Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Acacia pharma 2022 op naar de top!

1.195 Posts
Pagina: «« 1 ... 55 56 57 58 59 60 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Spaarvarken 14 oktober 2022 13:31
    Voor de derde keer heb ik DeGiro per mail benaderd mbt de afhandeling van Acacia. Mijn klacht was enerzijds gericht op het feit dat dit nu al meer dan vier maanden loopt en anderszijds dat er 0,0 aan informatie is verstrekt aan ongetwijfeld meerdere klanten die in hetzelfde schuitje zitten.
    Hieronder het antwoord van DeGiro. Wat in het antwoord ontbreekt is wat men op korte termijn verwacht te bereiken.
    Vooralsnog overweeg ik te antwoorden met het voorstel dat ik het belang in de aandelen Eagle per 21-10-22 tegen de openingskoers wens te verkopen als zij voor die datum niet zijn vrijgegeven en dat ik het mogelijke verlies voor een later vrijgeefmoment als schade zal beschouwen.

    ANTWOORD DEGIRO:
    Uw frustratie is begrijpelijk. Wij bieden dan ook ons excuses aan voor de langer verwerkingstijd. Graag licht ik het proces verder toe.

    Zoals eerder aangegeven werden de nieuwe aandelen Eagle Pharmaceuticals op Euronext Brussel (EBR) uitbetaald en geboekt aangezien uw originele positie Acacia Pharma Group PLC ook op deze beurs noteerde. Echter, aangezien Eagle Pharmaceuticals geen notering heeft aan EBR wordt de positie weergegeven als Acacia Pharma Group PLC - Non tradeable (US2697961082). Om ervoor te zorgen dat de aandelen Eagle Pharmaceuticals kunnen worden verhandeld is het nodig de positie over te zetten naar de Nasdaq, waar er wel een notering is.

    DEGIRO houdt effecten aan op omnibusrekeningen bij onze custodians (bewaarbedrijven). Dit betekent dat wij een verzoek bij de custodians indienen om onze positie Eagle Pharmaceuticals over te zetten van EBR naar NDQ. Zodra de omzetting bij de custodian is afgerond zullen wij dit ook kunnen verwerken in de accounts van onze klanten. We hebben meermaals contact opgenomen om de urgentie van de omzetting te benadrukken. Echter, hebben we begrepen dat het lastig is aan te geven waar de vertraging precies ligt en wanneer dit wordt opgelost. Zodra de omzetting is afgewikkeld zal dit automatisch in uw account worden verwerkt.

    Tot slot wijs ik u op onze dienstverlening met betrekking tot Corporate Actions en de informatievoorziening daarin. DEGIRO werkt op basis van een execution-only dienstverlening. In het geval van een Corporate Action waarbij er een actieve keuze vanuit de klant is, zoals een claimemissie of overnamebod, zullen wij u vooraf informeren. Met een Corporate Action waarbij er geen keuze vanuit de klant is, zoals een stock split of spin-off, zullen wij u niet vooraf informeren. De Corporate Action zal vervolgens automatisch in uw account worden verwerkt. Aangezien er geen actieve keuze benodigd was voor de fusie van Acacia Pharma Group PLC en Eagle Pharmaceuticals wordt u vooraf niet geïnformeerd. Wanneer er vragen zijn over de afwikkeling van de fusie beantwoorden wij deze graag. Echter, zal dit doorgaans vooraf niet gecommuniceerd worden.

    Indien u financiële schade heeft ondervonden en van mening bent dat DEGIRO hier aansprakelijk voor is heeft u altijd de mogelijkheid om een klacht in te dienen via klachten@degiro.nl.

    Graag ontvangen wij van u een beschrijving van de situatie, een specificatie van uw schade en de reden(en) waarom DEGIRO in uw ogen verantwoordelijk is voor deze schade.

    In veel gevallen helpt het om daarbij de gewenste positie, voor zover mogelijk, alsnog in te nemen.

    Onze onafhankelijke klachtenafdeling zal uw klacht vervolgens in behandeling nemen en - indien u in het gelijk wordt gesteld - een compensatie kunnen bieden.

    Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

    Mocht u verder nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag.
  2. forum rang 7 Ron Kerstens 14 oktober 2022 14:26
    Zou ik niet zo (21/10 verkopen) doen. DeGiro biedt je nu mi een prima uitweg door een "beschrijving van de situatie" te vragen. Ik zou gewoon stellen dat je voornemens was om de aandelen Eagle na uitkering direct te verkopen omdat je positie in Eagle te klein/niet substantieel is om aan te houden en je niet van plan was om in Eagle te beleggen. Bovendien was de koers van Acacia indertijd ook gebaseerd op de toenmalige koers van Eagle. Eagle noteerde toen > 40 dollar zodat je financiële schade het verschil is tussen die 40 dollar en je uiteindelijke verkoopkoers (die dus afhankelijk is van hun omzetting en verder koersverloop Eagle). 4 maanden is veel en veel te lang, je hebt al 3 maal van je laten horen zodat het zeer aannemelijk is te maken dat je normaal gesproken die Eagle aandelen al 4 mnd geleden verkocht had. Vervolgens stel je in die brief de Giro aansprakelijk.
  3. Spaarvarken 14 oktober 2022 15:10
    Ik acht de kans niet zo groot dat ze dit zullen accepteren. Ik heb ze nu geantwoord dat ik de koers op 21-10-22 om 17.00 uur nederlandse tijd als richtkoers zal aanhouden. Mocht de omzetting nog lang duren, dan moet dit uitgangspunt als acceptabel worden gezien.
    Mijn advies aan andere Acacia/DeGiro-slachtoffers is om in ieder geval actie te ondernemen om in ieder grval DeGiro vast te pinnen op een referentiepunt
  4. forum rang 7 Ron Kerstens 14 oktober 2022 17:04
    Stel dat ze dat voorstel accepteren, Wat ga je dan doen als de koers om welke reden dan ook stijgt na 21/10 ? Eagle staat nu op 27,50 ongeveer 15 dollar lager dan het moment waarop je normaal gesproken 4 mndgeleden verkocht zou hebben, begrijp werkelijk niet waarom je de giro hier niet voor aansprakelijk stelt. Je pint ze nu vast op een te laag referentiepunt, neem aan dat ze hier lachend mee accoord gaan.
  5. Spaarvarken 15 oktober 2022 17:49
    Ik denk dat alleen diegenen die in een vroegtijdig stadium hebben aangegeven te willen verkopen enige kans maken. Achteraf klagen zonder dit te hebben aangegeven is kansloos. Kijk een beetje naar onze zwartkijker (DZR) en bedenk dat in ieder geval een lagere notering is uitgesloten.
    Ik ben benieuwd hoe andere slachtoffers zullen reageren, zij kunnen jou of mijn advies volgen.
  6. forum rang 7 Ron Kerstens 7 november 2022 19:04
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 14 oktober 2022 17:04:

    Stel dat ze dat voorstel accepteren, Wat ga je dan doen als de koers om welke reden dan ook stijgt na 21/10 ? Eagle staat nu op 27,50 ongeveer 15 dollar lager dan het moment waarop je normaal gesproken 4 mndgeleden verkocht zou hebben, begrijp werkelijk niet waarom je de giro hier niet voor aansprakelijk stelt. Je pint ze nu vast op een te laag referentiepunt, neem aan dat ze hier lachend mee accoord gaan.
    Koers Eagle staat nu op 40 dollar (+25% vandaag), ik hoop niet dat je je idee hebt doorgezet.
  7. Spaarvarken 10 november 2022 09:37
    Voor alle duidelijkheid: ik heb een bodemprijs vastgelegd (destijds 29,40). Op korte termijn ga ik ze daadwerkelijk te koop aanbieden. Dat moment is dan bepalend voor een evt claim.
    Wat belangrijker is, is dat er nog steeds geen voortgang is en dat is een schande. Ook is er op geen enkele wijze inzicht/informatie gegeven in de stand van zaken. Ik neem aan dat er tientallen, zo niet honderden, klanten zijn die in hetzelfde schuitje zitten dus dat we praten over mogelijk duizenden claims eagle.
    Kortom: schandalig. Ik zie elke keer "PLC Non treadable" staan in mijn portefeuille en dat is flink frustrerend.
  8. Spaarvarken 27 december 2022 18:51
    ik had een klacht ingediend en die is door Degiro afgewezen. Ik heb vorige week de afwikkeling voorgelegd aan het Kifid. Degiro stelt zich zeer passief op en doet niets om tot een oplossing te komen waarin ze uitgaan van het belang van hun klanten.
    Ik zou in ieder geval ook een klacht bij Degiro indienen en daarin ook het verwijt maken dat zij hun klanten in de steek laten en totaal geen informatie hebben verstrekt. Als de klacht bij het Kifid niet gewonnen wordt is de kans wel groter dat zij hierover wel op hun vingers worden getikt
  9. Spaarvarken 6 januari 2023 11:34
    Goh, na bijna 7 maanden is de omzetting naar Eagle eindelijk door DeGiro afgerond. Of het indienen van een klacht bij Kifid hiertoe heeft bijgedragen weet ik niet. Het blijft in ieder geval een antireclame voor de inzet mbt de omzetting en het totaal ontbreken van informatie naar haar klanten
  10. Spaarvarken 6 januari 2023 16:51
    Nog even aanvullend: Mijn klacht bij het Kifid is "behandelbaar" en ik word nog door het Kifid door een vandaag toegewezen secretaris benaderd voor de verdere gang van zaken. Nu de chips zijn omgezet naar Eagle lijkt me dat de klacht verder kan worden afgerond. Mogelijk wil het Kifid nog nagaan of ik financiele schade heb. Ik had maar een klein belang dus een verwaarloosbare schade. Mogelijk zijn er toch mensen die een grotere schade hebben door de lagere koers dan tijdens de aanvang (nu zo'n 10-15$ per aandeel Eagle).
    Aanvullende info uwerzijds is dus mogelijk welkom.
    Van DeGiro overigens nog geen enkele info cq verontschuldiging.
1.195 Posts
Pagina: «« 1 ... 55 56 57 58 59 60 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0705 +0,03%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.326,56 +0,20%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links