Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nog even voor de cijfers: waar ligt het aan bij ASML, Besi, ASMI en NXP?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 18 oktober 2022 11:23
    Ik las gisteravond op de FD site een verhaal over ASML. In 2019 kwam 1,4 miljard omzet uit China en in 2021 2,7 miljard. De genoemde 15%. Het zou volgens het FD een behoorlijke klap zijn als ASML niets meer aan China mag leveren. Daar in volgt het FD hetgeen iedereen al weet die in ASML is geïnteresseerd.

    ASML geeft in het artikel aan dat ze verwachten dat de DUV systemen ed gewoon aan China geleverd mogen blijven worden. In hetzelfde verhaal staat dat de VS de druk op Nederland zal opvoeren om te voorkomen dat chips of apparatuur vanuit Europa en dus ook Nederland naar de China gaat. Dit is uiteraard ook geen nieuw verhaal. Een ieder weet hoe de EU omgaat met wensen vanuit de VS. Het moraal van het verhaal is dat het zeer waarschijnlijk gewoon einde oefening China gaat worden voor ASML, is dat niet het geval in 2023 dan in ieder geval in 2024. De escalatie tussen de VS en China loopt gewoon flink op.

    Als ASML bovenstaande boodschap echter dit keer nog niet duidelijk naar buiten brengt en hoop blijft uitspreken dan is de kans groot dat het aandeel omhoog gaat met de cijfers. Als ze het verhaal vertellen zoals ik denk hoe het werkelijk gaat lopen en ook wel in het FD verwoord wordt dan gaat ASML niet omhoog met de cijfers maar omlaag.
  2. forum rang 6 rene66 18 oktober 2022 11:26
    quote:

    wgumcd schreef op 18 oktober 2022 11:15:

    Samenvatting: geen flauw idee welke kant het opgaat.
    De beurs gaat vanaf nu nog even omhoog, o.a. ivm de midterms. Daarna zal de beurs weer naar beneden gaan omdat er eigenlijk nog niks is verandert tav rente, inflatie, vooruitzichten en wat dan ook. Ik verwacht een nieuwe low in december/januari. Aan het eind van het derde kwartaal komt er langzaam weer een stabiele beurs.
  3. voorschoten 18 oktober 2022 11:28
    Goed verhaal.
    Mijn gevoel (en niet meer dan dat) geeft aan dat we vorige week bij Besi de bodem hebben gezien.
    Op 1 dag zonder nieuws -10 % staan en op winst sluiten is het uitkotsmoment waar ik op zat te wachten.
    Aandelen kopen is misschien nog te risicovol. Maar een callspread december 2023 durf ik wel aan.
    Met ook feit dat opties duurder worden als de rente verder omhoog gaat.
  4. Watchful¤Eye 18 oktober 2022 12:18
    Goed verhaal. Realistisch blijven. Voorlopig geldt dat de inflatie naar beneden móet .. dus de rente nog wel hoog zal blijven voorlopig. Daarnaast de economische / geopolitieke risico's. VS - China - Rusland / Oekraïne. Er moet een reële vraag zijn. Als die gedrukt wordt (minder appetite in computers, dure telefoons, dure auto's etc. omdat de eindprijzen de pan uit vliegen .. ) dan gaat de toeleveringsbusiness (waaronder de chippers) ook omlaag. De wereld is een dorp. Nederlandse bedrijven hebben hier ook mee te maken omdat wij ook zeer internationaal gericht zijn. De cyclus. De inflatie en rente. Het is de bekende "perfect storm".. Be careful ..
  5. Lebigfellow 18 oktober 2022 13:57
    Beste redactie van IEX.NL. Ooit ben ik even betalend lid geweest van uw website. Maar dat heb ik niet lang volgehouden. De reden? Kijk nu eens naar deze column van Arend Jan Kamp. Het schijnt dat deze meneer aandelen ASML steeds in plukjes bijkoopt en dat is zijn goede recht, maar moet hij dit platform nu steeds gebruiken om de koers van zijn eigen fondsen omhoog te praten? Graag onafhankelijk advies a.u.b. U bent ook eigenaar van de website beursgorilla.nl maar dit begint steeds meer te lijken op de persoonlijke website brulaap.nl van Arend Jan Kamp. Disclaimer: Ik heb geen aandelen ASML en ook nooit gehad en ik zal die ook nooit kopen. Verder is Arend Jan Kamp niet de slimste om het zacht uit te drukken. Hij verkondigt regelmatig dat hij geen hypotheek op zijn woning heeft omdat hij anders belegt met geleend geld. Blijkbaar beseft hij niet dat zijn woning het onderpand is voor een hypotheek en dat dat los staat van aandelen. Nu ik toch bezig ben, laatst hoorde ik hem zeggen dat hij niet houdt van bedrijven die er naar streven om elk jaar hun dividend te verhogen maar hij belegt wel in de dividend aristocrats. En zorg er a.u.b. voor dat hij het fatsoen kan opbrengen om Niels en Koen eens uit te laten praten voordat hij weer eens het centrum van het universum moet zijn.
  6. Jopieklaploper 18 oktober 2022 18:44
    Het gaat gewoon goed en dat mogen we vieren. Ik ben het volledig eens met Arend Jan Kamp (grote klasse en applaus vanaf hier).

    De economie draait als een tierelier en het geld klotst tegen de plinten ook ASML gaat VANAF NU nog verdubbelen (let op mijn woorden ik zit er nooit naast!!!!)

    Vandaag mijn booster gehaald, ik voel me zeer gezond en superveilig, en ben trots op dat dit kan en dat we dit samen kunnen doen. We moeten samen corona eronder krijgen, let een beetje op elkaar!!!!!!

    Het gaat gewoon goed en dat mogen we vieren!!!
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links