Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,752 24 apr 2024 17:35
  • -0,046 (-0,79%) Dagrange 5,744 - 5,826
  • 3.919.665 Gem. (3M) 6,7M

Aegon 2022

4.865 Posts
Pagina: «« 1 ... 226 227 228 229 230 ... 244 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 2012 dewegomhoog 10 november 2022 09:21
    Aegon is al weer aan het herstellen het zou me niet verbazen als we groen sluiten. Hogere rente daar gaan ze vroeg of laat van profiteren. Bij banken is dat meteen terug te zien in resultaten bij Aegon duurt dat schijnbaar wat langer omdat die rente risico afdekken e.d.
  2. forum rang 4 2012 dewegomhoog 10 november 2022 09:33
    quote:

    Medicus schreef op 10 november 2022 09:28:

    Geduld, geduld en geduld. Een Wereldspeler bouw je niet even om. Kost nu eenmaal tijd… Tot volgend jaar. Mijn call opties staan nog op positief….Succes en wachten op Q1 2023 in april ergens..
    Helemaal mee eens Aegon is net een mammoet tanker en die draai je niet zo maar of 180 graden om . Nieuwe CEO is gewoon goed bezig maar heeft tijd nodig .
  3. Bache 10 november 2022 09:36
    ING in reactie over herpositionering US portefeuille: "highlighting how AEGON is moving again to a strong capital position in the US while reducing volatility. All this
    should drive positively the share price, notably if one also considers the accretive AEGON NL divestment to ASR recently announced."
  4. LTBelegger 10 november 2022 09:41
    quote:

    2012 dewegomhoog schreef op 10 november 2022 09:33:

    [...]

    Helemaal mee eens Aegon is net een mammoet tanker en die draai je niet zo maar of 180 graden om . Nieuwe CEO is gewoon goed bezig maar heeft tijd nodig .

    Het is de beste CEO die ik ken in de verzekeringswereld, dus rustig afwachten.
  5. forum rang 10 voda 10 november 2022 10:55
    Update: beperkt verlies bij Aegon

    Solvabiliteit daalt wel.

    (ABM FN-Dow Jones) Aegon heeft in het derde kwartaal van 2022 minder verlies geboekt dan verwacht door meevallende verliezen op het afdekken van het renterisico, maar zag de operationele inkomsten dalen door de koersdalingen van beleggingen. Dat maakte de verzekeraar donderdag bekend.

    Het nettoverlies was 206 miljoen euro, nadat een jaar eerder al 60 miljoen verlies werd geleden en het tweede kwartaal van dit jaar een verlies van 348 miljoen euro.

    Analisten vreesden een veel hoger nettoverlies, door de sterke stijging van de rente, maar dat viel mee.

    "Het nettoverlies is eerlijk gezegd allemaal boekhoudkundige ruis", zei CEO Lard Friese van Aegon in een toelichting tegen analisten. "We richten ons helemaal niet op het nettoresultaat. De kapitaalbuffer bleef zeer solide ondanks alle onrust op de financiele markten. Gelukkig gaat die ruis volgend jaar verdwijnen onder de nieuwe boekhoudstandaard IFRS17."

    Het operationeel resultaat daalde onverwacht van 443 miljoen naar 429 miljoen euro, door lagere fee-inkomsten na de koersdalingen op de financiele markten. Analisten rekenden hier op een stijging tot 456 miljoen.

    De solvabiliteit daalde ook licht van 214 naar 212 procent, waar analisten een stijging tot 216 procent voorspelden.

    De Amerikaanse kapitaalpositie daalde met 12 procentpunt naar 404 procent, omdat er kapitaal uit het Amerikaanse bedrijf werd gehaald, maar de herverzekering van een levensverzekeringenportefeuille van Transamerica Life Bermuda gaat weer 30 procentpunt bijdragen, zei CFO Matt Rider. Deze transactie speelt 600 miljoen dollar kapitaal vrij.

    Ongeveer de helft van dat vrijgespeelde kapitaal zal worden gebruikt als buffer voor de grote portefeuilles met variabele lijfrentes in de Verenigde Staten, die gevoelig zijn voor de koersen op de aandelenmarkten, kondigde Aegon aan. Deze buffer zal de volatiliteit verminderen.

    Aegon heeft een tijdlang nagedacht of die variabele lijfrentes wel of niet moesten worden verkocht, maar heeft besloten dat niet te doen. "Wij zijn de beste eigenaar", aldus Rider. Dit heeft niets te maken met de bewegingen op de rentemarkt, want die zijn geheel afgedekt, voegde hij daaraan toe.

    De contanten in kas daalden van 1,68 miljard naar 1,37 miljard, door de dividenduitkering. Hier was een iets lager bedrag van 1,32 miljard euro voorzien door analisten.

    Eind oktober werd bekend dat Aegon zijn Nederlandse activiteiten verkoopt aan ASR Nederland. Zo kan Aegon kapitaal vrijmaken uit volgroeide activiteiten. De verzekeraar krijg een strategisch belang van bijna 30 procent in ASR plus 2,5 miljard euro in contanten.

    Nederland blijft een belangrijk land voor Aegon, door de aanzienlijke omvang van belang in de nieuwe combinatie met ASR Nederland, en door Aegons vermogensbeheerbedrijf, dat nauw gaat samenwerken met ASR.

    De verzekeraar kiest er daarom voor om het hoofdkantoor in Nederland te houden. "We leiden al jaren een wereldwijd verzekeringsbedrijf vanuit hier, en dat heeft ons goede diensten bewezen", aldus CEO Lard Friese. "De infrastructuur is er en Nederland blijft een grote kernmarkt voor Aegon."

    Na de komst van Friese selecteerde Aegon een beperkt aantal kernmarkten, waar Aegon een leidende positie wil. Dit zijn stuk voor stuk grote markten, benadrukt Friese, met een omvangrijk groeipotentieel. Ook Nederland is een belangrijke markt voor verzekeraars, met een grote omvang, ook in het vermogensbeheer. De andere markten zijn de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Portugal, Brazilië en China.

    Update: om informatie toe te voegen en om aan te geven dat de herverzekeringstransactie Transamerica Life Bermuda betreft.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. buf 10 november 2022 11:10
    quote:

    2012 dewegomhoog schreef op 10 november 2022 07:59:

    Benieuwd naar wat Lard te zeggen heeft. Geeft hij meer duidelijheid mbt rente hedge verliezen , wanneer gaat de rente voordeel opleveren voor Aegon ? Wat is het volgende onderdeel in de verkoop , e.d. ?
    "Het nettoverlies is eerlijk gezegd allemaal boekhoudkundige ruis", zei CEO Lard Friese van Aegon in een toelichting tegen analisten. "We richten ons helemaal niet op het nettoresultaat. De kapitaalbuffer bleef zeer solide ondanks alle onrust op de financiele markten. Gelukkig gaat die ruis volgend jaar verdwijnen onder de nieuwe boekhoudstandaard IFRS17."
  7. Marconosto 10 november 2022 11:24
    quote:

    2012 dewegomhoog schreef op 10 november 2022 09:21:

    Aegon is al weer aan het herstellen het zou me niet verbazen als we groen sluiten. Hogere rente daar gaan ze vroeg of laat van profiteren. Bij banken is dat meteen terug te zien in resultaten bij Aegon duurt dat schijnbaar wat langer omdat die rente risico afdekken e.d.
    Aegon zal altijd last houden van de hedges. Ook als het zo klip en klaar is dat de rente gaat stijgen dan nog zal Aegon hedgen tegen een rente daling. Je kunt het als concern simpelweg niet gokken. Het gaat om teveel geld als het fout gaat. Als het fout gaat omdat er niet gehedged is dan kost dat vele malen meer dan een hedge als het niet nodig is. Eigenlijk verzekert de verzekeraar het geld dat bedoeld is voor verzekeringen
  8. forum rang 10 voda 10 november 2022 11:47
    Beursblik: Aegon versterkt buffers in VS

    ING positief over kwartaalupdate.

    (ABM FN-Dow Jones) Aegon heeft in het derde kwartaal ruim 20 procent meer kapitaal gegenereerd dan verwacht, en verraste de markt ook met een herverzekeringsdeal, die de kapitaalpositie van de Amerikaanse verzekeraar Transamerica zal verstevigen. Dat is de conclusie van ING na de kwartaalcijfers.

    De meevallende kapitaalaanwas was deels te danken aan een eenmalige meevaller in de VS, maar dan nog was de 350 miljoen euro die overbleef 20 miljoen euro beter dan verwacht.

    Aegon herverzekerde daarnaast de Aziatische activiteiten van Transamerica Life Bermuda, waarmee 600 miljoen dollar kapitaal vrijkomt. Aegon wist dit onderdeel niet te verkopen voor deze prijs, dus aandeelhouders zullen hier blij mee zijn, verwacht analist Jason Kalamboussis van ING.

    De Amerikaanse RBC-ratio stijgt hierdoor 30 procent.

    De helft daarvan zal Aegon gebruiken om de volatiliteit te beperken van de variabele lijfrentes van Transamerica. Deze worden ook niet verkocht, maar met een sterke buffer van 429 procent, indien de 600 miljoen dollar wordt meegerekend, komt Aegon weer ruim in zijn kapitaal te zitten in de VS, terwijl de volatiliteit afneemt, zoals de bedoeling is.

    Ook dit zal goed zijn voor de aandelenkoers, verwacht ING, na de verkoop van de Nederlandse verzekeringen aan ASR, die ook waarde toevoegt, volgens Kalamboussis.

    Het operationele resultaat daalde in Amerika, Nederland en het VK, en steeg alleen in de andere markten, Spanje en Portugal, Brazilië en China.

    in de VS was het resultaat met 156 miljoen euro aanzienlijk lager dan de 193 miljoen in de consensus, door hogere sterfte en door de koersdalingen op de aandelenbeurs die de fee-inkomsten op de variabele lijfrentes negatief raakten.

    Het aandeel Aegon daalde donderdag in eerste instantie ruim 3 procent na de cijfers, maar herstelde en noteerde na twee uur handel nog maar 0,6 procent lager op 4,71 euro.

    ING heeft een koopadvies en koersdoel van 6,30 euro voor Aegon.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. forum rang 7 mvliex 1 10 november 2022 12:12
    quote:

    snipper schreef op 25 september 2022 14:08:

    10 nov. komen ze met vlammende cijfers...kan niet anders, het momentum is aan de Aegon's zijde.....netto winst zal tussen 0,9 en 1.3 miljard liggen.....wellicht een tegenvaller in de vorm van een eenmalige last, of kapitaal vrijmaken voor..?..de solvabiliteit moet ook 214% blijven, liefs nog wat erbij. De vrije kasstroom moet bij een zeer sterke dollar ook sterk toenemen (mijn schatting tussen 2.2 en 2.6 miljard zijn) het aandeel kan dan richting de 4.70 - 5.10 regionen eind dit jaar.
    Verder is Aegon een prima aandeel om in je porto te hebben, het dividend stijgt gestaag, eigen aandelen worden ingekocht...in deze mistige tijden, vaart Aegon prima op zijn GPS.
    Helaas!
    ;-)
4.865 Posts
Pagina: «« 1 ... 226 227 228 229 230 ... 244 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links