Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AZERION AEX:AZRN.NL, NL00150006Z9

  • 1,670 25 apr 2024 16:35
  • -0,020 (-1,18%) Dagrange 1,660 - 1,686
  • 7.781 Gem. (3M) 55,9K

Forum Azerion geopend

2.420 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 121 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Rowi62 25 november 2022 09:35
    De casual game materie is bij beleggers vaak onbekend. Ikzelf zie het vaak gespeeld worden in het vliegtuig door ouders en vooral kinderen. Het gaat om tientallen portals met duizenden spellen en miljoenen hits.

    Voorbeeld van zo'n (Azerion owned) platform is agame.
    www.agame.com/

    Ook grote internetproviders hebben zulke Azerion games nu in hun pakket.

    Maar de deep dive kan het vast beter uitleggen 30-11
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 november 2022 10:59
    quote:

    Rowi62 schreef op 25 november 2022 09:35:

    De casual game materie is bij beleggers vaak onbekend. Ikzelf zie het vaak gespeeld worden in het vliegtuig door ouders en vooral kinderen. Het gaat om tientallen portals met duizenden spellen en miljoenen hits.

    Voorbeeld van zo'n (Azerion owned) platform is agame.
    www.agame.com/

    Ook grote internetproviders hebben zulke Azerion games nu in hun pakket.

    Maar de deep dive kan het vast beter uitleggen 30-11
    Het zijn allemaal flut-spelletjes.
  3. forum rang 8 aextracker 26 november 2022 11:55
    quote:

    Rowi62 schreef op 25 november 2022 09:35:

    De casual game materie is bij beleggers vaak onbekend. Ikzelf zie het vaak gespeeld worden in het vliegtuig door ouders en vooral kinderen. Het gaat om tientallen portals met duizenden spellen en miljoenen hits.

    Voorbeeld van zo'n (Azerion owned) platform is agame.
    www.agame.com/

    Ook grote internetproviders hebben zulke Azerion games nu in hun pakket.

    Maar de deep dive kan het vast beter uitleggen 30-11
    het heeft inderdaad zin op de strategie & deep dive te wachten.
    Ik verwacht nog een enkele overname de komende 3-6 maanden.

    Daarna is het platform gereed voor schaalbare groei van gebruikers en adverteerders en kan het moneytizen in volle omvang haar vrije loop krijgen.
    Milennials en Gen-Z kunnen een leven zonder gamification niet meer indenken..... de jeugd heeft de toekomst.
    het snel groeiebde grijze muizen legioen in de wereld en bovenal de EU is op zoek naar "inhouse vertier" , wat weinig kost......

    Azerion is er voor de jeugd van 8 tot 88 jaar...... met steeds meer vrije tijd en druk op kopkracht komend jaar ...... kortom het nieuwe (gratis) gamen van Azerion heeft de toekomst, daarmee Azerion een kans..... !

    Op vergrijzing heeft Azerion tzt vast ook een unieke oplossing...... rollator game-proof spelletjes kunnen spelen via je mobiele docking station voor de mobiele telefoon..... op weg naar de spelletjes- of koffie kamer.......
  4. forum rang 10 voda 30 november 2022 08:08
    Sterke omzetgroei Azerion

    EBITDA-resultaat juist onder druk.

    (ABM FN-Dow Jones) Azerion heeft in het derde kwartaal een sterke omzetgroei gerealiseerd, terwijl de EBITDA wel fors onder druk stond. Dit maakte de Amsterdamse beursnieuweling woensdagochtend bekend in aanloop na een strategiedag die het vandaag organiseert.

    In het afgelopen kwartaal werd een omzet geboekt van bijna 106 miljoen euro tegen 84 miljoen euro een jaar eerder in dezelfde periode, vooral dankzij de sterke groei in het Platform-segment. De aangepaste EBITDA daalde evenwel met 30 procent op jaarbasis tot 12 miljoen euro, vanwege de lagere bijdragen van Premium Games. Het derde kwartaal van 2021 werd nog positief beïnvloed door de positieve lancering van het Habbo NFT-project.

    Onder de streep restte een verlies van 4,3 miljoen euro, terwijl een jaar eerder nog een winst werd geboekt van 2,4 miljoen euro.

    Azerion had aan het einde van het derde kwartaal 44,1 miljoen euro in kas. Dat was aan het begin van het kwartaal nog 39 miljoen euro. De kasstroom was met 2,8 miljoen euro positief. De operationele kosten stegen op jaarbasis van 12 miljoen naar 20,5 miljoen euro.

    Azerion handhaafde de omzetoutlook voor dit jaar van minstens 450 miljoen euro, terwijl de aangepaste EBITDA boven de 50 miljoen euro moet uitkomen.

    Beleggersdag

    Azerion houdt vandaag een beleggersdag. Daar zal het bedrijf de strategische prioriteiten uit de doeken doen. Het bedrijf wil een grote rol spelen in de consolidatie op de digitale advertentiemarkt om klanten een totaaloplossing te kunnen bieden. Azerion nam al diverse bedrijven over in de afgelopen maanden.

    "Hoewel de autonome omzetgroei een prioriteit blijft, blijft het verbeteren van de winstgevendheid het belangrijkst", aldus Azerion.

    Door de beursnotering en overnames zijn de kosten omhoog gegaan en Azerion verwacht de kosten te optimaliseren door overnames te integreren. Een verdere stijging van de verkoopvolumes, de ontwikkeling van nieuwe producten en een aantrekkende omzet per gebruiker van premium games moeten de marges verder aanjagen.

    In het derde kwartaal was de aangepaste EBITDA-marge 11,8 procent. In het derde kwartaal van 2021 bedroeg de marge nog 21,2 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 november 2022 09:26
    quote:

    Rowi62 schreef op 30 november 2022 09:04:

    5 miljoen positieve cashflow dat is prima. (Denk aan Just Eat Takeaway met 6 jaar negatieve cashflow)
    De cash out van de overnames geschiedt denk ik pas in 2023 en daarna.
    Deep dive kun je je voor aanmelden.

    (DZR komt u maar)
    Die positieve nep-cashflow komt niet uit het bedrijf, maar door het uitgeven van nieuwe aandelen.

    En zoals verwacht zijn de cijfers ongelooflijk slecht.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 november 2022 13:15
    Omzet van gamingbedrijf Azerion groeit, maar winst daalt
    Van onze redacteur

    Het gaming- en advertentiebedrijf Azerion is in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw snel gegroeid. Het bedrijf dat eerder dit jaar via een spac, een lege beurshuls, een notering kreeg aan de beurs van Amsterdam dankt de groei vooral aan een reeks van acquisities. Tegelijkertijd is de winst gedaald.

    Het bedrijf achter spellen als Habbo Hotel, Spele.nl en Governor of Poker heeft in het derde kwartaal van 2022 een omzet behaald van €105,5 mln, 26% meer dan een jaar geleden. Maar de aangepaste winst voor rente, belasting en afschrijving (ebitda) daalde met 30% naar €12,4 mln. Onder aan de streep stond er in het derde kwartaal een verlies van €4,3 mln, tegen een winst van €2,1 mln in de vergelijkbare periode vorig jaar.

    Beleggers reageerden woensdag nauwelijks op de cijfers. Het aandeel Azerion stond rond het middaguur op een kleine winst. Sinds de beursgang aan het begin van dit jaar heeft het bedrijf wel flink aan waarde verloren. Het aandeel ging tegen een koers van ruim €9 naar de beurs en staat inmiddels rond de €6.

    Het Azerion-bestuur schrijft de winstdaling toe aan een lagere bijdrage in het segment van de premium games. De inkomstenstroom bestaat hier vooral uit aankopen die spelers binnen het spel kunnen doen. In dit segment had Azerion vorig jaar een succesvol NFT-project — waarbij digitale objecten worden verkocht met een notering in de blockchain als eigendomsbewijs —, dat een forse bijdrage leverde aan de omzet en de winst. Dit jaar ontbrak dit eenmalige effect.

    De omzet in premium games daalde met 18% naar €21,3 mln, maar gecorrigeerd voor de eenmalige bate bleef de omzet gelijk. Wel neemt het aantal dagelijkse actieve gebruikers van premium games af, maar dat compenseert het bedrijf met een hogere opbrengst per gebruiker.

    Casual games

    Azerion haalt veruit het grootse deel van zijn omzet uit het platform waarop het zogenoemde casual games aanbiedt. De inkomstenstroom bestaat uit advertenties bij de spelletjes. In dit segment groeide de omzet met 46% naar €84,2 mln en bleef de aangepaste ebitda nagenoeg gelijk op €8,2 mln.

    Naast het aanbieden van games behaalt Azerion inkomsten uit advertentietechnologie, waarmee het bedrijf adverteerders en uitgevers bij elkaar brengt. Over deze activiteiten verstrekt Azerion alleen operationele cijfers. Die cijfers laten een stijging zien.

    Azerion houdt vast aan de voorspelling dat de omzet dit jaar rond de €450 mln zal uitkomen tegen €308 mln in 2021. Het ebitda-resultaat voor het hele jaar schat het bedrijf op €50 mln. Wel schrijft het bestuur in een toelichting op de strategie dat het verbeteren van de winstgevendheid op dit moment de meeste aandacht heeft. Door de beursgang en de reeks acquisities zijn de kosten snel gestegen. Verdere integratie van de acquisities moet volgens Azerion de kosten verlagen.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1459394/omzet-van...
  7. forum rang 10 voda 1 december 2022 07:56
    Beursblik: margedruk Azerion ondanks goede groei

    Berenberg handhaaft koopadvies.

    (ABM FN-Dow Jones) Azerion heeft in het derde kwartaal van dit jaar een goede groei gerealiseerd, maar de marges waren wel aan de zwakke kant. Dit oordeelden analisten van Berenberg donderdag.

    De analisten spraken van een sterke omzetgroei van 26 procent op jaarbasis tot 106 miljoen euro. Het sterkst presterende segment was de Platform-divisie met een groei van 46 procent tot 84 miljoen euro. "Hoewel een deel van de groei kwam uit overnames, vinden we het groeitempo indrukwekkend", aldus Berenberg.

    De winstgevendheid was volgens Berenberg wel wat zwakker dan verwacht met een aangepaste EBITDA-marge van 11,8 procent. "Hoewel de investeringen en verwatering door overnames drukten op de winstgevendheid, was de terugval in de winst van het segment Premium Games ook een reden voor de lagere marges." Bij die laatste divisie halveerde de aangepaste EBITDA.

    Volgens Berenberg heeft Azerion evenwel verschillende mogelijkheden om in 2023 de winst aan te jagen. De margeverwachtingen voor de middellange termijn handhaafde Berenberg dan ook, maar de zakenbank werd wel wat voorzichtiger over de korte termijn.

    Berenberg hanteert een koopadvies voor Azerion met een koersdoel van 8,60 euro. Het aandeel sloot woensdag op 6,00 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. forum rang 10 voda 1 december 2022 10:28
    Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel Azerion

    Van 7,90 naar 6,50 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft donderdag het koersdoel voor Azerion verlaagd van 7,90 naar 6,50 euro bij handhaving van het Neutraal advies.

    Analisten van de Zwitserse bank verlaagden de taxaties voor de omzet in 2022 met 2 procent tot 464,5 miljoen euro, ondanks de overnames die het bedrijf deed. De verlaging van de ramingen is een gevolg van zwakkere macro-economische vooruitzichten en de tegenvallende resultaten in het derde kwartaal.

    De verwachtingen voor de aangepaste EBITDA werden door Credit Suisse verlaagd met 23 procent tot 52 miljoen euro, waarbij de bank negatiever werd over het segment Platform en vooral over Premium Games. Credit Suisse zit nu met zijn ramingen circa 20 procent onder de consensus. Azerion mikt zelf op een aangepaste EBITDA van meer dan 50 miljoen euro dit jaar.

    Voor 2023 verhoogde de bank de omzetverwachting met 8 procent tot 593 miljoen euro, vanwege overnames, maar de onderliggende autonome groei zal in 2023 niet 16 maar 10 procent zijn, denkt analist Matthew Walker.

    Credit Suisse was te spreken over de beleggersdag van Azerion, maar verwacht dat het bedrijf zijn doelstellingen voor de middellange termijn zal herzien voor wat betreft de groei en de margeontwikkeling, vanwege de macro-economische ontwikkelingen en de bedrijfsmix.

    Het aandeel Azerion steeg donderdagochtend met 1,0 procent tot 6,06 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. forum rang 8 aextracker 3 december 2022 13:07
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 30 november 2022 10:45:

    Zou deze tent nog steeds 1,1 miljard waard zijn.......????
    Volgens de rekensommetjes die je kan maken wel ja...........

    Iets minder dan 182 Mln uitstaande aandelen a Euro 6,- = Euro 1.09 Mrd.
    Bedrijf wordt atueel "volgens de markt" en ratio gewaardeerd op 2 keer de omzet.

    Bij deze snelheden qua omzetgroei en de ambitie in 2023 opnieuw stevig te acquireren, is de omzet einde 2023, wsl. zomaar 540 Mln en in 2024 einde jaar Euro 700 Mln en einde jaar 2025 de Euro 900 Mln.

    M.a.w. "het is maar hoe je naar de toekomst kijkt en waar je op wilt inzetten.
  10. forum rang 8 aextracker 3 december 2022 14:47
    DZR ben je in je laatste toernooi zittend op je oude vertrouwde kreupelende analoge stokpaardje door ridders Atilla Aytekin & Umut Akpinar verslagen, beiden zetelend op hun snel in kracht groeiende digitale rossen ?

    Je maakt op dit forum al wat langer een "bedrukte en verslagen indruk" met weinig (onderbouwd) vertrouwen :)
  11. de kleine belegger 5 december 2022 08:49
    quote:

    aextracker schreef op 3 december 2022 14:47:

    DZR ben je in je laatste toernooi zittend op je oude vertrouwde kreupelende analoge stokpaardje door ridders Atilla Aytekin & Umut Akpinar verslagen, beiden zetelend op hun snel in kracht groeiende digitale rossen ?

    Je maakt op dit forum al wat langer een "bedrukte en verslagen indruk" met weinig (onderbouwd) vertrouwen :)
    Hier ben ik het mee eens, zoek de zon daar knap je weer van op en zie je het leven misschien weer alles wat positiever in.

    Probeer de toekomst te zien in dit bedrijf iets opbouwen kost nu eenmaal geld en tijd.
    Als je lager wil instappen wacht gewoon tot dat het moment is gekomenen sla dan je slag.
    P.S. groene energie en alles wat daarmee te maken heeft is nu de toekomst.
2.420 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 121 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links