Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta BTC/USD IEX:20162.IEX,

  • 66.371,99 24 apr 2024 12:39
  • +39,30 (+0,06%) Dagrange 66.166,21 - 67.057,55
  • 0

Nieuw Bitcoin Forum

15.653 Posts
Pagina: «« 1 ... 608 609 610 611 612 ... 783 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jowi 19 november 2022 15:03
    quote:

    shortie schreef op 17 november 2022 22:43:

    www.zerohedge.com/political/worse-enr...

    Tis gewoon één groot piramidaspel die crypto’s.
    $ell while you still can….. het gaat uiteindelijk allemaal richting de NUL.
    Heeft veel weg van de euro.
    De euro is de afgelopen jaren flink gedevalueerd en in waarde gedaald. Dat noemen ze dan inflatie.
  2. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 19 november 2022 15:50
    quote:

    Clean84 schreef op 18 november 2022 20:08:

    [...]
    Bitcoin blijft nu toch redelijk stabiel. Wellicht nu een goed instapmoment.
    buybitcoinworldwide.com/stats/cycle-l...

    Deze grafiek vergelijkt de verschillende cycles die we tot nu toe gehad hebben.
    Op de x-as zie je het aantal dagen voor en na de halving.
    Op de y-as zie je de multiples vanaf de bodem (is de bitcoinprijs in USD maal 2, maal 20 of maal 200 gegaan bv).
    We zitten nu in era 4, de rode lijn. Je ziet dat we bezig zijn met bodemvorming die ergens binnen 3 maanden, misschien 6 maanden compleet moet zijn. Als we hem al niet gehad hebben. De eerste keer ging de prijs maal 200 vanaf de bodem. In het tweede era maal 100, het derde maal 20. Als we vanaf de bodem maal 10 gaan. en zeg dat die bodem ergens rond 15k zal liggen, misschien 12k (who cares) dan komen we boven een ton per bitcoin uit. Tegelijkertijd zullen populaire altcoins nog veel harder lopen.
    Dit zijn de momenten om een positie op te bouwen middels Dollar Cost Average. Straks, over drie jaar ongeveer, ook weer uit de positie middels DCA.
  3. forum rang 8 Branco P 19 november 2022 16:05
    Kijk daar hebben we alweer het 100K+ bericht :-)

    Zo had ik er nog niet over nagedacht. In mijn optiek gaat het nu om halveringen: van 60K naar 30K naar 15K en dan op een relatief korte termijn 7,5K.

    Enfin, kijken we naar de onderliggende waarde, dan zouden we ergens op een koers van 50 cent moeten zitten (give or take 10 cent) dus zowel 7,5K als 100K zijn op korte termijn natuurlijk denkbaar, maar op lange termijn niet. Het luchtkasteel loopt een keer leeg, en wel helemaal.

    Kennelijk is dat 100K+ bericht nu wel nodig om nieuwe instappers over de streep te trekken? Iedereen heeft natuurlijk die daling vanaf 60K zien gebeuren en daarom moet er een scenario gepresenteerd worden met een koers die boven die 60K ligt. Doorzichtig natuurlijk, maar ik snap die 100K+ dus wel.
  4. forum rang 8 Branco P 19 november 2022 16:09
    quote:

    jowi schreef op 19 november 2022 15:03:

    [...]
    Heeft veel weg van de euro.
    De euro is de afgelopen jaren flink gedevalueerd en in waarde gedaald. Dat noemen ze dan inflatie.
    Zo is ons economisch systeem opgetuigd. Inflatie is normaal en daar staan loonstijgingen tegenover.

    De koers van bitcoin heeft evenwel niets met inflatie te maken maar die is puur aan speculatie onderhavig.

    Vergelijk de bitcoin dus beter met de tulpenbol, tijdens de tulpenmanie. Dat is de betere vergelijking.
  5. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 19 november 2022 17:22
    quote:

    Branco P schreef op 19 november 2022 16:09:

    [...]
    Zo is ons economisch systeem opgetuigd. Inflatie is normaal en daar staan loonstijgingen tegenover.
    Dat is nog niet zo lang hoor. Tot de twee grote oorlogen van de vorige eeuw hadden we een goudstandaard en een deflatoir monetair stelsel. Vandaar dat mensen uit die tijd altijd zo beducht waren om leningen aan te gaan. Je moet 'duurder' geld terugbetalen dan je geleend hebt. Pas in 1944 met de Bretton Woods conferentie en de introductie van de goudwisselstandaard is er een begin gemaakt met het loskoppelen van goud. In eerste instantie was nog wel de USD gedekt door goud. De koersen van alle andere munten zweefden versus de USD. Nadat de VS te veel geld hadden uitgegeven in de Vietnam oorlog kon de pariteit met goud niet langer gehandhaafd worden en is in 1971 de laatste band met goud doorgesneden. Sindsdien hebben we zwevende wisselkoersen en fiduciair geld omdat er geen intrinsieke of onderliggende waarde meer is. Meestal wordt fiduciair geld fiat geld genoemd. Fiat in het Latijn betekent: laat het zo zijn.

    Het fiat geld systeem wat we sinds 1971 hebben is een gigantisch wereldwijd monetair experiment en het gaat niet goed. De schulden zijn nu zodanig opgelopen dat ze nooit meer afbetaald kunnen worden. In 2008 zijn vrijwel alle banken tegelijkertijd failliet gegaan omdat ze fractioneel van opzet zijn, dat wil zeggen ze lenen meer geld uit dan ze in kas hebben. Als er plotseling wat veel leningen niet terugbetaald worden, zoals bij een huizencrash, zijn ze allemaal failliet. De situatie met de banken is niet noemenswaardig verbeterd.

    Binnen dat fiat geld experiment heeft de euro een additioneel experiment toegevoegd omdat het een munt is voor meerdere, behoorlijk verschillende landen. Gevolgmatig moer er een uniform monetair beleid gevoerd moet worden voor een pluriform economisch gebied. Ook is er geen belastingharmonisatie en kan er geen gezamenlijk schuldpapier uitgegeven worden.

    Het is niet zonder reden dat vrijwel alle centrale banken ter wereld werken aan een CBDC wat het huidige financiële stelsel moet vervangen. Sommigen zijn daar al wat verder mee dan anderen.

    Nu is bitcoin ook een monetair experiment. Maar wel een die gereguleerd wordt door cryptografisch beveiligde algoritmes. Bovendien zijn elektriciteit en speciale computers nodig om nieuwe bitcoin te 'mijnen'. Die elektriciteitskosten geven bitcoin, zo je wilt, intrinsieke waarde. Net zoals de intrinsieke waarde van goud bepaald worden door de kosten die gemaakt moeten worden om het op te graven.

    Het verbaast mij steeds weer zo hoe nocoiners een haast idolaat vertrouwen hebben in een shitcoin als de euro, het kan immers onbeperkt bijgedrukt worden, en waarvan de immer dalende waarde afhangt van het vertrouwen in godbeterehet politici en hun centrale bankiers. In de woorden van Satoshi Nakamoto: The root problem with conventional currency is all the trust that's required to make it work. The central bank must be trusted not to debase the currency, but the history of fiat currencies is full of breaches of that trust. Banks must be trusted to hold our money and transfer it electronically, but they lend it out in waves of credit bubbles with barely a fraction in reserve. We have to trust them with our privacy, trust them not to let identity thieves drain our accounts. Their massive overhead costs make micropayments impossible.

    Kijk, als je zegt dat je bitcoin en crypto niet vertrouwt en liever goud, zilver of aandelen hebt, dat kan ik begrijpen. Maar om mensen nu aan te raden fiat rommel aan te houden op een bankje. Nogal onverantwoord als je het mij vraagt.
  6. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 19 november 2022 17:26
    quote:

    Branco P schreef op 19 november 2022 16:09:

    [...]
    Zo is ons economisch systeem opgetuigd. Inflatie is normaal en daar staan loonstijgingen tegenover.
    Overigens laten de loonstijgingen nog op zich wachten. Eind jaren 60 kon een modaal gezin, waar vader werkt en moeder voor de twee kinderen zorgt, met een modaal inkomen een modaal huis kopen, een modale auto rijden en eenmaal per jaar twee weken modaal op vakantie gaan. En daar spaarden mensen nog van. Dat is al tijden niet meer mogelijk en dat komt allemaal door het inflatoire beleid met achterblijvende loonstijgingen.
  7. forum rang 4 efreddy 19 november 2022 20:20
    quote:

    Branco P schreef op 19 november 2022 16:05:

    dus zowel 7,5K als 100K zijn op korte termijn natuurlijk denkbaar, maar op lange termijn niet.

    Vanuit risico reward perspectief klopt dergelijke redenering dan al wel niet meer met je advies dat ik of Enzo dan maar zo snel mogelijk moet verkopen (ik hou er bovendien toch totaal geen rekening mee),als er op korte termijn zowel een winst van 84000 kan tegenover een verlies van 7500 ,dan valt dit qua risico reward toch heel goed mee.

    En wat is korte of lange termijn dan precies,12 jaar,20 jaar,100,1000,1 miljoen jaar?
  8. forum rang 6 Fred 62 19 november 2022 20:57
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 19 november 2022 17:22:

    [...]

    Maar om mensen nu aan te raden fiat rommel aan te houden op een bankje. Nogal onverantwoord als je het mij vraagt.

    Ja ,je kan je geld beter bij FTX of Blok-fi onderbrengen.

    Het geld bij welke bank dan ook is gegarandeerd tot € 100.000,-
    Heb je meer nodig neem je een extra bank etcetc.

    Probeer dat maar is met je fantasie muntjes.

    Mensen AUB luister niet naar deze charlatan die zelf
    dikke verliezen maakt met de handel in crypto muntjes.
  9. forum rang 6 Fred 62 19 november 2022 20:58
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 19 november 2022 15:50:

    [...]

    buybitcoinworldwide.com/stats/cycle-l...

    Deze grafiek vergelijkt de verschillende cycles die we tot nu toe gehad hebben.
    Op de x-as zie je het aantal dagen voor en na de halving.
    Op de y-as zie je de multiples vanaf de bodem (is de bitcoinprijs in USD maal 2, maal 20 of maal 200 gegaan bv).
    We zitten nu in era 4, de rode lijn. Je ziet dat we bezig zijn met bodemvorming die ergens binnen 3 maanden, misschien 6 maanden compleet moet zijn. Als we hem al niet gehad hebben. De eerste keer ging de prijs maal 200 vanaf de bodem. In het tweede era maal 100, het derde maal 20. Als we vanaf de bodem maal 10 gaan. en zeg dat die bodem ergens rond 15k zal liggen, misschien 12k (who cares) dan komen we boven een ton per bitcoin uit. Tegelijkertijd zullen populaire altcoins nog veel harder lopen.
    Dit zijn de momenten om een positie op te bouwen middels Dollar Cost Average. Straks, over drie jaar ongeveer, ook weer uit de positie middels DCA.
    Weer reclame Zap.
  10. [verwijderd] 19 november 2022 22:14
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 19 november 2022 17:26:

    [...]

    Overigens laten de loonstijgingen nog op zich wachten. Eind jaren 60 kon een modaal gezin, waar vader werkt en moeder voor de twee kinderen zorgt, met een modaal inkomen een modaal huis kopen, een modale auto rijden en eenmaal per jaar twee weken modaal op vakantie gaan. En daar spaarden mensen nog van. Dat is al tijden niet meer mogelijk en dat komt allemaal door het inflatoire beleid met achterblijvende loonstijgingen.
    Eind jaren zestig hadden drie gezinnen in de straat waar ik woonde (met meest bovenmodale inkomens) een auto; ik tel een driewielige Messersmith dan even niet mee. Jan modaal kon zich al helemaal geen eigen woning veroorloven. Je geeft niet de indruk dat jij alles op een rijtje hebt.
  11. forum rang 4 efreddy 19 november 2022 23:13
    quote:

    Knife Catcher schreef op 19 november 2022 22:14:

    [...]
    Eind jaren zestig hadden drie gezinnen in de straat waar ik woonde (met meest bovenmodale inkomens) een auto; ik tel een driewielige Messersmith dan even niet mee. Jan modaal kon zich al helemaal geen eigen woning veroorloven. Je geeft niet de indruk dat jij alles op een rijtje hebt.
    Het eerste klopt,de meesten hadden toen idd nog geen auto ( en al zeker niet voor ze een eigen woning bezaten) maar het tweede dat Jan Modaal zich al helemaal geen eigen woning kon veroorloven niet, in België toch in ieder geval niet want een eigen woning verwerven was toen heel wat eenvoudiger en gemakkelijker te realizeren dan nu het geval is.
  12. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 19 november 2022 23:44
    quote:

    Fred 60 schreef op 19 november 2022 21:10:

    Lid sinds 21 november 2021.
    Bitcoin prijs toen ± € 52,000.
    Op 21 november 2021 is de bitcoin prijs gesloten op $58.795,32
    Maar in mijn huidige incarnatie ben ik lid sinds 21 oktober 2021 toen de bitcoin prijs gesloten is op $60.693,44

    Over het deposito garantiestelsel, dat is een verzekering. Verzekeringen zijn leuk als er 1 bank failliet gaat. Soms gebeurt dat. Als zo ongeveer alle banken tegelijk failliet gaan, dan werkt het niet meer want daar zijn verzekeringen niet op afgestemd. Dan gaat de verzekeringsmaatschappij zelf failliet. Verder is er geen enkele verzekering tegen de ontwaarding van het ruilmiddel zelf. Ik heb even een plaatje bijgevoegd van de Nederlandse gulden en de ontwaarding ervan sinds 1450 zodat iedereen kan zien wanneer de geldontwaarding is begonnen.
    Het komt uit dit artikel waarin ook wordt uitgelegd dat de inkomens niet zijn meegestegen met de inflatie: www.goldrepublic.nl/nieuws/fiat-gelds...
  13. forum rang 6 Fred 62 20 november 2022 07:31
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 19 november 2022 23:44:

    [...]

    Op 21 november 2021 is de bitcoin prijs gesloten op $58.795,32
    Maar in mijn huidige incarnatie ben ik lid sinds 21 oktober 2021 toen de bitcoin prijs gesloten is op $60.693,44

    Over het deposito garantiestelsel, dat is een verzekering.

    Deposito garantie stelsel is geen verzekering
    maar een fonds.

    Ik heb voor de bitcoin prijs € aangehouden
    Mag jezelf even rekenen want dan kan je zo goed.
  14. forum rang 7 HCohen 20 november 2022 08:05
    Financial Guru Dave Ramsey Weighs in on FTX Collapse — Reiterates His Crypto Warning

    Personal finance guru Dave Ramsey has weighed in on the collapse of cryptocurrency exchange FTX. “I told you so,” he repeatedly said, reiterating his long-standing advice that investors should not put money into crypto.

    Dave Ramsey on Bitcoin, Crypto, and the FTX Collapse
    Personal finance guru and Ramsey Solutions CEO Dave Ramsey weighed in on the implosion of cryptocurrency exchange FTX in a Dave Ramsey Show episode, published Friday.

    Ramsey, a self-proclaimed personal money management expert, calls himself “America’s trusted voice on money.” He is the author of seven best-selling books that have sold more than 11 million copies altogether.

    A longtime bitcoin and crypto skeptic, Ramsey called BTC “funny money” in December 2020. He also expressed his doubt that bitcoin could be cashed out, advising investors to sell their coins now. In January, he said crypto is fun and here to say but should only be a small part of a portfolio “for entertainment.”

    Referencing his warning about crypto, the self-proclaimed personal finance expert said “I told you so” several times during his show that was published Friday. He recalled:

    I got so much crap from the Bitcoin bros … They are pretty much like Mary Kay for young men … They can’t listen to anything. Their brains are turned off if you’re not going to do their thing.

    Ramsey added that every time he advised, “don’t do crypto,” he got flooded with responses like “I’m an idiot. I’m a boomer. I’m out of touch. I don’t understand.”

    He then read out a news article that likens FTX and its former CEO Sam Bankman-Fried to the Enron fraud and Bernie Madoff’s Ponzi scheme. The cryptocurrency exchange filed for Chapter 11 bankruptcy protection last week.

    Noting that FTX is facing a criminal probe in the Bahamas, Ramsey commented: “If you can get the Bahamians upset enough about you that they go after you — because they’re a pretty laid-back bunch — I’m just saying you get them pissed off you have really stepped in it.” The Bahamas securities regulator has taken action to freeze FTX’s cryptocurrencies.

    Ramsey exclaimed:

    It’s straight-up thievery.

    Ramsey proceeded to quote some crypto proponents telling him in the past: “Dave, come on, at what point, Boomer, are you going to wake up to this new and shiny wonderful thing, you don’t know what you’re talking about telling people to stay away from this, I’ve already made…” He continued:

    Where is your money now? Mr. Fried took it.

    “It’s all over the news for the last 48 hours. This may be the biggest fraud and theft in human history,” he stressed.
  15. forum rang 4 efreddy 20 november 2022 08:45
    quote:

    Fred 60 schreef op 20 november 2022 07:31:

    [...]

    Deposito garantie stelsel is geen verzekering
    maar een fonds.


    Deposito garantie stelsel is idd een fonds (1 waar zo weinig inzit dat men de 20000 € garantie niet kon betalen in 2008 en men daarom die garantie maar meteen naar 100000€ heeft opgetrokken om zo de boel te sussen).

    Wie in Bitcoin wil beleggen en van het deposito garantie stelsel wil gebruik maken kan dat o.m bij de giro ,lynx etc via de Van Eck Bitcoin ETN ,die volgt de Bitcoinkoers maar er staat wel een beheerskost tegenover,hij zal dus op jaarbasis zo'n 2% minder presteren dan BTC (zelf heb ik er geen maar heb hem wel eens 14 dagen gehad van 4/12/2020 tot 18/12/2020,gekocht aan 8.746 en verkocht aan 10.593€),huidige koers is 8.78€ .

    In Amerika kan het via BITO of BTF ,die zijn echter gebaseerd op de futureskoersen van Bitcoin en zullen ook minder presteren dan BTC zelf ,men kan er wel ook met opties handelen,heb zelf 100 BITO aandelen (gekocht aan 12.23 $ ,huidige koers 10.18$) waar de call jan 2024 20 is op geschreven aan 2.02$ ,bij BTF heb ik enkel een geschreven put dec 2022 6 aan 0.4$,koers van BTF is nu 6.36$.

    1 aandeel van de Van Eck BTC ETF komt nu dus ong overeen met 55000 BTC Sat (0.00055BTC),bij BITO gaat het om ong 0.0006 BTC en bij BTF om ong 0.0004 BTC.

    Aangezien BTC dit jaar zwaar negatief is gaat dat voor deze aandelen natuurlijk ook op,koers BITO staat 73.37% onder zijn hoogste koers van de laatste 52 weken,5.57% boven zijn laagste koers en bij BTF is dat -72.76% HK ,+6.26% LK.
    Handel is hier ook maar mogelijk tijdens de openingsuren van de beurs ,bij BTC kan men 24 uur op 24 handelen en 7 dagen op 7.
  16. [verwijderd] 20 november 2022 09:32
    quote:

    efreddy schreef op 19 november 2022 23:13:

    [...]

    Het eerste klopt,de meesten hadden toen idd nog geen auto ( en al zeker niet voor ze een eigen woning bezaten) maar het tweede dat Jan Modaal zich al helemaal geen eigen woning kon veroorloven niet, in België toch in ieder geval niet want een eigen woning verwerven was toen heel wat eenvoudiger en gemakkelijker te realizeren dan nu het geval is.
    Het 2e klopt ook Freddy. Ik heb het tenslotte over de straat waar ik woonde.
    Overigens komt de term Jan Modaal uit eind jaren zestig in Nederland. Belgie had zo iets niet toen. Zou je het toch willen extrapoleren:
    - modaal is het inkomen waar de helft van de werknemers onder zit en de helft boven.
    - als je dat doortrekt naar een auto: dan is een modale auto eind jaren zestig al heel wat.
    - over de woningen: het eigen huizenbezit in Belgie is al heel lang veel hoger als in Nederland, hoewel het veel dichten naar elkaar loopt volgens mij. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat Het bij een modaal inkomen in Belgie toch vaak ook naadje is geweest met de belastingen (kadastraal); maar goed ik heb geen goed beeld van de Belgische woningmarkt vijftig jaar geleden....
  17. forum rang 8 Leefloon 20 november 2022 10:16
    quote:

    efreddy schreef op 20 november 2022 08:45:

    Wie in Bitcoin wil beleggen en van het deposito garantie stelsel wil gebruik maken kan dat o.m ... via de Van Eck Bitcoin ETN
    Je was het ermee eens dat het stelsel geen verzekering was, maar noemt daarna dan een (beperkte) Liechtensteinse verzekering een depositogarantiestelsel...
  18. forum rang 8 Branco P 20 november 2022 10:43
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 19 november 2022 17:22:

    [...]
    Kijk, als je zegt dat je bitcoin en crypto niet vertrouwt en liever goud, zilver of aandelen hebt, dat kan ik begrijpen. Maar om mensen nu aan te raden fiat rommel aan te houden op een bankje. Nogal onverantwoord als je het mij vraagt.
    Bitcoin en crypto is zowel als belegging als als valuta totaal onbetrouwbaar. Qua beleggingen heb ik inderdaad liever aandelen, vastgoedinvesteringen, obligaties. Een klein beetje goud zou je nog kunnen overwegen voor het geval we in een oorlog terecht zouden komen o.i.d. Qua valuta kun je Euro’s of Dollars aanhouden. En wat Zwitsere Franken eventueel, maar in ieder geval géén crypto.

    Dus verstandig beleggen is beter dan je geld op de bank. Maar je geld op de bank is wel veel beter dan crypto. Vanuit risicoperspectief.
15.653 Posts
Pagina: «« 1 ... 608 609 610 611 612 ... 783 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links