Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lastig puzzeltje voorbeurs en er zijn weer uitschieters en comedy capers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 november 2022 08:40
    De genoemde Short-% moeten met een flinke korrel zout genomen worden. Zie bijvoorbeeld de afgelopen week bij PostNL. 1 shorter bouwde af met 0,02% (0,51%>0,49%) en kwam daarmee onder de 0,5% uit Dan wordt gemeld dat short is afgenomen met 0,51%. Te zot voor woorden en geeft dus een volstrekt verkeerd beeld. De belegger wordt daarmee misleid.
  2. forum rang 5 Jason Voorhees 21 november 2022 08:52
    Ik heb sterk het vermoeden dat de downturn in de bedrijfswinsten nog niet goed is ingeprijsd. De reden is dat die bedrijfswinsten ook nog niet zichtbaar sterk dalen.
    Als in een recessie de bedrijfswinsten met 40% dalen, dan hebben we nog wat slecht nieuws voor de boeg. Voorzichtigheid geboden, is mijn voorgevoel.
  3. Jopieklaploper 21 november 2022 09:09
    Op naar de1000 punten die eind dit jaar wordt aangetikt en dat is volledig terecht!!!!
    Het g aat gewoon goed en dat mogen, nee moetten we vieren. De economie draait (dankzij het beleid van het kabinet Rutte en Kaag GROTE KLASSE!!!!!!!!) als een tierelier en het geld klotst tegen de plinten!!

    We moeten nu het klimaat gaan redden en daarvoor zullen we allemaal moeten inleveren. Ook vleeseten moet zo snel mogelijk verboden worden met zeer lange gevangenisstraffen voor mensen die nog stiekem vleeseten!!!!

    Corona blijft een groot probleem en de enige oplossing is verplichte vaccinatie MET TERUGWERKENDE KRACHT voor mensen die nog helemaal niet gevaccineerd zijn. Wil je geen vaccinatie? Dan levenslange gevangenisstraf.

    Elke transactie die iemand doet of het nu 1 euro of 1000 euro is moet volledig worden gemonitord, alleen op deze wijze kunnen we witwassen en terisme voorkomen!!!

    We leven in de mooiste tijd ooit en dat moeten we vieren.
  4. Sorong 21 november 2022 09:15
    quote:

    Johanna schreef op 21 november 2022 08:40:

    De genoemde Short-% moeten met een flinke korrel zout genomen worden. Zie bijvoorbeeld de afgelopen week bij PostNL. 1 shorter bouwde af met 0,02% (0,51%>0,49%) en kwam daarmee onder de 0,5% uit Dan wordt gemeld dat short is afgenomen met 0,51%. Te zot voor woorden en geeft dus een volstrekt verkeerd beeld. De belegger wordt daarmee misleid.
    Volgens mij is van misleiding geen sprake. Er staat toch gewoon bij wat de betekenis is van dat percentage?:
    'Shortposities worden momenteel niet weergegeven na de datum van de slotmelding. Klik hier om deze posities wel te laten zien.'
    Je kunt er dus ook voor kiezen die 'posities' wel te tonen. Dan wordt het andere percentage getoond en verandert de tekst:
    'Bekende shortposities die onder de 0.5% vallen hebben geen meldingsplicht meer. Het is dus niet bekend of deze posities na de slotmelding nog bestaan en welke omvang ze hebben. In onderstaande grafiek worden ze toch weergegeven'.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links