Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 74,880 18 apr 2024 17:35
  • +0,960 (+1,30%) Dagrange 74,100 - 75,260
  • 327.659 Gem. (3M) 375,5K

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.290 Posts
Pagina: «« 1 ... 176 177 178 179 180 ... 315 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. polo47 1 november 2022 09:42
    Kan iemand mij vertellen hoe het zit met de verhoging naar 20% ingehouden dividend belasting door Interactive Brokers? Doordat ze tegenwoordig in Ierland gevestigd zijn gaan ze dit met terugwerkende kracht verhogen vanaf 1 januari 2022. Het verzoek om verlaging lijkt me een heel gedoe, maar 5% laten liggen is ook wel veel. Hoe gaan jullie hier mee om? Of heb ik het niet goed begrepen?
  2. MotR 1 november 2022 10:24
    quote:

    polo47 schreef op 1 november 2022 09:42:

    Kan iemand mij vertellen hoe het zit met de verhoging naar 20% ingehouden dividend belasting door Interactive Brokers? Doordat ze tegenwoordig in Ierland gevestigd zijn gaan ze dit met terugwerkende kracht verhogen vanaf 1 januari 2022. Het verzoek om verlaging lijkt me een heel gedoe, maar 5% laten liggen is ook wel veel. Hoe gaan jullie hier mee om? Of heb ik het niet goed begrepen?
    Bron?
  3. Mariah 1 november 2022 13:30
    Ik was de Tsakos tipgever en had toen al vermeld dat er geen dividendbelasting wordt ingehouden. Die schepen varen allemaal onder goedkope vlag.
    Dit geldt ook voor de volgende stukken (en hun varianten): GLOG-PA, GSL-PB, CMRE-PC, enz.
    Ik vind het zelf wel een voordeel want zonder dividend belasting heb je daadwerkelijk meer cash voor herinvesteren. Verrekenen met belasting die je anders ook zou betalen kan ik minder mee.
  4. Joost_K 1 november 2022 17:24
    Ik zit zelf ook naar de koers van acomo te kijken en vraag me af of ik niet ook extra moet bijleggen. Het is nog steeds een beetje als kind in de snoepjeswinkel met zoveel hoge dividendaandelen op dit moment dat ik echt heel zeker wil zijn dat ik mijn zakgeld aan de beste snoepjes uitgeef.
  5. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 1 november 2022 18:09
    @Mariah: thanks! Ik ben nog steeds dik tevreden over de tip! ;-)
    En zoals altijd geldt: mijn exposure is beperkt, al is die wel 2 keer zo groot dan ik normaal gesproken zou hebben, omdat ik zowel de serie E als F heb gekocht. Bij elkaar maken ze daardoor ca 2.5% van het totaal uit. Dus als ze failliet gaan, dan ben ik 2.5% kwijt en niet meer. Daar tegenover staat dat ik elk jaar zo lang ze niet failliet gaan zo'n 10% binnenhark. De koers schommelt een beetje tussen 24-25 met alleen vreemde dalen (nooit pieken) als mensen plots in paniek raken en de boel kwijt willen en niemand wilt kopen (zoals tijdens de coronacrash). Het mooie is ook dat als ze gecalled worden in 2027-2028 er dan een yield geldt van 3mnd LIBOR + ca 6.54%/6.88%. Met de huidige 3mnd LIBOR van ruim 4% is dat nog hoger dan de huidige yield. Mocht het op een gegeven moment weer slecht gaan met de sector, dan worden eerst de gewone dividenden gekort, voordat ze hier in gaan snijden. Ik weet alleen niet of je bij een korting een vordering opbouwt: dat is bij sommige prefjes zo, maar ik weet niet of dat bij deze ook zo is?

    @Pieter: goed dat je afscheid van hebt kunnen nemen van Philips, zonder daar verlies op te hoeven nemen!

    Het gevaar bij Philips is dat sommige mensen er geen afscheid van durven/willen nemen zo lang ze in de min staan, met de gedachte: "zo lang ik niet verkoop heb ik ook geen verlies gerealiseerd". Hoewel het natuurlijk best zo kan zijn dat Philips nu op een absoluut dieptepunt staat en ze vanaf nu weer gaan opkrabbelen, heb ik er een hard hoofd in. Ze hebben zich daar (imho) dusdanig in de hoek geschilderd, dat het lastig is om hier op een goede manier uit te komen. Mensen die nu een bedrag in Philips hebben staan moeten voor zichzelf afvragen: stel dat ik dat bedrag nu cash in handen zou hebben, zou ik dat bedrag dan ook direct weer volledig in Philips stoppen? If not: waarom laat ik dat bedrag daar dan staan? Een reden om het daar te laten staan is dat je gewoon tevreden met de dividenden die daaruit komen rollen en je wel ziet waar de rit naartoe leidt, en/of omdat je het gewoon een mooi aandeel vindt. Ik heb zelf ook enkele van dat soort aandelen, waarvan ik het helemaal niet erg vind wat de koers doet, maar die ik gewoon in de portefeuille heb, omdat ik er "iets mee heb". Dat iets kan zijn:
    1) Een fijn gevoel
    2) Aandeel appelleert aan mijn foute gevoel voor humor
    3) Ik heb een hekel aan de producten, de klanten, de houding, succes etc. van dat bedrijf: dan dempt het succes van het aandeel mijn irritatie (terwijl ik in een deuk lig als het aandeel/bedrijf keldert)
    4) Pure koppigheid en verzet tegen politiek correct beleggen

    Enfin...ik dwaal nu af: Acomo kende ik nog niet (ik vraag me af wat er aan de hand was met hun dividend in 2021?), maar aan MAIN kan je je (hoop ik) geen buil vallen. Ik heb dat aandeel ook en het staat in mijn top 20 (van de inmiddels 108, dus vrij hoog). Ik denk dat MAIN niet misstaat in elke FIRE portefeuille.
  6. forum rang 5 QueSera 1 november 2022 21:15
    Ik heb Acomo. Het is een handelaar in noten, zaden.
    Ze hebben Tradin overgenomen. En de overname betaald met 1 jaar geen dividend uitkeren. Vanaf nu wel hogere omzet en winst.
    Oerdegelijk bedrijf met lange historie en goed dividendrendement. Well een smallcap met beperkte liquiditeit.
    Ik sta er nu op verlies. Maakt me niet uit. Is buy and hold voor mij.
  7. Quipu 1 november 2022 21:40
    Acomo is een mooi is aandeel dat jaren een stevige pay-out had van 74-85% Het werd daarom steevast de kleine VOC genoemd. Eind 2020 hebben zij Tradin voor een hoge prijs overgenomen.
    In het persbericht staat op p.2, halverwege, de uitleg over het dividend: www.acomo.nl/wp-content/uploads/2020/...
    Een mooi aandeel dat ik al jaren volg. De conclusie over MAIN deel ik met een kleine positie.
  8. Mariah 2 november 2022 09:20
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 1 november 2022 18:09:

    Het mooie is ook dat als ze gecalled worden in 2027-2028 er dan een yield geldt van 3mnd LIBOR + ca 6.54%/6.88%. Met de huidige 3mnd LIBOR van ruim 4% is dat nog hoger dan de huidige yield. Mocht het op een gegeven moment weer slecht gaan met de sector, dan worden eerst de gewone dividenden gekort, voordat ze hier in gaan snijden. Ik weet alleen niet of je bij een korting een vordering opbouwt: dat is bij sommige prefjes zo, maar ik weet niet of dat bij deze ook zo is?
    Ze zijn allebei cumulatief dus een dividendstop/korting moet later worden ingehaald. Echter, als zoiets gebeurt met een pref gaat de koers wel naar <10 $ en de truc is dan om te bepalen op welk moment het gunstig is om in te stappen of bij te kopen. Ze noteren immers altijd dirty dus de houder op de ex datum krijgt alle nog niet uitgekeerde dividenden. Zo heb ik na de COVID dip enkele prefs opgepikt die eind vorig jaar 6 kwartalen dividend ineens uitkeerden omdat ze maart 2020 gelijk waren gestopt als voorzorgsmaatregel.
    Die hogere floating yield kan heel leuk zijn maar als het te duur voor ze wordt kunnen ze natuurlijk ook gewoon callen (dat kan elk kwartaal na de first call date) en een nieuwe pref uitgeven.
  9. forum rang 6 'belegger'' 2 november 2022 09:36
    quote:

    pieter1 schreef op 2 november 2022 07:15:

    Dat was Invesco die hun belang in Acomo van de hand deden op 15 September.
    Klopt en en de koper was de heer Meulman, voormalig CEO van B&S Group. Bij Acomo ging het om ongeveer €20 miljoen. Vorig jaar is hij voor een vergelijkbaar bedrag in Van Lanschot gestapt en in Vastned Retail.
  10. Zitzak500 2 november 2022 09:49
    @allen, inmiddels heb ik toch behoorlijk wat geld belegd, dus het lijkt me tijd om het eens wat serieuzer aan te pakken en bij te houden.
    Ik weet dat het al vaak is langs geweest, het bouwen van je eigen portfolio/spreadsheets, maar lastig terug te vinden. Hebben jullie tips mbt websites/boeken/(intro)filmpjes waar ik informatie vandaan kan halen hoe ik dat het beste aanpak?
  11. forum rang 4 LTOke 2 november 2022 12:05
    Je kan eens googlen op "build your own stock portfolio tracker on google sheets".
    Dan krijg je een aantal filmpjes waar je wellicht iets aan hebt. Ik heb geen idee of dit aansluit bij je wensen en je niveau.
    Ik ben zelf gewoon begonnen. Behoorlijke Excel ervaring en de meeste formules komen overeen in GoogleSheets.
    En anders heb je Google om je te helpen.
    Zorg in basis in ieder geval voor duidelijke scheiding in data, formules en resultaten. Kan je daarna helemaal los gaan met de visuals.
6.290 Posts
Pagina: «« 1 ... 176 177 178 179 180 ... 315 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links