Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TRUMP

70.566 Posts
Pagina: «« 1 ... 3093 3094 3095 3096 3097 ... 3529 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 gnocchi. 31 oktober 2022 09:11

    'Hij verdrinkt in zichzelf: Bob Woodward geeft volledige Trump-tapes vrij - en het is nog erger dan je zou denken
    Heather Digby Parton, Salon
    24 oktober 2022

    Woodward: De CIA zegt over Kim Jong Un dat hij "sluw, sluw maar uiteindelijk dom" is.
    Trump: Daar ben ik het niet mee eens. Hij is sluw. Hij is sluw. En hij is erg slim. Weet je.

    Woodward: Waarom zegt de CIA dat?
    Trump: Omdat ze het niet weten. Oké? Omdat ze het niet weten. Ze hebben geen idee. Ik ben de enige die het weet. Ik ben de enige met wie hij omgaat. Hij gaat met niemand anders om. Het woord chemie. Je ontmoet iemand en je hebt een goede chemie. Je ontmoet een vrouw. In één seconde weet je of het wel of niet gaat gebeuren...
    Woodward: En is dit allemaal bedoeld om Kim naar de onderhandelingstafel te drijven?
    Trump: Nee. Nee. Het is ontworpen om welke reden dan ook, het is ontworpen. Wie weet? Instinctief. Laten we het over instinct hebben.
    Woodward: Heb je het gevoel dat hij je het hof maakt?
    Trump: Nee, ik krijg -
    Woodward: Of het opbouwen van een vertrouwensrelatie?
    Trump: - een gevoel - ik krijg een gevoel dat hij me leuk vindt. Ik denk dat hij me mag. Oké, dus, je weet dat hij een groot stuk land heeft. Hij zit tussen Rusland, China en Zuid-Korea in. In de vastgoedwereld zeggen we: "Geweldige locatie." Begrijp je?.

    Op de vraag of hij Kim te veel macht had gegeven en wat hij zou doen als de Noord-Koreaanse leider een van zijn ICBM's afvuurde, antwoordde Trump: "maakt niet uit... laat me je vertellen, of ik het hem nu heb gegeven of niet, als hij schiet, schiet hij." Hij gaf letterlijk om niets anders dan deze vermeende persoonlijke relatie, die grotendeels in zijn eigen hoofd leek te bestaan, en haalde gewoon zijn schouders op over het vooruitzicht van een nucleaire aanval door een schurkenstaat. Het is diep bizar.

    Link Engels.
    lees verder.
    www.rawstory.com/he-s-drowning-in-him...

  2. forum rang 9 gnocchi. 31 oktober 2022 09:41
    Eigenlijk niet te bevatten. Rupert Murdoch oorspronkelijk een Australiër en Elom Musk een Zuid-Afrikaan. Het lijkt wel of zij de machtigste mannen van Amerika zijn. Ze zullen altijd kiezen voor de Republikeinen. Die maken hun nog rijker.

    Elon Musk tweet verkeerde informatie over Paul Pelosi
    Sara Fischer.

    Link Engels.
    www.axios.com/2022/10/30/elon-musk-pa...

    Het is nog maar twee dagen geleden dat Elon Musk Twitter officieel kocht. Nu al gebruikt de miljardair-zakenman het platform om desinformatie te verspreiden onder zijn 112 miljoen volgers - over het grootste Amerikaanse nieuws van het weekend.

    Het nieuws: Musk haalde zondag vroeg een alom in diskrediet gebrachte website aan die impliceerde dat de brutale aanval op de man van House Speaker Nancy Pelosi, Paul, niet werd uitgevoerd door een losgeslagen extreem-rechtse blogger - maar eerder verband hield met een anti-LGTBQ "theorie" over een schermutseling in een lokale bar.

    "Er is een kleine mogelijkheid dat er meer achter dit verhaal zit dan je zou denken," zei Musk in reactie op een tweet van Hillary Clinton.
    Clinton tweette een artikel van de Los Angeles Times over de verdachte, David DePape, 42, die QAnon en andere extreem-rechtse samenzweringen verspreidt: "De Republikeinse Partij en haar spreekbuizen verspreiden nu regelmatig haat en gestoorde samenzweringstheorieën. Het is schokkend, maar niet verrassend, dat geweld het resultaat is."
  3. forum rang 9 gnocchi. 31 oktober 2022 22:37

    Trump's advocaten gooien Allen Weisselberg onder de bus tijdens belastingfraudeproces
    Sarah K. Burris
    31 oktober 2022.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-allen-weisselb...

    Het was iets dat zowel voormalig Donald Trump-advocaat Michael Cohen als Trump-biograaf Tim O'Brien hadden voorspeld: advocaten voor de familie Trump gooiden Allen Weisselberg maandag in de rechtszaal onder de bus, meldde Mother Jones.

    "Ik denk dat ze zich zorgen gaan maken over Allen Weissberg omdat Allen de accountant van Fred Trump was voordat hij de CFO van Donald Trump was, en hij weet waar alle financiële lijken begraven liggen, en ik denk dat ze zich zoveel zorgen maken over zijn getuigenis dat ze al hebben aangegeven dat ze hem gaan beschuldigen van liegen," zei Trump-biograaf Tim O'Brien, die door Trump is aangeklaagd.

    Toen de familie Trump maandag naar de rechtbank stapte, werd de Trump Organization beschreven als een slachtoffer van Weisselberg.

    "Weisselberg deed het voor Weisselberg!", zei Trump-advocaat Michael van der Veen.

    Net als tegen Cohen werd Weisselberg getypeerd als iemand die als familie was na 50 jaar met de Trumps te hebben samengewerkt. Volgens de advocaten heeft hij hun vertrouwen misbruikt en hen verraden.

    "Gezien de decennia dat hij er was en de projecten waaraan hij werkte en dat hij bij deze familie was in goede en minder goede tijden - hij werd door iedereen vertrouwd, hij werd vertrouwd om dit bedrijf te beschermen," vertelde van der Veen de juryleden. "Hij was als familie voor de Trump familie, en geen enkele werknemer werd meer vertrouwd dan hij, maar hij maakte fouten."

    Niemand in de Trump Org. wist dat hij gratis auto's kreeg, collegegeld voor de privéschool van zijn kleinkinderen en een appartement. Niemand was meer verrast dan de Trump familie over de 1,7 miljoen dollar aan extraatjes.

    "U was hier allemaal tijdens de juryselectie en hoorde de aanklager herhaaldelijk betogen dat Donald Trump betrokken was bij of zelfs wist wat Allen Weisselberg deed," zei Van der Veen. "U zult leren dat de heer Weisselberg verborg wat hij deed voor het bedrijf en voor de eigenaren van de bedrijven."

    Ondertussen staat Weisselberg nog steeds op de loonlijst van Trump Org., ondanks de misdaden die hij tegen het bedrijf pleegde. De advocaat gaf toe dat Weisselberg op "betaald verlof" is van het familiebedrijf.

    "Sinds zijn misdaden zijn ontdekt, wordt hij behandeld als een naast familielid dat ernstige en zelfs criminele fouten heeft gemaakt," zei Van der Veen. "We kennen allemaal het Bijbelverhaal van de verloren zoon - een man die zijn eigen persoonlijke doelen en verlangens boven die van zijn familie stelde - en als het allemaal uit elkaar valt, wordt hij weer opgenomen door dezelfde familie en mag hij verder."

    www.motherjones.com/politics/2022/10/...
  4. forum rang 9 gnocchi. 31 oktober 2022 22:46

    Donald Trump veroordeelt hameraanval op Paul Pelosi terwijl zijn zoon smakeloze grappen tweet
    New York Daily News
    31 oktober 2022

    www.rawstory.com/donald-trump-condemn...

    Voormalig president Donald Trump veroordeelde het geweld dat gericht was tegen House Speaker Nancy Pelosi, terwijl zijn naamgenoot maandag smakeloze grappen tweette over de hameraanval op Paul Pelosi. "Met Paul Pelosi is dat een verschrikkelijke zaak, met allemaal is het een verschrikkelijke zaak," zei Trump vrijdag tegen Americano Media, een conservatieve Spaanstalige nieuwssite. "Kijk naar wat er is gebeurd met San Francisco in het algemeen. Kijk naar wat er gebeurt in Chicago." Terwijl de meeste Republikeinen de aanval afkeurden, bespotte Don Trump Jr. de 82-jarige man van Pelosi voor het breken van zijn schedel door een gestoorde inbreker dem...

    Lees meer.

    nordot.app/959897305489047552?c=59262...
  5. forum rang 9 gnocchi. 31 oktober 2022 22:55
    Rapport Palmer
    Menu
    Verrassing in oktober
    Lorraine Evanoff | 3:00 pm EDT 31 oktober 2022

    Oktober is de engste maand, met Halloween als minst angstaanjagende reden. Er is het "oktobereffect", dat verwijst naar de paniek op de financiële markten die beurscrashes veroorzaakt zoals die van 1907, 1929 en 1987, die allemaal in oktober plaatsvonden. Dat was mijn angst voor de tussentijdse verkiezingen, maar vanaf de laatste vrijdag van oktober rapporteerde de economie sterke cijfers en sloot de beurs hoog.

    Dan is er nog de "October Surprise", een politieke verwijzing naar verkiezingen die in de war worden gestuurd. Het ergste voorbeeld is de walgelijke beslissing van toenmalig FBI-directeur James Comey om 11 dagen voor de presidentsverkiezingen van 2016 de ongekende aankondiging te doen dat Hillary Clintons kansen door het toilet werden gespoeld met een neponderzoek, terwijl hij achterhield dat er een echt onderzoek naar Trump liep. De resulterende ramp kennen we maar al te goed.

    Nu, op 28 oktober 2022, slechts 12 dagen voor de belangrijkste verkiezingen in de geschiedenis, hadden we een grote oktober verrassing, dat Musk de overname van Twitter afsloot. Net als toen Rupert Murdoch een machtige propagandamachine creëerde door de regels voor uitzendvergunningen te omzeilen door Fox "News" op kabeltelevisie te creëren, heeft Musk het belangrijkste socialemediabedrijf overgenomen, waarbij hij zich vrolijk een weg baant in de Amerikaanse politiek. Net als Murdoch is het laffe doel om zwart geld te helpen de controle over het berichtenverkeer over te nemen en de macht en rijkdom verder te concentreren.

    Lees verder.
    Link Engels.
    www.palmerreport.com/community/octobe...

  6. forum rang 9 gnocchi. 31 oktober 2022 22:59
    Net vrijgegeven:

    Foto van Roger Stone die zijn handen en armen in Nixoniaanse "victory" tekens opheft met Oath Keepers, inclusief de meewerkende getuige van de regering, Graydon Young - die getuigde dat hij niet onder de indruk was van Stone - uiterst rechts.

    twitter.com/KlasfeldReports/status/15...

  7. forum rang 10 luchtschip 1 november 2022 04:54
    En Trump gaat weer eens naar de Hoge Raad

    Trump just asked the Supreme Court to stop the release of his tax returns to House. Someone is nervous.

    twitter.com/MeidasTouch/status/158713...

    Hij zal zich bij de belastingdienst wel als een arme sloeber hebben gepresenteerd en dan wordt zijn mythe, dat hij miljardair is , doorgeprikt wanneer het hele land zijn belastingopgave hoort
  8. forum rang 8 closer 1 november 2022 10:07
    Of die mythe wordt doorgeprikt of niet, het maakt voor de kiezers geen bal uit. Volgens de laatste voorspellingen van Fivethirtyeight blijft de Senaat even verdeeld als nu, en krijgen de Republikeinen de meerderheid in het Huis. Dus mogelijk raakt Schumer zijn positie kwijt aan McConnell. McCarthy wordt meerderheidsleider in het Huis van Afgevaardigden.
    Eerder was nog sprake van progressieve vrouwen die zetels veroverden in het parlement, daar hoor je niks meer over.

    fivethirtyeight.com/ (let wel: het is een kansberekening, geen voorspelling van het aantal zetels)
  9. forum rang 9 gnocchi. 1 november 2022 15:17
    quote:

    luchtschip schreef op 1 november 2022 04:54:

    En Trump gaat weer eens naar de Hoge Raad

    Trump just asked the Supreme Court to stop the release of his tax returns to House. Someone is nervous.

    twitter.com/MeidasTouch/status/158713...

    Hij zal zich bij de belastingdienst wel als een arme sloeber hebben gepresenteerd en dan wordt zijn mythe, dat hij miljardair is , doorgeprikt wanneer het hele land zijn belastingopgave hoort
    Rechter John Roberts van het Hooggerechtshof blokkeert tijdelijk het Congres om trumps belastingaangiften te krijgen
    David Edwards
    November 01, 2022.
    www.rawstory.com/trump-tax-returns-su...

    Nou hij kan het nu uitzingen tot de verkiezing deze maand. Mocht de republikeinen misschien het huis winnen, dan is hij gered.
  10. forum rang 8 closer 1 november 2022 15:52
    quote:

    gnocchi. schreef op 1 november 2022 15:17:

    [...]

    Rechter John Roberts van het Hooggerechtshof blokkeert tijdelijk het Congres om trumps belastingaangiften te krijgen
    David Edwards
    November 01, 2022.
    www.rawstory.com/trump-tax-returns-su...

    Nou hij kan het nu uitzingen tot de verkiezing deze maand. Mocht de republikeinen misschien het huis winnen, dan is hij gered.
    2m ago 14.48 GMT
    Just because the supreme court issued a temporary stay on the IRS releasing Donald Trump’s tax returns doesn’t mean the justices plan to block the effort entirely, a law professor and CNN analyst says.

    Here’s more from Steve Vladeck of the University of Texas school of law:

    Steve Vladeck @steve_vladeck
    twitter.com/steve_vladeck/status/1587...
    Given the impending deadline for Trump to turn over his tax returns, this administrative stay to give #SCOTUS more time is not at all surprising — or in any way predictive of how the full Court will eventually rule.

    www.theguardian.com/us-news/live/2022...
  11. forum rang 9 gnocchi. 1 november 2022 16:41
    Tussen de regels door: De belastingaangiften van Trump zouden al donderdag voor het tijdelijke verblijf van Roberts zijn vrijgegeven aan het door de Democraten geleide House Ways and Means Committee.

    Een federaal hof van beroep wees vorige week het verzoek van Trump af om de vrijgave van zijn belastingaangiften te blokkeren.

    www.axios.com/2022/11/01/supreme-cour...
  12. forum rang 8 closer 1 november 2022 20:28
    49m ago 18.37 GMT
    January 6 committee 'in discussions' with Trump over testifying: Cheney

    The January 6 committee is “in discussions” with lawyers for Donald Trump about whether the former president will comply with the lawmakers’ subpoena for his testimony about the attack on the Capitol, CNN reports vice-chair Liz Cheney said today.

    At what was expected to be its last public hearing, the January 6 committee last month voted to issue a subpoena to Trump for documents related to the attack and for him to testify under oath. He has not yet said whether he would comply with their summons, but in the past has cheered instances where his allies have defied the committee, and fought aggressively against other investigations into his conduct.

    According to CNN, Cheney said Trump “has an obligation to comply” with the panel. She said the format of his testimony has not yet been decided but, “It’ll be done under oath. It’ll be done, potentially, over multiple days,” and the committee is not at the “mercy of Donald Trump.” She was speaking in Cleveland, Ohio at an event about the threat of political violence.

    Trump faces a Friday deadline to turn over documents requested in the subpoena, and a 14 November deadline for his testimony.

    www.theguardian.com/us-news/live/2022...
  13. forum rang 8 closer 1 november 2022 20:30
    29m ago 18.57 GMT
    Supreme court allows Georgia grand jury to seek testimony from Lindsey Graham in election meddling case

    The supreme court has turned down a challenge from Republican senator Lindsey Graham to a subpoena from a special grand jury in Georgia that is investigating attempts by Donald Trump’s allies to meddle in the state’s 2020 election results.

    The court’s order clears the way for Graham to appear before the jurors empaneled by Fulton county district attorney Fanni Willis, which issued the subpoena to the South Carolina lawmaker earlier this year. Graham challenged the summons in federal court, but was unsuccessful.

    Willis has summoned a number of allies of the former president to a courthouse in Atlanta to answer questions about attempts to stop the certification of Joe Biden’s victory in the state. These include Trump’s lawyer Rudy Giuliani, who has also been told he was a target in the investigation.

    Georgia’s Republican secretary of state, Brad Raffensperger, has said Graham suggested throwing out legally cast ballots in the state.

    www.theguardian.com/us-news/live/2022...
  14. forum rang 10 luchtschip 1 november 2022 20:43
    quote:

    closer schreef op 1 november 2022 15:44:

    [...]
    Laat dat "misschien" maar weg, die kans is erg groot.
    Laten we het maar op misschien houden

    De abortus plannen van de Republikeinen, om abortus te verbieden, hebben veel vrouwen tot op het bot geraakt, en zij zullen dan ook massaal op de Democraten stemmen
    Er is een heel nieuwe groep stemmers bijgekomen bij de reguliere groep stemmers

    8 november zullen we zien hoe het volk gestemd heeft
    Nog maar 7 dagen wachten
  15. forum rang 9 gnocchi. 1 november 2022 21:24
    Senator Chris Murphy roept op tot onderzoek naar het belang van Saoedi-Arabië in Twitter

    Jacob Knuts.

    Senator Chris Murphy (D-Conn.) riep maandag optot een onderzoek naarde gevolgen voor de nationale veiligheid van een bedrijf dat gedeeltelijk eigendom is van Saoedi-Arabië en zijn belang in Twitter behoudt na de overname van het platform doorElon Musk ter waarde van $ 44 miljard.

    Wat ze zeggen: "Vandaag vraag ik het Committee on Foreign Investment - dat overnames van Amerikaanse bedrijven door buitenlandse kopers beoordeelt - om een onderzoek in te stellen naar de implicaties voor de nationale veiligheid van de aankoop van Twitter door Saoedi-Arabië," zei Murphy op het sociale mediaplatform.

    "We moeten ons zorgen maken dat de Saoedi's, die een duidelijk belang hebben bij het onderdrukken van politieke meningsuiting en het beïnvloeden van de Amerikaanse politiek, nu de op een na grootste eigenaar zijn van een groot platform voor sociale media," voegde hij eraan toe.
    "Er is een duidelijke nationale veiligheidskwestie op het spel en [het Committee on Foreign Investment] zou een evaluatie moeten doen."

    Lees verder.
    Link Engels.
    www.axios.com/2022/10/31/chris-murphy...
  16. forum rang 9 gnocchi. 1 november 2022 21:35
    Ex-stafchef Witte Huis Mark Meadows verliest poging om dagvaarding commissie 6 januari te blokkeren
    ADAM KLASFELDOct 31st, 2022, 9:19 pm.

    Link Engels.
    lawandcrime.com/jan-6-committee/ex-wh...

    Voormalig stafchef van het Witte Huis Mark Meadows verloor maandag zijn poging om een dagvaarding van de Jan. 6e commissie te blokkeren, nadat een door Donald Trump benoemde federale rechter vond dat de wetgevers werden beschermd door de spraak- of debatclausule van de grondwet.

    "Zonder twijfel is het onderzoek van de Select Committee naar de aanval van 6 januari legitiem verbonden met de wetgevende functies van het Congres," vond U.S. District Judge Carl Nichols in een 27 pagina's tellende opinie. "De Court of Appeals oordeelde in Trump v. Thompson dat het onderzoek naar de oorzaken en omstandigheden rond de inbraak op het Capitool 'duidelijk een geldig wetgevend doel heeft.'"

    De commissie van 6 januari gaf de dagvaarding aan Meadows in september 2021, waarbij de voorzitter, Rep. Bennie Thompson (D-Miss.), schreef dat de ex-stafchef "betrokken was bij meerdere elementen van de planning en voorbereiding van inspanningen" om de nederlaag van Trump ongedaan te maken.

    Meadows stapte later dat jaar in december naar de federale rechtbank en vroeg de rechter om de dagvaardingen "ongeldig" te verklaren.

    De rechter vond dat hij op grond van de 'speech or debate'-clausule van de grondwet daartoe niet bevoegd is. De clausule verleent immuniteit aan wetgevers voor rechtszaken over wetgevende toespraak. De ex-Trump chef probeerde deze horde te nemen met het argument dat de dagvaardingen geen beschermde wetgevende handelingen zijn, maar Nichols was het daar niet mee eens.

    "House Resolution 503 belastte de Select Committee met het onderzoeken van en rapporteren over de "feiten, omstandigheden en oorzaken met betrekking tot" de aanval van 6 januari en "de inmenging in de vreedzame overdracht van de macht," met inbegrip van "de beïnvloedende factoren die een dergelijke aanval op de Amerikaanse representatieve democratie bevorderden terwijl men bezig was met een constitutioneel proces," aldus de uitspraak. "Hoewel de resolutie het onderzoek van de Select Committee niet uitdrukkelijk uitbreidt tot beschuldigingen van verkiezingsfraude in verband met de presidentsverkiezingen van 2020 en de daarmee samenhangende pogingen om de verkiezingen te betwisten, houden die onderwerpen aannemelijk verband met de rellen van 6 januari. Als onderdeel van haar onderzoek heeft de Select Committee de rol van president Trump onderzocht "bij het mobiliseren van zijn aanhangers, bij het aanzetten tot een mars naar het Capitool (...) en bij het verspreiden van het onderliggende valse verhaal van verkiezingsfraude."

    Rechter Nichols ging vervolgens in op het specifieke bewijs van de commissie tegen Meadows.

    "Op het moment dat het de dagvaarding aan Meadows uitvaardigde, had de Select Committee bewijs dat Meadows op 6 januari contact had met president Trump en deelnam aan inspanningen om de verkiezingsresultaten aan te vechten. [...] Meadows is daarom een passend onderwerp van het onderzoek van het Select Committee, en het Hof kan niet zeggen dat de eisen van het Comité voor zijn getuigenis, documenten en mobiele telefoongegevens irrelevant zijn voor zijn onderzoekstaak," zei de rechter.

    Voor Nichols betekent de speech or debate clausule dat hij zich niet kan bezighouden met de meer problematische zaken.

    "Zijn eisen roepen een aantal onopgeloste vragen op, waaronder de vraag of een hoge assistent van een voormalige president kan worden gedwongen om voor het Congres te getuigen; of een voormalige president zich geldig kan beroepen op het privilege van de uitvoerende macht; en of een zittende president een beroep op het privilege van een voormalige president terzijde kan schuiven," aldus het advies. "Voordat het Hof zich over deze kwesties kan buigen, moet het echter eerst nagaan of de Speech or Debate Clause deze aanklacht verbiedt. Het Hof concludeert dat dit het geval is, en verwerpt daarom de vorderingen van Meadows wegens onbevoegdheid over het onderwerp."

    Lees hier de uitspraak.
    storage.courtlistener.com/recap/gov.u...
  17. forum rang 9 gnocchi. 1 november 2022 21:42

    Rechter zegt dat hij de aanklacht tegen Trump fondsenwerver Tom Barrack niet intrekt.
    Sarah K. Burris
    01 november 2022

    Link Engels.
    www.rawstory.com/tom-barrack-case-not...

    US District Judge Brian Cogan liet maandag in de rechtszaal doorschemeren dat hij "wat dingen aan het uitdunnen is" als het gaat om het proces tegen Donald Trump fondsenwerver Tom Barrack. Barrack wordt beschuldigd van lobbyen als ongeregistreerd buitenlands agent voor de Verenigde Arabische Emiraten.

    Cogan gaf aan dat hij overwoog een aantal aanklachten tegen Barrack en medeverdachte Matthew Grimes te seponeren, maar dat gebeurde niet, aldus CNN.com. De rechter stemde er wel mee in dat aanklagers de juryleden niet mochten vertellen dat Grimes schuldig was aan het optreden als niet-geregistreerd buitenlands agent als hij alleen maar iemand anders hielp die als niet-geregistreerd buitenlands agent optrad.

    Cogan zei maandag dat sommige van de overheidstheorieën "precies op de grens lagen tussen nauwelijks toelaatbare inmenging en ontoelaatbare speculatie".

    Op dinsdag sloten aanklagers het proces af door Barrack te karakteriseren als een "dubbelzinnige zakenman die Emirati ambtenaren privé zijn toegang tot de Trump campagne en administratie aanbood." Ze zeiden ook dat hij door zijn inspanningen honderden miljoenen dollars aan investeringen scoorde.

    "Mr. Barrack verkocht de VAE op zijn politieke connecties," zei assistent-procureur Ryan Harris tijdens het slotpleidooi.

    Vorig jaar werd zakenman Rashid Al Malik uit de VAE aangeklaagd nadat hij voor de Amerikaanse regering als geheim doorgeefluik naar de VAE had gefungeerd.

    "Er zijn twee Tom Barracks: een man die praat over het weven van een web van tolerantie en begrip en de man die hij werkelijk is als de camera's uit zijn en niemand kijkt en de façade wordt weggehaald. Een man die uiteindelijk gewoon zijn toegang tot de Trump-campagne en de Trump-administratie gebruikt om geld te verdienen en macht uit te oefenen," zei Harris in het slotpleidooi.

    De advocaat van Barrack viel de zaak aan als vals.

    Lees het volledige verslag op CNN.com.
    edition.cnn.com/2022/11/01/politics/t...
  18. forum rang 9 gnocchi. 1 november 2022 21:46

    Spiro's Ghost heeft geretweet
    George Conway??
    @gtconway3d
    Ja, alles wat de man wilde doen was de voorzitter van het Huis verminken, en alles wat hij deed was de schedel van haar man inslaan met een hamer en hem op de IC leggen. Geen probleem. Domme communistische liberalen.

    twitter.com/gtconway3d/status/1587544...
  19. forum rang 9 gnocchi. 1 november 2022 22:17
    Trump Organization's criminele fraudezaak opgeschort
    Sky Palma
    01 november 2022.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-organization-f...

    Het strafrechtelijk fraudeproces van de Trump Organization in Manhattan is voor de rest van de week opgeschort nadat een belangrijke getuige voor de aanklager COVID-19 heeft opgelopen, meldt CBS News.

    Jeffrey McConney, een controleur van Trump Org. testte positief op het virus na herhaaldelijk hoesten tijdens zijn getuigenis.

    Aanklagers in Manhattan hebben de Trump Organization, momenteel geleid door de twee volwassen zonen van Trump, Donald Jr en Eric Trump, beschuldigd van het verbergen van vergoedingen die het betaalde aan topmanagers tussen 2005 en 2021.

    In zijn getuigenis van dinsdag beweerde McConney dat een "oude advocaat van Trump toezicht hield op een intern onderzoek naar de belastingpraktijken van de Trump Organization in 2017 en 2018, waardoor het bedrijf 'dingen anders ging doen'", aldus CBS News.

    Trump, die niet wordt genoemd in de zaak, veroordeelde de beschuldigingen als een "heksenjacht" door rivalen, weken voor de congresverkiezingen op 8 november.

    "De zeer partijdige Democratische Heksenjacht gaat door, deze keer in New York... precies tijdens de belangrijke Mid-Term Verkiezingen, natuurlijk," zei hij op sociale media.

    Het bedrijf kan boetes krijgen van meer dan 1,5 miljoen dollar als het schuldig wordt bevonden.

    Een van de betrokken leidinggevenden, voormalig CFO Allen Weisselberg, heeft al schuldig gepleit voor 15 aanklachten van belastingfraude en zal naar verwachting getuigen tegen zijn voormalige bedrijf als onderdeel van een pleidooi.

    De 75-jarige Weisselberg, een goede vriend van de familie Trump, gaf toe dat hij met het bedrijf samenspande om niet-aangegeven voordelen te ontvangen, zoals een huurvrij appartement in een chique wijk in Manhattan, luxe auto's voor hem en zijn vrouw en privéschoolgeld voor zijn kleinkinderen.

    Volgens zijn pleidooi heeft Weisselberg ermee ingestemd bijna 2 miljoen dollar aan boetes en straffen te betalen en een gevangenisstraf van vijf maanden uit te zitten in ruil voor een getuigenis tijdens het proces, waarvoor de juryselectie maandag is begonnen.

    "Deze pleidooi overeenkomst betrekt de Trump Organisatie rechtstreeks bij een breed scala van criminele activiteiten en vereist dat Weisselberg een getuigenis van onschatbare waarde aflegt in het komende proces tegen het bedrijf," zei Alvin Bragg, officier van justitie in Manhattan, in augustus.

    Weisselberg heeft tot nu toe geweigerd om een getuigenis af te leggen die de voormalige president rechtstreeks bij het plan betrekt.

    Met aanvullende rapportage door AFP
70.566 Posts
Pagina: «« 1 ... 3093 3094 3095 3096 3097 ... 3529 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,06 -0,61%
EUR/USD 1,0650 +0,06%
FTSE 100 7.839,44 -0,48%
Germany40^ 17.709,40 -0,72%
Gold spot 2.381,54 +0,09%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

EBUSCO...
+3,77%
WDP
+3,52%
Heineken
+1,82%
Pharming
+1,21%
NSI
+0,91%

Dalers

AMG Cr...
-2,45%
ADYEN NV
-2,33%
TomTom
-2,26%
RENEWI
-2,06%
FASTNED
-1,88%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links