Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gazprom

3.020 Posts
Pagina: «« 1 ... 118 119 120 121 122 ... 151 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 30 november 2022 16:53
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 30 november 2022 16:23:

    [...]

    Dat is wel duidelijk: hij gaat die Duitse advocaat een beloning aanbieden van 800 euro, onder voorwaarde dat ze de Gazprom-aandelen los kan weken.
    Lijkt mij dat het Duitse advocatenkantoor wel meer vraagt dan die rampzalige 800 euro's, die hij Keesdejongen voorschotelde

    het Duitse advocaten kantoor heeft, voorzover ik ffff begrijp, een mogelijkheid via de Cypriotische route
    Cyprus was sinds 2014 een land waar veel geld van Russische oligarchen en Russische criminelen naartoe werd gesluisd naar de Bank of Cyprus
    Het betrof in de regel zwart geld, vanwege het ontduiken van de Russische belastingregels

    De US heeft inmiddels de Bank of Cyprus redelijk zich laten beperken in deze activiteiten, maarde goede relaties met Russen en Russische instellingen zijn er nog steeds

    Zeer wel mogelijk dat via de Cyprus route een bank account, c-rekening, kan worden geopend bij Gazprom Bank, Moskou, waarop vermeld staat dat je het recht kent uitoefenen op aandelen Gazprom, die overigens volledig in een verzamelaccount van Gazprombank blijven
    vanwege dit recht heb je recht op dividend, dat op je Gazprom c-rekning account wordt bijgestort

    En dan ........?

    Dan heb je kosten op het sterfhuis gemaakt,

    Immers dat ontvangen dividend staat in Moskou op jouw rekening.......maar mag volgens de Russische wet het land niet uit

    Bovendien bestaat het risico, dat wanneer de bevroren Russische bedragen vanwege de sancties door het Westen, worden geconfisqueerd door de Westerse regeringen om de herstelschade in Oekraine te bekostigen, dat de Russen hetzelfde gaan doen met Westers geld in Rusland

    je gaat dus moeite doen om dividend op een rekening in Rusland te verkrijgen, terwijl dit geld het land niet uit mag

    Daar heb je toch niets mee bereikt ?
    Waarom moeite doen voor geld, dat toch buiten je bereik blijft ?

    een andere mogelijkheid is :

    Loopt de oorlog ten einde en alles loopt met een sisser af ,

    Dan worden de regels van de ADR's ook weer hersteld en gelden je oude ADR rechten weer en krijg je gewoon je dividend
    Dan mag je ook het geld van je Russische rekening ( dividend ontvangsten ) naar Europa laten overmaken, na je dure onderneming om het op een Russische rekening te zetten
    Beiden hetzelfde resultaat, maar nu niets doen was goedkoper dan al die moeite
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 november 2022 19:09
    Uniper wil miljardenschade verhalen op Gazprom
    Gerben van der Marel

    Energiebedrijf Uniper wil miljarden euro’s aan schadevergoeding claimen bij het Russische staatsbedrijf Gazprom. De Duitse energieleverancier, die van de ondergang gered wordt door de Duitse staat, is een arbitrageprocedure gestart, meldde topman Klaus-Dieter Maubach woensdag.

    Omdat Gazprom de afspraak om direct gas te leveren afgelopen zomer niet meer nakwam, moest Uniper tegen hoge prijzen gas inkopen op de zogeheten spotmarkt. Dat heeft de onderneming naar eigen zeggen tot nu toe €11,6 mrd gekost. De kosten lopen in de komende jaren verder op.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1459263/uniper-wi...
  3. Keesdejongen 1 december 2022 00:25
    @peter ,

    De kosten voor die Amerikanen zijn geen 15 cent maar 5 cent per adr, voor jou dus 1000 dollar.
    Gazprombank vraagt overigens ook (omgerekend) 5 cent per adr , anderhalve roebel per russisch aandeel , dus 60.000 roebel, ook 1000 dollar.
    De boeken zijn helaas dicht en de conversie periode is voorbij, dus maar weer afwachten.
  4. forum rang 8 het zwaard 1 december 2022 09:02
    De Duitse gasreus Uniper is een arbitrageprocedure begonnen tegen de Russische gasleverancier Gazprom. Uniper eist een schadevergoeding voor de sinds juni verminderde leveringen van Russisch gas aan Duitsland via de pijplijn Nord Stream, wat Uniper al 11,6 miljard euro heeft gekost.

    ‘Uniper is een arbitrageprocedure gestart tegen Gazprom Export’, meldde het Duitse bedrijf woensdag. Uniper wil een schadevergoeding proportioneel met de sinds juni niet geleverde volumes. Het arbitrageproces – waarbij twee partijen onderling een geschil proberen te beslechten – zou plaatsvinden in Stockholm, volgens Zwitsers recht.

    Uniper was de grootste Duitse klant van Gazprom. Maar om zijn bestaande contracten met klanten na te komen, moest Uniper door het wegvallen van Russische leveringen elders op de markt gas aankopen, waar de prijzen deze zomer fors waren gestegen.

    In een reactie ontkende Gazprom woensdag dat het contractbreuk heeft gepleegd. Het zei ook de rechtmatigheid van de claims van Uniper ‘niet te aanvaarden’.

    Uniper leed de eerste negen maanden van dit jaar 40 miljard euro verlies, het grootste verlies dat een Duits bedrijf ooit boekte in drie kwartalen. Het energiebedrijf moest door de Duitse staat met miljarden euro’s rechtgehouden worden. (belga, reuters)
  5. forum rang 7 ffff 1 december 2022 14:07
    Luchtschip,

    Waarom is mijn aanbod van 800 Euro aan kees een " rampzalig " aanbod? Het tekent jou weer zo overduidelijk! Iedere keer komt de echte manipulator Luchtschip weer boven drijven.

    Voor die 800 Euro vroeg ik Kees enkel en alleen nu eens precies te vertellen wat hij daar in Moskou preecies gedaan heeft. Ik vind dat een heel keurige en nette beloning om inzage en inzicht te krijgen in zijn moedige gedrag.

    Dan Luchtschip ga ke verder met het Cypriotische kantoor, waarin jij je enkele weken geleden verdiept heb, maar waar ik het met geen één woord over gehad heb in relatie met het Duitse fiscale bureau. Geft goed aan dat je fantasie weer parten speelt. Cyprus heb ik alleen genoemd als blijkbaar een ANDER kanaal die ook realiseert wat de volledge Westerse bankwereld niets van wil weten en op een Bloomberg Investment Summit met grote stelligheid beweert dat " alles muurvast" zit. DAT is dus een pertinenete leugen: Het zit niet " muurvast, mits je de ondernemingszin van Kees bezit of het uitzoeken van Peter.

    En dit is al meer dan tien jaar de Gazprom draad waar dus relevante, eigenlijk zeer goede postings geplaatst worden. Die weliswaar tegen het gemoed van Ruslandhaters in gaan, maar daar gaat het in deze draad NIET om. Hier gaat het om de ontwikkelingen van Russische aandelen na de inval in Oekraïne voor Westerse beleggers, westerse pensioenfondsen, westerse banken met specifieke Ruslandfondsen, Ze zijn muisstil op straffe van zware sancties door hun Overheden. Ze zwijgen , maar gelukkig zijn er mensen die aan de slag gaan.

    Je bijdragen afgelopen weekend, Luchtschip, waren de moeite. Een doorbraak in deze draad. Maar gisteren zat je er weer helemaal naast, voor wat betreft Cyprus.

    Peter
  6. forum rang 8 het zwaard 1 december 2022 15:06
    Voor de oorlog was hij de rijkste Rus, nu klaagt hij over zware financiële verliezen: "Het geld is in Europa blijven steken”
    Voor de Russische invasie van Oekraïne werd hij beschouwd als de rijkste man van Rusland. Nu klaagt Aleksej Mordasjov over de zware financiële verliezen van zijn bedrijf. Mordasjov was een van de eerste Russen die door westerse sancties werd getroffen.

    Bron: Die Welt,

    Kunnen we eens niet rondgaan met de collectebus voor deze "arme" Rus die het slachtoffer werd door die stoute westerlingen.
  7. forum rang 9 objectief 1 december 2022 16:35
    quote:

    ffff schreef op 30 november 2022 14:48:

    ALLES, ALLES, ALLES is mogelijk als je maar betaalt.

    ( Kees je bent een kanjer, want opeens gisteravond had ik het door wat er gaande is)
    Toch wel genieten van zulke berichten op deze site.

    * alles is mogelijk als je maar betaalt
    * Kees is een kanjer
    * opeens gisterenavond, had ik het door...

    Dit bericht mag genomineerd worden als het meest emotionele van het jaar!!!
  8. forum rang 7 ffff 2 december 2022 12:31
    Het is toch tekenend voor het publiek dat de KK bezoekt dat NIEMAND, helemaal niemand zich net als ik stomverbaasd was te ontdekken dat de ADRs wel om te wisselen zijn.

    Het is toch tekenend voor het publiek van de KK dat zij niet net als ik het gevoel hadden gedurende 8 maanden besodemieterd, belogen, op het verkeerde been gezet, bedrogen door de media en vooral door al die Westerse banken. Tot en met het Bloomberg Investment Event gebeuren werd mij verzekerd dat " alles" muurvast zit. Dit laatste uiteraard tot groot genoegen van de Ruslandhaters. Maar het was en is een hele grove leugen om de sancties zogenaamd goed te laten werken.

    In werkelijkheid was mij allang duidelijk geworden dat Prosus, Westerse banken, westerse multinationals wel, doodgewoon voor MILJARDEN gewoon zaken doen met Russen.
    Dat je wel, zonder probleem via een land als Turkije dankzij het nieuwe verdrag Erdogan met Putin gewoon zaken kunt doen, dat je wel in Qatar, Dubai zonder probleem Russisch goud kunt kopen en in Antwerpen zonder de minste problemen Russische diamanten.....

    Waar het mij om gaat is dat verschil in behandelen van de kleine beleggers , van westerse
    pensioenfondsen en Westerse banken met een Rusland portefeuille vergeleken met de zakenwereld. En dit allemaal om Brussel zijn zin te geven dat de sancties zogenaamd werken. Dus dikke, bedrieglijke, leugenachtige lariekoek.

    Dan kun je nog, zoals ik ook, de oorlog verafschuwen en zijn ellendige gevolgen. Maar het gaat mij erom te beseffen dat we door de media, door Brussel bedonderd werden. Via een omwegje gecreëerd door een fiscaal bureau is zowel omwisseling mogelijk en de doodgewone dividenduitbetaling. Dus er wordt NIKS geblokkeerd zoals Luchtschip hierboven schrijft om maar schrik aan te jagen. Je kunt aandelen bijkopen, verkopen en dividenden innen...... " Everything like in the West...."

    Peter
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 december 2022 12:32
    quote:

    ffff schreef op 2 december 2022 12:31:

    Het is toch tekenend voor het publiek dat de KK bezoekt dat NIEMAND, helemaal niemand zich net als ik stomverbaasd was te ontdekken dat de ADRs wel om te wisselen zijn.

    Het is toch tekenend voor het publiek van de KK dat zij niet net als ik het gevoel hadden gedurende 8 maanden besodemieterd, belogen, op het verkeerde been gezet, bedrogen door de media en vooral door al die Westerse banken. Tot en met het Bloomberg Investment Event gebeuren werd mij verzekerd dat " alles" muurvast zit. Dit laatste uiteraard tot groot genoegen van de Ruslandhaters. Maar het was en is een hele grove leugen om de sancties zogenaamd goed te laten werken.

    In werkelijkheid was mij allang duidelijk geworden dat Prosus, Westerse banken, westerse multinationals wel, doodgewoon voor MILJARDEN gewoon zaken doen met Russen.
    Dat je wel, zonder probleem via een land als Turkije dankzij het nieuwe verdrag Erdogan met Putin gewoon zaken kunt doen, dat je wel in Qatar, Dubai zonder probleem Russisch goud kunt kopen en in Antwerpen zonder de minste problemen Russische diamanten.....

    Waar het mij om gaat is dat verschil in behandelen van de kleine beleggers , van westerse
    pensioenfondsen en Westerse banken met een Rusland portefeuille vergeleken met de zakenwereld. En dit allemaal om Brussel zijn zin te geven dat de sancties zogenaamd werken. Dus dikke, bedrieglijke, leugenachtige lariekoek.

    Dan kun je nog, zoals ik ook, de oorlog verafschuwen en zijn ellendige gevolgen. Maar het gaat mij erom te beseffen dat we door de media, door Brussel bedonderd werden. Via een omwegje gecreëerd door een fiscaal bureau is zowel omwisseling mogelijk en de doodgewone dividenduitbetaling. Dus er wordt NIKS geblokkeerd zoals Luchtschip hierboven schrijft om maar schrik aan te jagen. Je kunt aandelen bijkopen, verkopen en dividenden innen...... " Everything like in the West...."

    Peter
    Volgens Kees kun je helemaal niks meer omwisselen.
  10. forum rang 7 ffff 2 december 2022 12:53
    DZR en Objectief,

    WEL de grondige postings nauwgezet en goed lezen. Dan kom je niet af met zulke brol, alleen maar bedoeld om een kwaliteitsvolle draad te verzieken. Het toont wel jullie echte bedoeling, maar geeft ook zo goed jullie niveau aan. Goede informatieverwerving is onmogelijk, zolang het de Ruslandhaters niet zint......
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 december 2022 13:03
    quote:

    ffff schreef op 2 december 2022 12:53:

    DZR en Objectief,

    WEL de grondige postings nauwgezet en goed lezen. Dan kom je niet af met zulke brol, alleen maar bedoeld om een kwaliteitsvolle draad te verzieken. Het toont wel jullie echte bedoeling, maar geeft ook zo goed jullie niveau aan. Goede informatieverwerving is onmogelijk, zolang het de Ruslandhaters niet zint......
    Keesdejongen zegt:

    1 december 2022 00:25
    @peter ,

    De kosten voor die Amerikanen zijn geen 15 cent maar 5 cent per adr, voor jou dus 1000 dollar.
    Gazprombank vraagt overigens ook (omgerekend) 5 cent per adr , anderhalve roebel per russisch aandeel , dus 60.000 roebel, ook 1000 dollar.

    De boeken zijn helaas dicht en de conversie periode is voorbij, dus maar weer afwachten.
  12. Keesdejongen 2 december 2022 13:12
    quote:

    ffff schreef op 2 december 2022 12:31:

    Het is toch tekenend voor het publiek dat de KK bezoekt dat NIEMAND, helemaal niemand zich net als ik stomverbaasd was te ontdekken dat de ADRs wel om te wisselen zijn.

    Op 1 persoon na die dus gewoon midden september de Gazprombank in Moskou binnenwandelt, een nummertje trekt, en zijn adrs daar gewoon omruilde.
  13. forum rang 9 objectief 2 december 2022 13:17
    quote:

    ffff schreef op 2 december 2022 12:31:

    Het is toch tekenend voor het publiek dat de KK bezoekt dat NIEMAND, helemaal niemand zich net als ik stomverbaasd was te ontdekken dat de ADRs wel om te wisselen zijn.

    Het is tekenend dat iemand op de KK die ADRs nog in bezit heeft.
    Rusland is onze vijand, daar wil je geen connecties mee.
3.020 Posts
Pagina: «« 1 ... 118 119 120 121 122 ... 151 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 859,85 -0,64%
EUR/USD 1,0656 +0,11%
FTSE 100 7.826,53 -0,64%
Germany40^ 17.678,00 -0,89%
Gold spot 2.385,14 +0,24%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+2,72%
EBUSCO...
+1,42%
Heineken
+1,36%
OCI
+0,88%
Vopak
+0,76%

Dalers

VIVORY...
-3,40%
Aegon
-3,22%
AMG Cr...
-2,86%
INPOST
-2,84%
B&S Gr...
-2,56%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links