Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel B&S Group SA AEX:BSGR.NL, LU1789205884

  • 4,190 16 apr 2024 17:35
  • +0,065 (+1,58%) Dagrange 4,130 - 4,270
  • 152.942 Gem. (3M) 60,7K

B&S Group 2022

798 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 40 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Ron Kerstens 12 november 2022 14:10
    quote:

    de kleine belegger schreef op 11 november 2022 18:24:

    Ik zit bij lynx
    dit zijn de beurzen die erin handelen
    AEB , APEXEN , BATEEN , CHIXEN , DXEEN , FWB , GETTEX
    op dit moment 360k verhandeld.
    Op andere brokers zie je alleen de omzet op AEB. Het lijkt er dus op dat de omzet op Euronext de helft is van de andere 6 beurzen.
  2. forum rang 4 Hercule Poirot 13 november 2022 14:41
    Vanuit de VEB:

    De aanloop naar de veelbesproken aandeelhoudersvergadering (ava) van B&S Group heeft een onverwachte wending gekregen. Na een verzoek van enkele beleggers die samen meer dan 10 procent van de aandelen bezitten, is de vergadering uitgesteld tot 15 december.

    B&S kan nauwelijks nog een serieuze belegging genoemd worden. Het rendement op een aandeel B&S sinds de beursgang in maart 2018 is min 65 procent en de kans dat het aandeel de weg omhoog weer vindt, lijkt gering. De positie van de minderheidsaandeelhouders in het beursfonds is “zorgelijk”, zoals twee onafhankelijke commissarissen eerder lieten weten.

    Grootaandeelhouder Blijdorp wil B&S weer volledig in handen krijgen en deed daartoe deze zomer een overnamepoging. Die mislukte, maar het lijkt een kwestie van tijd voor hij het opnieuw zal proberen. In dit artikel kon u lezen met welke scenario’s aandeelhouders nu rekening moeten houden, wat de risico’s zijn en of beleggers nog wel iets te zoeken hebben in het aandeel.

    De overnamepoging van Blijdorp was het begin van gerommel in de top van B&S. Via een aandeelhoudersvergadering (ava) in Luxemburg, oorspronkelijk gepland op 17 november, wil het bedrijf de affaire met een hamerstuk afdoen. Aandeelhouders zijn niet welkom. De VEB heeft namens beleggers ruim zestig vragen neergelegd bij de onafhankelijke commissarissen, het bestuur en Sarabel.

    Opvallend uitstel
    Dinsdagavond 8 november meldde B&S ineens dat ‘een groep aandeelhouders die minimaal tien procent van de aandelen houdt’, heeft gevraagd de bijeenkomst van 17 november uit te stellen.

    Volgens het bedrijf bepaalt de Luxemburgse wet dat het een dergelijk verzoek moet inwilligen. Uit welke partijen deze ‘groep aandeelhouders’ bestaat, meldt B&S in het nabeurs verstuurde persbericht niet.

    De samenwerkende aandeelhouders hebben volgens B&S geen reden gegeven voor hun eis de ava te verdagen. Het uitstel bedraagt precies vier weken. De bijeenkomst moet nu op donderdag 15 december plaatsvinden.

    Uit het meldingenregister van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt dat B&S op dit moment - naast Willem Blijdorp met zijn vehikel Sarabel (ruim 68 procent) - in ieder geval nog twee aandeelhouders heeft die meer dan drie procent van het kapitaal in handen hebben. Dat zijn Mondrian Investment Partners (5 procent) en JNE Partners (5,17 procent). Die drie procent is de eerste meldingsdrempel waarbij aandeelhouders hun positie publiek moeten maken.

    Linkjes ter info:
    www.veb.net/artikel/08872/bs-1-angst-...
  3. forum rang 4 Hercule Poirot 13 november 2022 14:49
    Onderliggend herstel
    De schrik van beleggers zat er goed in na die vreemde afboeking, waardoor er bij de halfjaarcijfers wellicht minder aandacht was voor het sterke herstel van de verkopen. De verkopen stonden in de coronajaren 2020 (organische omzetgroei: minus 8,1 procent) en 2021 (minus 0,4 procent) onder druk omdat reisbeperkingen en lockdowns het reis-gerelateerde deel van de omzet hard raakte.

    Maar in de eerste zes maanden van dit jaar schoten de verkopen - bijna geheel op eigen kracht (organisch) de lucht in, tot 983,2 miljoen euro. Een groei van 19,4 procent. De drankengroothandel (37,9 procent groei), het voedingsonderdeel (15,1%) en vooral de retailtak, waar de taxfree winkels op luchthavens onder vallen (244,8%), deden goede zaken.

    De druk op de operationele marge werd ruim voldoende gecompenseerd door de fors hogere omzet, waardoor het (absolute) ebitda-resultaat zelfs met 4,6 procent steeg tot 47,7 miljoen euro, als die vreemde eenmalige last buiten beschouwing wordt gelaten.

    Winstmarge onder druk, maar door hogere omzet stijgt ebitda toch

    *Bron: halfjaarverslag B&S. Bedragen in miljoenen euro’s.

    Lage marges en toch stevig rendement
    Door de (relatief) lage marges wordt B&S weleens oneerbiedig een dozenschuiver genoemd. Maar daarmee doe je het bedrijf tekort. Tegenover de lage operationele marge – 5 procent in de laatste 7 jaar – staat namelijk een (relatief) laag kapitaalbeslag.

    Eind vorig jaar stond er voor 38 miljoen euro aan vaste activa op de balans, voornamelijk betrof dit de opslaghuizen. Veruit het meeste geld wordt opgeslokt door het werkkapitaal (in totaal 470 miljoen euro), en dan met name de post voorraden (382 miljoen euro). Die voorraden zijn niets anders dan al die parfumflesjes, flessen wodka en blikjes knakworst die opgestapeld liggen in de distributiecentra (het assortiment van B&S bestaat uit circa 40 duizend producten). B&S moet leveranciers als Unilever, LVMH en Diageo bovendien betalen (crediteuren: 107 miljoen euro), nog voordat de eigen rekening naar de klant is gestuurd (debiteuren: 195 miljoen euro).

    Het kunstje van B&S zit in de hoge kapitaalsomloopsnelheid; vorig jaar boekte B&S 1,9 miljard euro aan omzet met een geïnvesteerd kapitaal van iets meer dan 500 miljoen euro (vaste activa plus netto-werkkapitaal). De omzet is dus een factor 3,7 keer het geïnvesteerd kapitaal. Het rendement op geïnvesteerd kapitaal van 17,1 procent (ROIC) is het product van de relatief lage marge van 4,7 procent en hoge omloopfactor van 3,7 (3,7 x 4,7 procent =17,1 procent).

    Zelfs in coronajaren 2020 (16,1 procent) en 2021 (17,1 procent) was het rendement zeker het dubbele van wat investeerders minimaal eisen (ROIC hoger dan de kostenvoet van kapitaal, wacc). Een analyse van historische cijfers laat zien dat B&S structureel in staat is substantiële waarde te creëren voor kapitaalverschaffers.
798 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 40 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

B&S presteert beter dan verwacht

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links