Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel OCI AEX:OCI.NL, NL0010558797

  • 24,750 19 apr 2024 14:53
  • -0,170 (-0,68%) Dagrange 24,570 - 25,140
  • 90.051 Gem. (3M) 404,2K

OCI - 2022: Nu of nooit!

7.660 Posts
Pagina: «« 1 ... 339 340 341 342 343 ... 383 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Porscheknakker 31 oktober 2022 15:46
    quote:

    De Porscheknakker schreef op 31 oktober 2022 10:49:

    1 uur vóór de sluiting op de dag gelegen 1 dag vóór de ex-dividenddatum de boel verkopen en de dag erna of 2 dagen erna alles weer terugkopen. Dan omzeil je dit probleem.
    Ter herinnering.
    Op deze manier heb je het dividend onmiddellijk, zij het in de vorm van koerswinst. Ik heb €3,55 + nog €0'43 koerswinst ontvangen. Is zelfs meer dan het dividend.
    In december keert van Lanschot Kempen de kapitaaluitkering uit. 1 dag voor de ex-dividenddatum verkoop ik alles en daarna koop ik terug. Kapitaaluitkering+ nog wat koerswinst zijn dan binnen.
    Dus niet afhankelijk van de broker.
  2. forum rang 6 BultiesBrothers 31 oktober 2022 17:05
    quote:

    de schaatser schreef op 31 oktober 2022 15:07:

    [...]

    12 % van het totaal van je marktkapitalisatie terug kopen ,is toch wel heel fors.
    Volgens mij zijn ze bij OCI niet erg happig op buy backs...
    Desondanks lijkt me het beste voor Sawiris, als ie de boel wil opkopen dat ie start met buy back. Neemt zijn belang alleen maar toe. Buy back van 38 procent zou prima zijn, haha. Ofwel dan heeft de familie het van de beurs gehaald,
  3. forum rang 6 de schaatser 31 oktober 2022 17:26
    quote:

    BultiesBrothers schreef op 31 oktober 2022 17:05:

    [...]

    Volgens mij zijn ze bij OCI niet erg happig op buy backs...
    Desondanks lijkt me het beste voor Sawiris, als ie de boel wil opkopen dat ie start met buy back. Neemt zijn belang alleen maar toe. Buy back van 38 procent zou prima zijn, haha. Ofwel dan heeft de familie het van de beurs gehaald,
    Moet je nagaan, indien OCI voor 12 % eigen aandelen wilt inkopen betekent dat voor 1 miljard aandelen inkopen.
    Maar jou idee lijkt mij ook wel wat.
  4. forum rang 4 eduardo3105 31 oktober 2022 18:21
    quote:

    Japaho schreef op 31 oktober 2022 18:08:

    Ben erg benieuwd naar de 3e kwartaal resultaten op 4 nov. a.s. Denken jullie dat de koers verder zal gaan stijgen als de cijfers boven verwachting zijn? Zullen we snel weer boven de 40 euro koersen?
    Het is 3 nov vwb de cijfers
    Alles hangt af wat Oci voor de toekomst verwacht
    Dat de cijfers zeer goed zijn leidt geen twijfel
  5. [verwijderd] 31 oktober 2022 19:07
    quote:

    eduardo3105 schreef op 31 oktober 2022 18:21:

    [...]
    Het is 3 nov vwb de cijfers
    Alles hangt af wat Oci voor de toekomst verwacht
    Dat de cijfers zeer goed zijn leidt geen twijfel
    Ik heb 4-11-22 in mijn agenda staan, maar goed, goede cijfers zijn niet altijd een garantie voor een hogere koers...............
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 31 oktober 2022 19:37
    Iets meer algemener verhaal....

    Onrust bij grote voedselexporteurs raakt grondstoffenprijzen

    De oorlog in Oekraïne en de onzekerheid rond de verkiezingsuitslag in Brazilië zorgen ervoor dat de prijzen van veel grondstoffen stijgen. Koffie, mais en suiker waren maandag enkele enkele procenten duurder, graan was met een plus van 6% een uitschieter.

    Beleggers keken vooral naar Oekraïne, waar de graanexport over de Zwarte Zee, een van 's werelds belangrijkste corridors voor de export hiervan, zondag compleet stilviel.

    Een dag eerder had Rusland laten weten dat het niet langer meedoet in een door de Verenigde Naties gesteund systeem om goederenschepen te begeleiden die het Oekraïense graan ophaalden. Moskou stelde dat het de veiligheid van civiele schepen die onder het pact varen, niet meer kon garanderen na een aanval op Russische marineschepen.

    354.500 ton

    Daarop overlegden de Verenigde Naties en Turkije, die de graandeal samen hadden opgezet, met zowel Oekraïne als Rusland. Maandag voeren er volgens de Oekraïense militaire autoriteiten in havenstad Odessa weer twaalf schepen met Oekraïens graan richting de Bosporus. Ze hadden in totaal 354.500 ton aan agrarische producten aan boord, de grootste hoeveelheid op één dag sinds het sluiten van het graanakkoord.

    Desondanks stegen de prijzen van de grondstof wel flink. Handelaren lijken bevreesd dat er de komende tijd vaker verstoringen van de graanuitvoer zullen zijn.

    Duurdere verzekering

    Ook lijkt het erop dat de premies om de graanschepen te verzekeren stijgen. De Londense verzekeraar Ascot, onderdeel van Lloyd's of London, besloot bijvoorbeeld om tijdelijk te stoppen met het verzekeren van Oekraïense scheepsladingen, totdat duidelijker is of de risico's van de transporten nu groter zijn.

    Tarwe handelde tegen een 6,4% hogere prijs, op $877,50 per bushel, terwijl ook mais en sojabonen veel duurder werden. De afgelopen maand was tarwe 10% goedkoper geworden, omdat de zorgen over een groot tekort aan graan juist weer deels waren gaan liggen.

    Het graan uit Oekraïne, dat ook een belangrijke exporteur is van zonnebloemolie en mais, is vooral voor de voedselvoorziening van veel Afrikaanse en Aziatische landen essentieel. Ruim een kwart van 's werelds tarwe- en gerstexport komt uit de landen rond de Zwarte Zee. Ook zo'n 20% van de wereldwijde maisproductie komt uit de regio.

    Brazilië

    Rond Brazilië, een andere belangrijke voedselproducent, heerste eveneens een gespannen situatie. Het Zuid-Amerikaanse land is een belangrijke exporteur van sojabonen, suiker en vlees.

    Rond het sluiten van de Europese handel was nog altijd onduidelijk of de huidige president Jair Bolsonaro zou toegeven dat Luiz Inácio Lula da Silva bij de verkiezingen van zondag een meerderheid van de stemmen heeft behaald.

    Op de markten speelden daarom maandag twee tegengestelde krachten: aan de ene kant zorgde het ontbreken van duidelijkheid over Bolsonaro's aftreden voor de vrees voor politieke onrust, wat de obligatierentes omhoog duwt.

    Aan de andere kant waren beleggers optimistisch omdat zij verwachten dat de linkse Lula een gematigdere koers zal voeren dan zijn tegenstander, zeker omdat zijn overwinning met 50,9% van de stemmen relatief klein is. Dat drukt de rentes op staatsobligaties. Vermogensbeheerder Nordea liet bijvoorbeeld aan persbureau Reuters weten dat het overweegt weer in Braziliaanse schuldpapieren te gaan beleggen als Lula president wordt. Daar was het drie jaar gelden mee gestopt wegens de vele branden in het Amazonegebied.

    Maandag had dat tweede effect de overhand, waardoor het effectief rendement op de tienjarige Braziliaanse leningen met acht basispunten daalde. Ook werd de Braziliaanse real 1% meer waard tegenover de Amerikaanse dollar. Rond het sluiten van de Europese beurzen stond de Ibovespa, de hoofdindex van de beurs in São Paulo, vrijwel vlak.

    Petrobras

    De onzekerheid rond de overwinning van Lula raakte wel de koers van het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petróleo Brasileiro SA, oftewel Petrobras. Beleggers zijn bezorgd omdat Lula wil dat het bedrijf veel gaat investeren in raffinage en hernieuwbare brandstoffen, iets wat de komende jaren een groot deel van de winst zou kunnen kosten. Daarmee zou ook verdere privatisering van veel staatsdeelnemingen van de baan zijn.

    De koersen van bedrijven die actief zijn in het onderwijs, retailers en bouwbedrijven stegen na het bekend worden van de uitslag. Beleggers verwachten dat de focus van Lula op de lagere inkomensgroepen deze bedrijven goed zal doen, bijvoorbeeld door meer geld te steken in onderwijs, meer woningen te bouwen en de koopkracht van lagere inkomens te vergroten.
  7. Davix 31 oktober 2022 19:39
    quote:

    De Porscheknakker schreef op 31 oktober 2022 15:46:

    [...]

    Ter herinnering.
    Op deze manier heb je het dividend onmiddellijk, zij het in de vorm van koerswinst. Ik heb €3,55 + nog €0'43 koerswinst ontvangen. Is zelfs meer dan het dividend.
    In december keert van Lanschot Kempen de kapitaaluitkering uit. 1 dag voor de ex-dividenddatum verkoop ik alles en daarna koop ik terug. Kapitaaluitkering+ nog wat koerswinst zijn dan binnen.
    Dus niet afhankelijk van de broker.
    Dan beleg je niet, maar ben je aan het daytraden. Niets voor mij. Te veel risico.
  8. [verwijderd] 1 november 2022 09:27
    quote:

    BultiesBrothers schreef op 1 november 2022 09:19:

    Weer zo n dag dat de index dik en het groen staat en wij dinsdag daaldag hebben
    Ik vraag me af wat de reden kan zijn. Heeft het misschien te maken met de dividend betaling van afgelopen week? Of met de komende kwartaalcijfers? Ik weet het niet
  9. Joost_K 1 november 2022 09:54
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 1 november 2022 09:33:

    [...]

    Ze verdienen ook overal aan, he: "3% DEGIRO Corporate Action Kosten".
    Je hebt een custody-account. Als je het uitlenen van je effecten prima vindt kun je beter een 'basic' account maken wat geen winst afschraapt van dividenden.

    Overigens is het ook niet meer mogelijk en custody-account aan te maken.
7.660 Posts
Pagina: «« 1 ... 339 340 341 342 343 ... 383 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

OCI sluist minstens €3 miljard richting aandeelhouder

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links