Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koffiepraatjes

3.408 Posts
Pagina: «« 1 ... 139 140 141 142 143 ... 171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 december 2022 17:05
    Dankzij een stengel bleekselderij weet een man trouwringen terug te vinden in 20 ton afval
    1 uur geleden
     in BUITENLAND

    Windham - Met behulp van een stengel bleekselderij heeft een man uit de Amerikaanse staat New Hampshire zijn trouwringen kunnen terugvinden. Die had hij per ongeluk bij het huisvuil gegooid, maar met zijn doorzettingsvermogen – en dat van de afvalophalers – kwam het toch tot een goed einde.

    Kevin Butler uit Windham was onlangs zijn keuken aan het opruimen en bracht daarna het huisvuil naar de container, toen hij zich te laat realiseerde dat hij een grote fout had gemaakt. Zijn vrouw had namelijk hun trouwringen schoongemaakt en die in een stukje keukenpapier laten drogen. Butler was daar niet van op de hoogte en had zonder het te weten de trouwringen bij het afval gegooid.

    In een poging om de ringen toch terug te vinden, reed de man naar het lokale sorteercentrum en sprak er de afvalophalers aan. „Ik ben vrij zeker dat ik ze heb weggegooid”, vertelde hij hen. Samen met de medewerkers bekeek hij de camerabeelden van de afvalophaaldienst om hun zoekveld te verkleinen. Daarna zochten ze met een graafmachine tussen de twintig ton afval op de stortplaats. Na enkele uithalen van de machine, spotte Butler iets dat de zoektocht een stuk gemakkelijker maakte.

    Hij zag namelijk een stengel bleekselderij uit een vuilniszak steken. Hij was er zeker van dat hij zulke stengels net had weggegooid. Ze haalden de zak uit de hoop en begonnen die te doorzoeken. Uiteindelijk was het het laatste zakdoekje dat de vuilnismannen openden. Maar Butler had zijn trouwringen terug. Hij trakteerde iedereen van de stortplaats daarna nog op pizza om hen te bedanken.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 december 2022 14:12
    Rechter: 'aannemelijk' dat beeld in Boekelo van vastgoedbelegger is
    Carel Grol

    Een sculptuur in Boekelo waarvan recent werd ontdekt dat die mogelijk veel geld waard is, is geen eigendom van de gemeente maar van een Twentse vastgoedinvesteerder. Dat is de uitspraak van een recent kort geding. De investeerder gaat het beeld verkopen op een veiling in Parijs.

    De verkoop is omstreden omdat de Koninklijke Nederlandsche Zoutindustrie het beeld in 1968 had geschonken aan 'de gemeenschap Boekelo', als dank voor de zoutwinning bij dat Twentse dorp. Het bronzen beeld van een Franse kunstenaar heeft vervolgens ruim vijftig jaar op dezelfde plek gestaan, bij de entree van hotel Bad Boekelo.

    €150.000

    Dat hotel is in de achterliggende halve eeuw enkele keren verkocht. Nu is het van vastgoedinvesteerder Guus Brandriet. Deze zomer kwam hij er per toeval achter dat het beeld veel geld waard was: een soortgelijk exemplaar was twee jaar geleden geveild voor €150.000.

    Gevolg: Brandriet liet een takelwagen komen en haalde het beeld uit de grond. Het werd naar Parijs vervoerd, waar het bij Christie's op een veiling werd aangeboden.

    Maar toen zei de dorpsraad van Boekelo: dat gaat zomaar niet. Het beeld was immers geschonken aan 'de gemeenschap'. Dus was het beeld van alle dorpsbewoners. Dat kon toch niet worden geveild? De dorpsraad schakelde de gemeente in, Boekelo valt onder Enschede, en zo was er in november een kort geding. Van wie was het beeld? Dat was de inzet van het geding.

    Verjaring

    De vastgoedinvesteerder stelde dat hij het beeld in 2011 geleverd heeft gekregen, toen hij het hotel kocht en dat hij te goeder trouw was. Daarnaast zei hij: ik ben door verjaring eigenaar geworden.

    De gemeente Enschede meende dat de schenking aan de gemeenschap van Boekelo in 1968 moet worden gezien als schenking aan de gemeente Enschede. Brandriet moest de bronzen sculptuur dus terugplaatsen.

    Parijs

    De voorzieningenrechter kon 'geen eindoordeel' geven over de vraag wie eigenaar is: dat oordeel kan alleen in een bodemprocedure. Maar de rechter vond het 'voldoende aannemelijk' dat het beeld van Guus Brandriet is. Want de sculptuur, van twee meter hoog en een paar honderd kilo, was 'verenigd met de grond, deze vereniging was duurzaam en dus was Brandriet – als eigenaar van de grond – ook eigenaar van het beeldhouwwerk'.

    Het beeld stond al in Parijs, klaar om te worden afgehamerd. Omdat het object echter 'onder de rechter was', werd de sculptuur teruggetrokken op de recente veiling. 'Maar het blijft gewoon in Parijs', zegt Brandriet in een telefonische reactie. 'Bij de volgende veiling, in het voorjaar, gaat het gewoon mee.'

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1460278/rechter-b...
  3. forum rang 8 Freemoneyforever 7 december 2022 06:37
    Een doekje voor het bloeden?

    Kamer: tampons en maandverband gratis voor mensen met laag inkomen
    nos.nl/artikel/2455342-kamer-tampons-...

    Hoewel ik het een sympathiek gebaar vind: Is het dan echt niet mogelijk deze mensen van voldoende basisvoorzieningen te voorzien (in de vorm van geld, bijvoorbeeld betere lonen), dat lijkt me ook veel beter voor het zelfvertrouwen van deze groep, die veelal ook nog eens het vuile werk voor ons opknapt.
  4. forum rang 5 DurianCS 7 december 2022 11:11
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 7 december 2022 06:37:

    Een doekje voor het bloeden?

    Kamer: tampons en maandverband gratis voor mensen met laag inkomen
    nos.nl/artikel/2455342-kamer-tampons-...

    Hoewel ik het een sympathiek gebaar vind: Is het dan echt niet mogelijk deze mensen van voldoende basisvoorzieningen te voorzien (in de vorm van geld, bijvoorbeeld betere lonen), dat lijkt me ook veel beter voor het zelfvertrouwen van deze groep, die veelal ook nog eens het vuile werk voor ons opknapt.
    Ik denk dat je dan de bijstandsuitkering flink moet verhogen.
  5. forum rang 4 aexo 7 december 2022 11:45
    Microsoft zou werken aan een super-app voor de iPhone en Android smartphones die een aantal verschillende functies combineert, zoals winkelen, een berichtendienst, zoeken op het web, nieuwsfeeds en meer. Volgens The Information zou WeChat van Tencent als voorbeeld dienen.

    De bedoeling van zo’n app is of was om vooral het gebruik van de eigen zoekmotor Bing Search te stimuleren, en meer gebruikers naar Teams te trekken.

    Het is niet duidelijk of Microsoft zijn plannen doorzet, maar CEO Satya Nadella zou er een groot voorstander van zijn.

    Microsoft is het niet gelukt om een groot aandeel in de zoekmarkt te pakken, deels door een miljardendeal tussen Apple en Google.Google betaalt aan Apple tussen 18 miljard en 20 miljard dollar per jaar om de standaardzoekmachine op de apparaten van Apple te blijven. Nu regelgeving deals tussen techreuzen ingewikkelder maakt, zou Microsoft weer kansen zien om Bing naar voren te schuiven.

    kijk de grote jongens beginnen in te zien dat je het met simpele appjes niet redt.
  6. forum rang 8 Freemoneyforever 9 december 2022 02:22
    quote:

    DurianCS schreef op 7 december 2022 11:11:

    [...]
    Ik denk dat je dan de bijstandsuitkering flink moet verhogen.
    Ik denk het ook: maandverband en tampons kosten al gauw een paar euro per maand.

    Waar het mij meer om gaat: ik vind het vernederend, dat je die paar euro kostende maandelijkse ongemakkenhulp dan weer apart op moet halen.

    Bovendien: zo wordt het systeem steeds ingewikkelder: Bijstand, huurtoeslag, zorgtoeslag, bijzondere bijstand, wat er allemaal geregeld moet worden...

    Niet alleen bijstandsgerechtigden komen in aanmerking. Genoemde regelingen voor de laagstbetaalde beroepen vergen een enorme uitvoeringsinspanning.

    En wat kost dat dan, de uitvoering van al die regelingen.
  7. forum rang 8 Freemoneyforever 9 december 2022 06:33
    Argentijnse fans gaan vol voor WK: 'Sommigen verkochten hun huis om erbij te zijn'

    Aan de rand van de woestijn, op een half uurtje rijden van Doha, doemen vrijwel uit het niets honderden blokken met witte appartementen op. Het dorpje staat tussen een slachthuis en een elektriciteitscentrale in en voelt heel ver weg van de glitter en glamour in de hoofdstad.

    Barwa Barahat al Janoub doet troosteloos aan. Er staan enkel dezelfde betonnen appartementen, allemaal driehoog en witgekalkt, voorzien van grote letters en nummers om niet te verdwalen in de eentonigheid.

    'Complex A' biedt slaapplekken aan dertigduizend mensen. Na het WK komen hier gastarbeiders te wonen, nu verblijven hier de fans. Van de tienduizenden Argentijnen die er naar Qatar zijn gereisd, verblijven er in dit dorp zo'n vijfduizend.

    Vier jaar sparen

    Christian Ale is daar een van. Hij is leider van de Argentijnse supportersgroep Barwargento. "Ik ben er sinds 21 november. We hebben hier een community gecreëerd. We eten samen, gaan samen naar wedstrijden en zingen. We zijn eigenlijk een grote Argentijnse familie."

    Veel Argentijnen hebben diep in de buidel moeten tasten om erbij te zijn op dit WK, vertelt Ale, maar dat hebben ze ervoor over. "Het is traditie voor veel fans om onze ploeg elk WK achterna te reizen. Ik heb hier zelf bijvoorbeeld vier jaar voor gespaard", zegt hij.

    "Ik heb elke maand geld opzijgezet. Ik had een auto kunnen kopen, maar het Argentijns elftal is een ongelofelijk belangrijk onderdeel van mijn leven. Het is een levenswijze en traditie voor velen van ons."

    De verhalen over Argentijnen die hun auto of huis hebben verkocht om er in Qatar bij te zijn, die kloppen, lacht hij. "Er zijn inderdaad veel gekke Argentijnen."
    Spookdorp

    Nu, midden op de dag, is het woestijndorp behoorlijk uitgestorven. Veel fans uit andere landen zijn al naar huis, en de groep Argentijnen die 'over' is gaat overdag naar de stad voor vermaak. Toch komen er ook nog dagelijks supporters bij. Twee fans in blauw-witte shirts komen uit de bus en rollen hun koffertjes naar de appartementen.

    Ze komen net uit Australië, vertellen ze. De twee Argentijnen hebben daar het afgelopen half jaar gewerkt hebben om de trip naar Qatar te kunnen bekostigen. "We hebben van de week ontslag genomen, en blijven hier tot de finale. Daarna gaan we terug naar onze families in Argentinië, hopelijk met die wereldbeker."

    Vanuit Nederland zullen er voor de kwartfinale hooguit veertiendhonderd fans in Qatar zijn. Het is een schril contrast met die schare van dertig- tot veertigduizend Argentijnse supporters die hun team achternareizen.

    Christian Ale kijkt er met verbazing naar. "Europese fans supporten hun teams niet als het WK niet in Europa wordt gespeeld. Ze offeren niets op om erbij te kunnen zijn, zoals wij dat doen. Het is een groot verschil."

    Vrijdag, in aanloop naar de wedstrijd, zal het spookdorpje blauwwit kleuren. In de middag houden honderden Argentijnen hier een zogenaamde asado, een grote barbecue.

    Zingend leven ze dan samen toe naar die ene belangrijke wedstrijd: "We zullen vrijdag als fans het stadion overnemen. Het gaat ons team helpen, dat weet ik zeker."

    nos.nl/artikel/2455640-argentijnse-fa...
  8. forum rang 10 voda 9 december 2022 09:42
    Het financiële systeem heeft een 'blinde vlek' van $65.000 miljard aan verborgen schulden: dat kan een beurscrash uitlokken
    Artikel van Matthew Fox • Gisteren om 13:50

    © John W Banagan / Investing

    In het financiële systeem zit een groeiende berg schuld van inmiddels 65.000 miljard dollar, die buiten het reguliere bancaire systeem valt. Volgens de Bank for International Settlements, de mondiale koepel van centrale banken, vormen deze schulden een risico dat beurzen kan raken als er er een financiële crisis uitbreekt.

    Het gaat vooral om schulden die ontstaan in de valutahandel, waarbij wordt afgesproken om in de toekomst bepaalde bedragen in dollars en andere valuta tegen elkaar uit te ruilen. Hierdoor ontstaan wederzijdse verplichtingen tussen financiële partijen die niet worden geregistreerd op de balansen van reguliere banken die onder financieel toezicht staan.

    Stel bijvoorbeeld dat er een vermogensbeheerder buiten de VS is die Amerikaanse aandelen wil kopen. Daarvoor moet er eerst een bedrag aan lokale valuta worden omgewisseld in dollars via een zogenoemde currency swap. Er zit dan een periode tussen het omwisselen van de valuta en de aankoop van de aandelen, waarin sprake is van een verplichting om de valuta om te ruilen.

    Dergelijke verplichtingen zijn echter niet zichtbaar op de balansen van banken, wat het lastig maakt voor toezichthouders om grip te krijgen op in dit geval de vraag naar dollars als er tijdens een financiële crisis plots de behoefte ontstaat bij beleggers om buitenlandse beleggingen te wijzigen.

    Vaak gaat het om relatief kortlopende transacties die gedekt worden door harde valuta. Maar als er grote stress is op financiële markten en beleggers forse aantallen grensoverschrijdende transacties willen afhandelen, kunnen er problemen ontstaan.

    "De valutaswapmarkt is kwetsbaar als er plotseling problemen zijn met de financiering van transacties. Dit was te zien tijdens de kredietcrisis van 2008, maar ook in maart 2020 toen de coronapandemie de beurs hard raakte. Hoewel beide gebeurtenissen op veel punten van elkaar verschillen, was in beide gevallen zichtbaar dat partijen die dollars moesten lenen zeer hoge vergoedingen moesten betalen en soms niet aan dollars konden komen", schrijft de BIS deze week in een analyse over dit onderwerp.

    Blinde vlek van $65.000 miljard kan beurs laten crashen
    De koepel van centrale banken spreekt van een "blinde vlek" in het financiële systeem, aangezien de omvang van aan valutatransacties gekoppelde schuldverplichtingen sinds 2008 is verdubbeld.

    De BIS maakt zich vooral zorgen over het gebrek aan data en transparantie rond dit type schulden. Doordat er onvoldoende zicht is op de potentiële omvang van schuldproblemen die te maken hebben met de vraag naar dollars in het geval van een acute crisis, is het lastig voor centrale banken om hierop te anticiperen.

    De koepel van centrale banken doet dus onderzoek in een poging om beter grip te krijgen op de aan valutatransacties gekoppelde schuldenmarkt.

    "Verborgen dollarschulden blijven buiten beeld, totdat er een nieuw crisismoment ontstaat vanwege krapte rond dollarfinancieringen. Op dat moment kan de kwetsbaarheid van de mismatch tussen kort- en langlopende beleggingen van pensioenfondsen en verzekeraars een uitdaging worden."

    www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/he...
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 december 2022 16:47
    Verloren ruzie kost uitgever IEX kwart miljoen euro en aandelen
    Mathijs Smit

    8 december 2022 16:36
    Aangepast 9 december 2022 10:27

    De beursgenoteerde uitgever IEX heeft een geheimzinnige aandeelhouder die beschikte over exotische waardepapieren na een ruzie ruim 200.000 euro aan dividend en 27.000 nieuwe aandelen moeten geven. Daarbovenop moet IEX de man boetes betalen, die zijn opgelopen tot 80.000 euro.

    Dat bevestigen de jurist van de aandeelhouder en financieel directeur Martijn Pennekamp van IEX tegenover RTL Z. "Het is een vervelend dossier, dat wat ons betreft kan worden afgerond", zegt Pennekamp.
    Beleggerssite

    IEX is een uitgever van informatie voor investeerders, vooral bekend van de gelijknamige beleggerssite. Het bedrijf, dat naar eigen zeggen een bereik van 1,5 miljoen beleggers heeft, ging zelf zeven jaar geleden naar de beurs. Daarbij werden de activiteiten ingebracht in een leeg beursfonds, waarin vroeger voedingsbedrijf Alanheri zat.

    Investeringsmaatschappij Value8 van Peter Paul de Vries is met een belang van 32 procent grootaandeelhouder van IEX. Zelf bezit De Vries, bekend als oud-directeur van beleggersvereniging VEB, een belang van nog eens 12 procent.
    Ruzie met aandeelhouder

    Uit een dinsdag openbaar geworden uitspraak van de rechtbank Amsterdam blijkt dat IEX de afgelopen jaren slaags is geraakt met een man, die de eigenaar was van zogeheten 'certificaten aan toonder'. Dat is een type aandeel dat tegenwoordig niet of nauwelijks meer wordt gebruikt.

    De man meldde zich in de herfst van 2017 bij het bedrijf met een stapel certificaten aan toonder van het bedrijf Alanheri, de voorganger van IEX. Hij wilde de ouderwetse waardepapieren laten omzetten in de huidige beursgenoteerde aandelen, en het achterstallige dividend innen.
    Achterstallig dividend

    Na een controle van de stukken wisselde IEX de certificaten aan toonder inderdaad om voor 5500 aan de beurs te verhandelen aandelen IEX. Ook keerde het bedrijf de man zo'n 28.000 euro aan achterstallig dividend uit.

    Al snel bleek echter dat de zaak daarmee niet was afgedaan. Eind dat jaar verscheen de man namelijk weer op het kantoor van IEX, opnieuw met een pakket certificaten aan toonder. Ook daarvoor ontving de man 5500 aandelen IEX en 28.000 euro aan dividend.
    Opnieuw bezoek

    In februari en maart 2018 bracht de man weer bezoeken, waarbij hij certificaten inleverde. Daarvoor ontving hij 11.500 aandelen, maar dit keer ging IEX nog niet over tot een dividenduitkering.

    Later dat jaar kwam de man nóg enkele keren terug, met nog meer waardepapieren. Die aanvragen werden door IEX niet meer ingewilligd, omdat het bedrijf de zaak niet meer vertrouwde. "Deze meneer verscheen vanuit het niets met steeds maar weer nieuwe certificaten. Daarop gingen bij ons alarmbellen af, en hebben wij meer informatie gevraagd", aldus financieel directeur Martijn Pennekamp van IEX.
    Naar de rechter

    De certificaathouder stapte vervolgens echter naar de rechter, om zijn aandelen en dividend op te eisen. Uit de dinsdag openbaar geworden uitspraak blijkt dat de man in september vorig jaar voor de rechtbank Amsterdam zijn gelijk al haalde.
    Aandelenbezitter

    De rechter oordeelde dat IEX niet heeft bewezen dat de man de certificaten aan toonder te kwader trouw heeft verkregen, of dat deze uit een misdaad afkomstig zouden zijn. Het beursgenoteerde bedrijf moet hem daarom 27.300 aandelen geven, en achterstallig dividend van ruim 200.000 euro.

    Ook kon IEX fluiten naar haar eis tot teruggave van de eerder gegeven 22.500 aandelen en 56.000 euro aan dividend.
    Grootaandeelhouder

    In totaal heeft de geheimzinnige bezitter van de certificaten aan toonder op deze manier dus een belang van zo'n 50.000 aandelen IEX verkregen die bij elkaar tegen de huidige koers een kleine 80.000 euro waard zijn, en ruim een kwart miljoen euro aan dividend.

    Maar ook daarbij bleef het niet. Uit een tweede uitspraak, dit keer van de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht, blijkt dat IEX de man ook nog eens een flink bedrag aan dwangsommen moet betalen.
    Dwangsommen

    Omdat IEX de man na de uitspraak van vorig jaar niet de verschuldigde aandelen gaf, kon hij aanspraak maken op de dwangsommen die de rechter destijds als stok achter de deur had vastgesteld. Voor elke dag dat IEX de aandelen niet zou leveren, moest het bedrijf 500 euro boete betalen, met een maximum van 100.000 euro.

    Volgens jurist Jeroen Kaspers die de certificaathouder in deze zaak bijstaat, is IEX inmiddels tegen de uitspraak over de dwangsommen in hoger beroep gegaan. "Die zitting heeft onlangs plaatsgevonden, en in februari verwachten wij daarover de uitspraak."
    Vervelend dossier

    Kaspers zegt die uitspraak met vertrouwen tegemoet te zien. "De aandelen zijn inmiddels geleverd, maar de verbeurde dwangsommen zijn opgelopen tot 80.000 euro." Volgens de jurist wil zijn cliënt anoniem blijven.

    Financieel directeur Pennekamp zegt het dossier graag te willen sluiten. "Dit was een vervelend dossier. Door een vervelende samenloop van omstandigheden hebben we die aandelen vorig jaar niet goed kunnen leveren. Dat is inmiddels wel gebeurd, en we zitten nu alleen nog met de vraag over de boetes. Die uitspraak moeten we nog afwachten, maar wat ons betreft is de zaak afgerond."
  10. forum rang 8 Freemoneyforever 10 december 2022 04:15
    Remember Fukushima?

    Nou ken ik het terrein bij Borssele niet goed, het heeft mij nooit getrokken daar te wandelen, maar het terrein van de huidige kerncentrale staat in de zee.

    Op overstroomik.nl het adres, dat ik via Google maps vond: Zeedijk 32, 4454PM Borssele

    Uitkomst: Je overstroomt maximaal 2,0 meter

    Ja, het gaat al jaren goed, maar wat, als er een megaramp/overstroming komt (of er een bombardement op de dijk valt)? Ware het dan niet beter, als die nieuw te bouwen centrales een veilig aantal meters boven de zeespiegel zouden staan?
  11. forum rang 8 Freemoneyforever 13 december 2022 10:22
    Washington wil met driedaagse top Afrikaans terrein terugwinnen
    Auteur: Mark van Harreveld

    Vandaag begint in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC de driedaagse US-African Leaders Summit, de leiderschapsconferentie waarvoor president Joe Biden bijna alle Afrikaanse landen en de Afrikaanse Unie heeft uitgenodigd. Zaken die de revue zullen passeren zijn handel, klimaat, voedselveiligheid en economie. De verborgen agenda is de tanende invloed van het Westen en de toenemende macht van China en Rusland op het continent.

    De VS en Europa zien al jaren hun invloed in Afrika afnemen ten gunste van China en Rusland. China investeert vele miljarden in Afrika, terwijl Rusland in toenemende mate betrokken is bij regionale conflicten zoals in Libië en in sommige Sahellanden. Ook is Rusland Afrika's grootste wapenleverancier.

    Hidden agenda

    Niet alleen stellen Europa en de VS daar vooralsnog weinig tegenover, Europa heeft een ronduit 'besmet' verleden als kolonisator waardoor de Afro-Europese betrekkingen altijd in het historische licht daarvan gekleurd zijn geweest. Washington slaat nu een andere koers in, niet in de laatste plaats omdat geopolitiek belangrijker dan ooit is. 'Een charme-offensief', noemt geopolitiek analist Alex Krijger de top. 'De hidden agenda is de toegenomen invloed van China en Rusland. Die wil de VS indammen.'

    Volgens Krijger is het cruciaal dat er met respect over en weer wordt gesproken. 'Gelijkwaardigheid is belangrijk, net als het denken in kansen. Europa kijkt naar Afrika als een continent van problemen, daar willen ze vanaf; kijk naar de mogelijkheden.' Volgens Krijger zullen de Afrikaanse leiders ook kijken naar zaken als vermindering van de schuldenlast. Niet verwonderlijk, het kleine beetje economische groei dat er was is teniet gedaan door recente ontwikkelingen als de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne.

    Geen speelbal

    Dat laatste is weliswaar geen expliciet agendapunt, maar zal ongetwijfeld prominent over de tong gaan: Oekraïne, Afrikaanse steun voor het Westerse standpunt en de graandeal. Krijger: 'Ik denk dat Biden hoopt op meer steun vanuit Afrika voor zijn positie. De meeste Afrikaanse landen hebben de invasie in Oekraïne weliswaar veroordeeld, maar ze steunen niet de Westerse sancties, ze willen niet in een van de grote kampen gezogen worden'.

    Afrikaanse Unie in G20

    En dat is logisch gezien de economische en militaire dwarsverbanden die de verschillende landen met de verschillende kampen hebben. Dat nu echter de grootste economie ter wereld warme betrekkingen met Afrika nastreeft, is een kans voor het continent. Eerder sprak Joe Biden zich uit voor deelname van de Afrikaanse Unie aan de G20, waarschijnlijk roept hij op deze driedaagse op tot deelname. De Afrikaanse Unie bestaat uit 55 staten met een gezamenlijk bruto binnenlands product van meer dan 2 biljoen dollar. De unie zou daarmee in de top 10 staan van grootste economieën ter wereld. Zuid-Afrika is momenteel echter het enige G20-lid van het continent.
    www.bnr.nl/nieuws/internationaal/1049...
  12. forum rang 10 voda 13 december 2022 14:49
    Spanjaarden raken er niet over uitgepraat: verpakte voorgebakken eieren te koop in de supermarkt

    Verpakte gebakken eieren. Twee stuks voor 1,80 euro. Het nieuwste product in een Spaanse supermarktketen zorgt al twee weken voor ophef.

    Edwin Winkels 13-12-22, 13:49 Laatste update: 14:13

    ‘Hij kan zelfs nog geen ei bakken.’ Ook in Spanje zeggen ze dat over iemand, meestal de man, die nooit het eten thuis heeft bereid. Vermoedelijk is het deze groep consumenten die met enthousiasme het even nieuwe als omstreden product van de Spaanse supermarktketen Mercadona ontvangt: twee (perfect) gebakken eieren, met een zachte dooier en een bruin, knapperig randje. Dertig seconden in de verpakking in de magnetron en ze zijn warm en klaar om verorberd te worden.

    Via sociale media, radio en televisie werd het product, dat eind november als proef in enkele supermarkten rond Valencia en Alicante werd gelanceerd, groot landelijk nieuws. Mercadona, de grootste, meest ‘volkse’ en best renderende keten van het land, kreeg vooral veel verbazing en kritiek over zich heen. ‘Belachelijk’, was de meest gehoorde en gelezen reactie. Verpakte gebakken eieren, in een Spaanse eetcultuur waarin juist ook de supermarkten bekendstaan om hun vele versproducten, waaronder ook een grote afdeling vis.

    En dan de prijs
    De meeste kritiek is er op de prijs; 1,80 euro voor twee gebakken eieren, terwijl een half dozijn verse eieren in dezelfde winkel minder kost. En op de nogal dikke plastic verpakking. De eieren liggen in de koeling, maar kunnen ook ingevroren worden aangeboden - die laatste versie wordt al langer gebruikt door restaurants. In 2016 gebruikte Burger King in Spanje ze voor op een hamburger, maar dat werd geen succes. Het bedrijf van de uitvinder van de gebakken eieren ging daarna failliet.

    De sla wordt al veel langer gesneden en in zakken aangeboden. Over drie jaar bakt niemand nog een ei thuis

    Bedenker Javier Yzuel van de voorgebakken eieren
    Maar die bedenker, Javier Yzuel, kon zijn patent (voor heel Europa) voor 1,2 miljoen euro verkopen aan de Baskische levensmiddelenfabrikant Angulas Aguinaga en ziet nu hoe die de eieren aan Mercadona heeft kunnen slijten. Yzuel, die in 2014 met zijn idee kwam, hield zich enkele dagen stil tijdens de kritische publiciteitsgolf, maar verdedigde deze week in de krant El Periódico de España de vondst: ,,Hoeveel eieren heb je het laatste jaar thuis gebakken? Mensen hebben steeds minder tijd. De sla wordt al veel langer gesneden en in zakken aangeboden. Over drie jaar bakt niemand nog een ei thuis”, is zijn voorspelling.

    Bovendien scheelt het heel wat gespetter, vlekken en brandwondjes thuis, zegt Yzuel. De klassieke manier om in Spanje eieren te bakken is immers in een flinke en hete laag olijf- of zonnebloemolie, waarbij de olie met een lepel herhaaldelijk over de dooier wordt geschept, zodat die van boven licht wordt gegaard maar vanbinnen zacht blijft.

    Of de gebakken eieren in de supermarkten in zuidoost-Spanje een succes zijn en de verkoop naar de rest van het land wordt uitgebreid, is nog niet bekend.

    www.ad.nl/koken-en-eten/spanjaarden-r...
  13. forum rang 9 objectief 14 december 2022 10:04
    quote:

    D'ieteren schreef op 14 december 2022 08:51:

    Door Martin Crum op dinsdag 13 december 2022
    PREMIUM
    PostNL kán overname Bpost overwegen

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/763025/Po...
    "'overwegen"' kan altijd, maar ik zie dat niet direct om 2 redenen:

    1) bij PostNL loopt al de schuld al fors op.
    2) met Bpost haal je stakingen om betere arbeidsvoorwaarden binnen het bedrijf, want in Belgie hebben de vakbonden veel invloed.
  14. forum rang 7 ffff 14 december 2022 12:52
    Fred,

    Komt niet vaak voor dat ik het helemaal met je eens bent!!

    We hebben bij de laatste voorstelling van de cijfers van PostNL knarsentandend kunnen constateren dat het daar echt niet florissant voorstaat. En om in zo'n situatie het zwalkende Bpost over te nemen, lijkt mij ook geen goed idee. Daar zijn inderdaad voortdurend problemen met de tewerkstelling, met vakbondseisen die rendabel functioneren zo goed als onmogelijk maken. En met als grappige, maar oh zo voor de hand liggende consequentie, de sterk opgelopen tarieven voor hun diensten. En dan wordt er weer alom gemekkerd. Of neem de dienstverlening voor de komende kerstdagen en de kerstcadeaus...... Je moet echt wel op tijd bestellen, want door gebrek aan personeel kunnen ze de pakketjes echt niet verwerken. Het blijft gewoon liggen. Ennuh, allemaal wat meer en harder werken....? Kom op, zeg, daar krijg je hoofdpijn, rugpijn van en na twee weken burn-out, dus komt je kerstpakketje gewoon half januari.....

    Ik denk dat ze bij PostNl geen idee hebben hoe gesyndicaliseerd België is. DAT wordt slikken voor menig Nederlandse bestuurder.

    Peter
3.408 Posts
Pagina: «« 1 ... 139 140 141 142 143 ... 171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0730 +0,31%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.931,00 -0,87%
Gold spot 2.331,91 +0,68%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links