Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

amerika waarschuwt nederland voor aanslag

122 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. YVES11 6 augustus 2005 09:32
    nederland loopt tussen half augustus en half september ernstig gevaar het doelwit te worden van een terrostische aanslag. die zou gericht zijn tegen het openbaar vervoer in amsterdam. Dat heeft een adviseur vna het amerikaanse ministerie van defensie gisteravond gezegd in het actualiteitsprg. nova. volgens de amerikaanse deskundige nemen onze noorderburen die bedreiging niet ernstig genoeg.
    bron:laatste nieuws belgie
  2. [verwijderd] 6 augustus 2005 10:21
    We hebben dit te danken aan onze regering. De regering besluit om soldaten te sturen naar Irak en Afghanistan. Het overgrote deel van de bevolking wil dit niet. Laat ze het daar maar uitzoeken. We moeten ook de mensen hier niet naar Nederland laten komen, omdat we de probelemen hiermee ook niet oplossen.

    Wie betaalt straks de rekening? Dat zijn de Nederlanders. Vooral de Amsterdammers lopen een groot risico. De vraag is niet of dat er een aanslag komt, maar wanneer en waar komt de aanslag.

    Hans
  3. forum rang 9 josti5 6 augustus 2005 10:40
    Beste Hans, kom nou toch: de aanwezigheid van "onze jongens" in Irak als excuus voor niets ontziende moorden op burgers in Madrid, Londen en wellicht ook hier...

    Wat was ook al weer de motivering om dood en verderf te zaaien op 9-11??

    En onlangs voor Sharm-el-sheik, en voor de reeks andere aanslagen (o.a. op toeristen - Luxor bij voorbeeld), en voor de talloze terreurdaden die in naam van Allah in de loop der eeuwen zijn begaan?

    Laat je toch alsjeblieft niet voor het karretje van de terreurpropaganda spannen: ook zonder ook maar 1 van "onze jongens" in Irak, zonder ook maar 1 Yank in Irak, vallen er nog tientallen "motivaties" te bedenken voor (terreur)aanslagen.

    Kortom: Je besluit tot de aktie, en de motivatie bedenk je erbij.

    Daarin zijn natuurlijk terroristen niet de enigen: de US, Stalin, Hitler - Duitsland en feitelijk de mensheid als geheel, kon/kan er ook wat van...

    Onbeschrijflijk voor woorden eigenlijk, dat de mensheid zichzelf door de gehele geschiedenis heen zo ontstellend beschadigt en te kort doet, en ja: de aandelen markt had het ook veel beter gedaan (dit laatste speciaal voor de forummoderator)!!

    Groeten,

    Jos.

  4. [verwijderd] 6 augustus 2005 10:50
    De kans op een aanslag in Nederland is aanzienlijk kleiner als we geen bemoeienis hadden gehad in het Midden oosten. We zaaien we haat en afgunst. Ze zien de westerling als een indringer en een heidene. Ik kan er ook niets aan doen, maar de moslims irriteren zich aan onze cultuur.

    We moet respect voor hun tonen en met rust laten. We moeten de moslims ook niet naar Nederland halen, omdat we dan alle problemen en ellende ook hier naar toe halen.

    Hans
  5. [verwijderd] 6 augustus 2005 11:38
    quote:

    YVES11 schreef:

    nederland loopt tussen half augustus en half september ernstig gevaar het doelwit te worden van een terrostische aanslag. die zou gericht zijn tegen het openbaar vervoer in amsterdam. Dat heeft een adviseur vna het amerikaanse ministerie van defensie gisteravond gezegd in het actualiteitsprg. nova. volgens de amerikaanse deskundige nemen onze noorderburen die bedreiging niet ernstig genoeg.
    bron:laatste nieuws belgie
    Het was gister op tv bij Nova, je kan de uitzending nu nog zien op www.novatv.nl/

    In deze periode wordt ook het Sail evenement gehouden.
  6. Sukh Baatar 6 augustus 2005 13:04
    quote:

    Hans19 schreef:

    We hebben dit te danken aan onze regering. De regering besluit om soldaten te sturen naar Irak en Afghanistan. Het overgrote deel van de bevolking wil dit niet. Laat ze het daar maar uitzoeken. We moeten ook de mensen hier niet naar Nederland laten komen, omdat we de probelemen hiermee ook niet oplossen.

    Wie betaalt straks de rekening? Dat zijn de Nederlanders. Vooral de Amsterdammers lopen een groot risico. De vraag is niet of dat er een aanslag komt, maar wanneer en waar komt de aanslag.

    Hans

    Hans - eens in de vier jaar kunnen Nederlanders stemmen en het gevolg is hier uiteindelijk van dat we een regering hebben die de gedelegeerde (door het stemmende deel van het volk) verantwoordelijkheid heeft om de belangen van Nederland te behartigen. Dit betekent zeer zeker niet per se doen wat het merendeel van 't Nederlandse volk graag zou willen. Overigens, ik ben het met je eens dat er een aanslag zal komen. Nederland zit vol met slapjanussen dus zoals jij dus dan zullen de troepen wel worden teruggetrokken. Beste signaal dan: troepenmacht verdubbelen, nieuwe troepen naar Irak.

    Eerlijk gezegd zou het ook van visie en lotsverbondenheid getuigen als andere westerse landen troepen naar Irak zouden sturen. Frankrijk, Spanje, etc. Het is tijd voor een signaal door die landen.
  7. [verwijderd] 6 augustus 2005 13:31
    In de eerste plaats gaat het dreigement waarover Nova sprak over Irak:

    Abu-Hafs al-Misri Brigades, July 16, 2005

    “This is the last message that we direct to the European countries.

    We grant you a one month respite for the exit of your armies from the Land of the Two Rivers. After that, there will be no more messages, but rather deeds and words that will be engraved in Europe’s heart.”

    “After that, there will be a bloody war in the name of God [be He] exalted. We direct this message to the crusaders who are still in Iraq. They are from Holland, Britain, Italy Denmark and elsewhere. [They are countries] whose soldiers still [exist] without restraint and [still] rejoice in Iraq.”

    “We inform you that this is our final word. After that, the expectant warriors [mujahidin] will have their own words [to say] in your capital cities. “

    Nederland heeft geen troepen in Irak, daar moet deze Pentagon-adviseur toch van op de hoogte zijn, er valt dus helemaal niks terug te trekken. Dit feit werd in de hele uitzending niet eens vermeld.

    Twee: de media spelen terroristen alleen maar in de kaart als ze een sfeer van angst helpen creëren.

    Drie: aangezien de meeste buitenlanders, zelfs Google:

    img274.imageshack.us/img274/6960/goog...

    denken dat Den Haag onze "capital city" is, moeten ze zich daar maar zorgen maken. :)

  8. [verwijderd] 6 augustus 2005 13:52
    Het bericht is:
    De bedreiginging gelden aan de kruisvaarders die nog in Irak zijn namelijk Nederland,Engeland,Italië,Denemarken en andere landen.
    Het heeft dus wel degelijk met de oorlog in Irak te maken en de steun aan Amerika...je moet en mag nooit zwichten voor terreur, laat dat duidelijk zijn maar waardoor is die terreur zo opgelaaid? Wat hier gebeurt is een oorlog die door Amerika gevoerd is -op vind ik althans- hele foute beschuldigingen. Irak had niets te maken met 9/11 en ook is de wereld doodsbang gemaakt door Amerika voor wapens die Irak zou bezitten die ze dus niet bezitten.
    Er is hier een oorlog ontstaan die niet zomaar weer ophoudt, daar kun je op rekenen en dat neem ik de amerikanen kwalijk dat ze dat van te voren hadden moeten weten dat dat zo uit de hand zou kunnen gaan lopen.
    Waarom niet Bin Laden zoeken? Die is toch de aanstichter van 9/11?

    Als er werkelijk aanslagen gaan komen hier, bijvoorbeeld dus in Amsterdam, dan krijg je hier dat velen weer gaan roepen zie je nou wel waar ze toe in staat zijn...maar waarom vraagt niemand zich af waarom die aanslagen plaatsvinden zoals de laatste tijd gebeurt? De frequentie ervan?
    Wat is er eerst gebeurt voordat dat begon?
    En nu het uit de hand begint te lopen waar is dan nu de oplossing van de Amerikanen...hadden ze dit niet eerder kunnen bedenken?

    Je kan toch niet zeggen dat de oorlog in Irak moest als vergelding tegen 9/11????
    Met vergelding kom je sowieso nooit ver maar Irak had met die aanslag helemaal niets te maken!
    Ik begrijp het dus niet meer en als anderen het wel begrijpen is het voor mij helemaal onbegrijpelijk.
  9. [verwijderd] 6 augustus 2005 13:53
    quote:

    ole in het berenbos schreef:

    Hans

    Ook al waren we niet naar Irak gegegaan dan was er wel een andere reden te bedenken om wat Nedelanders op te blazen.... Militairen in Irak staan hier helemaal buiten...

    Ik merk dat het muntje nog niet is gevallen bij jou...
    Hoezo?
    Hoe kom je bij die bewering?
  10. [verwijderd] 6 augustus 2005 14:15
    Bush en Blair worden beiden gedreven door ideologische motieven. Islamitische extremisten zijn uit hetzelfde hout gesneden. Ideologie heeft de neiging te leiden tot chaos en destructie.

    De Fransen en Duitsers hadden een pragmatische houding: "'k Zou er niet aan beginnen, komt vast narigheid van". Met die houding is Nederland in het verleden groot geworden: hoe minder oorlog, hoe meer handel, welvaart en vooruitgang.

    Daarom is de handigste strategie: drijf de boel niet op de spits, ook al heb je gelijk, daar komen alleen maar heel veel doden van.

    En ga over tot de orde van de dag.
  11. pcrs7 6 augustus 2005 15:31
    Wat was ook al weer het argument voor de aanslag op Bali ? Australiers moesten dood omdat ze een interventie in Oost Timor geleid hadden, waar de moslims lekker aan het slachten waren. Als je niet met slachtingen akkoord gaat, ben je het haasje. Moet ik het daar mee eens zijn.
    -pcrs
  12. [verwijderd] 6 augustus 2005 15:55
    Niemand is het toch eens met het moslimterrorisme en daarom toch ook niet met de argumenten die ze geven voor de aanslagen die ze plegen
    Laten we wel wezen

    Australieërs hadden ook militairen in Irak
    en wie financierde de aanslag?
    Jawel ene.....

    'Osama Bin Laden financierde aanslag Bali'
    Osama bin Laden heeft de explosieven betaald waarmee de bloedige aanslagen op Bali zijn gepleegd.
  13. pcrs7 6 augustus 2005 16:26
    quote:

    bobootje schreef:

    Australieërs hadden ook militairen in Irak
    en wie financierde de aanslag?
    Jawel ene.....
    Dat gaf OBL niet als argument, ben trouwens niet zo zeker dat Australie troepen heeft in Iraq, ik heb nog nooit over ze gehoord. Ik ben niet vaak voorstander van meegeven. Misschien hadden we het bombardement van Rotterdam ook kunnen voorkomen door voor de oorlog zelf alle joden om zeep te brengen, maar er zijn momenten om mee te geven en er zijn momenten om terug te vechten. Genoeg is genoeg. Die franse journalisten in Iraq werden ontvoerd omdat de hoofdoekjeswet in Frankrijk teruggedraaid moest worden. Moeten we ons de wet laten voorschrijven door die holbewoners ?
    -pcrs
122 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0656 +0,12%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.390,72 +0,48%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links