Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 641 642 643 644 645 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 22 oktober 2022 10:06
    Met terugkeer Edith Schippers werkt VVD ook aan opvolging Mark Rutte

    De VVD schuift Edith Schippers naar voren als lijsttrekker voor de aanstaande verkiezingen voor de Eerste Kamer. Maar daarmee kandideert ze zich óók als potentiële opvolger voor Mark Rutte.

    Tobias den Hartog, Hans van Soest 22-10-22, 08:31 Laatste update: 09:48

    Na vijf jaar langs ‘de zijlijn’ keert Schippers (58) voorzichtig terug naar politiek Den Haag. Het oud-Kamerlid, ex-informateur en voormalig minister moet de senaatsfractie van de partij gaan leiden, na de verkiezingen in maart. Maar wat de comeback ook betekent, is de lancering van een mogelijke opvolger voor partijleider Rutte.

    Lees ook
    Van der Burg ‘baalt enorm’, haalt eigen deadline voor spreidingswet wéér niet
    Baudet en bevingen: het Binnenhof worstelt

    In een VVD-promofilmpje stelt Schippers dat ze niet de ambitie heeft om Rutte op te volgen als partijleider. Maar voegt ze daar o zo Haags aan toe: ,,Ik sluit nooit iets uit.” Maar dat het VVD-campagneteam bij de presentatie van Schippers als lijsttrekker voor de Eerste Kamer zelf die vraag opwerpt, zegt eigenlijk al genoeg. De partij moet er rekening mee houden dat Ruttes houdbaarheidsdatum bij de volgende Kamerverkiezingen is verstreken.

    Schippers, als minister van Volksgezondheid. © Guus Schoonewille

    Toen Schippers in 2017 haar vertrek uit Den Haag aankondigde, gebruikte ze opvallend genoeg dezelfde woorden als nu toen haar werd gevraagd of ze ooit zou terugkeren: ,,Ik sluit niets uit’’, klonk het toen in een interview met deze krant. Die terugkeer is nu een feit.

    Al die jaren dat ze er niet was, hing haar schaduw echter nog wel over het Binnenhof. Elke keer weer als de vraag opkwam hoe lang Rutte nog mee kon als VVD-leider, werd hunkerend over haar gesproken in VVD-kringen. In opiniepeilingen scoorde de voormalig minister van Volksgezondheid nog altijd hoog als werd gevraagd naar wie Rutte in de toekomst moet gaan opvolgen.

    Partijleider
    Schippers maakte er - anders dan andere veronderstelde opvolgers - nooit een geheim van dat ze de ambitie had de VVD te gaan leiden. ,,Ik heb overwogen me te kandideren voor partijleider’’, zei ze in 2017 bij haar vertrek. ,,Maar ik constateerde dat wij een zeer goede kandidaat hadden die zichzelf de afgelopen jaren heeft bewezen: Mark Rutte. Als ik vond dat hij het niet goed had gedaan, had ik mezelf zeker kandidaat gesteld.’’

    En nu sorteert ze in haar eerste campagnefilmpje duidelijk weer voor op die kandidatuur. En dat is zeer naar de zin van de zittende partijtop. ‘Geweldig’, reageerde fractievoorzitter Sophie Hermans, partijvoorzitter Eric Wetzels zei ‘ontzettend blij’ te zijn. En ook Rutte zelf zal verguld zijn: Schippers gold altijd als een van zijn intimi. Zij was minister van Volksgezondheid in twee van zijn kabinetten en steunde hem in zijn strijd tegen Rita Verdonk in zijn beginjaren als VVD-leider.

    Luister ook naar onze podcast Politiek Dichtbij, en abonneer je via Spotify of Apple:

    Toch zal iedereen de komende tijd bij hoog en bij laag ontkennen dat Schippers wordt klaargestoomd. Want ‘kroonprinsen’ die ook zo hardop betiteld worden, daar loopt het slecht mee af. CDA’er Elco Brinkman maakte het mee in 1994, Ad Melkert en zijn PvdA in 2002 ook.

    Kabinet niet populair
    Tegelijk ziet ook de VVD dat Rutte - de langstzittende premier ooit - metaalmoeheid vertoont, nu jaren van bestuur aan zijn handen kleven. Het huidige kabinet kan bovendien slechts dramatische populariteitscijfers overleggen. EenVandaag peilde eind juni nog dat slechts een derde van de VVD-kiezers vindt dat Rutte de partij voor een zesde keer zou moeten leiden bij volgende verkiezingen. Het is tijd om iemand achter de hand te hebben.

    De afgelopen jaren koos Schippers voor een baan buiten de politiek, bij DSM. Ze wilde ook meer tijd voor haar opgroeiende dochter. ‘Enkele maanden’ geleden kwam er ‘een gesprek op gang’ over een functie in Den Haag, zeggen VVD’ers.

    Dat was hard nodig, want sinds Schippers vielen alle andere potentiële kroonprinsen van Rutte één voor één af. Halbe Zijlstra verslikte zich in zijn datsja-leugen, Klaas Dijkhoff verkoos zijn gezin boven de politiek, terwijl anderen (nog) te licht worden bevonden, zoals huidig fractieleider Sophie Hermans of minister Dilan Yesilgöz (Justitie).

    Bekijk hier al onze video’s over de politiek:

    www.ad.nl/politiek/met-terugkeer-edit...
  2. forum rang 7 leek2018 22 oktober 2022 10:17
    quote:

    JP Samosa schreef op 22 oktober 2022 09:57:

    Ondertussen is de opvolger van Rutte bekend!:
    Edith Schippers staat ineens op pole-position
    Eerst nog wat netwerken in eerste kamer en dan premier
    Zal Kaag niet leuk vinden. Zal toch een strijd worden om de 1e vrouwelijke premier. Samen in ëën regering zullen ze wel niet zien zitten.
  3. forum rang 7 rene l 22 oktober 2022 10:43
    Stompzinnig en oliedom, aan gekken geen gebrek.
    Nederland, het land van de kenniseconomie, wereldwijd ooit toonaangevend, ooit een mooi land, waar is het in vredesnaam misgegaan.

    Met boeven vang je boeven zeggen ze weleens, maar een crimineel zal zijn hand niet omdraaien voor slechts 100 Euries.
    Blijkbaar snappen ze in Den Haag nog steeds niet dat dit soort transacties zwart uitgevoerd worden, of anders wel via het dark web.
    En anders verplaats je je toko toch financieel naar de Bahama's.

    Ze hebben bij de VVD de verlosser gevonden, en ze heet, Edith Schippers.
    Vol verbazing heb ik het filmpje van haar bekeken waar ze in een blauw pak rondloopt met een handtas in haar hand.
    In feite is ze afgeserveerd door Rutte en vertrokken naar het bedrijfsleven.
    Baas van DSM Europe, ze zit net onder de top en heeft er dit jaar net een hogere functie gekregen.
    En ik heb altijd gedacht, in dit soort zware functie ben je toch wel een uur of 50 in de week aan het werk voor je baas.
    Nu gaat ze parttime werken en ze word voor een dag in de week ingehuurd door de VVD.
    Blijkbaar kan dit, maar het zal DSM ook wel heel goed uitkomen, een infiltrant dicht op het vuur, kijk maar naar haar vroegere baas bij DSM, hij schuift nog steeds graag aan bij het WEF.

    De toestanden met de energietoeslag lopen ook volledig uit de klauwen, ze zijn niet logisch, en het kost steeds meer MKB-ers de kop, en velen zullen nog volgen.
    De minister deed er gisteravond vrij laconiek over, als het zo is, dan is het maar zo, ik kan niet iederéén helpen.
    Schrijnende beelden van een bakker en een cafetaria houder, wij hebben de laatste jaren al heel veel geinvesteerd in middelen waarmee we veel energie besparen.
    Maar nu gebruiken we te weinig om voor een energietoeslag in aanmerking te komen.

    Er werd even een vraagje gesteld, als u nu gasheaters voor de deur neer zet zou u dan die toeslag wel krijgen.
    Ja zei die man, dan wel, maar dan ben ik niet goed bezig voor het milieu.
    Het licht ging uit, de deur ging op slot, en de man bleef gebroken achter, alles wat hij door de jaren heen opgebouwd had is nu weg.

    Ik moet ook nog naar de Hornbach, helaas lukt me dit fysiek nog steeds niet, de nodige klussen zijn thuis inmiddels blijven liggen.
    Maar zoals een oud collega vroeger ook altijd zei, als je zorgt dat je niet al je werk af hebt dan weet je in ieder geval zeker dat je morgen ook nog wat te doen hebt.

    Tja, met een kettingzaag de poten van het zittende Rariteitenkabinet abrupt tot net onder de zitting afzagen, laat ze maar kronkelen in het pluche.

    Nationale werkverschaffing, de mensen beginnen het steeds meer door te hebben.
    Gisteren kwam ik een buurman van een paar huizen verder tegen, hij kwam op de fiets aanrijden en had net zijn spuitje gehaald.
    Het waren altijd trouwe aanhangers van de zittende garde, hij stemde VVD, en zijn vrouw D66.

    Hij vertelde, hele toestanden op de priklocatie.
    Vele parkeerhulpen op de parkeerplaats, hij had het maar apart gevonden, want als je naar de Praxis gaat dan is er ook geen hulp nodig om een parkeerplek te vinden.
    Bij de ingang van het gebouw, toeganscontrole door 2 personen.
    Eénmaal binnen, opnieuw al je papieren laten zien.
    Dan door naar het intake loket, opnieuw al je papieren laten zien en je wordt officieel aangemeld in het systeem.
    Daarna brengt iemand je naar de spuitlocatie waar het echte werk plaatsvindt.
    Eerst moest hij zijn geboortedatum toen uit het hoofd opzeggen om te zien of hij ze nog allemaal op een rijtje had, en dit werd ook weer gecontroleerd.
    Na de prik werd hij weer door iemand anders naar de wachtplek gebracht om even bij te komen.
    Van iemand anders kreeg hij daar weer een stoel toegewezen.
    En toen hij uiteindelijk het pand mocht verlaten kwam hij ook nog een aantal mensen tegen die hem de uitgang wezen.

    Hij bevestigde gisteren wat ik al lang vermoede, dat hele GGD gebeuren lijkt op een soort van verkapte werkverschaffing.
    Er liepen daar wel een stuk of 30 mensen rond waarvan het merendeel eigenlijk helemaal niets deed behalve met de handen in de zakken rondlopen.
    En dat terwijl er volgens hem steeds ongeveer 10 "klanten" tegelijk aanwezig zijn.
    Hij zei nog, geen wonder dat er op andere gebieden grote personeelstekorten zijn, de GGD betaalt goed en je hoeft er eigenlijk niks te doen.

    Ik vroeg nog aan hem, welk spuitje heb je gehad, hij zei Moderna, en ik heb het eigenlijk alleen gedaan omdat ik in een risicogroep zit.
    Ik zei nog toch hem, wat maakt het ook uit, dood gaan we toch allemaal en we hebben het grootste deel van ons leven toch al achter de rug.
    Hij moest wel lachen, en ik zei nog, en met Kaag en Rutte hebben we toch al geen leven meer.

    Ik zag gisteravond ook nog dat het Apenpokken virus min of meer uitgebannen is, hele toestanden afgelopen zomer, onnodige bangmakerij.

    Tja, en in de Oekraine zie je steeds meer wantoestanden, voor mij is het nog steeds niet te bevatten, en ik snap ook werkelijk niet dat er tijdens het begin van de oorlog wereldwijd geen stappen ondernomen zijn om deze zinloze oorlog direct de kop in te drukken.
    De vele mensen die alles kwijt geraakt zijn, geen huis meer, op de loop, de vele doden, ook aan weerskanten.
    Af en toe denk ik wel eens, het lijkt er wel op of ze deze oorlog helemaal niet willen stoppen.

    Ook ben ik benieuwd naar wanneer de bevindingen van de vernielingen aan de Nord Stream gasleidingen naar buiten komen.
    De eindconclusie durf ik nu al te trekken, de Russen hebben het gedaan, want dat kan niet anders.
  4. forum rang 9 objectief 22 oktober 2022 10:56
    quote:

    rene l schreef op 22 oktober 2022 10:43:

    Stompzinnig en oliedom, aan gekken geen gebrek.
    Nederland, het land van de kenniseconomie, wereldwijd ooit toonaangevend, ooit een mooi land, waar is het in vredesnaam misgegaan.

    Vroeger was alles beter o.a de gepensioneerden van toen werden door de kinderen geholpen zodat ze de oude dag konden overleven.
    NU: als je je kinderen geen tonnetje achterlaat dan ben je al snel een stumper.
    Vroeger was het wel gezelliger, want je was van de kinderen afhankelijk en nu willen de oudjes voor geen goud bij die kinderen wonen.
  5. suchafineplace 22 oktober 2022 11:11
    Over werkverschaffing gesproken. Kijk eens als er een ongeluk gebeurt op de weg zoals laatst . Mannetje of 40 met werkkleding aan. Politie , brandweer, takelpersoneel, ambulance personeel. Handjes op de rug. Telefoontje aan het oor. Beetje ouwehoeren met elkaar. Dan het uitgerukte materieel. Een straat vol met politie auto’s met zwaai verlichting , idem brandweer , trauma helikopter. Wie coördineert zoiets eigenlijk. De dames waren al 16 uur dood.
  6. forum rang 7 JP Samosa 22 oktober 2022 11:35
    quote:

    suchafineplace schreef op 22 oktober 2022 11:11:

    Over werkverschaffing gesproken. Kijk eens als er een ongeluk gebeurt op de weg zoals laatst . Mannetje of 40 met werkkleding aan. Politie , brandweer, takelpersoneel, ambulance personeel. Handjes op de rug. Telefoontje aan het oor. Beetje ouwehoeren met elkaar. Dan het uitgerukte materieel. Een straat vol met politie auto’s met zwaai verlichting , idem brandweer , trauma helikopter. Wie coördineert zoiets eigenlijk. De dames waren al 16 uur dood.
    Dat mag je vinden,
    Maar ze doen het toch maar.
  7. [verwijderd] 22 oktober 2022 12:14
    quote:

    suchafineplace schreef op 22 oktober 2022 11:11:

    Over werkverschaffing gesproken. Kijk eens als er een ongeluk gebeurt op de weg zoals laatst . Mannetje of 40 met werkkleding aan. Politie , brandweer, takelpersoneel, ambulance personeel. Handjes op de rug. Telefoontje aan het oor. Beetje ouwehoeren met elkaar. Dan het uitgerukte materieel. Een straat vol met politie auto’s met zwaai verlichting , idem brandweer , trauma helikopter. Wie coördineert zoiets eigenlijk. De dames waren al 16 uur dood.
    Dan is er toch vooruitgang? Vorig jaar klaagde je in het Rutte III draadje over 41 brandweermannen en 28 politiemensen.

    suchafineplace schreef op 22 augustus 2021 10:37

    Geen tijd? Kijk naar de beelden op tv of een foto in de krant. Als er eens iets gebeurt staan er 41 brandweermannen te niksen en 28 politiemensen staan te bellen. Kom nou.
  8. forum rang 7 JP Samosa 22 oktober 2022 12:35
    quote:

    rene l schreef op 22 oktober 2022 10:43:

    en naar het bedrijfsleven.

    Ook ben ik benieuwd naar wanneer de bevindingen van de vernielingen aan de Nord Stream gasleidingen naar buiten komen.
    De eindconclusie durf ik nu al te trekken, de Russen hebben het gedaan, want dat kan niet anders.
    René, je weet inmiddels::

    Alleen Indien de Russen ontkennen dat ze het gedaan hebben, hebben ze het wel gedaan.

    ( of heb je daar geen actief geheugen meer aan?)
  9. forum rang 6 izdp 22 oktober 2022 12:40
    quote:

    luchtschip schreef op 21 oktober 2022 23:30:

    [...]

    Een sneer in het wilde weg zonder enige nadere toelichting maakt weinig indruk
    Schroom je niet je kennis te delen en kort en krachtig aangeven hoe de materie in elkaar steekt

    Maar genoemde reactie is geen basis voor verdere discussie
    En je dacht dat geldezels zich ooit hebben gestoord aan de limiet?
    Onder de 100 euro is geen geldezel, maar een lamme duck van een gemankeerde snuiver.
  10. forum rang 7 rene l 22 oktober 2022 12:56
    quote:

    JP Samosa schreef op 22 oktober 2022 11:35:

    [...]

    Dat mag je vinden,
    Maar ze doen het toch maar.

    Ik heb het deze week natuurlijk ook gezien en vind het schokkend dat een jong meisje samen met haar begeleidster door een tragisch ongeval om het leven gekomen.
    Het zullen je dochters maar zijn, het is volgens mij het ergste wat je kan overkomen.

    Maar had dit voorkomen kunnen worden.
    Het 10 jarig meisje was verstandelijk gehandicapt en viel blijkbaar onder een professionele organisatie die deze kinderen een bestaan wil bieden.
    Het meisje woonde in Vught.

    En ik lees dan vol verbazing, ze moest deze dag naar een locatie helemaal in Raamsdonkveer waar ze dagbesteding kreeg.
    Ik denk dan, dit is absurd, een meisje van 10 jaar oud wordt door haar begeleidster ergens naar toe gebracht wat ongeveer 40 kilometer uit de buurt ligt.
    Hoe vaak per week zou dit gebeuren, samen met haar vaste begeleidster.
    Ik vraag mij dan af, is er in de buurt van Vught of Den Bosch niet iets te vinden, dat lijkt mij toch wel.

    En zo hoor ik wel vaker verhalen dat het in deze sector een grote chaos is, geld speelt geen rol bij de managers, mensen worden gewoon van hot naar her gesleept.
    Het is namelijk een sector waar gigantische bedragen aan overheidsgeld binnen geharkt kan worden, zeer lucratief.

    En ja, al die hulpverleners.
    Ik zie het bij ons ook, als er wat gebeurd dan rukken ze massaal in vol ornaat uit naar de plek des onheils.
    Overdag je ze eigenlijk geen politie meer op straat, waar zitten ze dan vraag ik mij af.
    En het is een feit, ik heb het zelf ook regelmatig gezien, velen staan er gewoon met de handen in de zakken bij of staan maar wat te telefoneren of maken grapjes tegen elkaar.
  11. [verwijderd] 22 oktober 2022 13:23
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 22 oktober 2022 12:56:

    De domrechtse onderbuik "essay's" van Rene worden aan de duimpjes te zien hogelijk gewaardeerd op dit draadje. Bijzonder hoor.
    Zeer interessant inderdaad. Wie de duimpjes geven, is wel bekend trouwens.

    De man is een AFD aanhanger, Wilders is eigenlijk nog te tam. Dan is het niet meer ver naar "Gesundes Volksempfinden".
  12. forum rang 7 ffff 22 oktober 2022 13:42
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 21 oktober 2022 17:50:

    [...]

    Denk je dat deze boeven samen een regering kunnen vormen dan ?
    Dus Ron,

    Méér dan de helft van de Nederlandse bevolking is crimineel en ondersteunt boeven........?

    En minder dan de helft van de Nederlandse bevolking denkt, ondanks hun minderheid, de dienst te kunnen uitmaken.....?

    Gelukkig dat de werkers toch nog net even talrijker zijn dan die horden uitkeringstrekkers.
  13. [verwijderd] 22 oktober 2022 14:04
    quote:

    rene l schreef op 22 oktober 2022 12:56:

    [...]
    Overdag je ze eigenlijk geen politie meer op straat, waar zitten ze dan vraag ik mij af.
    En het is een feit, ik heb het zelf ook regelmatig gezien, velen staan er gewoon met de handen in de zakken bij of staan maar wat te telefoneren of maken grapjes tegen elkaar.
    Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Zie je nu geen politie op straat, of zie je die regelmatig?
  14. forum rang 10 voda 22 oktober 2022 14:10
    Coalitie kan het al weken niet eens worden over de 'dwangwet', wat is er aan de hand?
    RTL Nieuws - Gisteren om 18:31

    Het lukt de regeringspartijen maar niet om het eens te worden over een nieuwe wet die de verdeling van vluchtelingen over Nederland moet regelen. De tijd dringt, want de bedoeling is dat de wet vanaf 1 januari van kracht wordt. Intussen is de nood in de asielopvang hoog. Wat is er aan de hand? We leggen het uit in vier vragen.

    Vluchtelingen wachten begin oktober bij het aanmeldcentrum in Ter Apel.

    © Aangeboden door RTL Nieuws
    Help me even, hoe zat dat ook alweer met de dwangwet?
    De dwangwet is onderdeel van een asielakkoord dat verantwoordelijk staatssecretaris Eric van der Burg (VVD) al weken geleden sloot met de gemeenten over de (her)plaatsing en doorstroom van asielzoekers. De zogenoemde 'dwangwet' moet regelen dat gemeenten die geen asielzoekers willen opvangen uiteindelijk gedwongen kunnen worden.

    Want sommige gemeenten weigeren om asielzoekers op te nemen. Daarnaast zijn er ook nog 17.000 statushouders - vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen - die recht hebben op een woning ergens in het land, maar die niet krijgen. En daardoor kunnen ze niet doorstromen.

    Dat alles zorgt ervoor dat het hele asielsysteem vastloopt. Met als resultaat dat de afgelopen maanden asielzoekers buiten het aanmeldcentrum in Ter Apel moesten slapen. En intussen blijven er asielzoekers naar Nederland komen.

    Dus dan worden gemeenten gedwongen ze op te vangen?
    Ja, dat is het idee. Staatssecretaris Van der Burg wil de nieuwe wet op 1 januari in laten gaan. Maar het kost veel tijd voordat een wet formeel van kracht wordt. Zo moet een wetsontwerp onder meer langs de Raad van State en moeten de Tweede en de Eerste Kamer er mee instemmen. Maar omdat de regeringspartijen het er niet over eens worden - de VVD ligt dwars - ligt er nog steeds geen wetsvoorstel.

    Van der Burg wilde de nieuwe wet aanvankelijk op 1 oktober af hebben. Dat lukte niet. Toen zei Van der Burg dat het op 21 oktober klaar moest zijn, vandaag dus, en ook dat is niet gelukt. Daarmee negeert het kabinet ook een motie van de Kamer die daarom vroeg.

    Het geduld bij de burgemeesters van het Veiligheidsberaad is inmiddels ook op, zegt voorzitter Hubert Bruls. "Dit is buitengewoon teleurstellend. Deze wet is één van de belangrijkste bouwstenen in de aanpak om uit de crisis te komen. Het is zelfs een randvoorwaarde. Nu het langer duurt zal het ook lastiger worden om alles voor elkaar te krijgen."

    Wat is het probleem van de VVD?
    Het probleem van de VVD is dat gemeenten gedwongen kunnen worden om een vast aantal asielzoekers op te nemen. Regeringspartijen D66, CDA en ChristenUnie steunen het voorstel van Van der Burg wel. De liberalen vrezen dat als onwillige gemeenten worden gedwongen, dat dan het draagvlak onder de asielopvang kan worden weggeslagen.

    Daarvan waren er de afgelopen tijd op lokaal niveau ook al voorbeelden. Zo was er de Twentse gemeente Tubbergen, die zich met succes keerde tegen de komst van driehonderd vluchtelingen. En de gemeente Bant, waar verzet uitbrak toen bekend werd dat in er een aanmeldcentrum voor 250 tot 300 vluchtelingen zou komen. Vanwege het gebrek aan draagvlak in de gemeente werd daar later van afgezien.

    En wat wordt de oplossing?
    Nou, dat is nog niet helemaal duidelijk. Het overleg is nog steeds gaande. Om zijn eigen partij tegemoet te komen heeft VVD-staatssecretaris Van der Burg de wet al omgedoopt tot de spreidingswet. Ook zou er een compromis in de maak zijn met de 'wortel en de stok'. Daarmee worden gemeenten beloond als zij zelf voor opvang zorgen. Toch zullen er naar verwachting ook elementen van dwang in zitten, want een nog nader te bepalen aantal asielzoekers wordt dan over alle Nederlandse gemeenten gespreid. Zijn er meer vluchtelingen dan dat aantal, dan treedt het beloningssysteem in werking.

    Om het overleg nu vlot te trekken zijn er na het herfstreces bijeenkomsten op hoog niveau gepland op het Catshuis. Maar dat betekent opnieuw een vertraging van ruim een week en 1 januari komt snel dichterbij. Staatssecretaris Van der Burg weigert inmiddels nog een datum te noemen waarop hij hoopt klaar te zijn met het wetsvoorstel.

    'Dat kabinet januari haalt is weinig waarschijnlijk'
    "Dat de wet per 1 januari in zal gaan wordt zo steeds onwaarschijnlijker", zegt politiek verslaggever Floor Bremer. "Voor de VVD, de partij van de staatssecretaris, blijft gemeenten dwingen ingewikkeld. En omdat asiel zo gevoelig ligt in dit kabinet komen de meest betrokken bewindspersonen binnenkort bij elkaar op het Catshuis om te praten over hoe het nu gaat met het asielbeleid en hoe ze hier in de toekomst mee verder willen. Want als elk besluit zo'n martelgang gaat worden als deze spreidingswet, dan staat dat niet alleen de uitvoering in de weg, maar is het ook een potentieel gevaar voor de stabiliteit van het kabinet."

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/c...
  15. forum rang 7 jowi 22 oktober 2022 15:02
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 21 oktober 2022 17:50:

    [...]

    Denk je dat deze boeven samen een regering kunnen vormen dan ?
    Nee, Ron net zo min als de linkse boeven. Kijk maar naar het huidige beleid. Ze zijn het over veel zaken niet eens en kunnen
    geen belangrijke beslissingen nemen.

    Maar de conclusie die je kunt trekken is dat ruim de helft van de stemmers het huidige beleid niet wenst. En toch wordt het door onze strotten geduwd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 641 642 643 644 645 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 869,97 -0,46%
EUR/USD 1,0711 +0,13%
FTSE 100 8.070,41 +0,37%
Germany40^ 17.923,30 -0,91%
Gold spot 2.328,69 +0,54%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,47%
RENEWI
+4,08%
Fugro
+2,88%
Flow T...
+2,46%
B&S Gr...
+2,11%

Dalers

ADYEN NV
-16,86%
Alfen ...
-6,00%
VIVORY...
-5,59%
WDP
-5,16%
BAM
-3,28%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links