Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Meta Platforms OTC:META.Q, US30303M1027

  • 500,230 15 apr 2024 22:00
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 36.882 Gem. (3M) 17,3M

Meta 2022

189 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 9 november 2022 12:58
    Meta ontslaat 13 procent personeel

    Meldt topman Zuckerberg na fout inschatten trends.

    (ABM FN-Dow Jones) Meta Platforms gaat circa 13 procent van het personeel laten vertrekken. Dit meldde CEO Mark Zuckerberg van het moederbedrijf van Facebook woensdag.

    Meer dan 11.000 werknemers zullen het bedrijf door deze ingreep verlaten.

    Het is volgens Zuckerberg één van de moeilijkste beslissingen die er in de geschiedenis van Meta zijn genomen.

    "We nemen ook een aantal andere aanvullende maatregelen om 'leaner' en efficiënter te worden". Zo zal Meta de komende maanden en ook in het eerste kwartaal van 2023 geen nieuw personeel aannemen en kijkt het kritisch naar bonussen.

    Volgens Zuckerberg heeft hij verkeerd ingeschat dat de versnelling naar online en e-commerce, die werd ingezet tijdens de coronapandemie en voor een enorme omzetgroei zorgde, blijvend zou zijn. Met die verwachting in het achterhoofd besloot Meta fors te investeren. "Helaas verliep dit niet zoals ik had verwacht."

    "Niet alleen keerde de online verkoop terug naar de oude trends, maar de macro-economische neergang, toegenomen concurrentie en het verlies van advertenties hebben ervoor gezorgd dat onze inkomsten veel lager zijn dan ik had verwacht", aldus de oprichter.

    Iedere werknemer krijgt spoedig een email waarin staat wat de maatregelen voor hem of haar betekenen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. Geldput 9 november 2022 13:02
    Wat ik mij al die tijd afvraag: waarom ziet Horizon Worlds eruit als een goedkope tekenfilm? Ligt de focus in deze fase 100% op de functionele werking? Kijk eens waar Take Two (GTA) en Activision (Call of Duty) toe in staat zijn. Zie bijvoorbeeld: m.youtube.com/watch?v=KGjSk_E6vAM&... Wellicht slim een gamedeveloper over te nemen. Gratis tip voor Mark.
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 9 november 2022 13:38
    quote:

    voda schreef op 9 november 2022 12:58:

    Meta ontslaat 13 procent personeel

    Meldt topman Zuckerberg na fout inschatten trends.

    (ABM FN-Dow Jones) Meta Platforms gaat circa 13 procent van het personeel laten vertrekken. Dit meldde CEO Mark Zuckerberg van het moederbedrijf van Facebook woensdag.

    Meer dan 11.000 werknemers zullen het bedrijf door deze ingreep verlaten.

    …..

    Pre Market +5%
  4. forum rang 6 Krentenmenten 9 november 2022 17:10
    quote:

    Krentenmenten schreef op 5 november 2022 23:18:

    [...] prima feit, om te constateren dat een grote speler goedkoop is geworden. Hoewel ik al jaren geen fan van Facebook ben, heb ik voor het eerst ‘n positie op $88,97 ingenomen. Ben van mening dat deze marktleider extreem wordt ondergewaardeerd in de mogelijkheden die zij toch tot haar beschikking heeft. Wat mij betreft is het een koop. Whatsapp is de standaard en Facebook blijven veel mensen handig en leuk te vinden om hun (commerciële) activiteiten te ontplooien.
    Geen verkeerde move gedaan afgelopen week….
  5. forum rang 7 Dividend Collector 9 november 2022 21:37
    Misschien is Roblox een mooi hapje voor Meta om de achterstand op het gebied van de metaverse in te lopen. De investeringen leveren tot nog toe te weinig op. De koers van Roblox gaat vandaag -20% op een tegenvallende wpa maar de onderliggende groeitrends zijn hoopvol.
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 11 november 2022 09:43
    Zelfs een signaal van boven….

    ChristenUnie wil verbod op TikTok: 'We moeten kinderen beschermen'

    Grote zorgen over privacy
    Aangepast: 6 minuten geleden

    TikTok ligt onder vuur vanwege de privacy. Beeld © EPA
    De ChristenUnie wil een verbod op TikTok, de nummer 1-filmpjesapp onder kinderen. TikTok komt uit China en er zijn zorgen dat gegevens van de gebruikers in handen komen van de Chinese overheid. "Het is onze taak om burgers te beschermen. TikTok in deze vorm moet van de markt", zegt ChristenUnie-Kamerlid Don Ceder.

    "Onze hele klas zit op TikTok", zegt de 11-jarige Mballu van de Haagse Zuidwalschool. "De app is tof omdat er allemaal leuke dansfilmpjes op staan en heel grappige video's", vindt de tiener uit groep 7.

    Verslavend

    De populaire app heeft in ons land ruim 3,5 miljoen gebruikers en is de populairste app onder kinderen. "Sommigen zitten er wel drie uur per dag op", weet klasgenoot Dominik. "We weten dat er kritiek is op de app en krijgen daarover ook les op school. Bijvoorbeeld over het beschermen van je privacy. Maar ik maak me geen zorgen."

    Kinderen van de Zuidwalschool kijken TikTok. Kinderen van de Zuidwalschool kijken TikTok.
    Verbod op de app

    De ChristenUnie ziet dat anders: de kleinste regeringspartij van deze coalitie heeft al lange tijd zorgen, zegt Kamerlid Ceder. Want zoals het bedrijf nu opereert en omgaat met gegevens van gebruikers kan niet, vindt hij.

    Daarom wil de ChristenUnie een verbod. "Het is onze taak om de privacy van burgers te beschermen. Het is onwenselijk dat een Chinees bedrijf, dat niet los kan worden gezien van de Chinese overheid, zo'n grote bulk aan data ontvangt en zendt naar jonge mensen."

    Lange tijd onder vuur

    Ook bij experts en opvoedkundigen ligt TikTok al lange tijd onder vuur. Niet alleen vanwege vermeende banden met de Chinese overheid, maar ook de manier waarop de app met gebruikersgegevens omgaat, zorgt voor veel kritiek.

    De app zou zoveel mogelijk data verzamelen en die vervolgens delen met adverteerders. Bovendien zou de filmpjesapp extreem verslavingsgevoelig zijn.

    Onterecht

    De kinderen van de Zuidwalschool zouden het jammer vinden als de app er niet meer zou zijn. Dominik: "Laat iedereen vrij om zelf te kiezen of je de app gebruikt of niet. Een verbod zou ik echt stom vinden. We hebben echt heel veel lol door TikTok."

    RTL Nieuws heeft TikTok benaderd voor een reactie. Een woordvoerder zegt daarmee bezig te zijn en dat ze daar 'zo snel mogelijk op terug zal komen'.
  7. forum rang 6 Krentenmenten 11 november 2022 12:57
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 11 november 2022 10:19:

    UBS herhaalt het koopadvies voor Meta Platforms
    vrijdag 11 november 2022 - 06:36u -
    UBS verlaagt het koersdoel van Meta Platforms naar $ 124,00 van $ 195,00. Het koopadvies van vrijdag 29 juli 2022 wordt herhaald.
    duur koopadvies met $71 waardeverlies!
  8. forum rang 9 nine_inch_nerd 13 november 2022 18:06
    Eindelijk gaat de stofkam door het bedrijf; Aandeel Meta vindt de weg omhoog
    "Eindelijk", zegt Wim Zwanenburg (Stroeve Lemberger) over de ontslagronde die Meta deze week aankondigde. "Het personeelsbestand was te sterk gegroeid, het is goed dat de stofkam erdoor gaat." Wim is positief over de kansen die de metaverse in de toekomst zal bieden en hij verwacht dat de marges zullen verbeteren. "Vergeet niet dat Facebook nog altijd drie miljard mensen per maand bereikt." Ook Olaf van den Heuvel (Aegon Asset Management) denkt dat Meta nog voldoende advertentie-inkomsten genereert, "Voldoende om het bedrijf om te vormen".

    beurstalk.com/podcast/aandeel-meta-vi...

    Rond minuut 22:00 Meta
  9. forum rang 9 nine_inch_nerd 14 november 2022 11:07
    Cees Smit's tip van de afgelopen weken

    Een van de tips die ik had was Meta (Facebook) volgens mij was Meta rond de 100 USD een koopje en nog steeds denk ik dat er een groter herstel mogelijk is. Maar de Twindicator geeft pas op 120,44 USD een koop dus mochten we de Twindicator niet doorbreken vergeet dan niet op mijn tip winst te nemen.
  10. forum rang 9 nine_inch_nerd 14 november 2022 18:13
    Meta gedraagt zich vandaag positief tov de andere techs.

    Meta Platforms stopt met ontwikkeling van slimme beeldschermen en smartwatches

    Facebook eigenaar Meta Platforms vertelde werknemers op vrijdag dat het zou stoppen met de ontwikkeling van slimme beeldschermen en smartwatches en dat bijna de helft van de 11.000 banen die het deze week schrapte technologische functies waren. De groep gaat verder onder meer ook de voice en video calling unit samenvoegen met andere messaging teams en een nieuwe divisie, Family Foundations, oprichten.
189 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Meta Platforms knalt voorbij de verwachtingen, koersdoel van aandeel omhoog

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links