Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Basic-Fit AEX:BFIT.NL, NL0011872650

  • 21,500 24 apr 2024 16:10
  • +0,240 (+1,13%) Dagrange 21,360 - 21,660
  • 78.083 Gem. (3M) 248,6K

Basic-Fit 2022: na de kuch toch weer 25% groei?

1.236 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 ... 62 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Umi1 29 oktober 2022 08:51
    quote:

    lanciared schreef op 28 oktober 2022 21:18:

    [...]

    Meen je dit nu echt wat je schrijft hierboven ?
    ....is dat duur voor een groeiaandeel ?
    En AMG dan ?
    Met een marktkapitalisatie van nu iets onder de 950 miljoen euro, en een verwachte EBIDTA van boven de 300 miljoen ?
    - 3 x
    Dit is nog eens andere koek, AMG moet U toch bekend zijn.
    En dit dus voor een groeiaandeel in het middelpunt van de energie-transitie. Thema blijft nog wel een 10-tal jaartjes als hoofdthema in de media alom.

    Kon het niet laten, moest even antwoorden. En nu mag jij ook iets plaatsen van BFIT op AMG draadje.
    Waarom zou ik dat niet menen?
    BFIT kan met de omzet met +-20% per jaar doen groeien tot 2030, organisch. Dat is enorm op LT!
    De weg is lang & er kan veel gebeuren, maar stel dat dat lukt, noteren ze met de huidige waardering aan <2x de (mature) FCF voor 2030 of 1,2x Underlying Ebitda... Reken maar uit het potentiële rendement.
    Wat is de kans dat het lukt? Ze zijn gegroeid van 1 club tot 1160clubs in 5 landen. Is het dan onwaarschijnlijk dat ze verder groeien tot 3500clubs?

    AMG is totaal een ander verhaal; appels & peren vergelijken.
    AMG heef bvb de Mibra-mijn met x grondstoffen (Tantalum/Spodumene); ze kunnen die sneller gaan delven, maar dan is die mijn ook sneller leeg ipv na 20jaar... AMG Engineering (ondertussen al 3x van naam veranderd) heeft het ook niet kunnen waarmaken ondanks rooskleurige beloftes. AMG Vanadium is kapitaalintensief & veel meer groei dan wat er nu op tafel ligt is er niet lijkt me, dus die is ook eindig.
    AMG is verder sterk afhankelijk van grondstofprijzen (prijzen van Lithium zullen ook wel ooit terug fors dalen).. BFIT niet. Enfin, sinds kort is elk Europees bedrijf wel afhankelijk van gas/E-prijzen..
    Ik ben heel blij dat ik destijds zoveel heb verdiend aan AMG, maar dat verhaal is (voorlopig) voorbij voor mij. Ik heb het vertrouwen in het MGMT wat verloren. Is AMG daarom een slecht bedrijf? zeker niet.
    Maar BFIT heeft een simpel model wat 'makkelijk' uit te rollen is & vrij voorspelbaar gemodelleerd kan worden.
  2. forum rang 5 Jason Voorhees 29 oktober 2022 09:44
    @Umi, die laatste zin triggerde me, ik vind dat BF helemaal geen makkelijk, simpel en voorspelbaar bussinessmodel heeft. Er zijn legio variabelen, het is geen spreadsheet verhaal, juist die benadering is te simplistisch in mijn ogen. Vandaar dat ik heel sceptisch ben tov. zo'n 'makkelijk' bussinessmodel.
  3. forum rang 7 wiegveld 29 oktober 2022 10:26
    quote:

    Umi1 schreef op 28 oktober 2022 19:00:

    [...]

    FF verduidelijken.
    Die 19,99 is per 4 weken + daar moet de VAT nog af. (dus net iets meer dan 19euro net per maand)
    Die 22,5 is per maand & excl. VAT, dus 'net revenue''.

    Zoals ik reeds zei; 1euro extra inkomsten (per 4 weken en incl. vAT dus) is goed voor +-40M extra netto-omzet bij 3,5M leden.

    Ze moeten amper zaken sluiten omdat hun 'mature clubs' goed draaien. Probleem is dat door COVID er een vertraging zit op hun 'mature clubs' en de onderliggende winstgevendheid zo nog niet zichtbaar is. Die vertraging zou in jan/feb grotendeels weggewerkt moeten zijn. Dat schept mogelijkheden voor wie kan rekenen.
    MGMT moet abo-kosten niet laten stijgen zeggen ze in de update; 50% kies voor premium membership (ivg met 20-25% een tijd terug) & zo verhoogt de net revenue organisch. Dat zou voldoende moeten zijn om de inflatie te counteren zeggen ze erbij...
    Als het aandeel premium naar 40% gaat, kom je aan € 23à23,5 ARPU.
    Daarnaast is er geen zekerheid dat de energieprijzen zo hoog blijven een 2023 & verder. If so, gaan er veel clubs prijzen moeten verhogen & wordt BFIT enkel aantrekkelijker....
    Je hebt gelijk ik was. BTW vergeten.
    Dan is de €22,50 idd ongeveer 50/50.
    ik heb geen inzage in hoe goed de mature clubs draaien, maar verwacht dus wel dat minder goed draaiende clubs( lees verlieslatend of qua opperval te groot) wel reorganiseren . In stijgende rente tijd zul je elke euro wel moeten laten renderen.
    Ik denk niet dat de groei verhouding premium basic voldoende is voor counteren kostenstijging en daarom denk ik wel dat bedragen van €22,99 en € 30,99 wel nodig zullen zijn. Door dure abbo’s minder te laten stijgen heb je wellicht nog een trigger voor meer premium.
    We gaan het zien.

    Andere grotere keten heeft zelfde kostenstructuur

    www.sportcity.nl/abonnementen

    Maar minder sportscholen.

    Kleinere clubs zijn veelal veel prijziger. Er zit dus ruimte.
  4. forum rang 7 wiegveld 29 oktober 2022 11:02
    Andere analist:

    Basic-Fit kreeg er flink van langs vrijdag naar aanleiding van de derdekwartaal trading update. Het bedrijf verwacht een lagere omzet en ebitda voor dit jaar. De omzet zal uitkomen rond €800 mln (eerst €800-850 mln) terwijl de ebitda uit gaat komen rond €200-205 mln (eerst €225 mln).

    We waarschuwden vooral af dat er vanwege de macro-economische factoren weinig reden was om Basic-Fit op deze waardering aan te schaffen. De oplopende rente doet het met veel schuld beladen bedrijf straks pijn.

    Daarnaast is het zo dat als consumenten gaan bezuinigen, het sportschoolabonnement er wellicht als eerste aan gaat. Nu zit Basic-Fit aan de onderkant van de markt, maar daar zit ook de categorie die als eerste moet bezuinigen.

    Het bedrijf zelf gaf vandaag ook een waarschuwing af. De guidance voor dit jaar wordt verlaagd omdat er minder nieuwe scholen geopend zullen worden. Daar zit vertraging in door allerlei omstandigheden.

    Het voorziet nu een aantal van 1200 clubs einde jaar, in plaats van 1250 eerder. CEO René Moos zegt:

    In Q3 we continued to see a strong development of our membership base. The membership development continued to be healthy in October.

    During the year we experienced increasing delays in obtaining licenses for the construction of new clubs. As a result, we now expect to end 2022 with 1,200 clubs.

    About 50 clubs that were originally planned to open in the second half of 2022, are now expected to open in January 2023. Considering the current inflationary environment and the energy pricing development in Europe, we will be flexible with our club openings programme in 2023.

    In line with our longer-term guidance, we expect to open between 200 and 300 clubs. Depending on the macro-economic environment this could be at the lower or higher end of the range.”

    Vrij vertaald: de macro-economische factoren hakken erin en we zetten de tering naar de nering. ‘We will be flexible with our club openings programme in 2023’ kun je vertalen als we doen het even rustig aan en dan komt het groeiverhaal in het gedrang.

    Op lange termijn blijven de doelen onveranderd maar Basic-Fit, dat heel goed door corona heen kwam, moet nu toch serieus gaan kijken naar hun schuldpositie en hoe ze dit de komende tijd gaan managen met een veel hogere rente op komst.

    Basic-Fit heeft momenteel aan beschikbare liquiditeiten €174 miljoen en met de agressieve wijze van groeien zou dit misschien niet genoeg kunnen zijn. Het bedrijf is flexibel en kan dus het groeitempo enigszins aanpassen, maar dat betekent ook dat de waardering van het bedrijf aangepast gaat worden.
  5. forum rang 4 winstrader 29 oktober 2022 11:19
    quote:

    wiegveld schreef op 29 oktober 2022 11:07:

    N. Koerts ziet alleen de plusjes.
    Doorziet schuldenprobleem en rente niet, spreadsheet adviesje.
    En dat mensen als er echt op kosten gelet moet worden met opzeggen BF abbo €260-390 bezuinigen= 1 maand energie/ boodschappen.
    Hij ziet heel veel niet. Bij CM.COM ook volledig de plank misgeslagen en zo kan ik nog een hele lange rij noemen.
    Deze jongen heeft er naar mijn mijn mening zeer weinig kaas van gegeten. Juist in deze markten wordt het kaf van het koren gescheiden onder de broodprofeten.
  6. Umi1 29 oktober 2022 12:09
    quote:

    wiegveld schreef op 29 oktober 2022 10:26:

    [...]
    Je hebt gelijk ik was. BTW vergeten.
    Dan is de €22,50 idd ongeveer 50/50.
    ik heb geen inzage in hoe goed de mature clubs draaien, maar verwacht dus wel dat minder goed draaiende clubs( lees verlieslatend of qua opperval te groot) wel reorganiseren . In stijgende rente tijd zul je elke euro wel moeten laten renderen.
    Ik denk niet dat de groei verhouding premium basic voldoende is voor counteren kostenstijging en daarom denk ik wel dat bedragen van €22,99 en € 30,99 wel nodig zullen zijn. Door dure abbo’s minder te laten stijgen heb je wellicht nog een trigger voor meer premium.
    We gaan het zien.

    Andere grotere keten heeft zelfde kostenstructuur

    www.sportcity.nl/abonnementen

    Maar minder sportscholen.

    Kleinere clubs zijn veelal veel prijziger. Er zit dus ruimte.
    Dat abo van sportcity is wat bedrieglijk. Enfin, ze liegen eigenlijk niet; want er staat duidelijk 'vanaf' bij.
    Je mag maar 5x iemand meenemen per maand + enkel de eerste 6maanden zijn voor 19,99, daarna is het 29,99. Dus ook als je langer dan 1jaar klant blijft, blijft het gewoon 29,99.

    (nog) Geen 50/50 qua abo-verdeling. 32% is premium; 50% van de joiners is wel premium sinds de aanpassing van de contractstructuur. Dus normaal zou die 32% verder moeten stijgen. Als er tegen eind dit jaar 200k leden bijkomen, stijgt dit tot bijna 33%. Per 1% stijging premium, stijgt de ARPU met +- € 0,1.
    De meest negatieve analist gaat uit van 4M members eind 2023. Dus 850k meer dan in Q3. Stel dat de helft daarvan premium kiest, stijgt het percentage premium naar bijna 36%. Ik ga er van uit dat er niemand vertrekt, maar in realiteit zijn er dus meer 'nieuwe leden' dan die 650k & kan het % nog feller stijgen.
    Soit 36% premium, zou dus 0,4euro extra ARPU betekenen. Dus eind 2023 +- 22,9euro/member/maand. Een stijging van 6% op 2jaar. Dat zou voldoende moeten zijn om de inflatie enigszins op te vangen.
    Ik vermoed dat het MGMT afwacht of het % premium zo hoog blijft, om eind dit jaar te evalueren of ze de prijzen verhogen voor volgend jaar.

    Staat toch in de update? "Average number of members at mature clubs passed the 3,300 mark in October"

    Volgens mijn schattingen hebben ze in 2023 gemiddeld 2250 leden/club nodig om break even te draaien op het onderste lijntje. Eind 2022 zullen ze zo'n 2800 leden per club hebben gemiddeld. Begin 2023 zal dat nog stijgen gezien er in jan/feb normaal de grootste instroom is & het leden aantal nog steeds niet volledig hersteld is post-covid.
  7. forum rang 5 Bart Meerdink 29 oktober 2022 13:12
    quote:

    Umi1 schreef op 29 oktober 2022 12:09:

    Dat abo van sportcity is wat bedrieglijk. Enfin, ze liegen eigenlijk niet; want er staat duidelijk 'vanaf' bij.
    Nou ik vind het wel misleidend hoor. die €19,99 geldt slechts voor 2 (6m vast) of 4 (12m vast) perioden van 4 weken.

    Als Sportcity (Fit-for-Free) niet veel meer biedt dan Basic-Fit dan verliezen ze het, of alternatief: Basic-Fit heeft ruimte om de prijs te verhogen.

    De concurrentie is een belangrijke factor. Toetreding tot de markt is niet super moeilijk, dus het komt neer op superieure executie van het (toch best wel makkelijk te begrijpen) bedrijfsmodel.

    Grote volumes met lage kosten en lage prijzen dus. En het aanbieden van aantrekkelijke extra's om de omzet per klant omhoog te krikken.

    Er liggen m.i. grote kansen maar dan moeten ze de overhand krijgen op de concurrentie overal, dus beter ondernemen. Ze zijn aardig op weg, ze kunnen al profiteren van schaalvoordelen.
  8. Umi1 29 oktober 2022 13:18
    quote:

    wiegveld schreef op 29 oktober 2022 11:02:

    We waarschuwden vooral af dat er vanwege de macro-economische factoren weinig reden was om Basic-Fit op deze waardering aan te schaffen. De oplopende rente doet het met veel schuld beladen bedrijf straks pijn.

    Daarnaast is het zo dat als consumenten gaan bezuinigen, het sportschoolabonnement er wellicht als eerste aan gaat. Nu zit Basic-Fit aan de onderkant van de markt, maar daar zit ook de categorie die als eerste moet bezuinigen.

    Het bedrijf zelf gaf vandaag ook een waarschuwing af. De guidance voor dit jaar wordt verlaagd omdat er minder nieuwe scholen geopend zullen worden. Daar zit vertraging in door allerlei omstandigheden.

    Het voorziet nu een aantal van 1200 clubs einde jaar, in plaats van 1250 eerder. CEO René Moos zegt:

    In Q3 we continued to see a strong development of our membership base. The membership development continued to be healthy in October.

    During the year we experienced increasing delays in obtaining licenses for the construction of new clubs. As a result, we now expect to end 2022 with 1,200 clubs.

    About 50 clubs that were originally planned to open in the second half of 2022, are now expected to open in January 2023. Considering the current inflationary environment and the energy pricing development in Europe, we will be flexible with our club openings programme in 2023.

    In line with our longer-term guidance, we expect to open between 200 and 300 clubs. Depending on the macro-economic environment this could be at the lower or higher end of the range.”

    Vrij vertaald: de macro-economische factoren hakken erin en we zetten de tering naar de nering. ‘We will be flexible with our club openings programme in 2023’ kun je vertalen als we doen het even rustig aan en dan komt het groeiverhaal in het gedrang.

    Op lange termijn blijven de doelen onveranderd maar Basic-Fit, dat heel goed door corona heen kwam, moet nu toch serieus gaan kijken naar hun schuldpositie en hoe ze dit de komende tijd gaan managen met een veel hogere rente op komst.

    Basic-Fit heeft momenteel aan beschikbare liquiditeiten €174 miljoen en met de agressieve wijze van groeien zou dit misschien niet genoeg kunnen zijn. Het bedrijf is flexibel en kan dus het groeitempo enigszins aanpassen, maar dat betekent ook dat de waardering van het bedrijf aangepast gaat worden.
    Welke analist is dat dan? Wel duidelijk een sell-side analist... Hij slaat enkele keren de bal mis..
    Wat een dooddoener daarbovenop; macro-economisch... Dan moet je geen enkel aandeel aanschaffen :)

    - Dat consumenten zouden bezuinigen op fitnessabo's... Er zijn zijn studies over die dat tegenspreken & ook Moos heeft de ervaring dat het niet zo is.
    Overigens delen alle overheden dezer dagen cadeautjes uit.

    - Vrij vertaald? Het bedrijf is zich bewust van de risico's & neemt geen overdreven risico's (owner operator!). Iets waar ik hier al eerder voor pleitte om even wat rustiger aan te groeien alvorens opnieuw een stap vooruit te zetten. Trouwens 200 extra clubs is nog steeds een groei van 16,5%, OK het is er geen 21%. Maar eerlijk zat die groei dan in de koers? Barclays gaf een bull-case van +-100euro na de CMD indien de groei voor 2025 gerealiseerd zou worden.

    - Schuldpositie; managen met hogere rente? Zoals het er nu naar uitziet zou de rentekost zo'n 5M stijgen tov 2021. Dat kunnen ze heus wel aan.. 1/3de van de schuld is fixed aan 1,5% tot 2028!! 54% is ingedekt tegen stijgend rentes met interest rate swaps. credit facility met de banken loopt tot medio 2025. Daarnaast zijn ze normaal cashflowpositief vanaf H2 2023 aldus CFO. Dus hoezo dat de liquiditeiten niet genoeg zouden zijn? Zou een analist toch mogen weten vind ik...
  9. Umi1 29 oktober 2022 13:24
    quote:

    wiegveld schreef op 29 oktober 2022 12:12:

    Maar wat is verhouding mature clubs versus anderen?
    Momenteel 502 mature clubs. Al kan daar over gediscussieerd worden. Pre-covid gold het dat als een club 2jaar oud was op 1januari van dat jaar, als natuur beschouwd werd. Dus in principe zou je kunnen zeggen dat er meer mature clubs zijn. Maar gezien covid hebben die clubs nooit de kans gehad om 'matuur' te worden. & dus houdt het MGMT het bij de clubs die matuur waren op 1jan. 2020.
  10. Janice P 29 oktober 2022 14:08
    quote:

    rolo84 schreef op 28 oktober 2022 12:05:

    [...]

    Serieus? Ik snap het niet. Een ieder drukt toch zelf op die "buy" knop.
    Als men "too greedy" is om zelf onderzoek te doen en maar blind te volgen, dan verdien je het ook om op je bek te gaan.
    Trek een mooi blauw pak aan, likkie gel in je haar, noem wat dure termen... en tada je bent al een (beurs)analist.
    Met een beetje toewijding kan iedereen een jaarverslag leren lezen, technische analyse begrijpen en het belangrijkste...het sentiment peilen.

    Leer zelf vissen, dan hoef je ook de visboer niet de schuld te geven als de winkel al leeg is als je binnenkomt.
    is goed Niels.
  11. Umi1 30 oktober 2022 22:33
    Om een idee te geven dat er meer is dan die 7% shorters.

    René Michel Moos 9,288,413 14.1%
    3i Private Equity 4,356,000 6.60%
    North Peak Capital Management LLC 3,564,000 5.40%
    Impactive Capital LLC 3,440,561 5.21%
    OLP Capital Management Ltd. 2,764,101 4.19%
    CAS Investment Partners LLC 1,980,000 3.00%
    Dynamo Administração de Recursos Ltda. 1,962,894 2.97%
    Capital Research & Management Co. (Global Investors) 1,911,565 2.90%
    Capital Research & Management Co. (World Investors) 1,895,318 2.87%
    Pelham Capital Ltd. 1,857,060 2.81%

    Cijfers zijn niet recent; Impactive zit ondertussen boven de 10% & Citi op 3,5% (mogelijk hebben ze vrijdag nog verder opgebouwd)
    Verder nog kleinere fondsen zoals Arlen House, greystone capital, immersion investments, 1main capital, Oakcliff (Bryan lawrence)...

    Die posities van Impactive & Citi zijn volgens mij grotendeels buiten beurs opgebouwd; gezien het verhandeld volume bij BFIT vrij beperkt is. Vrijdag werd er op hoog volume 1,6% van de aandelen verhandeld. Op een gemiddelde dag wordt er een dikke 0,2% van de aandelen verhandeld.
1.236 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 ... 62 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt reageert wel erg cru op cijfers en outlook Basic-Fit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links