Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fiscale optimalisatie

14.262 Posts
Pagina: «« 1 ... 474 475 476 477 478 ... 714 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 21 oktober 2022 11:41
    Adriaan,

    Ik vind jouw openhartigheid vaak ontroerend. En zoals zo vaak constateer je dan hier in de KK dat die openhartigheid later tegen je gebruikt wordt, waardoor bezoekers er eigenlijk beter aan doen niks te vertellen....

    Ik las zojuist jouw motivering:

    Citaat:
    Waarom dat spaargeld? Als ik of mijn vrouw gaat hemelen moet er een groot bedrag erfbelasting voor mijn twee kinderen direct afgerekend worden en daar tellen ze dan ook de waarde van mijn eigen woning bij. Daar is een groot deel van dat spaargeld voor.

    Als ik zoiets lees, dan GRUW ik alweer van het Nederlandse belastingstelsel. Verstandige bejaarde mensen moeten e spaargeld dat met het jaar steeds minder waard wordt vasthouden op een rekening vasthouden om hun kinderen te ondersteunen na hun dood.

    Gelukkig bestaan er hier in Luxemburg totaal geen successierechten, denk ik voor de zoveelste keer.

    Ron, Het is mij inderdaad 800 Euro waard om een goed advies te krijgen. Maar uiteraard : no cure, no pay. Dat lijkt mij heel redelijk. Ik kan ook gebruik maken van jouw postings met dat Duitse adres, maar ook daar wordt er NIETS gegarandeerd.

    Tenslotte: Zojuist gepubliceerd op de voorpagina van IEX mooi overzichtsartikel over aanslag VRH. De moeite en helder.

    Peter
  2. forum rang 6 TonyX 21 oktober 2022 12:04
    quote:

    ffff schreef op 21 oktober 2022 11:41:

    Tenslotte: Zojuist gepubliceerd op de voorpagina van IEX mooi overzichtsartikel over aanslag VRH. De moeite en helder.

    Peter
    Het probleem blijft dat elke forfaitaire heffing over elke vermogenscategorie nog steeds volgens de HR in strijd blijft met het EVRM. Dus t/m 2025 (of later?) nog steeds een systeem wat al onderuit gehaald is door ons Hoogste Rechts College.

    Hoeveel bezwaarschriften en procedures zouden er op basis van bovenstaande jurisprudentie nu nog gaan volgen en blijft de regering handelen tegen de uitspraken van de HR in?? Het antwoord lijkt op beide vragen (giga veel, resp. kennelijk wel)
  3. forum rang 9 objectief 21 oktober 2022 12:10
    quote:

    Tony B schreef op 21 oktober 2022 12:04:

    [...]

    Het probleem blijft dat elke forfaitaire heffing over elke vermogenscategorie nog steeds volgens de HR in strijd blijft met het EVRM. Dus t/m 2025 (of later?) nog steeds een systeem wat al onderuit gehaald is door ons Hoogste Rechts College.

    Ja, je enige effecten de SNS obligaties; wat als daar ooit een uitkering op komt. Hoeveel VRH gaat eraf!! Blijft spannend!
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 oktober 2022 13:26
    quote:

    objectief schreef op 21 oktober 2022 12:10:

    [...]Ja, je enige effecten de SNS obligaties; wat als daar ooit een uitkering op komt. Hoeveel VRH gaat eraf!! Blijft spannend!
    De SNS-obligaties worden volgend omgezet in contanten en daar hoef je geen VRH over te betalen.
  5. forum rang 7 A3aan 21 oktober 2022 13:42
    Om de twijfel weg te halen. Getal 100 wordt 250 . En die 250 is weer ongeveer 110 geworden. Tja ik ben ondoorgrondelijk voor al die aardige mensen hier.

    Had mijn onderwijzer toch gelijk dat rekenen niet mijn sterkste punt is.
    De school was niet erg inspirerend voor mij en dus op 16 jarige leeftijd gaan werken als loopjongen bij een apotheek. Een soort job zoals nu maaltijdbezorgers, alleen bezorgde ik medicijnen. Jaren later sta ik ergens bij een winkelcentrum met mijn auto. Komt er een man op mij af en vraagt:

    "Ben jij Adriaan"
    "ja. dat klopt, ken ik u ergens van?"
    "ïk ben je onderwijzer van vroeger"
    "ja, ik zie het nu, hoe gaat het met u"
    "nou. goed hoor, maar hoe is het met jou afgelopen. Ik zie dat je gelukkig toch een baan hebt als directiechauffeur en daar ben ik blij om want vroeger stond je op school meer in de hoek dan dat je wilde leren, je huiswerk maakte je niet, rekenen was niks en taal ook niet en ik was bang dat er niets van je terecht zou komen".
    "nee, ik ben geen directie chauffeur"
    "geen chauffeur? En die nieuwe Mercedes dan?"
    "die is gewoon van mij. Heb hem inderdaad net nieuw, ik koop iedere 3 jaar een nieuwe met inruil".
    "tjonge, jonge hoe kan dat. Woon je hier in dat flat boven het winkelcentrum? Ik woon daar ook"
    "nee ik kom nog niet in aanmerking voor een woningwet woning, ik woon in dat grote vrijstaande huis, 2 km verderop, met die grote oprijlaan daar bij dat natuurgebied"
    "nee, Adriaan. hoe kan dat nou. Wat zou er wel niet van je terecht zijn gekomen als je had opgelet op school?"
    "dan was ik onderwijzer geworden, net als u en nu rijden in een 2CV en in die flatwoning wonen"
    "Maar Adriaan, ongelooflijk. hoe heeft dat kunnen gebeuren"
    "kijk weet u nog dat Truusje bij mij in de klas zat? Mijn eerste baantje was loopjongen bij de apotheek en laat ik daar nou die Truusje tegen komen. Een beetje scharrelen liep uit de hand en ik bezwangerde haar. Daar waren mijn ouders niet blij mee en de hare ook niet. Eerst altijd gedonder op school en nu die schande, dus verplicht trouwen".
    "Maar die Truusje was toch de dochter van de apotheker. Dan was je toch eigenlijk geen goede partij voor een dochter van een apotheker.
    "Klopt, maar ze was zwanger en in die tijd was dat een schande, dus maar trouwen en de schijn ophouden. Man. man ik heb wat meegemaakt met die gegoede familie. "
    "Ik begrijp het Adriaan, je bent rijk geworden door je schoonfamilie"

    "Helaas, nee, ik ben onterfd, maar in aandelen gaan handelen"
  6. forum rang 7 A3aan 21 oktober 2022 14:04
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 21 oktober 2022 13:48:

    Adriaan lijdt wel aan geheugenverlies want dit verhaal heb ik nu al diverse malen in verschillende fora zien opduiken. Beetje de oude oom die op elke verjaardag dezelfde anekdote vertelt.
    Dat krijg je op mijn leeftijd. Maar als op die verjaardag nieuwe mensen aanwezig zijn vinden die het misschien wel leuk om het verhaal te horen. Voor de oud gedienden niet natuurlijk, maar dan denk ik waarom vragen die oud-gedienden dan naar de bekende weg resp. informatie als ze al weten hoe ik aan rotzooi.
  7. forum rang 7 Ron Kerstens 21 oktober 2022 14:19
    quote:

    A3aan schreef op 21 oktober 2022 14:04:

    [...]

    Dat krijg je op mijn leeftijd. Maar als op die verjaardag nieuwe mensen aanwezig zijn vinden die het misschien wel leuk om het verhaal te horen. Voor de oud gedienden niet natuurlijk, maar dan denk ik waarom vragen die oud-gedienden dan naar de bekende weg resp. informatie als ze al weten hoe ik aan rotzooi.
    Haha, daar heb je een sterk punt !
  8. forum rang 10 voda 21 oktober 2022 16:04
    Column: ook wie geen bezwaar heeft gemaakt moet spaartaks terugkrijgen
    Door SANDRA MOLENAAR

    1 uur geleden
    in GELD

    Slecht nieuws van het belastingfront: het kabinet heeft onlangs besloten mensen die niet tijdig bezwaar hebben gemaakt tegen het fictief rendement in de vermogensrendementsheffing (ook wel spaartaks) over de jaren 2017 tot en met 2020 niet te compenseren. Dat benadeelt zo’n 1 miljoen belastingbetalers.

    De Consumentenbond wil naar de rechter om de spaartakscompensatie voor iedereen te laten gelden. ANP/HH

    Over je vermogen in box 3 – spaargeld, beleggingen, een tweede huis en schulden – betaal je belasting. Lang was dat op basis van een verzonnen standaard rendement van 4%. Maar in de afgelopen jaren met een extreem lage rente lag het werkelijk behaalde rendement veel lager, soms zelfs negatief. Met dat fictieve rendement betaalde je dus te veel.

    BEKIJK OOK:
    ’Spaarder moet in actie komen om spaartaks terug te krijgen’

    Buiten de boot
    Tienduizenden belastingbetalers pikten dat niet, en maakten massaal bezwaar. In december 2021 gaf de Hoge Raad, het hoogste rechtscollege in ons land, ze gelijk. Maar de Raad oordeelde ook dat dit alleen geldt voor mensen die tijdig bezwaar hadden gemaakt; wie dat niet had gedaan, valt buiten de boot.

    Dit vinden wij principieel onjuist. Iedereen heeft recht op een gelijke behandeling, ook wie niet op tijd bezwaar heeft gemaakt. En het gaat hier niet alleen om ’rijke’ spaarders, maar bijvoorbeeld ook zzp’ers die sparen voor een aanvullend pensioen.

    BEKIJK OOK:
    Spaartaks over 2021 terugkrijgen? Hier moet je op letten

    Eerlijk en nodig
    Daarom gaat de Consumentenbond zich samen met anderen inzetten voor gelijke compensatie voor alle betrokkenen. Zulk rechtsherstel vinden wij eerlijk en nodig, al is de kans op succes juridisch gezien onzeker.

    Meedoen? Meld u dan aan bij de Consumentenbond Claimservice. Voor het belastingjaar 2017 is daarbij zelfs haast geboden.

    Sandra Molenaar is algemeen directeur van de Consumentenbond. Reageren? Mail naar vragen@dft.nl. En lees hier eerdere columns van Molenaar terug:

    www.telegraaf.nl/financieel/875123339...
  9. forum rang 6 TonyX 21 oktober 2022 17:21
    quote:

    objectief schreef op 21 oktober 2022 17:03:

    [...]

    Dit doe ik als ik rust en/of op vakantie ben. Niet tijdens mijn werk.
    Joh, je hebt helemaal geen tijd om te werken gezien je mega aantal postingen (veelal onzin of niet ter zake doende rode statements). Of zit je weggepromoveerd in een raamloos kamertje te wachten op je pensioengerechtigde leeftijd?
  10. forum rang 10 voda 26 oktober 2022 08:56
    Actie op touw voor gedupeerde spaarder: ’Niet teruggeven belasting domweg oneerlijk’
    Door WILLEMIJN VAN BENTHEM

    1 uur geleden
    in GELD

    AMSTERDAM - Alleen spaarders die officieel bezwaar maakten tegen de Spaartaks over vermogen in box 3, worden gecompenseerd. De Consumentenbond en Bond van Belastingbetalers gaan hier tegenin en doen een oproep om voor alle spaarders compensatie te krijgen. „We leggen ons er niet zomaar bij neer.”

    Vermogenden hopen dat staatssecretaris Van Rij de hand over zijn belastinghart strijkt. ANP / HH

    De reacties op deze spaarders zijn soms niet mals. ’Het gaat om vermogens van meer dan €50.000 op de bank. Dus wat maakt die paar duizend euro dan uit’, zeggen mensen dan.

    Voorzitter Jurgen de Vries van de Bond van Belastingbetalers is het daar niet mee eens. „Het zijn vaak ondernemers die jarenlang geld opzij zetten voor hun eigen pensioen. Zij moesten ineens duizenden euro’s betalen aan de Belastingdienst over een fictief rendement van 4%, terwijl ze dat rendement niet hadden gemaakt.” Of de groep die letselschade heeft ontvangen omdat ze een ongeluk hebben gehad en niet meer kunnen werken. „Ze hebben dat geld op een spaarrekening gezet en moesten het fictieve rendement betalen, dat ze nooit hebben gekregen. De spaarrente was zelfs 0%.” Omdat ze geen bezwaar hebben gemaakt, krijgen ze geen vergoeding. De Vries: „Het is de wereld op zijn kop.”

    BEKIJK OOK:
    Column: ook wie geen bezwaar heeft gemaakt moet spaartaks terugkrijgen

    Eerder tekenden al zo’n 60.000 mensen bezwaar aan tegen de belastingaangiften uit 2017 en 2018. Zij kregen wel compensatie. Eind 2021 bepaalde de Hoge Raad dat de spaartaks die deze particulieren moesten afdragen inderdaad oneerlijk was. Maar wie geen bezwaar had aangetekend, viste achter het net, zo bleek op Prinsjesdag. Via staatssecretaris Van Rij (Financiën) liet het kabinet weten dat niet-bezwaarmakers tegen de box 3-heffing, niet in aanmerking komen voor compensatie.

    Belastingadviseur Cor Overduin van Grant Thornton vindt het ongelooflijk: „Het is toch bizar dat de Belastingdienst jarenlang belastinggeld heeft geïnd waar het geen recht op heeft, en dat niet hoeft terug te betalen. Dat moet je andersom eens doen. Het gaat om €4,1 miljard dat ze hebben gestolen van ruim een miljoen onwetende spaarders.”

    BEKIJK OOK:
    Zo bouw je - in deze dure tijden - toch een buffer op

    Inmiddels schaart ook de Consumentenbond zich achter deze mening. „We zijn in gesprek gegaan met Van Rij, dat dit anders moet. Maar helaas lijkt er geen ruimte te zijn. Daar leggen we ons niet zomaar bij neer”, zegt de woordvoerder. „We zijn het niet eens met de gedachte dat mensen die teveel belasting hebben betaald, daar geen vergoeding voor krijgen.” Dus hun idee: praten om dit verhaal weer aanhangig te maken. „En omdat we in de macht van het getal geloven, willen we dat met zoveel mogelijk mensen doen.”

    Bezwaar indienen
    Ze wijzen particulieren op hun site Consumentenbond Claimservice. „Daar kunnen we consumenten helpen met een bezwaarschrift. Voor belastingjaar 2017 geldt dat mensen dat moeten doen voor 31 december, omdat het dan binnen de verjaringstermijn van vijf jaar is.”

    BEKIJK OOK:
    Spaarberg groeit met €32 miljard: ruim 1 op 10 huishoudens goed voor ton of meer

    De woordvoerder zegt dat het een kwestie van lange adem wordt. „We gaan ons best doen, desnoods stappen we naar de rechter. Ook zijn we in gesprek met de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën, over een oplossing.”

    De Vries is blij dat er een groter pact komt. „Als de politiek mensen niet wil compenseren, moeten we de kwestie maar aan de rechter voorleggen. We roepen iedereen op om protest aan te tekenen, dat kan ook via onze site.” De kans dat je geld terugkrijgt is klein, maar: „Als je niet duidelijk maakt dat het niet klopt, weet je zeker dat het nooit verandert.”

    www.telegraaf.nl/financieel/977132611...
  11. forum rang 6 TonyX 26 oktober 2022 10:26
    Dat is leuk maar ze doen helemaal niets voor mensen met effecten en weigeren dat ook te doen. Ik heb ze als donateur gevraagd om ook in actie te komen om het nakomen van de massaal bezwaar procedure ook gewoon af te dwingen voor obligatie -en aandelenbezitters etc. Die moeten dat zelf maar individueel doen is hun standpunt.

    Is dus eerder de bond van Spaarders
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 oktober 2022 10:31
    quote:

    Tony B schreef op 26 oktober 2022 10:26:

    Dat is leuk maar ze doen helemaal niets voor mensen met effecten en weigeren dat ook te doen. Ik heb ze als donateur gevraagd om ook in actie te komen om het nakomen van de massaal bezwaar procedure af te dwingen voor obligatiebezitters etc. Die moeten dat zelf maar individueel doen is hun standpunt.

    Is eerder de bond van Spaarders
    Ik denk dat de SP in het bestuur zit.
14.262 Posts
Pagina: «« 1 ... 474 475 476 477 478 ... 714 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 881,62 +0,78%
EUR/USD 1,0683 -0,18%
FTSE 100 8.086,46 +0,52%
Germany40^ 18.181,30 +0,24%
Gold spot 2.313,64 -0,36%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+29,86%
ASMI
+11,59%
RANDST...
+4,40%
BESI
+4,23%
NX FIL...
+3,85%

Dalers

ALLFUN...
-8,86%
ING
-5,31%
WDP
-2,13%
Flow T...
-1,79%
Avantium
-1,78%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links