Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX BeleggersPodcast: AEX weer boven de 700 punten!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jelle Trader 11 november 2022 12:06
    AEX o.a. om (Optie / short Future)positie technische redenen omhoog 'ge-sqeezed'! Omgevingsfactoren zijn- en blijven onveranderd negatief. Niet uitgesloten is dat vandaag de Top gezet is. Terugdraaien shortposities, doorrollen van short call's en afwikkeling gekochte put's heeft voor een groot deel al plaatsgevonden.

    Uitloop AEX zou (technisch) nog kunnen tot ongeveer AEX 714 / 718. (Low AEX 611 + 103 punten= AEX 714). Overigens was de vorige low AEX 632 + 103 punten en was het target AEX 736.
  2. Maan Arkenbosch 12 november 2022 21:26
    Het verbaast mij, dat 0,3% inflatie verwachting verschil, tot zo een doorgeslagen koerswinsten polonaise is gekomen. Kennelijk doet het overvloedige drukpersgeld zijn dienst, waarbij wellicht fors verkochte crypto-s, i.v.m. de negatieve berichtgeving ook een duit in het zakje. Inmiddels staat de kapitaalmarktrente op ongeveer 5%, waarbij begin dit jaar 2% normaal was. Is het verwachtte dividend rendement dan zoveel gestegen? De (Petro) $ begint weer te zakken, hetgeen de olieboeren tot tegenactie dwingt.Voor bijna alle productie is energie nodig en dat aanbod is er niet in voldoende mate. De vraag is ook hoe het tot nu toe zonnige, maar droge weer, het graan/voedsel aanbod, mede gelet op het stikstof gedoe, gaat bepalen.Dat is de achilleshiel voor de uitgaven van de grote volksmassa. Mij lijkt de ruimte tot een verder stijgende AEX index zeer beperkt, zeker als door massaal terugtrekken van spaarders bij de grote banken, welke een veel te schamele rentevergoeding geven, hun vette winst opbrengsten in deze, in gevaar komen. Het pep verhaal van een lichte recessie is onvoldoende onderbouwd.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links