Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,237 16 apr 2024 16:57
  • -0,023 (-1,83%) Dagrange 1,232 - 1,250
  • 1.057.913 Gem. (3M) 2,2M

PostNL November 2022

923 Posts
Pagina: «« 1 ... 38 39 40 41 42 ... 47 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Jestbread 25 november 2022 07:44
    quote:

    Boir schreef op 24 november 2022 22:13:

    Dat moet gemoderniseerd worden, met een vakbond die 110-115k leden heeft... bij een bedrijf dat meer dan 500 jaar bestaat en geheel toevallig, waarvan de gemiddelde Brit vindt dat t beter is dan de DHL en GLS haha zelfs nu ze hun post ook zonder stakingen regelmatig al 6 weken niet krijgen, dat zijn geen uitzonderingen, reactie RM: dat hoort niet, we doen er alles aan om... haha
    Ze proberen nu met de ParcelForce bezorging wel de grotere pakjes die als RoyalMail verstuurd zijn door hun te laten bezorgen en de kleinere pakjes die per Parcelforce verstuurd zijn door RoyalMail te laten bezorgen, en om zelfstandigen met bestelwagens vast te leggen als bezorgers... daar is ook daar wel wat om te doen haha maar ondertussen verliezen ze 1mln pond per dag
    GLS = Royal Mail
  2. forum rang 6 Jestbread 25 november 2022 07:48
    quote:

    Padre schreef op 25 november 2022 07:02:

    www.nu.nl/economie/6094952/minder-pin...

    Op Sinterklaasdag is er nauwelijks meer gepind aan de kassa dan op een reguliere zaterdag in september. Dat meldt de Betaalvereniging Nederland zondag. Het aantal pinbetalingen kwam nog geen 5 procent hoger uit. Online was er wel een duidelijk Sinterklaaseffect zichtbaar.
    Check je bericht anders ff
  3. [verwijderd] 25 november 2022 08:18
    Overname is een kwestie van geduld. Het argument dat de NL-overheid geen toestemming zal verlenen; is ruim achterhaald door de realiteit. Brieven-post: anno NU is dit een steeds minder interessant issue aan het worden. De huidige (wettelijke) regelingen t.a.v. de bezorging zijn achterhaald. Kijk naar België, BPost. Brievenbezorging vindt enkele malen per week plaats. Waar NL zegt dat bepaalde post ten alle tijden bezorgd dient te worden (x dagen per week); België heeft daartoe de Prioriteiten-bezorging waarbij de verzender een hogere zegel-prijs betaalt. Met dit systeem kan in NL de Postwet aangepast worden.

    PostNL is een beursgenoteerde onderneming; de NL-overheid dient zich dat goed te realiseren en d.m.v. de wijziging van de Postwet een en ander voor de komende jaren zodanig te regelen (lees brievenpost á la België) dat PostNL als private onderneming kan ondernemen en desgewenst kan opgaan in een groter geheel (Lees: overname).

    Scenario: overname zal plaatsvinden vóór AvA voorjaar 2023. De huidige CEO zal daar haar maximale medewerking aan verlenen en de aangekondigde Herbenoeming voor een nw. termijn als CEO: dit is zeer doordacht een opgezet spel dat deel uitmaakt van het optrekken van een rookgordijn. De RvC + RvB kunnen 'ongestoord ' de overname-procedure uitwerken en afronden. Aansluitend gaat Verhagen met alle EER strijken en elders aan de slag.
  4. forum rang 7 DeWalt 25 november 2022 08:28
    PostNL-baas Herna Verhagen: ‘Als je eerlijk bent naar jezelf, weet je wanneer het klaar is als ceo’


    Pieter Couwenbergh Jan Verbeek
    Ze is nog altijd een van de weinige vrouwelijke bestuursvoorzitters in Nederland. En hoewel ze zeer gevraagd is voor andere topfuncties, blijft Herna Verhagen (56) al een decennium trouw aan PostNL. Een gesprek over houdbaarheid, over commissariaten, over vrouwenquota en over haar adviesrol bij verdedigingsorganisatie Navo.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1458610/postnl-ba...
  5. forum rang 4 Boir 25 november 2022 08:30
    Tegenwoordig heb je zoveel fake online aandeelhouders en bagger, maar irl is er op AvA nooit zelfs maar gehint op onvrede, de stemmingen over bonussen zijn ook altijd een plezier om te zien. Die Kretinsky is ook blij met de strategie en bedrijfsvoering, dat kan ook niet veel beter natuurlijk, er zit jarenlange branchekennis in de top, dat vergeten die wappies die zelf bijna niks kunnen wel eens :)
  6. forum rang 6 Lector 25 november 2022 08:31
    quote:

    Clean84 schreef op 25 november 2022 07:17:

    [...]
    Herna Verhagen heeft topaanbiedingen gehad, maar ze wil de klus bij PostNL afmaken. Ik denk dat ze op eigen kracht hoger dan de € 5,75 wil komen. Ze heeft het bod destijds ook afgewezen en de aandeelhouders hebben nog veel tegoed. Herna is eerlijk tegenover haarzelf en ze weet dat ze nog niet klaar is voor vertrek, aldus het FD.
    Herna kan zoveel nog willen maar dat bepaalt Herna helemaal niet meer. Niet Herna maar Kretinsky runt PostNL!
    Aandeelhouders hebben inderdaad nog veel tegoed van Herna, maar haar kans om € 5,75 te halen is verkeken, weg, foetsie. Herna gaat natuurlijk nooit meer € 5,75 halen en ook geen € 4,75. Misschien ooit, in de hele verre toekomst (10 jaar) staat PostNL een keer op € 3,75 maar dan zit Herna al lang bij ING.
    Als Herna echt eerlijk zou zijn tegenover zichzelf dan zou ze inzien dat ze gefaald heeft en opstappen. Ze zou ook inzien dat ze helemaal niets bereikt heeft bij PostNL. Geen beloofde synergievoordelen door de overname van het failliete Sandd, geen internationale successen, geen baanbrekende innovaties, geen enkele doelstelling gehaald, geen vertrouwen in PostNL door aandeelhouders gecreëerd en al helemaal geen stabiele beurskoers gerealiseerd. Zelfs de vakbonden zijn ontevreden, maar goed, die zijn chronisch ontevreden dus dat komt dan niet geheel op Herna’s conto.
    Ik durf te stellen dat Herna meer slecht gedaan heeft voor PostNL dan goed. Dus graag ja zeggen tegen de volgende top aanbieding, hoewel we al weten dat die van ING komt.
    Die andere twee topaanbiedingen kwamen waarschijnlijk van de KLM en de NS, twee bedrijven die mogelijk nog rotter zijn dan PostNL.
  7. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 25 november 2022 08:36
    quote:

    Clean84 schreef op 25 november 2022 07:17:

    [...]
    Herna Verhagen heeft topaanbiedingen gehad, maar ze wil de klus bij PostNL afmaken. Ik denk dat ze op eigen kracht hoger dan de € 5,75 wil komen. Ze heeft het bod destijds ook afgewezen en de aandeelhouders hebben nog veel tegoed. Herna is eerlijk tegenover haarzelf en ze weet dat ze nog niet klaar is voor vertrek, aldus het FD.
    Herna heeft kennelijk een gigantisch bord voor haar kop. Haar houdbaarheid was mijns inziens al overschreden maximaal een week nadat ze CEO is geworden. De klus afmaken betekent waarschijnlijk Postnl naar een faillissement leiden. Door toen er enige ruimte op de balans was ontstaan wegens externe factoren (vol de wind mee i.v.m. corona) bijna alle winst uit te keren als dividend en tegelijkertijd als een malle eigen aandelen in te gaan kopen is de basis gelegd; de sterk verslechterende resultaten in combinatie met weer maximaal uithollen balans geeft Herna goede kaarten om haar doelstelling te bereiken!

    En die overname door die Tsjech die komt er niet; het zou toch heel raar zijn als een gegoede partij (Bpost) Postnl niet mag overnemen, maar een opportunistische Oostblokker dat wel mag. Enige optie die ik zie is dat als Herna haar klus bijna heeft afgerond (Postnl op het randje van faillissement terecht laten komen) er misschien uit nood een samensmelting kan plaatsvinden met een andere brekebeen uit de portefeuille van de KoopjesTsjech (Royal Mail), maar dat zou ook maar een lamme+blinde fusie zijn zonder al teveel synergie. Samengaan met Bpost had veel meer "sense" gemaakt.

    PostNL-baas Herna Verhagen: ‘Als je eerlijk bent naar jezelf, weet je wanneer het klaar is als ceo’

    fd.nl/bedrijfsleven/1458610/postnl-ba...

    NB

    Ik heb gelukkig geen aandelen Postnl meer en heb er per saldo door de jaren heen aardig aan verdiend, dus ik kan ongegeneerd hard lachen om deze quote van veelgevraagd multi-talent H.V. !!!
  8. forum rang 6 Kruimeldief 25 november 2022 08:37
    Leuke gedachte, Johanna. Kan gaan werken in die opzet, alleen denk ik niet, dat de Postwet eerst even snel aangepast gaat worden.
    Onze regering is druk bezig met zichzelf (of meer dan 20 partijtjes onderling met zichzelf) en heeft genoeg grote problemen op te lossen.
    Ellenlange debatten over waarborgen en nog te plegen onderzoeken etc. zorgen voor jarenlange vertraging. Hoeveel geduld moeten we volgens jou hebben? Zeer veel, denk ik, tenzij K met een goed plan snel naar Rutte fietst.
  9. [verwijderd] 25 november 2022 08:38
    quote:

    DeWalt schreef op 25 november 2022 08:31:

    Ben heel benieuwd m. FD is tegenwoordig meer Story/ Weekend. De titel is veelbelovend, maar E zal wel lekker blijven zitten.
    Artikel net gelezen en een regelrechte schande voor objectieve journalistiek.
    Het zou zo maar kunnen zijn dat de afdeling Post-PR er voor betaald heeft
    en het dus een Advertorial is.

    In het buitenland komt dit met grote regelmaat voor en dan met name bedoeld om
    de CEO een positief sausje te geven.

    Voor een blad als FD, dat zich het neusje van de zalm noemt; ongehoord en
    onacceptabel dat zo'n artikel geschreven en geplaatst wordt.
  10. forum rang 7 DeWalt 25 november 2022 08:42
    quote:

    Johanna schreef op 25 november 2022 08:38:

    [...]

    Artikel net gelezen en een regelrechte schande voor objectieve journalistiek.
    Het zou zo maar kunnen zijn dat de afdeling Post-PR er voor betaald heeft
    en het dus een Advertorial is.

    In het buitenland komt dit met grote regelmaat voor en dan met name bedoeld om
    de CEO een positief sausje te geven.

    Voor een blad als FD, dat zich het neusje van de zalm noemt; ongehoord en
    onacceptabel dat zo'n artikel geschreven en geplaatst wordt.
    Denk dat je gelijk hebt. FD is echt waardeloos geworden
  11. forum rang 5 Hernia 25 november 2022 08:44
    quote:

    Lector schreef op 25 november 2022 08:31:

    [...]

    Als Herna echt eerlijk zou zijn tegenover zichzelf dan zou ze inzien dat ze gefaald heeft en opstappen. Ze zou ook inzien dat ze helemaal niets bereikt heeft bij PostNL. .
    Ze zou haar doelen ook een datum moeten plaatsen, anders moet Herna er eerder er mee kappen. Hoeveel tijd heeft Herna Verhagen nog om de aandeelhouders tevreden te krijgen? Bij een topbaan behoort ook dat je de doelstelingen haalt. Op eigen kracht boven de € 5,75 hoort er ook bij. Dit heeft ze de aandeelhouders beloofd toen het bod van Bpost was afgewezen. Eerlijk is eerlijk.
  12. forum rang 6 SAHR-0310 25 november 2022 08:47
    quote:

    Kruimeldief schreef op 25 november 2022 08:37:

    Leuke gedachte, Johanna. Kan gaan werken in die opzet, alleen denk ik niet, dat de Postwet eerst even snel aangepast gaat worden.
    Onze regering is druk bezig met zichzelf (of meer dan 20 partijtjes onderling met zichzelf) en heeft genoeg grote problemen op te lossen.
    Ellenlange debatten over waarborgen en nog te plegen onderzoeken etc. zorgen voor jarenlange vertraging. Hoeveel geduld moeten we volgens jou hebben? Zeer veel, denk ik, tenzij K met een goed plan snel naar Rutte fietst.
    'ONZE' regering? Wel een mooie vergelijking. Maken ook alles kapot omdat ze er niet voor ons zitten.
  13. [verwijderd] 25 november 2022 08:47
    quote:

    Johanna schreef op 25 november 2022 08:18:

    Overname is een kwestie van geduld. Het argument dat de NL-overheid geen toestemming zal verlenen; is ruim achterhaald door de realiteit. Brieven-post: anno NU is dit een steeds minder interessant issue aan het worden. De huidige (wettelijke) regelingen t.a.v. de bezorging zijn achterhaald. Kijk naar België, BPost. Brievenbezorging vindt enkele malen per week plaats. Waar NL zegt dat bepaalde post ten alle tijden bezorgd dient te worden (x dagen per week); België heeft daartoe de Prioriteiten-bezorging waarbij de verzender een hogere zegel-prijs betaalt. Met dit systeem kan in NL de Postwet aangepast worden.

    PostNL is een beursgenoteerde onderneming; de NL-overheid dient zich dat goed te realiseren en d.m.v. de wijziging van de Postwet een en ander voor de komende jaren zodanig te regelen (lees brievenpost á la België) dat PostNL als private onderneming kan ondernemen en desgewenst kan opgaan in een groter geheel (Lees: overname).

    Scenario: overname zal plaatsvinden vóór AvA voorjaar 2023. De huidige CEO zal daar haar maximale medewerking aan verlenen en de aangekondigde Herbenoeming voor een nw. termijn als CEO: dit is zeer doordacht een opgezet spel dat deel uitmaakt van het optrekken van een rookgordijn. De RvC + RvB kunnen 'ongestoord ' de overname-procedure uitwerken en afronden. Aansluitend gaat Verhagen met alle EER strijken en elders aan de slag.
    NB: Met haar Advertorial in het FD wordt er door de afdeling Post-PR aan haar imago gewerkt ter voorbereiding van haar aanstaand vertrek. Slimme strategie, briljant bedacht en binnen 4 maanden functie elders.
923 Posts
Pagina: «« 1 ... 38 39 40 41 42 ... 47 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links