Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BE Semiconductor Industries AEX:BESI.NL, NL0012866412

  • 140,850 18 apr 2024 11:09
  • -1,500 (-1,05%) Dagrange 137,950 - 143,750
  • 162.101 Gem. (3M) 481,6K

Besi Semiconductor jaardraadje 2022

9.628 Posts
Pagina: «« 1 ... 451 452 453 454 455 ... 482 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. JBJ 27 oktober 2022 12:27
    quote:

    'belegger'' schreef op 27 oktober 2022 11:46:

    [...]

    Dat zijn ze nog aan het uitzoeken. Bij de Q3 cijfers werd dit aangegeven:

    "The announcement of new restrictions recently by the US on sales of WFE and assembly equipment to China has added more uncertainty to the industry outlook. We are currently evaluating the proposed restrictions to better understand whether any of Besi’s <10 micron accuracy systems could be subject to such provisions."

    www.besi.com/investor-relations/press...

    Zie eerdere berichten hier over het belang van China voor Besi, voor wat het waard is.
    Dank je wel
  2. forum rang 4 Rakker 27 oktober 2022 13:22
    eric_29, je hebt gelijk. Het was een bericht op het Apple forum dat ik niet goed heb gelezen. Er staat "(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft in het vierde kwartaal van zijn lopende boekjaar vermoedelijk hogere resultaten behaald, terwijl de markt benieuwd is naar de impact van de hoge inflatie en de sterkere dollar."

    Maar dit bericht is nu niet bepaald negatief.
  3. forum rang 4 eric_29 27 oktober 2022 13:27
    quote:

    Mouse schreef op 27 oktober 2022 13:22:

    eric_29, je hebt gelijk. Het was een bericht op het Apple forum dat ik niet goed heb gelezen. Er staat "(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft in het vierde kwartaal van zijn lopende boekjaar vermoedelijk hogere resultaten behaald, terwijl de markt benieuwd is naar de impact van de hoge inflatie en de sterkere dollar."

    Maar dit bericht is nu niet bepaald negatief.
    Maar men had voor de cijfer bekendmaking van Alphabet, Microsoft en Meta ook iets andere verwachtingen. Koersuitslagen na bekendmaking waren echter fors negatief. Ik moet het nog zien met Apple en Amazon vandaag.

    Als de grote tech jongens het zelfs lastig krijgen dan:
    1. Zou ik niet weten waarom Apple het wel goed zou doen
    2. Vrees ik toch voor grotere ellende de komende tijd bij de kleinere bedrijven
  4. forum rang 4 ischav2 28 oktober 2022 06:28
    Meta en Amazon hebben maar weinig van doen met de chippers. Volgens Apple CFO vallen de cijfers hem wel mee. De verkopen in China stegen zelfs. Lijkt mij het belangrijkste. Intel ook nabeurs + 4%. De soep wordt niet zo heet opgediend zoals een aantal op dit forum hopen. Long BESI en dat blijft zo.

    “ (ABM FN-Dow Jones) Apple heeft in het vierde kwartaal van het afgelopen boekjaar hogere resultaten behaald, waarbij de verkoop van iPhones toenam, maar niet zoveel als verwacht. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de techreus.

    "Dit is beter dan we aan het begin van het kwartaal hadden verwacht", zei CFO Luka Maestri. Valutaschommelingen hadden wel een negatief effect op het bedrijf, aldus de financieel topman.

    De nettowinst kwam in het vierde kwartaal uit op een recordhoge 20,7 miljard dollar of 1,29 dollar per aandeel. Voor het vierde kwartaal rekenden analisten geraadpleegd door FactSet op een winst per aandeel van 1,27 dollar, tegenover 1,24 dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

    De omzet kwam uit op 90,1 miljard dollar, tegenover 83,4 miljard dollar een jaar eerder. Hier rekenden analisten op 88,8 miljard dollar.

    Circa de helft van de omzet kwam uit de verkoop van iPhones, die de markt vooraf inschatte op 43,4 miljard dollar in het vierde kwartaal en die in werkelijkheid uitkwam op 42,6 miljard dollar. Dat was 38,9 miljard dollar een jaar eerder.

    Eind september meldde persbureau Bloomberg dat Apple de productie van zijn nieuwe iPhone 14 niet verder zou opvoeren, omdat de vraag niet sterk genoeg toenam. De Pro-versie van het toestel was wel in trek, aldus Bloomberg.

    Volgens Maestri is de vraag naar de iPhone 14 Pro groot. "We werken zo hard als we kunnen om aan de vraag te voldoen die we zien", zei hij donderdagavond. Apple heeft ook te maken met leveringsbeperkingen voor de Apple Watch Ultra vanwege de grote vraag, aldus Maestri.

    In China stegen de opbrengsten in het vierde kwartaal met 6 procent naar 15,5 miljard dollar en dit was boven de marktverwachting. “
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 28 oktober 2022 14:15
    Ter info

    Meeste grondstoffen voor chipindustrie uit risicolanden
    11:00
    Halfgeleiders, oftewel chips, spelen een cruciale rol in de moderne maatschappij. Ze zitten in vrijwel alle elektronische apparaten en auto's. Toen vorig jaar een tekort ontstond aan chips, verstoorde dat vele productieprocessen, wat leidde tot lange wachttijden voor bijvoorbeeld consumentenelektronica. Chips, en de grondstoffen die nodig zijn voor de productie daarvan, zijn daarom strategisch belangrijke producten.

    China en Rusland bezitten meeste onmisbare grondstoffen voor chipproductie
    Die grondstoffen, zoals palladium, kobalt en silicium, zitten behalve in chips ook in zonnecellen, windturbines en batterijen. Daarmee is de afhankelijkheid van deze materialen alleen maar groter geworden. Maar die grondstoffen komen wel uit landen die om verschillende redenen als risicovol worden gezien.

    The Hague Centre for Strategic Studies heeft onlangs in een onderzoeksrapport de toeleveringsrisico's uiteengezet voor de Europese chipsector. Niet alleen de risico's van nu, waarbij vooral de geopolitieke spanningen tussen het Westen en Rusland en China meespelen, maar ook die voor over vijf en tien jaar.

    Zo zouden China en Rusland, als de spanningen met andere landen blijven oplopen, over kunnen gaan tot een exportverbod van belangrijke grondstoffen. Of zou een mogelijke invasie van China in Taiwan grote logistieke problemen kunnen veroorzaken door de blokkade van zeevaartroutes.


    Zie bijlage.
9.628 Posts
Pagina: «« 1 ... 451 452 453 454 455 ... 482 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Toonaangevende positie Besi betekent hoge waardering

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links