Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel bpost BRU:BPOST.BL, BE0974268972

  • 3,485 16 apr 2024 17:35
  • -0,060 (-1,69%) Dagrange 3,480 - 3,545
  • 214.135 Gem. (3M) 230,1K

Forum bpost geopend

10.734 Posts
Pagina: «« 1 ... 447 448 449 450 451 ... 537 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 trab33 28 oktober 2022 18:07
    quote:

    DJ o Harry schreef op 28 oktober 2022 17:54:

    ik overweeg een pakket aan te kopen van PostNL aan te raden of niet momenteel ;
    iedereen hier op het forum een prettig weekend gewenst , en hopelijk doet Bpost het volgende week beter op de beurs , we zullen moeten veel geduld hebben,
    @trab33 de inflatie en loonkosten is niet alleen voor Bpost maar dit treft alle bedrijven , en wat betreft de subsidies van de staat in 2023 ging Bpost zo wie zo al 50 miljoen euro minder krijgen ,Maar als de staat geen subsidies meer geeft aan Bpost ,zullen ze normaal voor hun verzendingen en folders, campagne materiaal ...... een contract moeten afsluiten, want gratis verzenden bestaat niet (kan me vergissen natuurlijk)

    meestal zijn dat contracten die op de lange baan geschoven worden dus bpost als staatsbedrijf zal zeker goedkope diensten blijven uitvoeren . Ik wil gewoon maar zeggen dat als de marges klein zijn er niet al te veel mis moet lopen om een kleine + in een - te veranderen . Postbedrijven zou ik in de nabije toekomst toch vermijden , er liggen op dat gebied veel betere opportuniteiten dan dit.
    Was ook een grote believer van bpost hoor maar je moet realistisch blijven en daar naar handelen
  2. DJ o Harry 28 oktober 2022 18:19
    quote:

    trab33 schreef op 28 oktober 2022 18:07:

    [...]
    meestal zijn dat contracten die op de lange baan geschoven worden dus bpost als staatsbedrijf zal zeker goedkope diensten blijven uitvoeren . Ik wil gewoon maar zeggen dat als de marges klein zijn er niet al te veel mis moet lopen om een kleine + in een - te veranderen . Postbedrijven zou ik in de nabije toekomst toch vermijden , er liggen op dat gebied veel meer opportuniteiten dan dit.
    Was ook een grote believer van bpost hoor maar je moet realistisch blijven en daar naar handelen
    Dat is waar , maar heb op dit moment veel te veel verlies met Bpost om ze nu te verkopen, ik hoop dat de Q3 cijfers meevallen en dat we terug iets over de 6,20 gaan en dan doe ik een groot deel van de hand , nog wel met verlies , maar dat het haalbaar is heb ik mijn twijfels aan Of de CEO heeft niet misdaan en gaat terug aan het werk , maar dat moet dan voor 9 nov gebeuren ,
  3. forum rang 7 trab33 28 oktober 2022 18:50
    Ruim half miljoen bedienden zien loon volgend jaar met naar schatting 11,59 procent stijgen
    Als gevolg van de torenhoge inflatie zullen de meeste bedienden in de privésector hun loon in januari met liefst 11,59 procent zien stijgen. Dat blijkt uit een raming van SD Worx. Voor het definitieve percentage is het wachten op de indexcijfers van november en december, benadrukt Geert Vermeir van de hr-dienstverlener.
    .
    Ook andere loontrekkers krijgen in januari een jaarlijkse indexering. Het gaat met name om ruim 143.000 werknemers in de horeca (paritair comité 302), bijna 100.000 in de voedingsindustrie (118 en 200), meer dan 96.000 in de transportsector (140) en zowat 55.000 in de logistiek (226). Ook zij zullen bij het jaarbegin hun lonen in dezelfde grootteorde zien stijgen, al zijn er lichte verschillen in de eigenlijke berekeningen.
  4. forum rang 8 Leefloon 31 oktober 2022 11:28
    quote:

    Robert48pajot schreef op 31 oktober 2022 07:25:

    KBS securities herhaalt, ondanks heel wat bedenkingen, koopadvies Bpost met koersdoel 8,60 euro
    Misleidende non-informatie van de onderste plank, maar kennelijk is dat nodig bij post. Alsof er nog niet genoeg "slachtoffers" zouden zijn. De iets informatievere werkelijkheid:

    "Afwachten tot 9 november, moment waar de cijfers vrijgegeven worden"

    Geen geplande herziening dus voor de cijfers, zodat ook ditmaal de spreadsheet niet eens door de analist werd geopend. Eerst cijfers om als analist iets te analyseren te hebben, met grote kans op een neerwaartse bijstelling door al die correcte bedenkingen.

    Voor zelf kopen of niet maakt een achteraf-analyse van KBC niet uit, maar gebruik zoiets als belegger of handelaar niet als zwak verhaal met onbestaande herhaling. Pas op 10 november. Tot die tijd kijkt de abnalist niet eens naar de spreadsheet, blijft die ongewijzigd, en kunnen secundaire, inferieure gegevensbronnen "herhalingen" blijven verzinnen. Vaker geduid, maar bpost werd slechts genoemd in Morning Notes, zonder enige analyse. Meer niet. Afwachten (tot 10 november, wegens cijfers nabeurs), tenzij alarmbellen nóg eerder gaan rinkelen. De rest zijn standaardzinnen, die gegevensverkopers graag promoveren tot een (onbestaand) "herhaald advies". Afwachten, met al die bedenkingen als donkere wolken boven zo'n achterhaalde €8,60.
  5. DJ o Harry 3 november 2022 11:06
    UPDATE Bolero Benelux Selectie – Bpost wordt verwijderd
    Motivering
    Analist Michiel Declercq: “In aanloop naar de resultaten voor het derde kwartaal van 2002 die volgende week woensdag
    worden gepubliceerd, hebben wij besloten bpost van de Bolero Benelux Selectie te schrappen wegens macroeconomische tegenwind en toenemende onzekerheid aan de top, nu Dirk Tirez tijdelijk is opgestapt als CEO na een
    lopende compliance-controle in verband met de concessies voor de distributie van kranten in België.
    Hoewel bpost in de eerste jaarhelft solide resultaten boekte, zijn wij voorzichtiger geworden voor het vierde kwartaal van
    2002, nadat collega PostNL onlangs de vooruitzichten voor het pakketvolume aanzienlijk verlaagde van een dubbelcijferige
    groei naar een vlakke volumegroei in het vierde kwartaal als gevolg van het dalende consumentenvertrouwen. Het zou ons
    dan ook niet verbazen als bpost zijn vooruitzichten voor het pakketvolume bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers
    van 2002 eveneens zou verlagen. Met de vaste arbeidsindexering in België stijgen ook de kosten. Hoewel bpost in de
    vorige kwartalen al meer flexibiliteit toonde dan PostNL, inclusief extra kostenbesparingen, denken wij dat de huidige
    volumeonzekerheid bpost zal belemmeren om volledige efficiëntie te bereiken. Nu CEO Dirk Tirez tijdelijk aftreedt, is er
    volgens ons bovendien extra onzekerheid aan de top, waardoor bepaalde kostenbesparende initiatieven vertraging kunnen
    oplopen.
    Hoewel wij bpost nog steeds verkiezen boven PostNL gezien de sterke prestaties van Radial US, de recente
    capaciteitsvermindering en de geringere afhankelijkheid van 4Q22 voor de vooruitzichten, denken wij dat lagere
    pakketvolumes, stijgende kosten en onrust aan de top op de aandelenkoers kunnen blijven wegen. Bij gebrek aan
    kortetermijntriggers verwijderen wij bpost uit de Bolero Benelux Selectie. Wij handhaven niettemin ons “Kopen”-advies

  6. belegger1981 3 november 2022 16:51
    Het vertrouwen in dit bedrijf is weg…
    Kom er zot van van heel dat bpost gedoe…
    Ik hoop dat Tirez snel terug aan boord gaat en dat het al bij al meevalt qua fraude.
    Wat kunnen we eventueel aankopen rond zelfde bedrag om ons verlies terug weg te werken?
    Ben het zo beu altijd negatief nieuws rond dit bedrijf,hebben ze goeie resultaten dan doet het nog niks met die koers.
    Sorry moest er even uit
  7. DJ o Harry 3 november 2022 18:48
    Denk dat het nog niet gedaan is zelf zit ik momenteel met dik 45 procent verlies , dus te veel verlies om te verkopen, en bijkopen zie ik niet meer zitten , denk dat het niet lang zal duren eer we onder de 4 gaan , telkens slecht nieuws doet het aandeel niet goed , en het onderzoek naar de fraude duurt ook erg lang , niet te begrijpen dat Bpost zo laag staat betere q2 cijfers als verwacht maar het helpt niet , hopelijk goede q3 cijfers of anders zakken we nog onder de 3 , gaat zeer lang duren eer we gewoon ons geld terug gaan hebben , als het ooit terug komt ,
  8. D'ieteren 7 november 2022 18:42
    bpost helpt nu ook kmo’s met alles… om hun pakjes te verzenden
    Maandag 7 november 2022

    bpost helpt nu ook kmo’s met alles… om hun pakjes te verzenden
    bpost lanceert een specifiek aanbod waardoor ook kleine en middelgrote bedrijven kunnen genieten van heel wat grote voordelen om pakjes vlotter en voordeliger te versturen. Het aanbod richt zich specifiek op ondernemingen die minder dan 1.000 pakjes per jaar verzenden.
    Maandag 7 november 2022
    Het online aanbieden van producten en diensten is al lang niet meer voorbehouden voor de grote e-commercebedrijven. Steeds meer kmo’s versturen regelmatig pakjes naar hun klanten. Om ook hen op een professionele manier te ondersteunen, creëerde bpost een nieuw aanbod, speciaal voor de bedrijven die minder dan 1.000 pakjes per jaar verzenden.

    Meer voordelen
    Met een professioneel account dat kmo’s zonder kosten of vast contract kunnen aanmaken kunnen ze van verschillende voordelen genieten. Het account kan digitaal worden geactiveerd en is onmiddellijk actief; geen wachttijden, geen papierwerk.

    De bedrijven die gebruik maken van deze nieuwe dienstverlening, zullen een marktconforme prijs voor de verzending van hun pakjes betalen én op het eind van het jaar ontvangen ze een verzendtegoed. Hoe meer pakjes men verstuurt, hoe meer tegoed men opbouwt, en hoe meer korting men dus krijgt op toekomstige verzendingen. Daarnaast krijgen de bedrijven toegang tot een realtime dashboard waarmee ze een duidelijk zicht krijgen op al hun verzendingen. Tevens zullen ze achteraf de verzendingskosten kunnen betalen, dankzij een tweewekelijkse factuur. Uiteraard betaalt de verzender enkel de effectief gebruikte verzendetiketten.

    Helpen groeien
    Dankzij al deze tools kunnen ondernemers hun tijd weer volop gebruiken voor wat ze graag doen; ondernemen. Het nieuwe aanbod past dan ook perfect in de missie van bpost om bedrijven te helpen groeien. Binnen dat kader ontwikkelde bpost eerder ook al het platform elkezaakonline.be dat bedrijven in elke fase professioneel ondersteunt. Van de opstart van hun zaak tot het helpen uitgroeien ervan.

    Alle info op www.bpost.be/mijnzaak.

    press.bpost.be/bpost-helpt-nu-ook-kmo...
  9. DJ o Harry 8 november 2022 10:32
    We kunnen de 5 van gisteren niet vasthouden, ook geen beweging opwaarts naar de cijfers toe van morgen, Ze vertrouwen het niet, hou mijn hart vast voor wat de koers morgen gaat doen, Het best was dat Dirk Tirez vandaag terug kwam , dan ging de koers waarschijnlijk snel boven de 5 staan, , als ze morgen met slechte cijfers komen denk ik dat we snel op 3 euro gaan staan, want beleggers hebben er zo te zien aan de koers geen vertrouwen meer in op dit ogenblik ,Sorry voor de negativiteit , Maar als je met dik 45% verlies zit kan je niet vrolijk worden over dit aandeel momenteel
10.734 Posts
Pagina: «« 1 ... 447 448 449 450 451 ... 537 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bpost vlucht naar voren ondanks kritiek op mega-overname

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links