Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,223 19 apr 2024 16:56
  • -0,018 (-1,45%) Dagrange 1,212 - 1,238
  • 1.398.093 Gem. (3M) 2,2M

PostNL November 2022

923 Posts
Pagina: «« 1 ... 42 43 44 45 46 47 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 JvH 27 november 2022 22:12
    quote:

    Lector schreef op 27 november 2022 14:38:

    [...]

    Ik vraag me af of een bod aanstaande is? Kretinsky had dat bod natuurlijk al lang kunnen doen maar kiest ervoor om tot 29,90% uit te breiden. De vraag is dus of hij bewust wacht op een beter moment om een bod te doen of dat hij helemaal niet van plan is een bod te doen? In dat laatste geval kun je je afvragen waarom hij dan blijft uitbreiden tot 29,90%, maar hij zal er wel een gedachte bij hebben, hij is tenslotte niet voor niets miljardair geworden.
    Hij wil de pakketten. Bod van 3 euro daarop en dan mag PostNL de post houden.
  2. forum rang 6 Lector 28 november 2022 00:52
    quote:

    JvH schreef op 27 november 2022 22:12:

    [...]

    Hij wil de pakketten. Bod van 3 euro daarop en dan mag PostNL de post houden.
    Ja logisch, maar de vraag is of PostNL wil achterblijven met de bedrijfstak die op zeker gaat uitsterven, zonder het tafelzilver?
    Dan zou de overheid de postbezorging weer op zich moeten nemen want een bedrijf gaat natuurlijk nooit meer investeren in een terminale patiënt. Het is namelijk niet de vraag of postbezorging uitsterft, maar wanneer?

    En K zal voor alleen de pakketten niet zo snel € 3,00/aandeel betalen denk ik of de koers moet tot aan het bod nog oplopen richting de € 2,25, maar ja, op basis waarvan?
    Voor bedrijven als DHL/Deutsche Post, Bpost, Royal Mail, UPS etc. is PostNL al lang geen concurrent meer. Voor die bedrijven is de keuze waarschijnlijk, laten we PostNL rustig doodbloeden of halen we die stumperds voor weinig uit de markt? In het laatste geval hoef je echt geen bod boven de € 2,50 te verwachten.
  3. forum rang 6 Lector 28 november 2022 11:40
    quote:

    Jestbread schreef op 28 november 2022 09:28:

    Haha Lector, alsof Royal Mail en Bpost zo lekker op hun lauweren kunnen rusten. Royal Mail heeft wel wat andere problemen en kunnen zich niet permitteren de grote jongen uit te hangen.
    Met de huidige (rest)waarde van PostNL hoeft een overnemende partij ook helemaal niet de grote jongen uit te hangen, die € 2,50/aandeel kunnen Royal Mail en Bpost makkelijk betalen hoor.
  4. forum rang 6 Lector 28 november 2022 11:44
    quote:

    Jestbread schreef op 28 november 2022 09:29:

    Bpost, waar haal je het vandaan ook? Een bedrijf wat letterlijk op staatssteun leeft.
    Die Staatssteun weerhield ze er eerder toch ook niet van om een bod van € 5,75 te doen dus ik begrijp niet helemaal waarom ze dat nu dan in de weg zou zitten? Voordeel voor Bpost is zelfs dat ze nu niet voor € 5,75 zaken hoeven te doen maar voor € 2,75 al klaar zijn, een soort Black Friday of Cyber Monday dus :-)
  5. VeelGeduld 28 november 2022 11:53
    quote:

    Lector schreef op 28 november 2022 11:41:

    [...]

    Heel veel denk ik, ook wel een GAK boven de € 3,00, waaronder ik.
    Balen, ik hoop dat de koers weer boven je gak uitkomt. Je kunt je gak nog wel verlagen op dit niveau.

    Heb zelf ook meegemaakt dat die naar de €1 ging en later omhoog geblazen werd
  6. forum rang 6 Lector 28 november 2022 12:03
    quote:

    o€s$m€s schreef op 28 november 2022 11:53:

    sorry Lector maar het noemen van onwerkelijk lage overname waarden dient geen enkel doel
    Misschien heb je de huidige koers gemist maar op basis van deze koers is een bod van € 2,50 helemaal niet raar hoor, is meer dan 35% premie. Of dat geaccepteerd wordt door mevrouw Verhagen is natuurlijk de vraag, aangezien ze eerder al een bod van € 5,75 afsloeg. Die koers kon ze immers ook makkelijk op eigen kracht halen :-)
    Als mevrouw Verhagen dat überhaupt nog mag bepalen tegenwoordig want ik denk eerder dan Kretinsky en consorten dat voor haar bepaalt.
    Mag ik je er overigens op wijzen dat hier in het verleden ook onwerkelijk hoge overname waarden zijn genoemd, zelfs tot € 10,00 aan toe, maar toen hoorde je vreemd genoeg niemand?
  7. FozzieBearBull 28 november 2022 12:14
    quote:

    Lector schreef op 28 november 2022 11:41:

    [...]

    Heel veel denk ik, ook wel een GAK boven de € 3,00, waaronder ik.
    Yep, hier ook in een van m'n portefeuille's 3.50, de andere twee porto's heb ik met wat middelen tot onder de 2.50 terug kunnen brengen.
    Op langere termijn heb ik alle vertrouwen dat de koers weer gaat herstellen. Vergeet niet dat PNL gewoon operationele winst blijft draaien, hoe beroerd de kwartalen ook zijn. Qua technologie en automatisering zijn ze de onbetwiste nr 1.
    Verder krijg ik beroepsmatig en prive veel bezorgdiensten over de vloer, en ook daar is PNL met stip nr 1 qua stiptheid van bezorging, track en trace mogelijkheden van de pakketten, enz., dus die n=1 ervaring neem ik gratis even mee.

    Iedereen moet gewoon zelf weten hoe positief of negatief hij in de film staat wat betreft dit aandeel. Voor mij staat de wijzer nog steeds positief, hoe beroerd het management ook is. Het kan wat dat betreft alleen maar beter worden.
  8. forum rang 6 Jestbread 28 november 2022 12:51
    quote:

    Lector schreef op 28 november 2022 11:40:

    [...]

    Met de huidige (rest)waarde van PostNL hoeft een overnemende partij ook helemaal niet de grote jongen uit te hangen, die € 2,50/aandeel kunnen Royal Mail en Bpost makkelijk betalen hoor.
    Je had het niet over een overname, maar over dat PostNL geen concurrent meer is.

    Je doet dus alsof die partijen ver boven PostNL verheven zijn, terwijl Royal Mail elke dag meer verlies lijdt en Bpost nou ook niet uitblinkt in al zijn facetten.
  9. forum rang 5 Cerburus 28 november 2022 13:27
    DHL is ver verheven boven PostNL, zelfs Bpost doet het beter, jaja natuurlijk krijgen ze 'krantsubsidie' maar ze worden momenteel gered qua totaal resultaat door Radial, wat verrassend is gezien dit initieel een echte miskoop was, en hebben een aantal jaren geleden een slim samenwerkingsverband met DHL afgesloten waardoor ze daar in ieder geval geen gevaar van hebben te duchten.

    Je kunt operationeel nog zo excelleren (zoals PostNL) als dat leidt tot een te hoge kostprijs per pakket en (de meerderheid) van de klanten, eerder kiezen voor een aanbieder die wat goedkoper is dan de aanbieder (die in mijn ogen) de beste kwaliteit biedt. tja.. Slechtste Europese speler momenteel is in mijn ogen RM, met als goede 2de PostNL...en ja ik kijk alleen naar Financieele performance en vooruitzichten.
  10. forum rang 6 Lector 28 november 2022 13:58
    quote:

    Jestbread schreef op 28 november 2022 12:51:

    [...]Je had het niet over een overname, maar over dat PostNL geen concurrent meer is.

    Je doet dus alsof die partijen ver boven PostNL verheven zijn, terwijl Royal Mail elke dag meer verlies lijdt en Bpost nou ook niet uitblinkt in al zijn facetten.
    Oh zo, dat had ik dan verkeerd begrepen.
    Los daarvan ben ik van mening dat beide bedrijven boven PostNL verheven zijn inderdaad, ondanks dat ze zo hun eigen problemen hebben. Royal Mail heeft naar mijn mening gewoon bestaansrecht in hun markt. Ze zullen ongetwijfeld concurrenten hebben maar ze kunnen op lange termijn zelfstandig overleven denk ik.
    Dat gevoel heb ik totaal niet bij PostNL, ten eerste is hun markt kleiner en ik vermoed ook de internationale concurrentie groter. Op lange termijn is PostNL zeer kwetsbaar als zelfstandig bedrijf of ze worden een bedrijfje in de marge als het om pakketbezorging gaat.

    Bpost is naar mijn mening hetzelfde lot beschoren, maar zij hebben het geluk van overheidssteun, voor hoe lang is natuurlijk de vraag?
    Ik had juist graag een fusie gezien van Bpost en PostNL om als één blok te fungeren in de Benelux. Nu zijn het concurrenten van elkaar die beiden geen deuk in een pakje boter slaan. Ze zijn ook alle twee een makkelijke prooi voor de Kretinsky's van deze wereld die op zoek is naar dit soort brekebeentjes (kleine markt, slecht management, weinig potentieel om zelfstandig te groeien). Dat Kretinsky vooralsnog voor PostNL lijkt te kiezen is logisch, België is als markt nog minder interessant dan Nederland en gezien de staatssteun die Bpost ontvangt zal een overname of fusie daar nog lastiger zijn.
    Persoonlijk verbaas ik me erover dat Deutsche Post zich nog niet gemeld heeft bij Herna, als aangrenzend land zou je toch zeggen dat PostNL een goedkoop hapje voor ze is, maar misschien vinden ook zij de Nederlandse markt te klein?
  11. forum rang 5 Cerburus 28 november 2022 15:41
    quote:

    Lector schreef op 28 november 2022 13:58:

    [...]

    Persoonlijk verbaas ik me erover dat Deutsche Post zich nog niet gemeld heeft bij Herna, als aangrenzend land zou je toch zeggen dat PostNL een goedkoop hapje voor ze is, maar misschien vinden ook zij de Nederlandse markt te klein?
    DHL + PostNL is 90% marktaandeel in NL? haha denk dat wel een voorname reden is + Waarom overnemen als je jaarlijks stap voor stap je concurrent kleiner weet te maken, zonder überhaupt nog echt te stunten met de prijs? Ja wellicht voor de klantenporto, maar het netwerk van PostNl zou niet echt passen binnen het netwerk van DHL compleet andere infra & opbouw. Kortom een overname zou dan afgezien van het marktaandeel issue ook nogeens een massa ontslag teweeg brengen. Denk dat men daar in de Haag ook wel een mening over heeft.
923 Posts
Pagina: «« 1 ... 42 43 44 45 46 47 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links