Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cryptobeurs FTX vraagt faillissement aan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Hernia 12 november 2022 20:43
    De FTX exchange zou nooit failliet kunnen gaan. Als je een munt uitgeeft en beheerd zou tegenover iedere koper ook een verkoper moeten staan. De transactiekosten vind ik ook nog erg hoog. Dus er moet veel geld verdiend worden. Het is raar dat er nu ineens miljarden zijn verdwenen.
  2. forum rang 5 Hernia 13 november 2022 08:09
    ‘Topman failliete cryptobeurs FTX gehoord door autoriteiten op de Bahama's’
    Samuel Bankman-Fried, topman van de omgevallen cryptobeurs FTX, is zaterdag gehoord door de politie en regelgevers op de Bahama’s, waar het hoofdkantoor van FTX huist, zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg.

    Dat hij door de Bahamaanse autoriteiten is gehoord betekent niet noodzakelijk dat er een strafonderzoek komt tegen de 30-jarige oprichter van FTX. Maar Bankman-Fried riskeert mogelijk ook in de VS vervolging nadat hij in het geheim 10 miljard dollar van klanten, onder wie Nederlanders, zou hebben overgeboekt naar zijn investeringsbedrijf Alameda. Een groot deel van dat geld is sindsdien verdwenen. Zeker 1 miljard dollar van klanten van het omgevallen cryptohandelsplatform is spoorloos verdwenen, hebben bronnen gezegd tegen persbureau Reuters.

    Erg vreemd dat na de overboeking het geld is verdwenen.
    FTX Trading-beurs van Sam Bankman-Fried had $ 900 miljoen aan liquide middelen tegen $ 9 miljard aan verplichtingen de dag voor de faillissementsaanvraag van vrijdag.
    Daarom is er waarschijnlijk snel chapter 11 aangevraagd.
  3. forum rang 5 Hernia 13 november 2022 21:12
    zo 13 november 2022 om 21:00 uur
    De faillissementsaanvraag van crypto-exchange FTX op vrijdag heeft de chaos rond het ooit prominente en vertrouwde crypto-handelsplatform niet gestopt.

    Sinds de indiening waarbij 135 aangesloten bedrijven betrokken waren, zijn miljoenen dollars aan crypto gestolen van het bedrijf, dat wordt geconfronteerd met een tekort tussen $ 6 miljard en $ 10 miljard. Bahamaanse functionarissen onderzoeken de zaak ook.

    "Ik denk niet dat het een understatement is om te voorspellen dat het FTX-faillissement het meest complexe faillissement in de geschiedenis van de VS zal zijn", zegt Caitlin Long, oprichter en CEO van Custodia Bank.

    finance.yahoo.com/news/ftx-crypto-exc...
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links