Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Tessenderlo Group BRU:TESB.BL, BE0003555639

  • 23,700 23 apr 2024 17:35
  • -0,050 (-0,21%) Dagrange 23,600 - 24,300
  • 78.558 Gem. (3M) 29,2K

Forum Tessenderlo geopend

206 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. slavglot 3 november 2022 09:40
    Ik heb zelf al meerdere jaren Tessenderlo omwille van de vele positieve berichten. Tack lijkt echt goed te boeren. Maar als kleine belegger vrees ik dat er niets zal in zitten voor ons.Zoals voordien al eens gemeld : 25 jaar bijna geen beweging in de koers en sinds Tack geen dividenden meer. Herinvesteren maar zonder koerswinst. In mijn 30 jaar beleggen op de beurs al 2 keer meegemaakt dat aandelen van de beurs gehaald worden aan veel te lage prijzen. Maar je kan daar niets tegen inbrengen, want iedereen heeft het recht om aan die veel te lage prijzen te kopen ! Dus als Tack beslist ons uit te kopen aan 30 Euro per aandeel, wie zal hem tegen houden? Dan hebben wij al die jaren gewoon ons geld te slapen gelegd in een aandeel die ons niets opbracht. Hopelijk zie ik het helemaal verkeerd, maar toch blijkt geen enkele grote partij "geinteresseerd", tot nu toe, om hier het grote geld te verdienen waarover er al jaren gesproken wordt.
  2. [verwijderd] 18 november 2022 13:51
    Beursblik: Kepler Cheuvreux zet Tessenderlo op kooplijst

    (ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft het advies voor Tessenderlo verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel van 34,00 naar 38,00 euro.

    Dit koersdoel biedt een opwaarts potentieel van 25 procent.

    Kepler vindt vooral dat de dominante Agro-divisie van Tessenderlo beter presteert dan verwacht, omdat deze de kostenstijgingen goed lijkt te verteren.

    De analisten verhoogden hum raming boor de EBITDA in 2022 met 8 procent naar 426 miljoen euro en voor 2023 met 13 procent naar 415 miljoen euro. Voor 2024 verhoogt Kepler de taxatie met 11 procent en zit het 10 procent boven consensus.

    Kepler erkent wel dat er kwesties op het vlak van governance blijven bestaan, onder meer vanwege de voorgenomen fusie met Picanol en de rol van de grootaandeelhouder.

    Daarom is het aandeel vermoedelijk alleen geschikt voor beleggers die op zoek zijn naar specifieke kansen, aldus Kepler.

    Door: ABM Financial News.pers@abmfn.beRedactie: +32(0)78 486 481
  3. [verwijderd] 25 november 2022 07:05
    Persbericht: PB Leiner richt joint ventures op in PR China en Brazilië

    Tessenderlo Group maakt vandaag bekend dat zijn businessunit PB Leiner (segment Bio-valorization) nieuwe joint ventures heeft opgericht in China en Brazilië.



    PB Leiner is een joint venture aangegaan met Hainan Xiangtai Group in China voor de productie en commercialisering van hoogwaardige viscollageenpeptiden. Volgens deze overeenkomst zal de joint venture vanaf het vierde kwartaal van 2022 viscollageenpeptiden produceren op basis van de technologie van PB Leiner. De gecombineerde krachten van de twee bedrijven zullen een robuust premium productassortiment mogelijk maken, waarbij wordt ingespeeld op de wereldwijd toenemende vraag naar kwalitatieve viscollageenpeptiden. De visverwerkingsketen van Hainan Xiangtai, gecombineerd met het wereldwijde commerciële netwerk en de uitgebreide knowhow van PB Leiner op het gebied van collageenproductie, zal resulteren in een assortiment viscollageenpeptiden van uitstekende kwaliteit.



    Daarnaast heeft PB Leiner in Brazilië een joint venture opgericht met D&D Participações Societárias, één van de belangrijkste leerlooierijgroepen van het land. In het kader van deze joint venture heeft D&D Participações Societárias een minderheidsbelang verworven in de Braziliaanse fabriek van PB Leiner (PB Brasil Industria e Comercio de Gelatinas Ltda). De gecombineerde kracht van de twee bedrijven zal een duurzaam aanbod op lange termijn mogelijk maken van een premium productgamma van rundergelatine op basis van de technologie van PB Leiner. De verwerkingsketen voor runderhuiden van D&D Participações Societárias, in combinatie met het wereldwijde commerciële netwerk en de uitgebreide knowhow van PB Leiner op het gebied van gelatineproductie, zal gelatine van uitstekende kwaliteit garanderen. De joint venture is afhankelijk van de vervulling van een aantal gebruikelijke opschortende voorwaarden, zoals de goedkeuring van de Braziliaanse antitrustautoriteiten.



    PB Leiner is een gevestigde wereldspeler met productievestigingen in Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika. PB Leiner levert een compleet assortiment hoogwaardige gelatine en collageenpeptiden, waarbij de oplossingen worden afgestemd op de toepassingen van zijn klanten in de voedings-, gezondheids-, schoonheids- en farmaceutische sector. PB Leiner heeft ongeveer 1.100 mensen in dienst.



    Beide transacties zullen geen materiële impact hebben op de resultaten van Tessenderlo Group.



    Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands en het Engels op de website www.tessenderlo.com.

    www.tessenderlo.com/en/investor-relat...
  4. [verwijderd] 6 december 2022 06:19
    Luc Tack koopt West-Vlaamse matrassenproducent Latexco

    Belga Jan De Schamphelaere

    Vandaag om 17:29

    Latexco heeft een nieuwe eigenaar. De zakenman Luc Tack heeft de West-Vlaamse matrassenproducent overgenomen van de oprichtersfamilie Maes.

    Latexco produceert matraskernen uit latex, polyurethaanschuim en pocketveren, en maakt ook kussens en toplagen voor matrassen. Het bedrijf heeft meer dan 400 werknemers in België, Spanje, Indonesië en Singapore.

    sluitADVERTENTIE

    De groep werd in de jaren 50 opgericht door Sylvain Maes, de vader van Luc. Die laatste doet nu het familiebedrijf van de hand. De zoektocht naar een partner was naar verluidt al enige tijd bezig.

    Wielersponsoring

    De West-Vlamingen zijn bij het brede publiek bekend als sponsor van de wielerploeg Quick-Step Alpha Vinyl - Luc Maes is een fervente wielerfan. De eerste sponsoringdeal dateert van een kwarteeuw geleden en nu nog staat het logo van Latexco op het truitje van de wielrenners. In de periode 2005 tot 2007 was het bedrijf nog prominenter in beeld in het peloton, zelfs in de ploegnaam Quick-Step Innergetic, genoemd naar de merknaam van een nieuwe matras die het toen lanceerde.

    Love Home Fabrics

    Geconsolideerde gegevens van Latexco zijn niet beschikbaar. Het belangrijkste deel van de groep haalde in 2020 net geen 95 miljoen euro omzet, maar boekte daar amper een half miljoen euro nettowinst mee.

    portret

    Luc Tack, de imperiumbouwer die niet van ophouden weet

    Tack neemt alle activiteiten en medewerkers van Latexco over. De overname gebeurt via Harmony Industries, een van de tentakels van het imperium van Tack. De zakenman is vooral bekend als de eigenaar van de chemiegroep Tessenderlo en de weefmachinebouwer Picanol.

    Met Love Home Fabrics heeft Tack ook een cluster textielbedrijven in handen met samen 1.500 werknemers. In die koepel zit onder meer Clarysse, een producent van badhanddoeken die is opgericht door zijn schoonfamilie.

    Maar de cluster heeft ook bedrijven - Artilat, Vyrolat en Thalalay - die net als Latexco matraskernen uit latex maken. Ze doen dat in België, Tsjechië en de VS en zijn samen goed voor 80 miljoen euro omzet en 300 werknemers.

    Latexco zal worden geïntegreerd in Love Home Fabrics, maar wat dat voor de fabrieken en het personeel van Latexco betekent, is nog niet duidelijk.

    Latexco was genomineerd voor Onderneming van het Jaar in 2002. Omega Pharma ging toen met de prijs lopen.

    de tijd
  5. [verwijderd] 22 december 2022 07:06
    Tessenderlo heeft bijna 98 procent van Picanol in handen

    De chemiegroep Tessenderlo heeft de weefgetouwenproducent Picanol bijna volledig in handen gekregen. Ze heropent na Nieuwjaar het ruilbod voor de overige aandeelhouders, zo maakte Tessenderlo dinsdag nabeurs bekend

    Tessenderlo kondigde het ruilbod - 2,36 aandelen Tessenderlo per aandeel Picanol - eerder dit jaar aan. Tijdens de eerste aanvaardingsperiode (van begin november tot midden december) werden ruim 17,5 miljoen aandelen Picanol ingebracht, waardoor Tessenderlo 97,90 procent van Picanol in handen heeft. Van 2 tot en met 20 januari start een nieuwe aanvaardingsperiode.

    'De aandeelhouders van Picanol Group hebben duidelijk hun vertrouwen uitgesproken in ons project om Picanol Group en Tessenderlo Group in één sterkere, industriële groep te combineren', reageert CEO Luc Tack, die beide bedrijven controleert, in een persbericht. 'We zijn ervan overtuigd dat we met een gediversifieerde groep meer aandeelhouderswaarde kunnen creëren door de uitvoering van een duurzame industriële langetermijnstrategie', klinkt het.

    Bij de aankondiging van de plannen was gezegd dat het fusiebedrijf zowat 2,7 miljard euro omzet zal draaien, goed voor een aangepaste ebitda-winst (winst voor belastingen, intresten, waardeverminderingen en afschrijvingen) van meer dan 430 miljoen euro (cijfers 2021). Het bedrijf zou meer dan 7.000 werknemers tellen en actief zijn in meer dan honderd landen. Picanol zou een van vijf bedrijfseenheden worden van Tessenderlo Group.

    Eind 2015 was er al eens een poging om de bedrijven samen te brengen in één industriële groep, maar toen was er onvoldoende steun.
  6. [verwijderd] 28 januari 2023 06:27
    Tessenderlo heropent bod op Picanol

    27 januari 2023 08:35

    (ABM FN) Tessenderlo heropent op 13 februari het bod op alle aandelen van Picanol Group. Dit meldde Picanol vrijdag.

    Het betreft een vrijwillig openbaar ruilbod.

    Bezitters van aandelen Picanol kunnen hun stukken nog omruilen tot 3 maart.

    De betaling in nieuwe aandelen in Tessenderlo Group volgens de ruilverhouding van 2,36 nieuwe aandelen van Tessenderlo Group per aangeboden aandeel Picanol Group en de vergoeding van de fracties in geld gebeurt op vrijdag 10 februari.

    De nieuwe aandelen zullen ook op of rond 10 februari worden genoteerd op Euronext Brussels.

    Met het uitrookbod wordt een laatste oproep gedaan naar wie nog aandelen Picanol bezit. Wie meer dan 95 procent van de aandelen van een bedrijf bezit, mag een uitrookbod doen op de resterende aandelen. De minderheidsaandeelhouders krijgen dan nog één kans om hun aandelen tegen de voorgestelde voorwaarden aan te bieden.

    Tessenderlo heeft inmiddels 99,32 procent van alle aandelen Picanol in bezit.

    Bron: ABM Financial News
  7. Atlas 31 januari 2023 16:37
    Ik hoop dat, nu de Picanol saga bijna is afgelopen, dit aandeel eindelijk de erkenning en bijhorende koers krijgt die het verdient.... Schitterende koers/winst verhouding, aanhoudende omzet- en winststijging de laatste jaren, zeer bekwaam management enz. Het enige dat mijn inziens nog moet veranderen is dat Luc Tack wat meer respect toont naar zijn kleine aandeelhouders toe. Enfin, we kijken hoopvol naar de toekomst!
  8. [verwijderd] 20 februari 2023 12:10
    Tessenderlo Group neemt marketing- en verkoopactiviteiten over van ammoniumthiosulfaatmeststoffen geproduceerd door Esseco srl in Italië

    Tessenderlo Group is verheugd aan te kondigen dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van de marketing- en verkoopactiviteiten van meststoffen op basis van ammoniumthiosulfaat (ATS), geproduceerd door Esseco Srl (onderdeel van Esseco Group) in Trecate, Italië. Deze ATS-meststoffen zullen op de markt worden gebracht door de business unit Tessenderlo Kerley International van Tessenderlo Group. Tessenderlo Group zal ook de Esseco-handelsmerken Secofit® TS en Agrifix® verwerven, die worden gebruikt om dit productgamma voor landbouwtoepassingen op de markt te brengen. Het is de bedoeling dat de overeenkomst in maart 2023 in werking treedt.

    “ Deze overeenkomst bevestigt het engagement van Tessenderlo Kerley International op de markt van ammoniumthiosulfaatmeststoffen. Dankzij de productiecapaciteit van Esseco Srl zullen we extra volumes ammoniumthiosulfaatmeststoffen beschikbaar hebben. Naast de samenwerking met een bedrijf dat dezelfde mentaliteit deelt op het gebied van continue verbetering, zowel op het gebied van product als proces, zal deze overeenkomst ook de service die we onze klanten bieden verbeteren”, legt Geert Gyselinck, Executive Vice President van Tessenderlo Kerley International, uit.

    Andrea Mangiarotti, lid van de raad van bestuur van Esseco Srl en marketingdirecteur van Esseco Industrial, onderdeel van Esseco Group, merkte op: " We zijn erg trots op deze deal met Tessenderlo Group, die de leidende positie van de twee bedrijven in hun respectievelijke rollen, en ondersteunen de groei van het gebruik van ATS in de landbouwmarkten. Esseco Industrial zal haar activiteiten op de ATS-markten in zowel het Verenigd Koninkrijk als Brazilië voortzetten door middel van lokale onafhankelijke productie. "

    www.tessenderlo.com/en/tessenderlo-gr...
  9. [verwijderd] 21 februari 2023 13:46
    The Last Post » 21 feb 2023 13:25

    Tessenderlo Group neemt marketing- en verkoopactiviteiten over van ammoniumthiosulfaatmeststoffen geproduceerd door Esseco srl in Italië

    Tessenderlo Group is verheugd aan te kondigen dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van de marketing- en verkoopactiviteiten van meststoffen op basis van ammoniumthiosulfaat (ATS), geproduceerd door Esseco Srl (onderdeel van Esseco Group) in Trecate, Italië. Deze ATS-meststoffen zullen op de markt worden gebracht door de business unit Tessenderlo Kerley International van Tessenderlo Group. Tessenderlo Group zal ook de Esseco-handelsmerken Secofit® TS en Agrifix® verwerven, die worden gebruikt om dit productgamma voor landbouwtoepassingen op de markt te brengen. Het is de bedoeling dat de overeenkomst in maart 2023 in werking treedt.

    “ Deze overeenkomst bevestigt het engagement van Tessenderlo Kerley International op de markt van ammoniumthiosulfaatmeststoffen. Dankzij de productiecapaciteit van Esseco Srl zullen we extra volumes ammoniumthiosulfaatmeststoffen beschikbaar hebben. Naast de samenwerking met een bedrijf dat dezelfde mentaliteit deelt op het gebied van continue verbetering, zowel op het gebied van product als proces, zal deze overeenkomst ook de service die we onze klanten bieden verbeteren”, legt Geert Gyselinck, Executive Vice President van Tessenderlo Kerley International, uit.

    Andrea Mangiarotti, lid van de raad van bestuur van Esseco Srl en marketingdirecteur van Esseco Industrial, onderdeel van Esseco Group, merkte op: " We zijn erg trots op deze deal met Tessenderlo Group, die de leidende positie van de twee bedrijven in hun respectieve rollen, en ondersteunen de groei van het gebruik van ATS in de landbouwmarkten. Esseco Industrial zal haar activiteiten op de ATS-markten in zowel het Verenigd Koninkrijk als Brazilië voortzetten door middel van lokale onafhankelijke productie. "

    www.tessenderlo.com/en/news
    Op een ander forum ook bekend met typetjes Jantjedoor, boer, madona, Reginald, Gerdi, Tyas, Winteruur en Priost. Mijn typetje Frankie heeft op iex een ban gekregen :( bij was Kokkie verbannen Bij nu het typetje august
206 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links