Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

CEO CM.com: "WhatsApp is een potentiële goudmijn"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. Maan Arkenbosch 4 november 2022 18:25
    Hoge spaarquote, hoge spaarrekeningen, oplopende vergrijzing en sociale uitgaven zorgen voor langdurige hoge inflatie, ondanks forse deposito rente verhogingen Centrale Banken.Schulden maken, is toekomstig, het beste verdien model!
    Bij een inflatie van 17% is een financiering tegen b.v. 5%, nog altijd een koopkrachtwinst van 12% op de schuld!
    De Centrale Banken van Westers landen/V.S. buitelen over elkaar heen met rente verhogingen van 0,75%, in steeds kortere periodes.Door deze strategie wordt de onderkant van de maatschappij steeds onrustiger, en moet een subsidie hap-snap beleid, de boel rustig houden.De Zuidelijke E.U. landen hebben nooit gespaard via premies voor hun pensioenen.Gelijktijdig komen steeds meer ouderen, door de baby-boom generatie in die landen, vooral door de lage pensioengrens op non actief.Dat wordt via-via gefinancierd met drukpersgeld, waardoor de onbetaalbare E.C.B. schulden, geruisloos, steeds hoger worden.Ondertussen zorgen schulden landen, hierdoor voor steeds hogere staats rente op hun obligatie leningen, welke weer via opkoop door de E.C.B. in bedwang moeten worden gehouden.De forse deposito verhogingen van de centrale banken, jagen feitelijk de inflatie verder omhoog en de valuta als koopkracht waarde omlaag, dus het een versterkt het ander.Daar reageren de goederen termijn markten op, met steeds hogere import prijzen, waardoor de concurrentie positie wordt ondermijnd en het leven duurder wordt, ook de aandelen beurzen zorgen, door de overtollige drukpers berg, voor relatief standvastige niveau-s.Daarbij fungeert de hoge inflatie als startmotor voor aankoop waardevaste, inmiddels, hoog opgelopen (strategische) vaste activa.Dreigementen van de centrale banken voor invoering van digitaal geld wekken argwaan en het witwassen gaat straks op andere digitaal beveiligde wijze, met vreemde valuta, verder.De angst/restricties binnen de E.U. landen, voor een hogere inflatie-loongolf spiraal, ontwricht steeds meer de primaire onderbezetting personeel/dienstverlening, en zorgt voor maatschappelijke chaos, voornamelijk door karige loon verhogingen in verhouding tot de hoge inflatie.De naderende onomkoopbare forse loonstijging zorgt mede voor splijting in de maatschappij, met de niet actieve bevolking.De vraag is of hierdoor via stagflatie, sociale onrust/criminaliteit op de loer ligt.Is het digitale drukpersgeld het voorspel voor de grootste politieke diefstal van de 21e eeuw?Vooralsnog is het casino achtig trampoline springen binnen de huidige trading range van de aandelenbeurs, een vorm van twijfel.Tenslotte hebben fusies van de grote conglomeraten, er voor gezorgd, dat door hun marktmacht, hun marges niet krimpen, met dank aan de politiek!.
  2. forum rang 8 Lepre Chaun 4 november 2022 19:23
    Laten We het er maar op houden dat Musk van Twitter dat beters ziet .
    Je onzin gillen/melden/schrijven/twitteren en er nog voor 8 euro per maand voor betalen ook .
    Plus snel dito betaal mogelijkheden in zijn X app kan je lekkers schelden met een blauw vinkje dat het zo veel kost .
  3. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 4 november 2022 21:01
    quote:

    ktmtprn schreef op 4 november 2022 19:53:

    [...]

    Twilio laat anders vanmiddag catastrofale cijfers zien.
    Weinig reden om hier zo te giechelen samen.
    Probleem van dit soort bedrijven is niet zo zeer de prestaties wat mij betreft. De waardering is al Siberisch dus als je denkt dat het goede buisness is moet je er gewoon in. Het probleem is echter: is er wel een verdienmodel en worden ze niet weggeblazen door bigtech op termijn. Dan is whatsapp een mooi voorbeeld: meta kan die diensten aan derden echt wel zelf verkopen, meta heeft onbeperkte middelen, of het wordt klanten wel zo makkelijk gemaakt dat klanten hier met eenvoudige tools mee aan de slag kunnen. Wat kan een klein bedrijf als cm.com daar aan toevoegen?
  4. peanutbutter 4 november 2022 23:16
    quote:

    KooptNederlandscheWaar schreef op 4 november 2022 21:01:

    [...]

    Probleem van dit soort bedrijven is niet zo zeer de prestaties wat mij betreft. De waardering is al Siberisch dus als je denkt dat het goede bussiness is moet je er gewoon in. Het probleem is echter: is er wel een verdienmodel en worden ze niet weggeblazen door big tech op termijn. Dan is whatsapp een mooi voorbeeld: meta kan die diensten aan derden echt wel zelf verkopen, meta heeft onbeperkte middelen, of het wordt klanten wel zo makkelijk gemaakt dat klanten hier met eenvoudige tools mee aan de slag kunnen. Wat kan een klein bedrijf als cm.com daar aan toevoegen?
    Laten we even uitgaan van jouw scenario: "Meta kan die diensten aan derden echt wel zelf verkopen". Daar heb je zeker gelijk in. Meta cut daarmee de middleman, CM.com, eruit en hebben rechtstreeks een contract met de afnemer. Veel logischer voor deze big tech bedrijven om dit enkel zelf te faciliteren en aanbieden via derden niet meer toe te staan toch? Zou je denken...

    Deze big tech kiezen echter heel bewust ervoor hun diensten ook te verkopen via resellers als CM.com (exclusieve samenwerkingen). Feit is namelijk dat Meta niet het enige bedrijf is met messaging oplossingen. En feit is ook dat we wereldwijd meer betaaldiensten hebben dan enkel Maestro. Ondanks de waarde en grootte van deze bedrijven is er nog steeds hevige concurrentie binnen deze sector.

    Met dit in het achterhoofd ga nu even terug naar de afnemer. Hoe zien we dit voor ons? Dat je als eindafnemer straks 30 contracten hebt met verschillende organisaties in de messaging en payments industrie? Ieder met hun eigen boekhouding en technische koppelingen? Dat is onwerkbaar voor de meeste organisaties. Wanneer big tech besluit om middleman zoals CM.com ertussenuit te halen gaan heel veel bedrijven moeten kiezen voor alleen de hoogst noodzakelijke messaging en payments diensten. Big tech neemt dan is risico dat de potientiële afnemers uiteindelijk niet voor hun oplossingen kiezen.

    CM.com heeft dus een hele grote toegevoegde waarde voor zowel afnemers (gemak: integratie van verschillende diensten via één platform) als aanbieders (marktvergroting). Big tech heeft zeker de financiële middelen om middleman ertussenuit te halen. Ik zie dit echter niet gebeuren. Geld lost niet alles op. Ook big tech hebben, ondanks hun grootte en financiële situatie met andere factoren te maken zoals tijd, schaarste op de arbeidsmarkt, concurrentie en prioriteiten elders.
  5. Roberto Jacketti 6 november 2022 09:27
    quote:

    CM-Mienstock schreef op 5 november 2022 11:34:

    Niels, wanneer scheer je je eens helemaal kaal? Je lijkt nu echt een man van 60.
    Ik word altijd een beetje droevig van dit soort reacties. Als die jongen dit mooi vindt, dan moet hij dat lekker doen.
    Als je niks hebt toe te voegen, houdt dan lekker je kiezen op elkaar... niet elke onnozele gedachtegang moet geventileerd worden.
  6. forum rang 4 Putschrijvert 7 november 2022 11:20
    quote:

    aquarius57 schreef op 5 november 2022 13:34:

    Het zou heel fijn zijn als er een transcript van de podcast beschikbaar was. Dat zou erg tijdsbesparend zijn.
    Ja @IEX: kunnen jullie een transcript verzorgen? Ik ben nu een uur kwijt aan luisteren naar iets dat ik waarschijnlijk binnen 10 minuten gelezen heb.
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links