Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Philips Koninklijke AEX:PHIA.NL, NL0000009538

  • 18,895 18 apr 2024 17:35
  • -0,045 (-0,24%) Dagrange 18,600 - 18,945
  • 1.751.071 Gem. (3M) 2M

Philips 2022

7.913 Posts
Pagina: «« 1 ... 339 340 341 342 343 ... 396 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Drs P. 20 november 2022 22:56
    quote:

    €URO-Trader schreef op 20 november 2022 22:53:

    [...]we gaan het wel merken. Te veel, te snel en te gehaast een oplossing gezocht. Het kan mee vallen, vrijdag een deel verkocht, maandag sowieso terugkopen, ondanks de koersbeweging.
    waarom nu kopen terwijl het aandeel zeer waarschijnlijk nog veel lager gaat? Wacht tot na de jaarcijfers en outlook 2023 plus wat ik verwacht emissie aankondiging in Q1. Daarnaast gaan meer institutionele beleggers Philips nog verkopen, men wil deze bleeder niet in de boeken hebben end of year.
  2. forum rang 7 €URO-Trader 20 november 2022 22:58
    quote:

    Drs P. schreef op 20 november 2022 22:56:

    [...]
    waarom nu kopen terwijl het aandeel zeer waarschijnlijk nog veel lager gaat? Wacht tot na de jaarcijfers en outlook 2023 plus wat ik verwacht emissie aankondiging in Q1
    aangezien het apneuprobleem niet naar rato is tov de gehele bedrijfsvoering. Daarnaast is het nwe probleem erkend en gemeld.
  3. forum rang 5 Drs P. 20 november 2022 23:07
    quote:

    €URO-Trader schreef op 20 november 2022 22:58:

    [...]aangezien het apneuprobleem niet naar rato is tov de gehele bedrijfsvoering.
    we praten hier niet over een operationeel supply chain probleem bij Slaapapneu, maar een keer op keer erger wordend probleem en legal exposure. RoundUp is ook qua rato van total Bayer ook niet zo groot, maar de jarenlange impact op het aandeel vanwege de problemen is gigantisch. Onderschat het slaapapneu probleem voor Philips niet, daarnaast is de gehele bedrijfsvoering zwak op dit moment door de supply chain issues waar Philips concurrentie veel minder last van heeft en 2023 outlook laat negative cashflow zien, dus hun schulden leverage wordt ook steeds problematischer zeker daar 80% van EV als "goodwill" in de boeken staat, het slaapapneu probleem doet deze "goodwill" zeker geen goed.
  4. forum rang 5 Drs P. 20 november 2022 23:40
    quote:

    €URO-Trader schreef op 20 november 2022 23:30:

    Dat het FD veel letters besteedt aan Ph is veelzeggend. Het blijft een krant, niet alles geloven. Succes morgen, de order is gezet.
    als je het FD niet gelooft dan hoop ik wel de FDA, zie link hieronder:

    www.fda.gov/medical-devices/safety-co...
  5. forum rang 7 €URO-Trader 20 november 2022 23:59
    De FDA heeft de twee nieuwe problemen afgelopen donderdag voor het eerst op zijn website gemeld. De medisch-toezichthouder in Australië, de TGA, blijkt al een week eerder - op 11 november - een waarschuwing te hebben uitgedaan over deze kwesties.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1458469/nieu...

    Oud nieuws dus.
  6. forum rang 10 voda 21 november 2022 07:48
    Philips ontdekt nieuwe problemen bij beademingsapparaten
    Updated Gisteren, 18:52
    Gisteren, 18:07
    in FINANCIEEL

    AMSTERDAM (ANP) - Philips heeft nieuwe problemen ontdekt bij zijn beademingsapparaten. Dat heeft het zorgtechnologieconcern laten weten aan de Amerikaanse FDA en toezichthouders in andere landen. Daarmee breidt de voor Philips slepende kwestie met losrakend schuim bij slaapapneu- en beademingsapparatuur nog verder uit.

    Een Philips DreamStation CPAP apparaat (foto ter illustratie).?ANP/HH

    De zaak rond die apparaten speelt al meer dan een jaar. In bepaalde apparaten van Philips kan isolatieschuim afbrokkelen, met mogelijke gezondheidsproblemen voor gebruikers als gevolg. Philips moet in totaal 5,5 miljoen apparaten vervangen. Daarvan zijn er al meer dan 4 miljoen klaar.

    De nieuwe problemen gaan specifiek over Trilogy-beademingsapparaten waarvan Philips het schuim al heeft vervangen. Het nieuwe schuim zou mogelijk kunnen losraken en de luchtinlaat blokkeren. Als dat gebeurt gaat er een speciaal alarm af.

    BEKIJK OOK:
    ’Fabriek van alles’ nu kwetsbaar zorgbedrijf: Philips al even aan de lijn

    Volgens een woordvoerder van Philips moeten er van het betreffende type apparaten in totaal ongeveer 170.000 exemplaren vervangen worden. Het bedrijf is hiermee pas net begonnen. Er zijn pas 20.000 apparaten klaar, voornamelijk in de Verenigde Staten en Japan. Daarvan heeft Philips tien meldingen gekregen van apparaten die niet deugen, aldus de zegsman. Hij geeft ook aan dat er in Nederland nog geen Trilogy-apparatuur is vervangen.

    Boze patiënten
    Ook zijn er sporen van vuiltjes gevonden in sommige aangepaste apparaten. Voorlopig onderzoek wijst uit dat het onder meer om afgebrokkelde deeltjes van het oude schuim gaat. De FDA heeft Philips om extra informatie verzocht om de oorzaak van de nieuwe euvels beter te begrijpen. Het bedrijf denkt voor het einde van de maand weer met een update te kunnen komen over de ernst van de problemen en mogelijke acties.

    BEKIJK OOK:
    VWS erkent ’vertraging’ rond apneuzaak Philips, geduld advocaat op

    Of de nieuwe problemen nog extra kosten met zich meebrengen voor Philips kan de woordvoerder niet zeggen. De problemen met de apparaten zadelden het bedrijf eerder al op met een kostenpost van honderden miljoenen euro’s. Dat is nog los van juridische kosten voor bijvoorbeeld claims van boze patiënten.

    Boze beleggers
    Beleggers zijn ook ontevreden over de gang van zaken. De belangenvereniging voor particuliere beleggers VEB stelde Philips in september aansprakelijk voor de verliezen die aandeelhouders hebben geleden. De schade door de koersverliezen raamde de VEB op 16 miljard euro.

    BEKIJK OOK:
    Vragenvuur benoeming Philips-ceo: apneu-affaire zit beleggers nóg dwars

    Philips kondigde vorige maand daarnaast een afwaardering aan van 1,3 miljard euro op het bedrijfsonderdeel dat verantwoordelijk is voor de apparaten. Het bedrijf rekent namelijk op een schikking met de Amerikaanse justitie die de waarde van dochter Respironics flink zal verlagen.

    www.telegraaf.nl/financieel/186494817...
  7. forum rang 4 Guus_Geluk 21 november 2022 08:41
    quote:

    Wildboy11 schreef op 21 november 2022 05:37:

    Einde Philips nadert, koers van € 5,- lijkt mij zeer goed mogelijk.
    Helemaal mee eens.
    Maar ik verwacht wel dat Philips rond die koers overgenomen zal gaan worden.
    Philips was ooit zo'n mooi bedrijf maar het is ondertussen helemaal gesloopt.
  8. Dicky 21 november 2022 08:57
    Het probleem is dat de patiënten niet zonder deze apparaten kunnen en dat reparatie of vervanging snel moet gaan. Mogelijk heeft dat tot nieuwe problemen geleid. Andere mogelijkheid is een ontwerpfout en dan is Philips nog verder van huis. Zo'n apparaat is een massaproduct en iets heel anders dan de medische scanners die Philips bouwt. Daarin behoort Philips nog altijd tot de top. De imagoschade door dit gedoe is een bedreiging voor alle producten, maar de aankoop van scanners is een heel ander proces van zorgvuldige afweging en testing. Een mri of ct scanner kosten meer dan 1 miljoen per stuk en ook bij andere scanners gaat het om grote bedragen. Ik verwacht niet dat de medische professional Philips zomaar links laat liggen.
  9. forum rang 6 Lord Apollyon 21 november 2022 09:29
    Voor de lange termijn is de vraag of Philips de boel weer goed op de rails krijgt. En of het sentiment dan gaat draaien. Dan kan de koers zomaar weer naar €20 en hoger. Lukt dat niet, dan wordt het langzaam einde oefening. Ook in die laatste sterfhuis situatie kan het toch aantrekkelijk zijn om tegen de huidige (of lagere, wat ik verwacht) koers te kopen om nog een paar jaar dividend mee te pakken. Maar dan moet dat wel intact blijven. Ik stap pas in onder de €12 en die gaat komende maanden echt een keer komen.

    De vergelijking met Shell die sommigen hier maken vind ik mank gaan. Heb ik zelf begin 2020 groot ingeslagen met GAK rond de €11 en rond de €24 (helaas toch te vroeg) weer verkocht. Maar Shell was en is in principe gewoon een gezond bedrijf.
7.913 Posts
Pagina: «« 1 ... 339 340 341 342 343 ... 396 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links