Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Belangrijke grondstoffen prijzen technisch deflatoir scenario in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Nasdaq Composite nog niet doorgebroken
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 77
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Reacties

214 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 handyman6 13 oktober 2022 10:34
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 13 oktober 2022 09:25:

    Dalende rente stut de koersen, Handy.

    Ook in die landen van jou van gisteravond.
    Yep,vraag naar produkten,materialen,diensten zakt in een recessie.Duidelijk.
    De achterliggende oorzaak van alle inflatie: de enorme schulden ,die landen hebben opgebouwd,en nog steeds doen ,met steunpakketten ,blijft weer onbesproken?
    Markten twijfelen aan hun kredietwaardigheid ,blieven hun oblies niet meer,guilts/ yields/ rentes op staatsleningen knallen dan dus wel omhoog. Wankelende pensioenfondsen,die high risk zitten,schreeuwen in het Enge-land,nu weer moord en brand...
    Net als in 2018
  2. forum rang 9 Calimero 13 oktober 2022 10:38
    quote:

    handyman6 schreef op 13 oktober 2022 10:34:

    [...]Yep,vraag naar produkten,materialen,diensten zakt in een recessie.Duidelijk.
    De achterliggende oorzaak van alle inflatie: de enorme schulden ,die landen hebben opgebouwd,en nog steeds doen ,met steunpakketten ,blijft weer onbesproken?
    Markten twijfelen aan hun kredietwaardigheid ,blieven hun oblies niet meer,guilts/ yields/ rentes op staatsleningen knallen dan dus wel omhoog. Wankelende pensioenfondsen,die high risk zitten,schreeuwen in het Enge-land,nu weer moord en brand...
    Net als in 2018
    Doet me denken aan 49 .... :)

    Grtz
  3. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 13 oktober 2022 11:03
    Ik vind de charts van Royce wel wat erg korte termijn. Je kunt ook zeggen dat grondstoffen in een uptrend zitten sinds maart 2020 en daar nu wat op corrigeren. Lange termijn denk ik wel dat grondstoffen de aandelen gaan outperformen. Het kan ook niet eeuwig omhoog blijven gaan natuurlijk. Zo werken die dingen niet. Plaatje erbij: www.longtermtrends.net/stocks-commodi...
  4. taurus86 13 oktober 2022 11:10
    Een krappe arbeidsmarkt zonder loonstijgingen, dat lijkt me onrealistisch. De loonstijgingen zullen er voor zorgen, dat de economie weer veerkracht krijgt. Er komt weer groeiruimte op de plaatsen die door faillissementen zijn achtergelaten.
    Ik hoop dat men op regeringsniveau inziet, dat de economie-transitie even voorrang moet krijgen boven energie-transitie.
    En de vele "stichtingen, actiegroepen, milieudefensies etc." even financieel laten ''droogkoken' zou mij een zegen zijn. Teveel overbetaalde non-activiteit kunnen we misschien wel even missen.
  5. forum rang 6 De verhapstukkende bekokstover 13 oktober 2022 11:11
    quote:

    handyman6 schreef op 13 oktober 2022 10:34:

    [...]
    Markten twijfelen aan hun kredietwaardigheid ,blieven hun oblies niet meer,guilts/ yields/ rentes op staatsleningen knallen dan dus wel omhoog.
    Best lastig als je obligatieboer bent;

    wat mot ik inprijz'n? Resessie, diefolt of die inflasie wort altied gansendag euver goat?
  6. Raymn 13 oktober 2022 11:27
    Hop er weer uit, de premies van de AX2 calls liepen aardig op dus winst genomen. Als iedereen denkt tot de 632 dan moet je iets eerder uitstappen ;-)

    quote:

    Raymn schreef op 13 oktober 2022 11:02:

    AX2 Calls gekocht voor een ritje naar de 632. Een titel a la Royce is dalende toppen, gisteren 638, vandaag 632 ;-)
  7. Jopieklaploper 13 oktober 2022 11:30
    Alle prijzen zullen fors gaan dalen!!!!!!! Dit is buitengewoon goed nieuws voor de Nederlandse economie die al verreweg het beste presteert van de hele EU!!!!! Bijna evengoed als de Amerikaanse economie. De Nederlandse economie draait (net als de Amerikaanse) als een tierelier en het geld klotst tegen de plinten. Het gaat gewoon goed en dat mogen, NEE MOETEN we vieren!!!.

    Dankzij het beleid van de Nederlandse overheid, Kaag en Rutte en hun team (grote klasse) presteert Nederland op alle fronten sterk boven verwachting. De Nederlandse economie groeit dit jaar (gecorrigeerd voor inflatie) met 3,5% en volgend jaar wordt dit nog een stuk beter met een groei van 4,9%.

    Dit zijn cijfers waarmee je thuis mag komen (Hulde voor kaag) we mogen, nee moeten trots zijn op onze regering en mogen onze beliedsmakers op onze blote knieëen danken dat ze ons met zoveel stuurmanskunst door de stormachtige wateren van 2022 loodsen en veilig ter haven brengen (grote klasse).

    Ook de ECB met lagarde aan het roer doet een uitmuntende job met het sterk houden van de Euro en dit gaat gewoon heel goed (grote klasse).

    Het gaat gewoon goed en dat mogen we vieren!!!!
  8. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 13 oktober 2022 11:52
    quote:

    taurus86 schreef op 13 oktober 2022 11:10:

    Een krappe arbeidsmarkt zonder loonstijgingen, dat lijkt me onrealistisch.
    Meer robots en meer AI ga je krijgen. Amazon heeft de laatste vijf jaar een half miljoen robots 'aangenomen'. Ze werken 24/7, gaan nooit op vakantie, hebben ook geen lunch of koffiepauzes, en zijn daarmee altijd vele malen goedkoper. Toegegeven, niet alles kan door robots en AI gedaan worden. Maar dat neemt niet weg dat deze trends zullen doorgaan en mogelijk versnellen.
214 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links