Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASR Nederland AEX:ASRNL.NL, NL0011872643

  • 46,570 23 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 46,510 - 47,030
  • 586.234 Gem. (3M) 464,5K

ASR in 2022

389 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 27 oktober 2022 07:02
    ASR Nederland wil Aegon Nederland overnemen - media
    Financiering deal door uitgifte aandelen.

    (ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland koopt het Nederlandse dochterbedrijf van Aegon. Dit schreef het Financieele Dagblad donderdag op basis van bronnen.

    ASR zal de overname financieren door nieuwe aandelen uit te geven en wordt hierdoor de tweede verzekeraar van Nederland, na NN Group, aldus de krant.

    De Vereniging Aegon, die de continuïteit van Aegon moet waarborgen, zou naar verluidt al hebben ingestemd met de transactie.

    Aegon heeft onder topman Lard Frieze de laatste jaren een reeks van desinvesteringen doorgevoerd in kleinere landen. De verzekeraar, die een meerderheid van zijn omzet uit Amerika behaalt, zou zich willen concentreren op grote markten als de VS en China.

    ASR zou dankzij de overname naar een waarde van circa 10 miljard euro groeien.

    Volgens het FD wordt de deal later vandaag bekendgemaakt.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 10 voda 27 oktober 2022 07:44
    ASR neemt activiteiten Aegon Nederland over
    Aegon krijgt belang en 2,5 miljard euro in contanten.

    (ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland wil de Nederlandse tak van Aegon overnemen. Dit bevestigde Aegon donderdagochtend, na berichtgeving in het Financieele Dagblad.

    De combinatie moet een leidende positie opleveren op de Nederlandse markt voor pensioenen, levensverzekeringen en niet-levensverzekeringen.

    Aegon zal een strategisch belang van 29,99 procent in ASR krijgen, naast 2,5 miljard euro in contanten.

    De transactie stelt Aegon in staat om zijn strategie om kapitaal vrij te maken uit volgroeide activiteiten. Aegon streeft naar een leidende positie in markten waar de verzekeraar goed is gepositioneerd.

    Aegon wil van de verkoopopbrengst 1,5 miljard euro terug laten vloeien naar de aandeelhouders en tevens de schulden met 700 miljoen euro afbouwen.

    De verzekeraar ziet ook ruimte om de doelstelling voor het dividend in 2023 te verhogen van 0,25 tot 0,30 euro per aandeel.

    De totale investering bedraagt voor ASR ongeveer 4,3 miljard euro en ASR rekent op een organische kapitaalcreatie van de combinatie in 2025 van naar verwachting ongeveer 1,3 miljard euro, waarvan ongeveer 600 miljoen euro uit de Aegon Nederland-activiteiten inclusief de verwachte synergiën.

    ASR stelt een dividendverhoging van 12 procent tot 2,70 euro per aandeel voor boekjaar 2022 voor, en een dividendgroei per jaar tot 2025 van 5 tot 10 procent. Het aandeleninkoopprogramma is door ASR stopgezet.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. domin8tor 27 oktober 2022 09:20
    Hmm, krijg hier niet direct een heel goed gevoel bij. De markt blijkbaar wel. Maar ik vond ASR een goede acquisitie machine, juist op de kleinere spelers. Nu deze is wel heel extreem. Koers gaat omhoog, vandaag mogen we niet klagen. Maar ik moet mijn oorspronkelijke thesis om ASR te kopen wel goed opnieuw bekijken
  4. forum rang 6 Rowi62 27 oktober 2022 09:26
    Aegon en ASR beiden flink omhoog hetgeen niet logisch is.

    Aegon koper: De verkregen prijs is erg goed tov de verloren omzet
    ASR koper : De betaalde prijs is laag gezien de extra omzet en toekomstige winst

    Ik zou bij een emissie pas na de emissie kopen. We gaan het zien de koemnde weken.
  5. domin8tor 27 oktober 2022 09:28
    quote:

    bub schreef op 27 oktober 2022 09:23:

    ik heb op een deel van mijn ASR call opties geschreven. Dat wordt dus dag met het handje. Maar voor mijn Aegon positie is dit goed nieuws.
    Dus per saldo goed nieuws
    Haha, ja dat had ik helaas ook. Afgelopen vrijdag al kwijtgeraakt tegen 41€. Jammer. Blijf met de helft long. Puts schrijven 41€ wel weer een optie om yield te generen op de cash.
  6. forum rang 6 RJ 80 27 oktober 2022 10:31
    Moeilijk te interpreteren zo cold turkey ;-). Ik zie behalve een emissie (wat overigens niet negatief hoeft te zijn, ASR wordt ook een flink stuk groter, en met een emissie vermijdt je grote schulden en dus stut je daarmee toekomstig winstpotentieel), geen negatieve insteken. 1,5 mrd van de deal gaat terug naar aandeelhouders, dus verzachten van emissie. Daarnaast gaat dividend meer omhoog dan tot nu bekend was, en dan nog de uitwerking van evt. kostensynergie door de schaalvergroting, in Nederland zelf dus, de focus van ASR qua markt blijft dus ook hetzelfde....

    onder de streep onderdruk ik voor nu de verleiding om winst te nemen tot na een emissie. Ik blijf dus zitten en ga bijkopen mocht de koers toch afkomen door die aankomende emissiedruk. Hier is over nagedacht, en ASR staat niet bepaald bekent over een nacht ijs te gaan, wat ook vertrouwen bij mij houdt.

    Ben vooral benieuwd! Consolidatieslag dit, en ik snap het wel.
  7. forum rang 10 voda 27 oktober 2022 17:24
    Update: ASR neemt Aegon Nederland over
    Aegon krijgt 2,5 miljard euro in contanten.

    (ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland wil de Nederlandse tak van Aegon overnemen. Dit maakten de twee verzekeraars donderdag bekend.

    De combinatie moet een leidende positie opleveren op de Nederlandse markt voor pensioenen, levensverzekeringen en niet-levensverzekeringen.

    Aegon zal een strategisch belang van 29,99 procent in ASR krijgen, naast 2,5 miljard euro in contanten.

    De transactie stelt Aegon in staat om zijn strategie om kapitaal vrij te maken uit volgroeide activiteiten. Aegon streeft naar een leidende positie in markten waar de verzekeraar goed is gepositioneerd. Aegon wil van de verkoopopbrengst 1,5 miljard euro terug laten vloeien naar de aandeelhouders en tevens de schulden met 700 miljoen euro afbouwen. De verzekeraar ziet ook ruimte om de doelstelling voor het dividend in 2023 te verhogen van 0,25 tot 0,30 euro per aandeel.

    ASR investeert ongeveer 4,3 miljard euro. De verzekeraar verwacht dat de combinatie in 2025 ongeveer 1,3 miljard euro autonoom kapitaal zal genereren, waarvan ongeveer 600 miljoen euro uit Aegon Nederland, met inbegrip van de verwachte synergieën.

    ASR wil in 2022 het dividend met 12 procent verhogen tot 2,70 euro en in de volgende jaren tot 2025 met nog eens 5 tot 10 procent per jaar. Het aandeleninkoopprogramma is door ASR stopgezet.

    Met het afstoten van de Nederlandse activiteiten, wordt Aegon steeds meer een Amerikaans bedrijf, stelde analist Jason Kalamboussis van ING donderdag. "Aegon bewandelt grofweg dezelfde route als Prudential UK en kan uiteindelijk een op zichzelf staande Amerikaanse levensverzekeraar worden", aldus Kalamboussis. De vraag is of het hoofdkantoor straks nog wel in Nederland zal staan. De analist zegt verrast te zijn door de timing van de deal en de transactie zelf, hoewel "een dergelijk deal" al wel was voorzien. ING had blijkbaar eerder een omgekeerde transactie verwacht. "In plaats van ASR over te nemen, heeft Aegon besloten de Nederlandse markt te verlaten om een Amerikaanse levensverzekeraar te worden", concludeerde de analist.

    De deal is op korte termijn vooral aantrekkelijk voor de aandeelhouders van Aegon, maar op de middellange termijn zal ASR spekkoper zijn, concludeerde Berenberg na de verrassende aankondiging donderdag.

    Aandeelhouders van Aegon krijgen cash middels de aandeleninkoop, een schuldverlaging en een hoger dividend.

    ASR wordt marktleider in Nederlandse levensverzekeringen en pensioenen en kan met de pensioenhervorming in Nederland volgens Berenberg sterke groei verwachten.

    "De combinatie kan de hele Nederlandse pensioenmarkt bestrijken", zei CEO Jos Baeten in een toelichting tegen ABM Financial News. Hij werkte met topman Lard Friese van Aegon een paar maanden aan de overname, die voor de markt als een verrassing komt.

    De waardering van de Nederlandse activiteiten lijkt laag, maar daarbij geldt dat de kern van de levensverzekeringenbedrijf van Aegon bestaat uit een gesloten boek met pensioenen dat op den duur zal krimpen. Vergeleken met de marktwaardering van de activiteiten van ASR, NN Group en Aegon biedt de deal een premie van circa 25 procent, volgens Berenberg.

    ASR en NN Group hebben straks marktaandelen van 25 en 28 procent op de Nederlandse verzekeringsmarkt, gevolgd door Achmea met 17 procent. "Dan rekenen we de zorgverzekeringen niet mee", zei Baeten. "We willen liever gezien worden als de beste verzekeraar, dan dat het belangrijk is of we straks nummer één of nummer twee zijn", aldus de topman

    ASR gaat naar aanleiding van de fusie naar een andere regime voor de solvabiliteit. Tot nu had ASR altijd een standaardmodel voor de berekening van het benodigde bufferkapitaal, wat door analisten positief werd beoordeeld, omdat dit een behoudend en dus veilige kapitaalbeleid met zich meebracht. "We hebben altijd gezegd dat een overname een reden kon zijn om over te stappen naar een gedeeltelijk intern model. Die situatie is er nu en we willen daar de komende jaren naartoe werken", aldus Baeten.

    De overnameplannen moeten eerst overigens nog goedgekeurd worden door de toezichthouder, benadrukt de topman. Maar als het zo ver komt, kan een meer op maat gesneden solvabiliteitsmodel een positieve impact hebben op de solvabiliteitspercentages. "Maar het is te vroeg om daar een cijfer op te plakken."

    Het aandeel Aegon stond donderdag ruim 6 procent hoger op 4,67 euro na het overnamebericht. ASR Nederland noteert 4,8 procent in de plus op 44,53 euro.

    Update: om informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
389 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

'Saaie' jaarcijfers ASR om door een ringetje te halen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links