Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.458 Posts
Pagina: «« 1 ... 1390 1391 1392 1393 1394 ... 3173 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 11 oktober 2022 05:42
    quote:

    luchtschip schreef op 10 oktober 2022 16:52:

    [...]

    Het is wel belangrijk dat gezagsdragers dit expliciet benoemen

    Geeft een extra dimensie aan de verontwaardiging in het westen en heeft invloed op de opinie vorming bij de bevolking
    Mijn punt is dat dit geen "profound change" is. Als je dit een "profound change" noemt, dan suggereer je dat het nu pas echt lelijk wordt. Het werd bij Bucha al echt lelijk.

    Vanaf de eerste dag al tonen de Russen dat ze geen enkel respect hebben voor menselijk leven. Die moorden in Bucha, dat was niet het werk van een paar losgeslagen individuele soldaten. Dat is gewoon beleid. Er zijn bij Charkov ook al tientallen martelkamers gevonden plus een paar massagraven. Met vrouwen en kinderen erin.

    Sterker nog, de Russen hebben zelfs geen enkel respect voor hun eigen soldaten. Ze brengen hun soldaten naar het front zoals de nazi's joden naar Auswitch brachten: in veewagons. Hoe veel dieper kan je zinken?

    Dus dat dit onacceptabel is, dat moet gezegd worden. Maar niet dat dit "anders" is dan wat de Russen al vanaf het begin uitspoken.

    En we moeten denk ik ook echt af van het idee dat het allemaal aan Poetin ligt. Want dat suggereert dat Rusland weer "normaal" wordt als Poetin maar weg is. Deze mentaliteit zit diep in het leger en de rest van het land en dat is ouder dan Poetin. Poetin is denk ik alleen maar een symptoom van een land dat doodziek is. Om dat weer beter te maken is meer nodig dan een nieuwe regering. Daar is denk ik minstens een generatie voor nodig, misschien wel meer. Dat is ook niet gek na meer dan 70 jaar vergiftiging met communisme.
  2. forum rang 8 Freemoneyforever 11 oktober 2022 07:27
    Reuters reports via RIA that Russian deputy foreign minister Sergei Ryabkov has warned the US and Nato against “the West’s growing involvement in the Ukrainian conflict”, saying that Moscow would respond and hope[s] that they realise the danger of uncontrolled escalation in Washington and other Western capitals”.
  3. forum rang 8 Freemoneyforever 11 oktober 2022 07:28
    98 miners trapped underground following Russian strikes – Ukraine state media

    Ukranian state news agency Ukrinform reports that 98 miners are still trapped underground following Russia’s shelling of Kryvyi Rih, Ukrainian president Vlodymyr Zelensky’s home town.

    Power outages caused by the strikes have left 98 miners stick underground., the news agency reports, with rescuers working to release them.

    Almost 900 miners had been trapped in four mines following the strikes, but most have since been freed.
    www.theguardian.com/world/live/2022/o...
  4. forum rang 10 voda 11 oktober 2022 08:27
    Nederlaag Rusland in slepende Yukos-zaak: rechtbank verwerpt beroep tegen betaling van €2,7 miljard
    Gisteren, 21:28
    in FINANCIEEL

    GENÈVE (ANP/AFP) - Rusland heeft in de slepende zaak rond het voormalige olieconcern Yukos een juridische nederlaag geleden. Rusland moet 2,7 miljard euro betalen aan Yukos Capital nadat de hoogste Zwitserse rechtbank een beroep van Moskou had verworpen.

    Rusland vroeg zich af of het arbitragehof in Genève wel bevoegd was om de zaak te horen die was aangespannen door de financiële divisie van Yukos. Rusland had namelijk eerder een verdrag verworpen dat gaat over grensoverschrijdende energiehandel en -investeringen en daardoor zou het land zich niet aan afspraken uit dat akkoord hoeven houden. Daar ging de rechter in Zwitserland niet in mee.

    BEKIJK OOK:
    Hoge Raad: Yukos-zaak moet over

    De zaak in Genéve was maar een deel van een enorme juridische saga over de ontmanteling van het olie- en gasconcern. Yukos was een van de grootste olie- en gasmaatschappijen van Rusland. Het bedrijf werd begin deze eeuw genationaliseerd na de arrestatie en veroordeling van eigenaar Michail Chodorkovski, die wegens fraude en grootschalige belastingontduiking achter de tralies verdween. Na de nationalisatie van het bedrijf werd het in delen doorverkocht aan concurrenten. De voormalige aandeelhouders bleven met lege handen achter.

    Criticus
    Chodorkovski was een uitgesproken criticus van de Russische president Vladimir Poetin. Hij zat tien jaar in de gevangenis voordat hij gratie kreeg. Hij leeft nu in ballingschap in Londen.

    BEKIJK OOK:
    Miljardendans rond oliereus Yukos krijgt eindspel in Den Haag

    In een arbitragezaak, die in Den Haag plaatsvond, werd de Russische overheid in 2014 veroordeeld tot het betalen van 50 miljard dollar aan schadevergoedingen aan drie grootaandeelhouders. Bij de Haagse rechtbank lukte het Rusland die beslissing ongedaan te maken, maar in hoger beroep kregen de gedupeerde aandeelhouders toch weer gelijk. Zelfs als de voormalige aandeelhouders gelijk krijgen, kan het moeilijk zijn om het vonnis uit te voeren. Om Russische tegoeden of bezittingen te pakken te krijgen zal naar verwachting over de hele wereld nog jaren moeten worden geprocedeerd.

    www.telegraaf.nl/financieel/183373413...
  5. forum rang 8 het zwaard 11 oktober 2022 08:37
    Biden belooft Zelensky in telefoongesprek ‘geavanceerde luchtverdedigingssystemen’
    De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag tijdens een telefoongesprek met zijn Oekraïense ambtgenoot Zelensky beloofd om "Oekraïne te blijven voorzien van de nodige middelen om zich te verdedigen, met inbegrip van geavanceerde luchtverdedigingssystemen". Dat blijkt uit een verklaring van het Witte Huis. De komende weken zouden al twee afweersystemen worden geleverd. Op langere termijn zouden nog eens zes Nasams-afweersystemen volgen.

    "Luchtafweer is momenteel de eerste prioriteit van onze samenwerking op het vlak van defensie", schrijft Zelensky op Twitter. In een aparte videoboodschap beklemtoont de Oekraïense president het belang van luchtafweer. "Van de 84 Russische raketten die op Oekraïne werden afgevuurd, werden er 43 neergehaald. Van de 24 Russische drones, werden er dertien neergehaald", zo deelt hij mee.

    Biden voegt zich ook bij een lange lijst aan prominente figuren op het wereldtoneel die Rusland fel bekritiseren vanwege de raketaanvallen op burgerdoelen van vanochtend. "De Verenigde Staten veroordelen de Russische raketaanvallen door heel Oekraïne, waaronder in Kiev", zo zei de president. "[Rusland] toont wederom de totale wreedheid van meneer Poetins illegale oorlog tegen de Oekraïense bevolking."
  6. forum rang 4 Vriendelijke 11 oktober 2022 10:06
    quote:

    plusmin schreef op 11 oktober 2022 02:23:

    [...]

    Jij schreef dat je alles leest...
    Zoiets heb ik niet over mezelf gezegd...

    Maar dat is slechts een klein verschil.

    We zullen het verder gerust 98% eens zijn over de nutteloosheid van de agressie en wreedheid etc...

    Zo stonden ze in Lviv nog op straat te dansen 09/10.
    (Ik versta geen Oekraïens maar ze maken russia belachelijk lijkt het).

    twitter.com/i/status/1579194001546018816
    Tjonge tjonge wat ben jij een zeurpiet zeg, ik denk dat de meeste lezers blij zijn met de vele info die hij opzoekt en plaatst, en natuurlijk zal daar echt wel eens wat tussen zitten wat niet klopt, maar daar hebben wij onze eigen hersenen voor.
    Als ik moet afgaan op het journaal dan melden ze eigenlijk niets en het is net of de Russen aan de winnende hand zijn.
    Ga zo door Luchtschip top.
  7. Heupie van Salland 11 oktober 2022 10:20
    quote:

    plusmin schreef op 11 oktober 2022 02:23:

    [...]

    Jij schreef dat je alles leest...
    Zoiets heb ik niet over mezelf gezegd...

    Maar dat is slechts een klein verschil.

    We zullen het verder gerust 98% eens zijn over de nutteloosheid van de agressie en wreedheid etc...

    Zo stonden ze in Lviv nog op straat te dansen 09/10.
    (Ik versta geen Oekraïens maar ze maken russia belachelijk lijkt het).

    twitter.com/i/status/1579194001546018816
    Luchtschip. Ga gewoon door met wat je deed en laat je niet verleiden tot zinloze vliegenvangen.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 oktober 2022 10:56
    één dag geleden

    Zelenski gelooft niet in onderhandelde vrede: "Terroristische staat bewijst elke dag dat ze geen vrede wil"
    De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft in zijn dagelijkse toespraak uitgehaald naar zij die "toegeven aan de Russische manipulaties over de vermeende onderhandelingen", "over een veronderstelling dat het zogezegd alleen onderhandelingen zijn die deze brutale Russische terroristische oorlog kunnen beëindigen". "Wil de terroristische staat vrede? Duidelijk niet. Ze bewijst dat elke dag en elke nacht."
    Zelenski haalt onder meer recente aanvallen op Zaporizhzhia, Charkov en andere steden aan. "Er waren ook aanvallen door Iraanse drones. Luchtaanvallen. De absolute meerderheid ervan was gericht op de burgerlijke infrastructuur van Oekraïne en burgers. Als iemand wil onderhandelen, doet hij dat niet. En als iemand een terrorist is, is dat precies wat hij doet. Helpen onderhandelingen echt om terreur te overwinnen? Iedereen moet deze vraag nu eerlijk beantwoorden. Terroristen worden geneutraliseerd." De Oekraïense president benadrukt dat Rusland gestraft moet worden. De laatste keer dat "een andere terroristische staat mocht doen wat ze wilde omdat de wereldmachten bang waren van haar terreur", begon volgens Zelenski de Tweede Wereldoorlog.
    Zelenski vindt dat iedereen moet toegeven dat "de constante terreur tegen de burgerbevolking een duidelijke Russische weigering is om deel te nemen aan echte onderhandelingen". "Daarom moet Rusland officieel als terroristische staat worden aangeduid. Alle economische contacten met Russische onderdanen moeten worden beperkt - je kunt geen sponsor van terrorisme zijn. Elke escalerende stap van Rusland - van terroristische aanslagen tot de criminele poging om ons grondgebied te annexeren - moet op alle niveaus duidelijk worden veroordeeld. De resolutie daarover zal over enkele dagen door de Algemene Vergadering van de VN worden behandeld. Uit de stemming zal blijken wie terroristen echt op welke manier behandelt."
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 oktober 2022 10:56
    Biden dreigt met meer maatregelen tegen Rusland

    De Amerikaanse president Joe Biden dreigt met meer maatregelen tegen Rusland, waaronder sancties, vanwege de aanvallen maandag op tal van Oekraïense steden. Door de aanvallen kwamen meer dan tien mensen om het leven en tientallen raakten gewond.

    Biden veroordeelt de aanvallen die de "volslagen wreedheid" van de oorlog van Rusland tegen Oekraïne aantonen. "Deze aanvallen doodden en verwondden burgers en vernietigden doelwitten zonder militair doel", aldus de Amerikaanse president in een verklaring. Hij zegt dat de VS en bondgenoten "steun zullen blijven leveren aan de Oekraïense troepen om hun land en vrijheid te verdedigen". En de bereidheid daartoe is volgens hem alleen maar toegenomen.

    Biden zegde onder meer geavanceerde luchtverdedigingssystemen toe in een telefoongesprek met zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski. Zelenski noemt de luchtverdediging "momenteel de eerste prioriteit bij de defensiesamenwerking".

    Met Biden had ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken geen goed woord over voor de actie van Rusland. "De internationale gemeenschap heeft een verantwoordelijkheid om duidelijk te maken dat president Poetins daden totaal onacceptabel zijn." Hij roept andere landen op steun uit te spreken voor Oekraïne. "Het is niet de tijd voor onthoudingen, verzoenende woorden of dubbelzinnigheden onder het mom van neutraliteit." Er is maar een schuldige aan deze oorlog, zegt Blinken, en dat is Rusland.

    De buitenlandminister had maandag contact met zijn Oekraïense ambtgenoot Dmitro Koeleba. Die laat weten dat beiden hebben afgesproken dat Rusland hier niet mee mag wegkomen. "Ik heb een aantal belangrijke kwesties aan de orde gesteld, waaronder het versterken van de defensiecapaciteiten, nieuwe sancties tegen Rusland en Moskou verantwoordelijk houden voor zijn terreurdaden."
  10. forum rang 8 closer 11 oktober 2022 12:06
    Meeste geld voor Oekraïne komt van VS: Europese Unie zegt wel steun toe maar betaalt nauwelijks
    De financiële steun van Europa aan Oekraïne blijft achter bij die van de Verenigde Staten. De kloof is de afgelopen maanden alleen maar groter geworden, doordat de EU langzaam is met het uitbetalen van de hulp die zij heeft toegezegd.

    Peter Giesen, 11 oktober 2022, 05:00

    Van een in mei door Brussel beloofd steunpakket van 9 miljard euro is nog maar 1 miljard uitbetaald. De Verenigde Staten betaalden tussen begin augustus en begin oktober 4,5 miljard dollar aan financiële hulp voor Oekraïne. Dit zegt onderzoeker Christoph Trebesch van het Institut für Weltwirtschaft (IFW) in Kiel.

    Het IFW houdt de toonaangevende Ukraine Support Tracker bij, waarvan de laatste cijfers dinsdag worden gepubliceerd. Terwijl de Amerikanen verreweg de meeste militaire hulp bieden, hebben de EU en haar lidstaten meer begrotingssteun toegezegd aan de regering van Oekraïne: bijna 16 miljard euro, waarvan 12,3 miljard van de EU komt. De VS hebben bijna 15 miljard toegezegd.

    De Amerikanen blijken sneller van betalen. Zij hebben 57 procent van de toegezegde hulp uitgekeerd, terwijl de EU slechts 29 procent overmaakte.

    Vorige week nog klaagde Oekraïne over het lage tempo waarin de EU haar toezeggingen nakomt. De Oekraïense economie is ingestort door de oorlog. Daarom is de regering aangewezen op buitenlandse hulp om de publieke sector overeind te houden. ‘Onze minister van Financiën staat onder extreme druk, omdat hij geld moet sturen naar het leger, de pensioenfondsen. Een of twee weken vertraging is simpelweg niet acceptabel’, zei Oleg Ustenko, economisch adviseur van president Zelensky, vorige week tegen de nieuwssite Politico.

    Dat de EU van de beloofde 9 miljard nog maar 1 miljard heeft uitbetaald, getuigt van ‘gebrek aan politieke wil’, zegt onderzoeker Trebesch. ‘Tijdens de coronacrisis werden wel tientallen miljarden uitgegeven. Er is minder vastbeslotenheid bij de Europeanen dan bij de Amerikanen.’

    In een reactie laat de Europese Commissie weten dat het resterende geld snel zal komen. Medio oktober zal 2 miljard worden overgemaakt, niet lang daarna 3 miljard. Over de voorwaarden voor uitbetaling van de laatste 3 miljard uit het steunpakket wordt nog onderhandeld door de lidstaten. De Commissie ‘heeft de ambitie’ om dit geld nog dit jaar uit te betalen, stelt zij. Volgens Brusselse bronnen werkt de Commissie daarnaast aan een nieuwe regeling, die de Oekraïense regering volgend jaar een voorspelbaar bedrag per maand moet garanderen.

    Van de EU-lidstaten levert Polen de meeste militaire steun aan Oekraïne (1,8 miljard euro), gevolgd door Duitsland (1,2 miljard). Opvallend is de lage score van Frankrijk (200 miljoen), de militair sterkste lidstaat van de EU. Na afloop van de informele EU-top in Praag kondigde president Macron de vorming aan van een fonds van 100 miljoen euro voor wapens voor Oekraïne. Ook gaat Frankrijk meer geavanceerde Caesar-houwitzers leveren. De militaire steun van de EU-lidstaten blijft ver achter bij die van het Verenigd Koninkrijk (3,7 miljard) en vooral de VS (27,6 miljard).

    Uitgedrukt in percentage van het bruto binnenlands product levert Letland de grootste inspanning met 1 procent van het bbp. De Verenigde Staten zitten op 0,25 procent, Nederland op 0,19 procent en Duitsland op 0,17 procent, volgens het IFW.

    www.volkskrant.nl/cs-b9ee96fa (met grafieken)
  11. forum rang 8 closer 11 oktober 2022 12:08
    De vraag: waarom heeft Poetin hem nu pas benoemd?

    - - - - - - - - - -

    Rakettenregen is visitekaartje van wrede nieuwe bevelhebber van Russische troepen in Oekraïne
    Nog maar een paar dagen is generaal Sergej Soerovikin bevelhebber van de Russische troepen in Oekraïne, maar hij gaf maandag meteen zijn visitekaartje af met een reeks genadeloze raketaanvallen op Oekraïense steden.

    Bert Lanting, 11 oktober 2022, 06:39

    De 55-jarige generaal kreeg afgelopen weekeinde van president Poetin de leiding over de ‘speciale militaire operatie’ in Oekraïne, die de laatste tijd uiterst moeizaam verloopt. Zijn benoeming viel samen met de aanslag op de brug naar de Krim, een vernederende tegenslag voor Poetin die in Kyiv uitbundig werd gevierd.

    De regen van raketten die Rusland maandag als vergelding voor die aanslag op Kyiv en een reeks andere steden liet neerdalen, draagt onmiskenbaar het stempel van Soerovikin. Hij was eerder een tijd commandant van de Russische eenheden in Syrië, die Poetin naar het land had gestuurd om president Bashar al-Assad in het zadel te houden.

    Meedogenloze reputatie
    Soerovikin bouwde daar de reputatie op van een meedogenloze commandant met de wrede Russische bombardementen en raketbeschietingen op Idlib en andere steden die in handen waren van de Syrische opstandelingen. Om de tegenstander te ontmoedigen werd de burgerbevolking daarbij opzettelijk niet ontzien.

    Als beloning voor zijn keiharde optreden in Syrië verleende president Poetin Soerovikin de titel van ‘Held van de Russische Federatie’, de hoogste Russische onderscheiding. De generaal kreeg ook het commando over de Russische lucht- en ruimtestrijdkrachten (VKS), waarvan de bommenwerpers en langeafstandsraketten maandag een belangrijke rol speelden bij de reeks aanvallen op Oekraïense steden.

    In juni dit jaar had Soerovikin, toen net benoemd als commandant van het zuidelijk front in Oekraïne, ook al blijk gegeven van zijn voorkeur voor luchtaanvallen op burgerdoelen. Toen werd een winkelcentrum in Krementsjoek getroffen door Russische raketten.

    Veel gevechtservaring
    In Russische militaire kringen werd Soerovikin geprezen om de manier waarop hij orde op zaken zou hebben gesteld in de eenheden die hij onder zijn bevel kreeg.

    De kersverse commandant van de militaire operatie in Oekraïne heeft in zijn loopbaan veel gevechtservaring opgedaan. In de jaren tachtig vocht hij in Afghanistan, later diende hij ook in Tadzjikistan en nam hij deel aan de twee oorlogen die Rusland uitvocht in Tsjetsjenië.

    Mogelijk koestert Poetin ook een bijzondere sympathie voor Soerovikin vanwege de controversiële rol die hij speelde tijdens de coup tegen Gorbatsjov in 1991, die het einde van de Sovjet-Unie inluidde. Terwijl een groot deel van het leger zich tegen de coupplegers keerde, probeerde Soerovikin met zijn eenheid door een barricade te breken die betogers in het centrum van Moskou hadden opgeworpen. Daarbij kwamen drie burgers om.

    Daarvoor zat hij zeven maanden in de cel, maar hij werd uiteindelijk vrijgelaten omdat hij de ‘bevelen van zijn meerderen had opgevolgd’. Later in zijn carrière werd hij voorwaardelijk tot 1 jaar cel veroordeeld omdat hij dienstwapens zou hebben doorverkocht, maar dat vonnis werd later geschrapt.

    Vooral in kringen van Russische hardliners is de benoeming van Soerovikin met enthousiasme begroet. Jevgeni Prigozjin, de baas van het beruchte Russische huurlingenleger Wagner, noemde hem de ‘meest competente’ Russische commandant. Prigozjin, wiens troepen ook in Oekraïne vechten, dringt aan op veel harder optreden door het Russische leger.

    Er kleeft voor Soerovikin ook een risico aan zijn benoeming. Enkele andere topofficieren, onder wie generaal Dvornikov die bekendstond als ‘de slager van Aleppo’, beten hun tanden al stuk op Oekraïne.

    www.volkskrant.nl/cs-b05fd596
  12. forum rang 8 closer 11 oktober 2022 12:12
    09.05 BST
    'Desperation' spreading in Russian military and society, says GCHQ
    Here are the quotes from head of GCHQ Jeremy Fleming’s interview with the BBC Radio 4’s Today programme. PA Media quotes him saying:

    "We believe that Russia is running short of munitions, it’s certainly running short of friends.

    We’ve seen, because of the declaration for mobilisation, that it’s running short of troops. So I think the answer to that is pretty clear. Russia and Russia’s commanders are worried about the state of their military machine.

    The word I’ve used is ‘desperate’. We can see that desperation at many levels inside Russian society and inside the Russian military machine.

    It certainly doesn’t imply complacency.

    Russia, as we’ve seen in the dreadful attacks yesterday, still has a very capable military machine. It can launch weapons, it has deep, deep stocks and expertise. And yet, it is very broadly stretched in Ukraine."

    Fleming was also asked about the prospect of Russia using nuclear weapons.

    “I would hope that we will see indicators if they started to go down that path,” he said. “But let’s be really clear about that, if they are considering that, that would be a catastrophe in the way that many people have talked about.”

    www.theguardian.com/world/live/2022/o... (met video)
  13. forum rang 10 luchtschip 11 oktober 2022 12:27
    quote:

    closer schreef op 11 oktober 2022 12:08:

    De vraag: waarom heeft Poetin hem nu pas benoemd?

    - - - - - - - - - -

    Rakettenregen is visitekaartje van wrede nieuwe bevelhebber van Russische troepen in Oekraïne
    Nog maar een paar dagen is generaal Sergej Soerovikin bevelhebber van de Russische troepen in Oekraïne, maar hij gaf maandag meteen zijn visitekaartje af met een reeks genadeloze raketaanvallen op Oekraïense steden.

    Bert Lanting, 11 oktober 2022, 06:39

    De 55-jarige generaal kreeg afgelopen weekeinde van president Poetin de leiding over de ‘speciale militaire operatie’ in Oekraïne, die de laatste tijd uiterst moeizaam verloopt. Zijn benoeming viel samen met de aanslag op de brug naar de Krim, een vernederende tegenslag voor Poetin die in Kyiv uitbundig werd gevierd.

    De regen van raketten die Rusland maandag als vergelding voor die aanslag op Kyiv en een reeks andere steden liet neerdalen, draagt onmiskenbaar het stempel van Soerovikin. Hij was eerder een tijd commandant van de Russische eenheden in Syrië, die Poetin naar het land had gestuurd om president Bashar al-Assad in het zadel te houden.

    Meedogenloze reputatie
    Soerovikin bouwde daar de reputatie op van een meedogenloze commandant met de wrede Russische bombardementen en raketbeschietingen op Idlib en andere steden die in handen waren van de Syrische opstandelingen. Om de tegenstander te ontmoedigen werd de burgerbevolking daarbij opzettelijk niet ontzien.

    Als beloning voor zijn keiharde optreden in Syrië verleende president Poetin Soerovikin de titel van ‘Held van de Russische Federatie’, de hoogste Russische onderscheiding. De generaal kreeg ook het commando over de Russische lucht- en ruimtestrijdkrachten (VKS), waarvan de bommenwerpers en langeafstandsraketten maandag een belangrijke rol speelden bij de reeks aanvallen op Oekraïense steden.

    Vooral in kringen van Russische hardliners is de benoeming van Soerovikin met enthousiasme begroet. Jevgeni Prigozjin, de baas van het beruchte Russische huurlingenleger Wagner, noemde hem de ‘meest competente’ Russische commandant. Prigozjin, wiens troepen ook in Oekraïne vechten, dringt aan op veel harder optreden door het Russische leger.

    Er kleeft voor Soerovikin ook een risico aan zijn benoeming. Enkele andere topofficieren, onder wie generaal Dvornikov die bekendstond als ‘de slager van Aleppo’, beten hun tanden al stuk op Oekraïne.

    www.volkskrant.nl/cs-b05fd596
    " Enkele andere topofficieren, onder wie generaal Dvornikov die bekendstond als ‘de slager van Aleppo’, beten hun tanden al stuk op Oekraïne."

    Het is niet moeilijk, wanneer je in Syrie heer en meester bent in de lucht, om burgerdoelen vanuit vliegtuigen te beschieten

    De reputatie, die hij en de anderen in Syrie hebben opgebouwd, heeft niets te maken met gedegen gevechtservaring en meer met het lafhartig misbruik maken van het complete overwicht in de lucht, terwijl.er geen vijandelijke vliegtuigen en lucht afweer geschut is

    In Oekraine is het een heel andere zaak en met luchtaanvallen op burgerdoelen, schakel je het Oekrainse leger niet uit en verspil je kostbare bommen en raketten, die bedoeld zijn om het vijandelijk leger uit te te schakelen

    En nu moet hij, met een gehavend ervaren leger, wat aangevuld wordt met onervaren niet recent getrainde gemobiliseerde soldaten, een goed getraind modern bewapend Oekrains leger proberen te verslaan

    Er wordt ophef gemaakt over zijn meedogenloos , succesvol optreden in Syrie, maar met de superieuriteit in de lucht in Syrie, is dat bepaald geen verdienste
    Een succesvolle voortzetting van zijn carrière zal hem niet beschoren zijn
    Verwacht niet te veel van deze man
  14. forum rang 7 Succes 11 oktober 2022 12:43
    quote:

    theo1 schreef op 11 oktober 2022 05:42:

    [...]

    ....

    En we moeten denk ik ook echt af van het idee dat het allemaal aan Poetin ligt. Want dat suggereert dat Rusland weer "normaal" wordt als Poetin maar weg is. Deze mentaliteit zit diep in het leger en de rest van het land en dat is ouder dan Poetin. Poetin is denk ik alleen maar een symptoom van een land dat doodziek is. Om dat weer beter te maken is meer nodig dan een nieuwe regering. Daar is denk ik minstens een generatie voor nodig, misschien wel meer. Dat is ook niet gek na meer dan 70 jaar vergiftiging met communisme.
    Ik ben het met u eens dat het probleem dieper zit dan alleen Poetin, maar om nou alle 140milj mensen over één kam te scheren gaat (mij) veel te ver!

    Generaliseren op welke manier dan ook is volgens mij nooit goed. Zoals u zelf al aangeeft zijn deze mensen al vele decennia lang gehersenspoeld en kun je dientengevolge ook niet veel anders verwachten (dat een groot deel zich achter Poetin schaart).

    Daarbij komt het simpele feit dat je je eigen leven en dat van je familie in gevaar brengt als je enige form van kritiek uit. Deze angstcultuur weerhoudt -natuurlijk- velen ervan om hun mond open te doen ... zelfs al zijn ze het er hartgrondig mee oneens.

    Alleen al de vele (jonge) mensen die nu het land ontvluchten laat echter zien dat je niet iedereen weg moet zetten onder het kopje 'doodziek' ...
    Deze mensen willen gewoon -net als jij en ik- in vrijheid en welvaart hun eigen ding doen.
    Daarom moet je, denk ik, altijd open blijven staan om het gesprek aan te gaan met deze 'weldenkende' deel van de bevolking.

    Verandering (van mentaliteit) zal idd langzaam gaan, maar alleen kans van slagen hebben bij een ander/nieuwe regering en bij ondersteuning door de rest van de wereld/europa.
    De Russische bevolking zal vervolgens zelf, zowel 'top-down' als 'bottom-up', moeten werken aan een 'nieuwe' meer vreedzame cultuur, waarin je meningsverschillen met woorden oplost en niet met wapens/oorlog.



  15. forum rang 7 ffff 11 oktober 2022 12:51
    Prachtposting, Succes.

    Zie eens hoe het Duitse volk dat van 1920 tot 1945 geïndoctrineerd werd, na 1945 in slechts enkele jaren van inzicht en beleid veranderde. Je hebt er wel kanjers als Adenauer voror nodig maar het Duitsland van 1957 was een totaal ander Duitsland dan het Duitsland van 1941 dat nog aan de jodenvernietiging moest gaan beginnen.... Hoe in 16 jaar een beeld radicaal verandert.

    Peter
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 oktober 2022 13:07
    quote:

    Paul1111 schreef op 11 oktober 2022 12:57:

    [...]ik sluit me hier volledig bij aan. Niet gezond wil ik het zelfs noemen als iemand hier dag en nacht filmpjes en berichten zit te plaatsen. Lijkt een beetje manisch iemand te zijn met verder geen leven.... Of toch betaald?
    Een ding is zeker: jouw bijdragen aan dit forum zijn niet de moeite waard.
  17. Derwing 11 oktober 2022 13:15
    quote:

    Paul1111 schreef op 11 oktober 2022 12:57:

    [...]

    Ik sluit me hier volledig bij aan. Niet gezond wil ik het zelfs noemen als iemand hier dag en nacht filmpjes en berichten zit te plaatsen. Lijkt een beetje manisch iemand te zijn met verder geen leven.... Of toch betaald?
    Betaald om op een forum posts te plaatsen die al het algemene sentiment van de maatschappij volgen..laat me niet lachen. Luchtschip is geen trol, 90% van de mensen weet al dat Rusland een terroristische staat is. Daar gaat echt geen geld voor betaald worden.

    Als je geen baan hebt, bijvoorbeeld omdat je met pensioen bent, en je volgt dit conflict actief, dan is dat toch helemaal niet zo gek dat je hier tijd aan besteed? Ik denk eerder dat jij niet goed beseft wat voor gruwelijkheden en misdaden Rusland pleegt en wat voor gevolgen dit conflict kan hebben op ons op het moment dat we Oekraine niet voldoende steunen. Op de korte termijn betalen we nu meer voor gas, maar op de langere termijn zijn de geopolitieke gevolgen niet te overzien als Rusland dit conflict naar haar hand zet. Het heeft niks te maken met 'geen leven hebben', maar alles met dit conflict de juiste prioriteit geven. Wat er nu gebeurd heeft voor ons allen hele grote gevolgen. Waar besteed jij je tijd aan als ik vragen mag, voetbal kijken? Misschien heb je gewoon te weinig empatisch vermogen, waardoor je niet goed kan inschatten waarom anderen zich hier wel zo druk over maken.
  18. forum rang 10 luchtschip 11 oktober 2022 13:21
    Oekraine heeft de SOF ( Special Operation Force ) en die treedt op een een gedisciplineerde wijze, na veel gedegen training

    2 eenheden van het Wagner huursoldaten leger overmeesterd en volledig uitgeschakeld in Zuid Oekraine

    video 1:56 minuut

    twitter.com/GlasnostGone/status/15797...
63.458 Posts
Pagina: «« 1 ... 1390 1391 1392 1393 1394 ... 3173 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0719 +0,20%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.888,40 -1,11%
Gold spot 2.327,56 +0,49%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links