Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.978 Posts
Pagina: «« 1 ... 1843 1844 1845 1846 1847 ... 1949 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 november 2022 09:25
    quote:

    josti5 schreef op 27 november 2022 18:12:

    Overigens is het hier aan de Algarve om vijf uur een beetje frisjes geworden: op ons terras nog slechts 17-18 graden, en geen zon meer.maar wel de hele dag bij 20 graden aan zee gewandeld, en daarne met vrienden een paar biertjes a 1,20 op het strand gepakt..
    Trouwens zo maar toevallig weer een drietal Nederlandse stellen gesproken, die hier zijn komen wonen, niet alleen vanwege het klimaat, maar met name ook vanwege de diverse ‘crises’ in Nederland: PVV en FvD stellen niks voor, bij wat ik vandaag hoorde…
    Dat zal ik op deze plaats maar niet herhalen, want waar op de stranden van bij voorbeeld Portugal nog vrij-uit gesproken en uutgewisseld mag worden, is dat in geschrifte al langere tijd niet meer het geval.
    Zo: dadelijk Duitsland - Spanje op het grote scherm, tussen de Duitsers - dat wordt sowieso leuk :-)
    Biertje van 1,20 erbij…
    Laten we hopen dat alle gladiolen en halve garen naar Portugal verhuizen; misschien dat Nederland dan weer een beetje normaal wordt.
  2. forum rang 10 rationeel 28 november 2022 12:26
    quote:

    New dawn schreef op 28 november 2022 08:46:

    Ik lees hier het e.e.a. over afvallen. Als je probeert af te vallen door minder te eten is dat heel moeilijk. Vooral in de avond krijg je dan honger en gaat het mis. Een stadium na te dik zijn kan obesitas tot gevolg hebben. Obesitas is een aandoening, ziekte die een groot aantal ziekten tot gevolg kan hebben.

    Wat bij ons goed werkte is voeding met veel eiwitten zoals vlees en vis. Geen suiker en producten waar suiker in zit. Als je dit doet moet je er voor waken dat je voldoende vet binnen krijgt. Je hongergevoel is er dan niet meer. Het afvallen gaat dan makkelijk. Vermijd koolhydraten, suiker is 100% koolhydraat.

    Kijk je naar de mens op lange termijn, dan was er ca. 30000 kaar geleden geen graan of suiker. De mens ging op jacht en verzamelde vruchten en noten. Hij at eiwitten. Ik neem aan dat de mens niet in 30000 jaar granen en suiker als normale voeding zou kunnen gebruiken. (dus evolutie) Ik zet dus vraagtekens bij wat tegenwoordig geadviseerd wordt van voeding die gebalanceerd is.

    Vruchten waar ook suikers in zitten kon men maar moeilijk aan komen omdat die meestal niet het hele jaar beschikbaar waren.
    Interessante wijze van dit probleem benaderen.

    Heb je er studies over gelezen?

    Ik heb zelf veel interesse in de poging om menselijk gedrag te verklaren met behulp van de vergelijking met de rest van het dierenrijk, eigenlijk ALLE levensvormen, ihb het eten en drinken... dus voeding en de voortplanting, als de 2 primaire ***opdrachten van de NATUUR?***
  3. forum rang 6 !@#$!@! 28 november 2022 15:37
    Er is uiteraard maar 1 goede manier om af te vallen en dat is gewoon op een normale manier (echt!) gezond eten. Dan gaat het afvallen vanzelf. Gezond eten = (Alleen) Groente, Fruit en Eiwitten/Vlees. Water drinken.

    Dat is in het begin lastig, want je bent het niet gewend. Echter je hoeft het maar een paar maanden vol te houden en daarna gaat het vanzelf en wil je niet meer anders.
    Waar je trek in hebt wordt bepaald door je darm-flora (bacterieën) . Als je ongezond eten, floreren de bacteriën die daar op leven het best en zorgen die voor trek in meer van dat eten. Zelfde geld voor als je gezond gaat eten. Na een tijdje heb je in feite (bijna) alleen maar trek in gezond eten en is dat wat je lekker vindt.

    Dus (echt!) gezond eten en slechts een paar maanden discipline hierin.
  4. forum rang 6 Ronald Engels 29 november 2022 01:05
    quote:

    Ronald Engels schreef op 25 november 2022 01:18:

    [...]

    ============================

    Beste Forumleden,

    De Beaufort Sea Gyre draait nog steeds zwak Counter Clock-wise, West - Midden en Oosten USA/Canada zijn nu Freezing Cold en het komt onze kant uit via de Oost-Groenland Polar Vortex met sterke afkoeling te verwachten voor heel Noord, West, Zuid, Midden en Oost Europa vanaf ongeveer 5 december 2022 met vermoedelijk extreme koude in Noorden, Midden en Oost-Europa met temperaturen daar van minus - 10 à -14 graden Celcius kouder als gemiddeld normaal en voor Nederland, Belgie, is te verwachten temperaturen van minus -6 graden Celcius kouder als gemiddeld normaal.

    M.v.g. Ronald
    P.S. Het zal helaas triestig zeer koud worden in de Ukraine reeds in heel December 2022.
    Het Klimaat/Weer laat zich niet voorspellen en doet wat het wil, wij kunnen ons alleen aanpassen!
    ====================================

    Dames en Heren, Klimaatvolgers,

    Het ziet er naar uit, dat de periode 02-12-2022 tot minimaal 10-12-2022, zeer koude Vrieskou en Sneeuw gaat geven. Een goede start van een mogelijk koude winter, in Noorden-Westen-Midden Europa.
    Siberie is nu reeds freezing cold, -15 graden celcius kouder als normaal.

    P.S. De Beaufort Sea Gyre draait nog steeds en dit sinds ongeveer 9-11-2022 zeer zwak Counter-Clockwise op 26-11-2022.

    M.v.g. Ronald
  5. forum rang 6 !@#$!@! 29 november 2022 01:29
    Wat ik nou geweldig zou vinden. Je voorspelt al 4 jaar lang een elfstedentocht "die met zekerheid gaat komen". Elke keer weer een nieuwe warme winter. Dan op het moment dat je het opgeeft en de elfstentocht verplaatst naar ergens na 2026? , krijgen we dan een elfstedentocht, waardoor je er weer compleet naast zit. Humor ten top.
    Wel jammer dat dat midden in een energie crisis moet gebeuren. Maar ja, de wet van Murphy he........

    "Europa en Noord-West Europa zijn nog relatief warm voor deze tijd van het jaar, door stijgende Zonneactiviteit Cyclus 25 tot minimal 2025/2026, zoals hierboven vermeld."
  6. forum rang 10 luchtschip 29 november 2022 02:24
    quote:

    Ronald Engels schreef op 29 november 2022 01:05:

    [...]

    ====================================

    Dames en Heren, Klimaatvolgers,

    Het ziet er naar uit, dat de periode 02-12-2022 tot minimaal 10-12-2022, zeer koude Vrieskou en Sneeuw gaat geven. Een goede start van een mogelijk koude winter, in Noorden-Westen-Midden Europa.
    Siberie is nu reeds freezing cold, -15 graden celcius kouder als normaal.

    P.S. De Beaufort Sea Gyre draait nog steeds en dit sinds ongeveer 9-11-2022 zeer zwak Counter-Clockwise op 26-11-2022.

    M.v.g. Ronald
    Klinkt allemaal een beetje chaotisch en onsamenhangend

    De winter periode is aanstaande en in Siberie reeds begonnen
    En het is koud of de koude komt eraan en het kan mild blijven en het kan ook sterk vriezen

    De weersverwachtingen van het KNMI geven aan :

    minimum temperaturen

    3/12 : min1/0 graden celsius
    4/12 : min3/min1 graden celsius
    5/12 : min 2/plus 1 graden celsius

    en de verwachting daarna :

    dinsdag 06 december tot en met dinsdag 13 december
    De verwachting is onzeker. De kans op temperaturen rond of iets boven normaal is ongeveer 30%, de kans op winters weer met 's nachts lichte of matige vorst en maxima van rond of iets boven nul is ook ongeveer 30%. De kans op neerslag loopt op naar 40%, maar de kans op sneeuw van betekenis blijft gering (10%).

    www.knmi.nl/nederland-nu/weer/verwach...

    Je hebt gewoon naar het KNMI weerbericht gekeken en komt dat uitleggen met een hocus pocus verhaal over de Beaufort Gyre en wat gezwets over Siberie

    We hebben nu een noordoosten later draaiende oostenwind en die voert in de regel koude lucht aan

    Kleed je gewoon goed warm aan, neem een aspirientje, een appeltje en je bloedverdunnend medicijn iedere dag en.....

    ....pas op : vat geen kouwboy
  7. forum rang 10 voda 29 november 2022 06:53
    Deze technologische doorbraak zou de uitstoot bij de productie van meststof grondig kunnen verlagen
    Artikel van admin • Gisteren om 18:17

    Onderzoekers bij de Tokyo Institute of Technology hebben een chemische stof ontwikkeld die ervoor kan zorgen dat de productie van meststof een stuk minder vervuilend wordt.

    © Aangeboden door Change Inc.

    Ammoniak is de basis van meststoffen, maar er komt veel CO2 vrij bij het maken ervan.

    Bij de productie van ammoniak, de basis van kunstmatige stikstofmeststoffen, komen behoorlijk wat broeikasgassen vrij. Het is voor velen in de industrie dan ook van groot belang dat er een manier wordt gevonden om efficiëntere productieprocessen te vinden.

    Een team van onderzoekers is erin geslaagd om het zogenaamde Haber-Boschproces, het meest gebruikte proces voor de chemische synthese van ammoniak, een stuk efficiënter te maken. Hun studie werd gepubliceerd in het vakblad Angewandte Chemie.

    Nobelprijs
    Het Haber-Boschproces is een van de belangrijkste wetenschappelijke ontdekkingen van de 20e eeuw. Sinds het meer dan een eeuw geleden werd bedacht, is de voedselproductie wereldwijd aanzienlijk gestegen. De chemici Fritz Haber en Carl Bosch, naar wie het proces werd vernoemd, kregen in respectievelijk 1918 en 1931 een Nobelprijs voor hun werk.

    Tijdens het proces worden stikstofgas (N2) en waterstofgas (H2) gecombineerd tot ammoniak (NH3). Dat gebeurt met behulp van een katalysator, een middel, in dit geval deeltjes metaal, dat de reactiesnelheid aanzienlijk versnelt.

    Tijdens het proces wordt echter behoorlijk wat energie verbruikt. Dat komt omdat een hoge temperatuur en druk nodig zijn om de chemische reactie tot stand te brengen. Ook de productie van waterstofgas gebeurt meestal nog met fossiele brandstoffen.

    Minder energie-intensief
    Om de productie van ammoniak minder vervuilend te maken, proberen wetenschappers al langer om katalysatoren te ontwikkelen die de reactie minder energie-intensief zouden maken.

    Daaronder vallen de zogenaamde nitride-katalysatoren, die zeer kleine stukjes metalen bevatten, zoals nikkel en kobalt, geladen op een drager van lanthaan-nitride.

    Lees ook: Nieuw boeren: Schevichoven voorbeeld van klimaatvriendelijke boerderij met winst

    Katalysator met vocht
    Zowel die drager als de metalen zijn betrokken bij de productie van ammoniak. De metalen reageren met de waterstof, terwijl de drager reageert met de stikstof.

    Dergelijke katalysatoren zijn veelbelovend. Ze zouden alvast goedkoper zijn dan wat nu gebruikt wordt. Een nadeel dat voorlopig echter nog roet in het eten gooit, is dat hun prestaties aanzienlijk worden aangetast wanneer er vocht aanwezig is.

    Chemisch stabiel
    Het team van onderzoekers heeft een nitride-katalysator ontwikkeld die chemisch stabiel blijft. Dat deden zij door aluminiumatomen te verweven met de lanthaan-nitridestructuur. Op die manier worden chemische verbindingen gevormd die niet beïnvloed kunnen worden door vocht.

    De katalysator zou wel eens gebruikt kunnen worden om even snel ammoniak te produceren als met bestaande processen. Daar zou mogelijk echter aanzienlijk minder energie voor nodig zijn. Dat zou kunnen zorgen voor een aanzienlijke uitstootreductie. Zo’n 1,8 procent van alle broeikasgassen die wereldwijd worden uitgestoten, wordt geproduceerd bij de productie van meststoffen.

    www.msn.com/nl-nl/gezondheid/medisch/...
  8. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 30 november 2022 08:16
    quote:

    izdp schreef op 25 november 2022 19:20:

    [...]
    Jaja, geef de zwarten maar de schuld ipv de witte veroveraars.

    Man o man. Het is maar goed dat je nooit geschiedenis bent gaan studeren, want je had nooit enige diploma gehaald.
    Echt stuitend wat je flikt.
    En dát scheef je, terwijl ik juist mijn sympathie voor de ZA mijnwerkers noemde.

    Je bent een eeuwig negatieve stalker naar mijn persoon.
  9. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 30 november 2022 08:51
    quote:

    gokker schreef op 25 november 2022 17:06:

    [...]
    Mijn cardioloog is minder gealarmeerd dan ik zelf. Medicatie neem ik trouwens al sinds tientallen jaren.
    Als ik 20 kg zou afnemen zou ik broodmager zijn. 10 kg lijkt me perfect. De BMI formule klopt helemaal niet bij mijn lichaamsbouw (beetje richting Anton Geesink).
    Jij en Aanton Geesin? Beledig me nie, jochie.
    Aanton is me held, vur eewig. Ik zaag 'm al voar 1964 winne.

    Mijn Utregs is beter daan daat vaan Hermaan Berkien. En daat wil wat zegge.

    Ondaanks me dialek leerde ik nobelprijswinnur Geerar solderuh. En verston ik ut Broabaants van Maartin Veltmaan.

    Gah fietse jochie.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 november 2022 10:29
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 30 november 2022 09:06:

    Noch meh, gokkuh.

    Mijn opa waas maschinebaankwerkuh bij de beenenzwaar in de buur vaan duh Adeloarstraot.

    Zijn kleinzoon kreeg later een cummetje van Martin Veltman.
    Eert uw voorouders.
    Wat is een 'beenenzwaar'.....???
  11. forum rang 10 rationeel 30 november 2022 14:01
    December start kouder dan normaal: dit is nu de kans op een witte kerst

    dvhn.nl/weer/December-start-kouder-da...

    afbeelding.dvhn.nl/dvhn/binnenland/ed...

    In de eerste helft van december is het waarschijnlijk kouder en droger dan normaal, meldt Weeronline. „Echte winterkou met sneeuwpret en ijspret zit er waarschijnlijk echter niet in”, aldus meteoroloog Jaco van Wezel, die ook al even vooruitblikt op de kerstperiode.
    Gemiddeld is het begin december overdag een graad of 7 en ’s nachts een graad of 2. De verwachting toont nu op de meeste dagen maxima van 2-4 graden en lichte vorst in de nachten. Een oostenwind voert vrij koude lucht aan, maar echte winterkou zal ons land niet bereiken. De matige oostenwind veroorzaakt gevoelstemperaturen van -2 tot -5 graden. Als het in de nacht opklaart, kan het kwik dalen tot -5.

    Begin december is het vaak bewolkt. „Door het grijze weer breken de donkere dagen voor kerst al vroeg aan. De kans op neerslag is klein, maar zo nu en dan is een beetje regen of natte sneeuw mogelijk”, aldus Van Wezel.

  12. forum rang 10 rationeel 30 november 2022 14:02
    Kerst

    De prognoses voor de kerstdagen, over iets meer dan drie weken, zijn nog onzeker. Het vrij koude weer van begin december zal waarschijnlijk verdwijnen. „Statistisch gezien is de kans op een witte kerst slechts zeven procent. Maar boterzacht lijkt het dit jaar niet te worden en daarmee mag de liefhebber van sneeuw met kerst nog hoop houden”, aldus Van Wezel, die wel waarschuwt dat de verwachting nog onzeker is. „Voor een*** witte kerst*** moet het precies op het goede moment wat kouder zijn dan normaal en dan moet er ook nog wat neerslag vallen.”
  13. forum rang 10 rationeel 30 november 2022 14:05

    'Kans op witte kerst het grootst in Groningen en Drenthe'

    afbeelding.dvhn.nl/dvhn/incoming/6euw...

    De kans op een witte kerst is in de provincies Groningen en Drenthe groter dan in andere delen van het land.
    Dat stelt Time2play, een website met informatie over online gokken, op basis van een duik in de weerkaarten en -stations van de afgelopen zestig jaar.

    Van een*** witte kerst ***is sprake als er op*** beide kerstdagen een gesloten sneeuwdek*** ligt. Dat gold sinds 1962 het vaakst voor de weerstations Eelde, Lauwersoog en Nieuw Beerta: tien keer.

    Het weerstation Hoogeveen bezet met zeven keer een witte kerst een gedeelde vierde plaats in het witte kerst-klassement.
38.978 Posts
Pagina: «« 1 ... 1843 1844 1845 1846 1847 ... 1949 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 858,71 -0,77%
EUR/USD 1,0652 +0,08%
FTSE 100 7.841,30 -0,45%
Germany40^ 17.639,50 -1,11%
Gold spot 2.388,58 +0,39%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+2,56%
Vopak
+2,12%
AZERION
+1,32%
Heineken
+1,30%
Pharming
+1,15%

Dalers

VIVORY...
-3,40%
ADYEN NV
-2,51%
Air Fr...
-2,43%
FASTNED
-2,29%
AALBER...
-2,23%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links