Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,465 19 apr 2024 17:37
  • -0,005 (-0,01%) Dagrange 32,920 - 33,550
  • 9.995.595 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.519 Posts
Pagina: «« 1 ... 208 209 210 211 212 ... 1126 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Candelll 2 december 2022 16:14
    chevron niet happy

    Chevron-CEO bekritiseert de SPR-strategie van Biden
    Door ZeroHedge - 2 december 2022, 08:30 uur CST

    Mike Wirth, CEO van Chevron, sprak donderdag in de Economic Club of New York om te waarschuwen voor het sluwe plan van de regering Biden om de Strategic Petroleum Reserve aan te vullen rond het niveau van $ 70 per vat. Hij zei dat de SPR op dat niveau "niet per se een verstandige zet" is.

    Wirth legde uit dat de SPR regelmatig moet worden bijgevuld om voldoende reserves op een redelijk niveau te houden en tegelijkertijd de volatiliteit in de prijs te beperken. Hij zei dat de mededeling van Biden aan de olie-industrie over een minimumprijs waartegen de Amerikaanse regering ruwe olie zal kopen, geen "zinvolle" stimulans is voor oliemaatschappijen om de productie op te voeren.

    De chief executive vervolgde dat als bedrijven op deze manier zouden werken, hun handelsdesks gemakkelijk de prijs van ruwe olie op de markten zelf zouden kunnen afdekken, eraan toevoegend dat de SPR momenteel "op een niveau is waarop we het niet lager zouden willen zien gaan".

    Wirth was goed bezig met het bekritiseren van de regering-Biden. Hij zei dat hun energiebeleid erg "lui" en "slordig" was vanwege het onvermogen om de overvloedige bronnen van het land aan te boren. Hij bedoelt dat de regering-Biden de uitbreiding van de fossiele-brandstoffenindustrie heeft verhinderd, wat aangeeft dat er een aanzienlijke behoefte is om de energie-infrastructuur zoals pijpleidingen, transmissielijnen en havens te verbeteren om ervoor te zorgen dat alle delen van het land te allen tijde goed worden bevoorraad.

    "Duurzame en zinvolle hervormingen toestaan" zou een "enorme stap voorwaarts" zijn, zei hij.

    De opmerkingen van Wirth volgden woensdag op een CNBC-rapport waarin meerdere bronnen werden geciteerd die zeiden dat de regering-Biden nadenkt over meer SPR-releases voorafgaand aan de winter.

    Het Witte Huis lijkt zich schrap te zetten voor een nieuwe potentiële energiepiek in de komende maanden. Hun vermogen om extra olie uit de reserves vrij te maken, zou aan het begin van het nieuwe jaar onder meer druk kunnen komen te staan ??van een door de Republikeinen geleid Huis van Afgevaardigden.

    "Het is absoluut noodzakelijk dat DOE de aardoliereserves van het land in stand houdt op een manier die ons vermogen om de nadelige gevolgen van echte tekorten aan energievoorziening te voorkomen of te verminderen niet beperkt", zegt Reps. Cathy McMorris Rodgers, R-Wash., en Rep. Fred Upton, R-Mich. zei onlangs.

    De opmerkingen van Wirth geven waardevol inzicht in hoe de fossiele-brandstofindustrie tegen de regering Biden aankijkt: een onervaren stelletje clowns die de energie-onafhankelijkheid van het land ruïneren.
  2. forum rang 6 Candelll 2 december 2022 16:17
    Hogere olieprijzen kunnen OPEC overtuigen om productie op peil te houden
    Door Michael Kern - 02 december 2022, 9:00 uur CST
    sluit je aan bij onze gemeenschap

    De olieprijzen zullen deze week aanzienlijk stijgen, aangezien China zijn Covid-beperkingen lijkt te versoepelen. Deze stijging van de olieprijzen zou de OPEC er wel eens van kunnen overtuigen om haar productieniveaus te handhaven in plaats van verder te verlagen wanneer ze dit weekend bijeenkomt.

    Oilprice Alert: De Global Energy Alert van deze week bevat een diepe duik in wat een volledig toekomstbestendig oliebestand zou kunnen zijn. Meld u vandaag nog aan om die analyse te lezen, en als u er na de eerste maand niet van geniet, geven we u uw geld terug.

    Vrijdag 2 december 2022

    Elke maand dat de OPEC+ bijeenkomt om haar productiestrategie te herzien, houdt de oliegemeenschap elke uiting nauwlettend in de gaten. De overstap van een fysieke vergadering in Wenen naar een online telefonische vergadering heeft ertoe geleid dat de meeste analisten geloven dat de meest waarschijnlijke uitkomst een verlenging van de productiequota zal zijn en dat er op zondag geen drastische maatregelen zullen plaatsvinden. Nu de EU voorlopig heeft ingestemd met een olieprijsplafond voor ruwe olie, kunnen we tijdens de OPEC-bijeenkomst voor een verrassing komen te staan. In de tussentijd is de OPEC+ echter enorm geholpen door geruchten die de ronde doen over de versoepeling van de lockdown-beperkingen door China, waarbij de olieprijzen de week met een aanzienlijke winst zullen afsluiten.

    EU stemt in met $60 per vat olieprijsplafond. Lidstaten van de Europese Unie hebben voorlopig ingestemd met een prijsplafond van $ 60 per vat voor Russische zeeolie, die op 5 december van kracht wordt, met een aanpassingsmechanisme dat zou proberen het plafond op 5% onder de marktprijs te houden.

    Qatar sluit Duitse LNG-deal. QatarEnergy heeft twee langetermijnovereenkomsten getekend met het Amerikaanse energiebedrijf ConocoPhillips (NYSE:COP) voor de levering van 2 miljoen ton LNG per jaar van de uitbreidingsprojecten North Field East en South naar de geplande Duitse terminal in Brunsbuttel, te leveren op een DES-basis.

    Wereldwijde voedselprijzen blijven dalen. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN verklaarde dat haar prijsindex die de meeste wereldwijd verhandelde voedselproducten volgt, marginaal is gedaald tot 135,7, wat de achtste achtereenvolgende maandelijkse daling markeert en terugkeert naar het grondgebied van precies een jaar geleden.

    Uniper roept Gazprom op. Binnenkort genationaliseerd door de staat, startte het zwaaiende Duitse nutsbedrijf Uniper (ETR:UN01) een arbitrageprocedure tegen de Russische gasreus Gazprom (MCX:GAZP) in een poging om alleen al in 2022 miljarden euro's aan niet-geleverde gasvoorraden terug te vorderen.

    Amerikaanse senaat stemt om spoorwegstaking op te heffen Met 80 tegen 15 stemmen om de vakbondsbezwaren tegen een voorgesteld contract voor spoorwegarbeiders terzijde te schuiven, heeft de Amerikaanse senaat haar autoriteit onder de Railway Labour Act gebruikt om een ??landelijke spoorwegstaking die op 9 december zou beginnen, weg te stemmen door twee amendementen weg te stemmen die de de wind.

    Australische rechtbank stopt groot gasproject Het Australische federale gerechtshof verwierp een beroep van de grootste olieproducent van het land, Santos (ASX:STO), om het boren naar het Barossa-project van 3,6 miljard dollar te hervatten, nadat het gedwongen was alle operaties stop te zetten nadat inheemse groepen bezwaar hadden gemaakt tegen het feit dat ze niet werden geraadpleegd.

    Russische ammoniakdeal bijna rond. Volgens VN-hulpchef Martin Griffiths is er nu een deal gesloten om de export van Russische ammoniak via een pijpleiding naar een haven aan de Zwarte Zee in Oekraïne te hervatten, een deal die de enorme druk op nitraatmeststoffen over de hele wereld zou verlichten.

    Geen compensatie meer voor kolensluitingen. Een Nederlandse rechtbank oordeelde dat de overheid de Duitse energiebedrijven RWE (ETR:RWE) en Uniper (ETR:UN01) niet hoeft te compenseren voor de verplichte sluiting van alle kolencentrales tegen 2030, aangezien zij te goeder trouw had gehandeld en zich had gehouden aan de emissienormen. -verlagend beleid.

    Guyana blijft bij ExxonMobil-contract. Guyana's regeringsfunctionarissen hebben het productiedelingscontract van ExxonMobil uit 2016 "slecht en scheef" genoemd en slechts 2% royalty's betaald, maar ze hebben bevestigd dat ze niet zullen proberen het te veranderen, uit angst dat dit de zakelijke reputatie van het land zou aantasten.

    Italiaanse majoor klaar om het geld te plonsen. Het gerucht gaat dat de Italiaanse oliemaatschappij ENI (BIT:ENI) in gesprek is om de door private equity gesteunde producent Neptune Energy te kopen voor $ 5-6 miljard, met het oog op zijn door gas gekantelde portefeuille die momenteel zo'n 130.000 b/d olie-equivalent per dag produceert , meestal gelegen in de Noordzee.

    WTO kiest de kant van de EU tegen Indonesië. In een langdurige nikkelruzie waarin Brussel in 2019 bij de rechtbank van de Wereldhandelsorganisatie een rechtszaak aanspande tegen de exportbeperkingen van Indonesië op de export van nikkelerts, oordeelde het panel dat de maatregelen van het Aziatische land onverenigbaar waren met de regels van de wereldhandel.

    Saoedi-Arabië heeft twee nieuwe gasvondsten. Saoedi-Arabië's nationale oliemaatschappij Saudi Aramco (TADAWUL:2222) heeft twee onconventionele gasvelden ontdekt in de oostelijke regio's van het land, waardoor de vooruitzichten op een hoger gasverbruik in eigen land worden vergroot, aangezien Riyad wil afstappen van olie.
  3. forum rang 5 Lekker Truitje 2 december 2022 16:55
    @ Candelll 2 december 2022 16:17
    " Russische ammoniakdeal bijna rond. Volgens VN-hulpchef Martin Griffiths is er nu een deal gesloten om de export van Russische ammoniak via een pijpleiding naar een haven aan de Zwarte Zee in Oekraïne te hervatten, een deal die de enorme druk op nitraatmeststoffen over de hele wereld zou verlichten."
    > wat een prestatie , wij komen hier om in de koeienmest, niemand uit dat vak die daar actie op neemt ?
    Moeten we zelf even Agractie en de LTO e.d. bellen misschien ?
  4. forum rang 9 Ron-tron system 2 december 2022 17:22
    quote:

    Candelll schreef op 2 december 2022 14:40:

    fut 400 punten lager
    Altijd interessant om stop orders in te stellen voor nieuws short en long kant.
    34250 ingezet dus het automatisch systeem mist deze keer 90p(vorige keer 70p) maar toch pak je 140p mee met kort winstnemen.
    Bij fed momenten of banenrapport is deze strategie ok.
    Een ron tron plus pakket;)
  5. forum rang 6 Candelll 2 december 2022 17:24
    quote:

    Ron-tron system schreef op 2 december 2022 17:22:

    [...]
    Altijd interessant om stop orders in te stellen voor nieuws short en long kant.
    34250 ingezet dus het automatisch systeem mist deze keer 90p(vorige keer 70p) maar toch pak je 140p mee met kort winstnemen.
    Bij fed momenten of banenrapport is deze strategie ok.

    Top dat je wat klein geld mee kan scharren

    ander apart vraagje , heb jij een hond die je buiten laat?
  6. forum rang 5 Lekker Truitje 2 december 2022 17:47
    uit de Telegraaf van heden: " Sint-Helena - Op het eiland Sint-Helena, in het zuiden van de Atlantische Oceaan, mag de schildpad Jonathan vrijdag minstens 190 kaarsjes uitblazen. Hij is de oudste schildpad ter wereld en werd begin dit jaar opgenomen in het Guinness Book of Records."
    En ja, wie was daar op St. Helena ooit een beroemde bewoner ? de v.m. keizer Napoleon Bonaparte dus, overleden in 1821, vorig jaar dus 200 jaar geleden. Als deze schildpad een ietsje eerder was geboren had hij Napoleon dus nog meegemaakt ;)
  7. forum rang 9 Ron-tron system 2 december 2022 20:01
    quote:

    Blanco rolling schreef op 2 december 2022 19:54:

    [...]

    Chateau Margaux of wat minder?
    Ik heb overigens nog wat Ch Margaux, Haut Briand en Lafite Rothschild liggen.
    Voor de feestjes
    Chateau margaux 2015 niet meer te vinden.
    2016 lukt nog en is even goed.
    Maar voor de normale avonden is een valpolicella ripasso 2019 een aanrader.
  8. forum rang 6 Candelll 3 december 2022 06:04
    Poging van Polen
    Over het principe van een prijsplafond was op Europees niveau al langer een consensus, maar Polen probeerde de voorbije dagen nog om een lagere maximumprijs door te drukken. Met steun van de Baltische staten ijverde het land voor een plafond van 30 dollar (28,5 euro) per vat, een niveau dat in de buurt ligt van de productiekosten, die worden geraamd tussen 20 en 40 dollar (19 en 38 euro) per vat.

    Elke dollar telt. Elke dollar die we naar beneden kunnen onderhande­len betekent naar schatting twee miljard dollar minder inkomsten voor Rusland.

    De Estse premier Kaja Kallas
    "Elke dollar telt. Elke dollar die we naar beneden kunnen onderhandelen betekent naar schatting twee miljard dollar minder inkomsten voor Rusland", zo verklaarde de Estse premier Kaja Kallas. Uiteindelijk gaven de Polen en de Balten hun poging vandaag op. Als deel van het akkoord zou er volgens Kallas wel snel werk worden gemaakt van een negende sanctiepakket tegen Moskou.

    Een prijsplafond in de regionen van 30 dollar stuitte op bezwaren bij landen met een grote scheepvaartindustrie, zoals Griekenland en Malta. Zij vreesden dat een te lage prijs de rederijen zou kunnen aanzetten om zich elders te vestigen indien Rusland weigert om zijn olie tegen een lagere prijs te verkopen

    www.hln.be/economie/eu-lidstaten-akko...
  9. Gevelboer 3 december 2022 07:38
    quote:

    Candelll schreef op 3 december 2022 06:04:

    ...... Zij vreesden dat een te lage prijs de rederijen zou kunnen aanzetten om zich elders te vestigen indien Rusland weigert om zijn olie tegen een lagere prijs te verkopen
    Hier zit het risico van dit experiment.
    Ik vrees dat het vooral wensdenken is om zo minder te hoeven betalen. Zou zomaar kunnen dat "iedereen" verhuisd naar landen die wel olie inkopen.
    Als ik weiger om meer dan 0,75 euro voor een brood te betalen ga ik erge honger krijg( denk ik)
  10. forum rang 6 Candelll 3 december 2022 08:28
    India blijft Russische olie kopen nadat de sancties van kracht zijn geworden
    Door Julianne Geiger - 2 december 2022, 16:30 uur CST

    India zei dat het Russische ruwe olie zou blijven kopen, zelfs nadat het embargo en de prijsplafond op 5 december van kracht werden, zei een ambtenaar van het Indiase ministerie van Olie vrijdag.

    India heeft consequent verklaard voornemens te zijn om door te gaan met het kopen van ruwe olie die financieel het meest zinvol is voor het importrijke land. De ambtenaar van het Indiase ministerie van Olie, geciteerd door Attaqa, zei dat de sancties die zijn opgelegd aan Russische olie - met name aan westerse scheepvaart- en verzekeringsdiensten - niet van toepassing zullen zijn op India, omdat ze van plan zijn niet-westerse diensten te gebruiken om Russische ruwe olie over zee naar India te vervoeren. .

    Met Polen eindelijk aan boord, stemde de EU ermee in de prijs van Russische ruwe olie te beperken tot $60 per vat, hoger dan de niveaus waarop de Russische Oeral momenteel wordt verhandeld. Rusland heeft beloofd te stoppen met verzendingen naar elk land dat de prijsplafond toepast. Maar het prijsplafond is alleen van toepassing op landen die westerse schepen en westerse verzekeraars willen gebruiken, wat betekent dat het niet van toepassing is op India.

    De G7-prijslimiet van $ 60 per vat en het EU-embargo op Russische ruwe olie gaan in op maandag 5 december. Een embargo op ruwe olieproducten volgt in februari.

    Analisten zijn gemengd in hun voorspellingen over hoe de prijslimiet voor ruwe olie en het embargo de oliemarkten zullen beïnvloeden. Nu India en mogelijk China Russische ruwe olie blijven kopen zonder de hulp van westerse diensten, zal het effect van de sancties worden afgezwakt. Maar insiders uit de industrie hebben ook opgemerkt dat er een beperkt aantal niet-westerse schepen en verzekeraars is die Russische olie op de markt kunnen brengen.

    Vorige week kochten zowel China als India ruwe olie uit Rusland met een enorme korting van $ 33,28 ten opzichte van Brent, wat betekent dat ze al ver onder de prijslimiet inkopen.

    Door Julianne Geiger voor Oilprice.com
22.519 Posts
Pagina: «« 1 ... 208 209 210 211 212 ... 1126 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links