Russische olie die sinds vandaag van kracht zijn.

    "Nu is het afwachten of president Poetin nog reageert met een tegenactie op de boycot en prijsplafond. Dat zal de komende dagen moeten blijken", aldus energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO. De januarifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot maandag 3,8 procent, ofwel 3,05 dollar, lager op 76,93 dollar op de New York Mercantile Exchange.

    Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de VS slechts handelsdata geagendeerd.

    Bedrijfsnieuws

    Chinese aandelen met een notering in New York stegen maandag in eerste instantie sterk, nu China de coronamaatregelen verder versoepelt. Gedurende het verloop van de dag vervlogen de winsten echter grotendeels. Alibaba sloot uiteindelijk 0,3 procent hoger, terwijl Nio circa 2,0 procent verloor.

    Ook casino-aandelen deden het goed. Het versoepelen van de strenge covidregels is positief voor gokparadijs Macau. Wynn Resorts steeg 0,5 procent.

    Aandelen van Credit Suisse met een Amerikaanse notering noteerden maandag 1,2 procent lager. De nieuwe investment bank van Credit Suisse kan op ruim 1 miljard dollar aan investeringen rekenen van onder meer de Saoedische kroonprins.

    Kledingbedrijf VF Corp, bekend van merken als Vans, Eastpak en Timberland, daalde 11,5 procent na een outlookverlaging en het vertrek van de CEO.

    Exxon Mobil verloor 2,9 procent en Chevron daalde 2,6 procent, dankzij de lagere olieprijs.

    Bron: ABM Financial News
  15. forum rang 10 voda 6 december 2022 07:57
    AMC benoemt interim-CEO
    James Nolan tot uiterlijk maart 2023 topman.

    (ABM FN-Dow Jones) AMC Networks heeft bestuursvoorzitter James Nolan aangesteld als interim-CEO van het bedrijf. Dit maakte AMC maandagavond laat bekend.

    De benoeming volgt op het vertrek van CEO Christina Spade vorige week. Spade heeft slechts drie maanden bij AMC gewerkt.

    Nolan zal tot 6 maart als interim-CEO aan de slag gaan, of totdat het bedrijf een permanente CEO heeft gevonden.

    Vorige week zei AMC te verwachten 350 tot 475 miljoen dollar aan reorganisatiekosten te moeten maken, onder meer vanwege een grote ontslagronde. Hierdoor ontvangt Nolan ook geen extra compensatie voor zijn benoeming.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  16. forum rang 10 voda 6 december 2022 11:15
    Onderzoek naar implantaatbedrijf Elon Musk om vermeend dierenleed
    3 uur geleden
    in FINANCIEEL

    SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Het implantaatbedrijf Neuralink van Elon Musk wordt verdacht van dierenleed. Personeel van het bedrijf zou hebben geklaagd over dierproeven die te gehaast worden uitgevoerd. De Amerikaanse autoriteiten zijn een onderzoek begonnen.

    Dat onderzoek wordt uitgevoerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw, meldt persbureau Reuters dat sprak met ingewijden. De Animal Welfare Act, die zou zijn geschonden, ziet in de Verenigde Staten toe op een fatsoenlijke behandeling van dieren bij onder meer dierproeven.

    Musk heeft ambitieuze plannen met Neuralink. Zo gaf hij vorige week aan implantaten te ontwikkelen die in het ruggenmerg worden aangebracht. Daarmee kunnen mensen met verlammingen toch in staat worden gesteld te bewegen. Ook worden oogimplantaten getest waarmee het gezichtsvermogen wordt verbeterd.

    BEKIJK OOK:
    5 vragen: wat wil Musk met zijn hersenimplantaten?

    Voordat die chiptechnologie in mensen wordt gebruikt, worden de implantaten getest op dieren. Musk meldde vorig jaar al een draadloos implantaat in een aap te hebben aangebracht. Met die chip in zijn hersenen kon de aap met zijn gedachten een videogame besturen. Eerdere kritiek op op een slechte behandeling van proeven met apen schoof Neuralink terzijde.

    Het ministerie van Landbouw in de VS, woordvoerders van Musk en vertegenwoordigers van Neuralink wilden tegen Bloomberg geen commentaar geven.

    www.telegraaf.nl/financieel/191356732...
  17. forum rang 10 voda 6 december 2022 14:38
    Amerikaanse handelstekort stijgt minder hard dan verwacht

    Import omhoog en export omlaag in oktober.

    (ABM FN-Dow Jones) Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans is in oktober minder hard gestegen dan verwacht. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van handel.

    Het tekort steeg van een herziene 74,1 miljard in september naar 78,2 miljard in oktober. Vooraf werd door analisten gerekend op 80,0 miljard.

    De export daalde in oktober met 0,7 procent 256,6 miljard dollar, terwijl de import met 0,6 procent steeg tot 334,8 miljard dollar.

    Het tekort met China daalde met 6,0 miljard tot 26,1 miljard dollar. Het tekort met de Europese Unie steeg met 7,1 miljard tot 23,1 miljard dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  18. forum rang 10 voda 6 december 2022 14:54
    Wall Street richting voorzichtige opening

    Beleggers blijven gericht op rentebeleid Fed.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een vlakke tot licht lagere opening tegemoet. In aanloop naar de openingsbel in New York noteren de futures op de S&P 500 fractioneel in het groen, terwijl de Dow Jones index licht terrein verliest.

    Wall Street heeft het lastig sinds het sterke banenrapport van vorige week. Hierdoor zijn de zorgen over het strenge rentebeleid van de Federal Reserve weer toegenomen, terwijl beleggers de afgelopen tijd juist hoopten op kleinere rentestappen.

    "Uiteindelijk doet het er meer toe waar de rente uitkomt en niet zozeer hoe snel de Fed dit punt bereikt. De krapper dan verwachte arbeidsmarkt in combinatie met een onstuimig bedrijfsklimaat, geeft meer slagkracht aan het kamp dat rekent op een rente van 5 procent", volgens analisten van SPI Asset Management.

    De federal funds rate staat momenteel op 3,75 tot 4,00 procent. Volgende week woensdag maakt de Fed een nieuw rentebesluit bekend. Gerekend wordt op een verhoging met 50 basispunten.

    Verwijzend naar een grafiek van de S&P 500, suggereren commentatoren op MarketEar.com dat een groot deel van de recente rally vanaf het dieptepunt van half oktober werd aangejaagd door beleggers die hun shortposities moesten afdekken. Er zou geen sprake zijn van een bullish fundament. MarketEar.com waarschuwde ook dat de markt steeds minder liquide wordt naarmate Kerstmis nadert.

    Op macro-economisch vlak is het vandaag rustig, met alleen een Amerikaanse handelsbalans op de rol. In oktober daalde de export met 0,7 procent op maandbasis en steeg de import met 0,6 procent. Het handelstekort steeg met ruim 5 procent naar ruim 78 miljard dollar. Daarmee was de stijging wel minder groot dan analisten hadden verwacht.

    De euro/dollar noteert dinsdagmiddag op 1,0518. WTI-olie is meer dan een procent goedkoper ten opzichte van maandag.

    Bedrijfsnieuws

    PepsiCo gaat honderden banen schrappen bij zijn Noord-Amerikaanse hoofdkantoor, meldde The Wall Street Journal op basis van ingewijden en interne documenten. Het aandeel reageert voorbeurs nauwelijks op het nieuws.

    GameStop zou zijn begonnen aan een nieuwe ontslagronde, meldde Axios maandagavond op basis van een ingewijde en de geüpdate LinkedIn-profielen van een aantal ontslagen werknemers van GameStop. Axios kon de omvang van de ontslagronde niet bevestigen. GameStop opent woensdagavond de boeken. Het aandeel gaat vanmiddag een groene opening tegemoet.

    Taiwan Semiconductor Manufacturing Co gaat een tweede chipfabriek openen in de Amerikaanse staat Arizona, zo meldde zakenzender CNBC. Het zou gaan om een investering van 28 miljard dollar, waar TSMC eerder al 12 miljard investeerde in een fabriek in Arizona. Het is één van de grootste investeringen van een buitenlands bedrijf in de Amerikaanse geschiedenis, volgens de zakenzender, en de grootste in Arizona ooit.

    Aandelen van BioVie stijgen voorbeurs 9 procent na het bekendmaken van positieve studieresultaten voor een potentiële behandeling tegen de ziektes van Parkinson en Alzheimer.

    Slotstanden

    De Amerikaanse beurzen zijn maandag lager gesloten. De S&P 500 index daalde 1,8 procent tot 3.998,84 punten, de Dow Jones index verloor 1,4 procent op 33.947,10 punten en de Nasdaq sloot 1,9 procent lager op 11.239,94 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  19. forum rang 10 voda 6 december 2022 16:27
    Amerikaanse FTC eist meer info Kroger

    Met oog op miljardenovername Albertsons.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission wil meer informatie van Kroger over zijn geplande overname van rivaal Albertsons voor 25 miljard dollar. Dat meldde Kroger dinsdag.

    De supermarktreus zegt dat deze stap werd voorzien, omdat toezichthouders goed willen kijken naar een deal die twee van de grootste spelers in de Amerikaanse supermarktwereld verenigt.

    Het verzoek verlengt de periode van dertig dagen, die toezichthouders volgens de Amerikaanse mededingingswetgeving standaard krijgen om bezwaren te maken tegen een fusie.

    Als de informatie is verstrekt, gaat er opnieuw een termijn van dertig dagen in.

    Kroger verwacht de overname nog steeds te kunnen afronden in het begin van 2024. De transactie waardeert Albertsons op 24,6 miljard dollar, inclusief schulden, en werd in oktober aangekondigd. Kroger hoopt na de fusie beter te kunnen concurreren met Walmart en Amazon.com.

    Het fusiebedrijf zou een geschatte jaarlijkse omzet van 812 miljard dollar genereren, en een marktaandeel hebben van 13 procent. Walmart heeft 22 procent van de Amerikaanse markt voor boodschappen in handen.

    Analisten van JP Morgan schatten in dat de twee bedrijven 7 tot 10 procent van hun winkels moeten verkopen om de toezichthouders gerust te stellen. Meer dan de helft van de Albertsons-winkels staan minder dan vijf mijl van een Kroger-filiaal af.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  20. forum rang 10 voda 7 december 2022 06:46
    Wall Street sluit in het rood

    Door ABM Financial News op dinsdag 6 december 2022
    Views: 3.302

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag duidelijk lager gesloten op vrees voor meer renteverhogingen na sterke macro-economische cijfers, die erop wijzen dat de economie nog steeds te hard draait.

    De S&P500 index verloor 1,4 procent tot 3.941,26 punten. De Nasdaq daalde 2,0 procent tot 11.014,89 punten en de Dow Jones-index verloor 1,0 procent tot 33,596,34 punten.

    Het is de vierde verliesdag op rij. Wall Street heeft het lastig sinds het sterke banenrapport van vorige week. Zorgen over een strenger rentebeleid van de Federal Reserve nemen weer toe, nadat beleggers juist waren gaan hopen op kleinere rentestappen. De sterker dan verwachte Amerikaanse economie gooit echter roet in het eten.

    "Uiteindelijk doet het er meer toe waar de rente uitkomt dan hoe snel de Fed dit punt bereikt. De krappere arbeidsmarkt en een onstuimig bedrijfsklimaat geven meer kracht aan het kamp dat rekent op 5 procent", volgens analisten van SPI Asset Management.

    De federal funds rate staat al op 3,75 tot 4,00 procent. Volgende week woensdag maakt de Fed een nieuw rentebesluit bekend. Gerekend wordt op een verhoging met 50 basispunten.

    Commentatoren op MarketEar.com denken dat groot deel van de recente rally vanaf het dieptepunt van half oktober in de S&P komt door beleggers die hun shortposities moesten afdekken. Onderliggend optimisme zou ontbreken. MarketEar.com waarschuwde ook dat de markt minder liquide wordt naarmate Kerstmis nadert.

    Op macro-economisch vlak was het rustig, met alleen een Amerikaanse handelsbalans op de rol. Het handelstekort steeg met ruim 5 procent naar ruim 78 miljard dollar. De stijging was minder groot dan analisten hadden verwacht.

    De euro/dollar stond op 1,0465. WTI-olie was 3,2 procent goedkoper dan maandag op 74,41 dollar. Maandag daalde de olieprijs ook al 3 procent.

    Bedrijfsnieuws

    Alle sectoren gingen omlaag. NRG Energy verloor 15 procent na de aankondiging van een overnmame van Vivint Smart Home voor 2,8 miljard dollar.

    Textron won 5 procent na een contract voor helicopters van het Amerikaanse leger.

    PepsiCo gaat honderden banen schrappen bij zijn Noord-Amerikaanse hoofdkantoor, meldde The Wall Street Journal op basis van ingewijden en interne documenten. Het aandeel sloot 1 procent lager.

    GameStop zou zijn begonnen aan een nieuwe ontslagronde, meldde Axios maandagavond op basis van een ingewijde en de geüpdate LinkedIn-profielen van een aantal ontslagen werknemers van GameStop. Axios kon de omvang van de ontslagronde niet bevestigen. GameStop opent woensdagavond de boeken. Het aandeel daalde dinsdag 8,5 procent.

    Taiwan Semiconductor Manufacturing Co gaat een tweede chipfabriek openen in de Amerikaanse staat Arizona, zo meldde zakenzender CNBC. Het zou gaan om een investering van 28 miljard dollar, waar TSMC eerder al 12 miljard investeerde in een fabriek in Arizona. Het is één van de grootste investeringen van een buitenlands bedrijf in de Amerikaanse geschiedenis, volgens de zakenzender, en de grootste in Arizona ooit. Hert aandeel verloor 2,5 procent in New York.

    Aandelen van BioVie leverde 11 procent in na studieresultaten voor een potentiële behandeling tegen de ziektes van Parkinson en Alzheimer.

    Bron: ABM Financial News
25.236 Posts
Pagina: «« 1 ... 1127 1128 1129 1130 1131 ... 1262 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 0,00%
EUR/USD 1,0696 -0,06%
FTSE 100 8.044,81 0,00%
Germany40^ 18.218,80 +0,45%
Gold spot 2.328,51 +0,28%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links