Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Basic-Fit AEX:BFIT.NL, NL0011872650

  • 20,700 19 apr 2024 17:35
  • -0,100 (-0,48%) Dagrange 20,400 - 20,880
  • 121.212 Gem. (3M) 246K

Basic-Fit 2022: na de kuch toch weer 25% groei?

1.236 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 62 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Umi1 28 oktober 2022 08:28
    Het valt me op dat die journalisten nogal fouten maken.
    In FD spreekt men van opnieuw evenveel leden als voor corona? Ze hebben nu bijna 1M meer leden...
    Hierboven bij ABM ook fouten;
    - Ebitda was reeds verlaagd naar 225M bij H1 cijfers.
    - minimaal 1M leden, die outlook is er nog steeds... van 2,2M naar 3,35M (al was die eerder wel verhoogd naar 1,3M)

    De cijfers zelf dan; afgaand op bovenstaand (krijg de link van BFIT niet open..)
    Mixed bag;
    - Omzet per lid/ARPU; trend is zeer positief.
    - Liquiditeit is nog steeds ruim voldoende (amper cash burn geweest, terwijl er toch voor een kleine 70M aan clubs geopend werden). schuldratio ook.
    - De toon lijkt iets voorzichter mbt 2023; vermoedelijk ook in 2023 dus tragere uitrol van clubs indien energieprijzen zo hoog blijven.
    - Verlaging Ebitda-range. Kan niet aan vertraging aantal clubs liggen lijkt me, dus ik vermoed vanwege extra kosten voor reclame.
    - Target aantal leden is gezien de vertraging qua club openings zeker dik OK. (50clubs is al vrij snel na opening 100k extra leden)

    conclusie; langs de ene kant worden de zorgen weggenomen mbt liquiditeit/convenanten. Langs de andere kant zal de groei wat vertragen op KT & is er nood aan extra reclame in deze onzekere tijden. Geen idee wat de markt ermee doet, maar ik blijf alvast zeer positief voor de LT. Zeker aan huidige waardering.
  2. Umi1 28 oktober 2022 08:54
    - Take-up rate Premium membership by joiners increased to around 50%. (nieuwe abo structuur heeft dus postieve gevolgen)
    - Average number of members at mature clubs passed the 3,300 mark in October & die clubs uit 2018 & 2019 volgen weldra.
    - Ze zijn flexibel met de openings. Dat vind ik goed beheer.

    Toch hoopgevend voor 2023.
    De markt zal het mogelijk anders zien.
  3. forum rang 7 Dividend Collector 28 oktober 2022 09:23
    quote:

    stocktrader schreef op 28 oktober 2022 08:13:

    Outlook verlaging op vrijwel aspecten. De hedgefonds zagen het wederom beter dan ene Niels Koers die bleef strooien met koopadviezen... Wederom volledig de plank misgeslagen.. De zoveelste..

    Flagrante misser op misser..
    Deze ene keer ben ik het met je eens. Ik mag wel hopen dat je inmiddels geleerd hebt niet blindelings deze adviezen op te volgen.

    Overigens komt het met BF op de langere termijn, dus met wat geduld, echt wel weer goed. Denk in jaren en niet in weken of maanden.
  4. forum rang 4 Lang 28 oktober 2022 09:52
    quote:

    Grijze Massa schreef op 28 oktober 2022 09:24:

    Ik blijf me toch verbazen dat elk negatief puntje zo gigantisch afgestraft wordt in de koers. Dit zien we vrijwel bij elk aandeel terug. -9% is natuurlijk zwaar overdreven gezien de redelijke resulaten. Wellicht is als het sentiment omslaat, dat we weer hard omhoog kunnen.
    Maar wanneer slaat het sentiment om? Wellicht als de inflatie minder wordt en de rente minder hard stijgt, alleen zie ik dat nog niet echt gebeuren. Gewoon afwachten en van het mooie weer gaan genieten, of ff gaan sporten...
  5. JBJ 28 oktober 2022 09:58
    quote:

    Grijze Massa schreef op 28 oktober 2022 09:24:

    Ik blijf me toch verbazen dat elk negatief puntje zo gigantisch afgestraft wordt in de koers. Dit zien we vrijwel bij elk aandeel terug. -9% is natuurlijk zwaar overdreven gezien de redelijke resulaten. Wellicht is als het sentiment omslaat, dat we weer hard omhoog kunnen.
    -15% inmiddels :(
  6. forum rang 10 voda 28 oktober 2022 10:20
    Beursblik: Degroof Petercam zet Basic-Fit op verkooplijst
    Koersdoel naar 29,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft vrijdag het advies voor Basic-Fit verlaagd van Houden naar Reduceren, terwijl het koersdoel naar 29,00 euro ging.

    De adviesverlaging volgt op weer een outlookverlaging door de uitbater van fitnessketens, wat gevolgen heeft voor het groeiprofiel. Basic-Fit mikt voor dit jaar inmiddels op een onderliggende EBITDA van 200 tot 205 miljoen euro, waar de consensus mikt op 216 miljoen euro.

    "De nieuwe aanwas van leden blijft natuurlijk indrukwekkend en het bedrijf is absoluut een winnaar in zijn sector", meent analist Kris Kippers. "Maar gezien het huidige inflatoire klimaat en de hoge waardering van Basic-Fit, zien we geen reden om onze terughoudende visie op het aandeel te veranderen."

    Gezien de vele investeringen die nog nodig zijn en de liquiditeitspositie van 174 miljoen euro, sluit Kippers niet uit dat Basic-Fit op termijn de balans moet verstevigen.

    Het aandeel Basic-Fit verloor vrijdagochtend 15,3 procent op 25,88 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 5 The Third Way... 28 oktober 2022 10:20
    quote:

    The Third Way... schreef op 9 juli 2022 10:21:

    corporate.basic-fit.com/Cms_Data/Cont...

    Daar de focus lag op de titel van het persbericht raakte ondergesneeuwd dat ook gemeld werd dat op 6 juni de ledenaanwas onverminderd doorzette, tot 2.85 mln. Dat is een groei van 630.000 YTD, ondanks een zwakke start door de lockdowns. Ondanks het te verwachten seizoensdal deze vakantie lijkt het jaardoel van minimaal 1 mln en een EBITDA van 240 mln euro steeds dichterbij.

    Er is echter een maar. Ben heel benieuwd of het jaardoel van 1.250 clubs wordt gehaald met alle personeelstekorten etc. op macro-niveau. Op 21 april stond de teller op 1.097, op 8 juni op 1.109. Een duidelijke vertraging.

    Op 29 juli horen we meer. Ander aandachtspunt is dan voor mij de liquiditeitspositie: zijn de kredietlijnen inderdaad vergroot zoals te verwachten is. Daarmee moet de clubaanwas gefinancierd worden...
    Het irriteert me mateloos dat vier maanden geleden wij hier al constateerden dat het clubaanwas doel, en daarmee ledenaanwas, uit het zicht leek te raken maar dat een maand later het management stellig het doel herhaalde en zelfs voor ledenaanwas zeeeer fors verhoogde voor (maar) de resterende vijf maanden. Om dan nu drie maanden later alles weer te verlagen. Niet best. Vraag is derhalve wat het afgelopen kwartaal tot die 180 graden inkeer heeft geleid. En hoe zit het trouwens met het nieuwe dure abonnement, geen woord daarover?

    Wat ook onduidelijk is, is waarom er gesteld wordt dat de inflatie geen vat heeft op de "unit costs" en de energiekosten zelfs gedurende 2023 vast zijn. Dat is dus een verbeterde kostenoutlook. Toch is een fors betere Premium uptake van nieuwe leden tot 50% en een hogere leden/club nodig om aan de ROIC doelen per club te voldoen. What's up? Problemen op HQ's? En met hogere leden/club dan 2019, hoe zit het met de overbevolking waar we anekdotisch vanuit de clubs van leden al over horen?

    De liquiditeit is ok maar dat is dankzij een verhoogde kredietlijn middels accordion en uiteraard minder clubaanwas. Wat hier niet vermeld werd is dat eind juli de CFO stelde dat BFIT nu al bijna CF neutraal zou zijn. Dat is duidelijk niet zo.

    Een paar jaren geleden hebben we ook zo'n moment van miscommunicatie gezien, dat ging toen over de operationele hefboom. Het volgende kwartaal herpakte the Moose zich en kwam er een aangepast en duidelijk verhaal met concrete middellange termijn doelen daaromtrent. We mogen hopen dat we een herhaling gaan krijgen in februari. Dat zal echter niet eenvoudig zijn aangezien tot jaareinde het geen feest zal zijn. Hoopt men ook op januari en februari waarop in deze rapportage al gealludeerd werd?

    Van grotere afstand bekeken gaat het uiteraard nog steeds zeer goed met BFIT. Het is volkomen normaal dat deze onzekere tijden op macro-niveau een impact hebben en het is mooi dat de ledenaanwas zo hoog ligt. Belangrijker is dat het verdienmodel van enorme schaalvoordelen die gedeeld worden met leden ondanks de torenhoge inflatie alleen maar sterker blijkt te zijn. Ondanks de inflatie nog steeds een maandabonnement op 19.9 euro, onder de prijs van het douchen!

    Terwijl de economie krimpt en de concurrentie zwaar lijdt, nog steeds onverminderd dit aanbod. En het moge duidelijk zijn, BFIT heeft enorme pricing power en zou indien gewenst de abo's met enkele euro's kunnen verhogen. Nog steeds zeer fors minder dan de concurrentie, maar tel uit de enorme winst/impact op de bottom-line...
  8. forum rang 10 voda 28 oktober 2022 10:22
    Beursblik: tegenvallende kwartaalupdate Basic-Fit
    ING handhaaft koopadvies.

    (ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit heeft een tegenvallende kwartaalupdate overlegd. Dit oordeelde analist Marc Zwartsenburg van ING vrijdag.

    Basic-Fit verlaagde de outlook voor 2022 en de verlaging was van een grotere omvang dan Zwartsenburg had verwacht. "Er wordt zelfs rekening gehouden met een beperktere uitrol van nieuwe clubs", aldus de analist.

    De omzet en de aanwas nieuwe leden vielen eveneens lager uit dan verwacht, maar de ontwikkelingen rond de ledenaanwas verbeterde wel aan het einde van het kwartaal, zo zag Zwartsenburg. De analist maakt zich geen zorgen over de liquiditeit. Basic-Fit zal 2022 dan ook goed doorkomen met een geplande schuldratio van 3,0 tegen het einde van het jaar.

    De volwassen clubs presteren goed, aldus Zwartsenburg, en overtroffen de niveaus van voor de coronacrisis. De 50 extra clubs waar Basic-Fit eerder nog op mikte voor dit jaar, zullen nu naar verwachting geopend worden in januari volgend jaar. "Dit is deels een bewuste keuze geweest, gezien openingen in december alleen maar tot extra kosten zouden hebben geleid."

    ING heeft een koopadvies op Basic-Fit met een koersdoel van 56,50 euro. Het aandeel verloor vrijdagochtend 9,7 procent tot 27,60 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. Umi1 28 oktober 2022 10:26
    quote:

    The Third Way... schreef op 28 oktober 2022 10:20:

    [...]

    Terwijl de economie krimpt en de concurrentie zwaar lijdt, nog steeds onverminderd dit aanbod. En het moge duidelijk zijn, BFIT heeft enorme pricing power en zou indien gewenst de abo's met enkele euro's kunnen verhogen. Nog steeds zeer fors minder dan de concurrentie, maar tel uit de enorme winst/impact op de bottom-line...
    1 euro verhoging = +- 40miljoen pre-tax! (uitgaande van 3,35M leden)
  10. rolo84 28 oktober 2022 11:03
    quote:

    Grijze Massa schreef op 28 oktober 2022 09:24:

    Ik blijf me toch verbazen dat elk negatief puntje zo gigantisch afgestraft wordt in de koers. Dit zien we vrijwel bij elk aandeel terug. -9% is natuurlijk zwaar overdreven gezien de redelijke resulaten. Wellicht is als het sentiment omslaat, dat we weer hard omhoog kunnen.
    Het aandeel wordt gewoon lekker geshort door de big boys.
    Dit was één van de aandelen tijdens Corona die erg populair waren onder de kleine beleggers, dus die worden nu weer uitgeknepen.
    Kijk waar je vandaan kwam op de start van de impuls (ca 19,5 euro) en waar je dus naar toe terug zou kunnen de volgende maanden.

    Het hoeft echt niet anders te zijn dan een aandeel Just Eat Takeaway of Zalando. Allebei helemaal terug naar de "mean" of er zelfs onder. Mijn strategie, putoptie(s) schrijven voor een optie 21 euro met minstens 2 euro premie per aandeel, ergens volgend jaar. Wordt de optie gevuld, mooi meegenomen en anders zijn er vast andere kansen in de markt. Genoeg aandelen die deze rit al achter de rug hebben en weer langzaam kanteling laten zien. Staar je niet blind op alleen de fundamentals
  11. Lenos 28 oktober 2022 11:12
    Al maanden is BasicFit het lievelingetje van IEX en van met name Niels. En uiteraard heeft hij een long positie in BasicFit. De vraag is dan kijk je niet teveel naar een glas wat halfvol is. Terwijl er een recessie op komst is en mensen bij een glas halfleeg zich echt wel even gaan afvragen waar ze hun zuur verdiende centen aan gaan uitgeven. Sporten in een sportschool is een luxe en zeker geen basisbehoefte zoals Niels af en toe aangeeft. Wellicht heeft hij zich nog niet eerder begeven in de sportschool.

    De analyse van Philips vond ik ook opvallend. Nu in een keer een sell advies geven, ongeveer op het moment dat de koers op het laagste niveau staat. Terwijl er genoeg aanleiding was om Philips al eerder een sell advies te geven bij de eerste waarschuwingen ipv een buy advies.

    Soms is op tijd weglopen ook een goed advies. Gewoon het advies geven afblijven. Maar ja in the end heeft ook IEX toegang nodig tot de bestuurskamers van bedrijven en dan wil je niet bekend staan als een criticus.
    En bedrijf kan je afzonderlijk beschouwen middels de balansen, kasstromen en prognoses. Maar een blik naar buiten en constateren dat er guur weer op komst is, is soms net zo waardevol.
  12. Umi1 28 oktober 2022 11:25
    quote:

    The Third Way... schreef op 28 oktober 2022 10:20:

    [...]
    Het irriteert me mateloos dat vier maanden geleden wij hier al constateerden dat het clubaanwas doel, en daarmee ledenaanwas, uit het zicht leek te raken maar dat een maand later het management stellig het doel herhaalde en zelfs voor ledenaanwas zeeeer fors verhoogde voor (maar) de resterende vijf maanden. Om dan nu drie maanden later alles weer te verlagen. Niet best. Vraag is derhalve wat het afgelopen kwartaal tot die 180 graden inkeer heeft geleid. En hoe zit het trouwens met het nieuwe dure abonnement, geen woord daarover?

    Wat ook onduidelijk is, is waarom er gesteld wordt dat de inflatie geen vat heeft op de "unit costs" en de energiekosten zelfs gedurende 2023 vast zijn. Dat is dus een verbeterde kostenoutlook. Toch is een fors betere Premium uptake van nieuwe leden tot 50% en een hogere leden/club nodig om aan de ROIC doelen per club te voldoen. What's up? Problemen op HQ's? En met hogere leden/club dan 2019, hoe zit het met de overbevolking waar we anekdotisch vanuit de clubs van leden al over horen?

    De liquiditeit is ok maar dat is dankzij een verhoogde kredietlijn middels accordion en uiteraard minder clubaanwas. Wat hier niet vermeld werd is dat eind juli de CFO stelde dat BFIT nu al bijna CF neutraal zou zijn. Dat is duidelijk niet zo.
    Het gebeurde in het verleden wel vaker dat er een inhaalrace werd gehouden in 1 kwartaal. Nu komen die 50clubs 1maand later 'online'. Niet zo'n probleem imo, maar had beter gecommuniceerd kunnen worden. Langs de andere kant zouden 200nieuwe clubs in 2023 dan weer een lage groei voorstellen.
    Gezien macro/inflatie heb ik liever dat ze het even voorzichter aanpakken. Ze hebben tijd genoeg om te groeien. IN 2024/25 kunnen ze nog inhalen met 300clubs indien gewenst.
    Het is ook een kwestie van de oefening te maken mbt 30% ROIC met de hogere energieprijzen etc. In mijn bear case zakt de ROIC naar 28%, wat nog steeds een deftige return is natuurlijk.. (en uiteindelijk is die hoge energieprijs ook eindig)
    Ik gok dat er (nog) meer reclame uitgaven nodig waren om nieuwe leden te strikken & dus de CAC omhoog gingen. Niet vreemd gezien de huidige macro natuurlijk. Dat had men al aangegeven bij H1 maar vermoedelijk nog onderschat.

    ivm energie; uit de Q3 update "Utility unit costs remain nearly flat this year thanks to fixed price contracts that we have in place. Unit energy prices are also fixed for a large part of our energy consumption in 2023" Large part is minder specifiek als voorheen.
    Eerder had men gezegd dat ze fixed waren tot +- halverwege 2023.
    Q4 2021 transcript; ". Fortunately we have all the prices for our gas and electricity, all the utilities fixed until the midst of 2023."
    Q2 2022 transcript; " We have low fixed energy unit prices for the full-year 2022 and for a large part of our energy consumption in 2023. Newly opened clubs in our countries are part of the mentioned contracts."
  13. Janice P 28 oktober 2022 11:27
    Toch wel heel pijnlijk Niels Koerts als je een strong buy blijft afgeven en het aandeel gaat doodleuk even -17% intraday. Echt pijnlijk. Met jullie waardeloze, veel te optimistische Takeaway adviezen hebben jullie ook al veel beleggers over de klif gejaagd. En vervolgens er lekker lacherig over gaan doen in te podcast. Triest hoor. Het resultaat was zichtbaar bij de beleggersdag: bijna iedereen zit in Takeaway dankzij jullie.
  14. forum rang 5 The Third Way... 28 oktober 2022 11:30
    quote:

    The Third Way... schreef op 28 oktober 2022 10:20:

    [...]
    Het irriteert me mateloos dat vier maanden geleden wij hier al constateerden dat het clubaanwas doel, en daarmee ledenaanwas, uit het zicht leek te raken maar dat een maand later het management stellig het doel herhaalde en zelfs voor ledenaanwas zeeeer fors verhoogde voor (maar) de resterende vijf maanden. Om dan nu drie maanden later alles weer te verlagen. Niet best.
    ...
    Een paar jaren geleden hebben we ook zo'n moment van miscommunicatie gezien
    ...
    Wanneer we het YTD koersverloop van BFIT vergelijken met de AEX, dan valt dat BFIT lichtjes beter presteerde tot de H1 presentatie eind juli, toen kreeg de BFIT koers zelfs een enorme boost. Dat was dus die genoemde miscommunicatie.

    Opvallend is echter ook dat een maand later vanaf 1 september de koers gestaag onderuit begon te gaan tov. de AEX. We hebben het hier al vaker gehad over het feit dat sommige partijen vitale informatie veel eerder krijgen dan de brede markt. Zie bv. de uitbreiding naar Duitsland, de koerspieken bij verkopen door 3i.

    Weer een communicatie dingetje lijkt het...
1.236 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 62 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt reageert wel erg cru op cijfers en outlook Basic-Fit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links