Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,040 25 apr 2024 17:39
  • +0,025 (+0,07%) Dagrange 33,845 - 34,270
  • 5.672.494 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.564 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 ... 1129 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 Ron-tron system 11 oktober 2022 06:40
    quote:

    ING'ertje schreef op 11 oktober 2022 06:31:

    Shell is een uitzondering. Maar zakt regelmatig een euro en meer per dag door. Vorige week de winstwaarschuwing nog. Kan zo elke dag weer iets anders zijn ... Voor een olie prijs van rond de 90 is 26.5 geen hoge koers vind ik. Nooit begrepen waarom Shell de dertig nooit gehaald heeft afgelopen jaar. Zelfs de 29 niet. Misschien weet iemand me dat wel te verklaren.
    Dat is gewoon vraag en aanbod.
    Koop jij bij op 28-28,50eur?want indien je 30eur normaal vond zou je nu een positie moeten hebben ook op 28eur.
    Indien nee dan zou je ook moeten begrijpen dat anderen dit ook niet doen;)
  2. ING'ertje 11 oktober 2022 06:50
    Neen, ikzelf heb lang gewacht op die stijging en van ellende, omdat het er maar niet in bleek te zitten, alsnog verkocht. Kwartaal na kwartaal kwam Shell er steeds beter voor te staan. Alleen zag je dat nooit sterk verwerkt in de koers. Vandaar mijn onbegrip. Logisch gezien moet een financieel sterker wordend en sterker staand bedrijf, dat ook vertaald zien in een hogere beurswaarde. Zoals ook in de tech aandelen, grote sprongen voorwaarts werden gemaakt. Bij grondstoffen werkt dat blijkbaar toch even anders.
  3. forum rang 4 hanspjak@gmail.com 11 oktober 2022 07:25
    quote:

    Carl 2-8 schreef op 11 oktober 2022 06:16:

    [...]
    Die 26,16 was 3% onder daghoog en telde enkel gisteren.
    Vandaag een nieuwe dag en eerst afwachten waar daghoog komt te liggen dan 3% aftrekken.
    Olie blijft goed liggen want de us treasury 10jaar is voor het eerst na vele jaren weer door de 4% gegaan en dat is toch wel een drempel en geeft druk op de indexen.
    Geld en vooral usd wordt duurder en een verdere verschuiving naar obligaties kan zich doorzetten en eens de 5% aantikt helemaal.
    Worden echt interessante maanden nu.
    Ik blijf vooral afwachten en koop niets zomaar om posities in te nemen buiten barrick.
    Kleine range ing/abn omdat het dividend zo hoog ligt dat wel.
    Index shorts en goud shorts mooi in het groen nu en goud shorts bijna ten einde.
    Als de rente hoger gaat is dit zoals een tornado het zuigt alle geld overal uit.
    Nu is shell voorlopig een uitzondering maar het kan snel gaan eens de olieprijs zou dalen maar voorlopig zie ik geen aanleiding met de politieke en oorlogsspanninge
    .
    Carl, dank voor je dagbericht.. zonder dat we er om gevraagd hebben :). Ik zit nog in teveel.. maar vooral omdat de hele wereld short zit of in cash.
  4. ING'ertje 11 oktober 2022 07:44
    quote:

    Realistische Optimist schreef op 11 oktober 2022 07:25:

    [...]

    Carl, dank voor je dagbericht.. zonder dat we er om gevraagd hebben :). Ik zit nog in teveel.. maar vooral omdat de hele wereld short zit of in cash.
    Inderdaad, dank Carl. Al jouw beurspraatjes zijn steeds verhelderend. Stellen de zaken nog eens even op scherp.
    Gelukkig voor jou Optimist zit de hele wereld nog niet letterlijk short of in cash, anders zaten de koersen intussen op de bodem. Konden we beginnen met het laagwater vissen. ;-)
    Is Shell een vette haring of een paling? Ik denk dat eerste, doch de toekomst zal het uitwijzen.
  5. forum rang 6 Candelll 11 oktober 2022 08:04
    Goud verlengt daling op Hawkish Fed View
    De goudprijs daalde dinsdag richting $1.660 per ounce, en zakte voor de vijfde opeenvolgende sessie, onder druk van een aantrekkende dollar en de rente op staatsobligaties te midden van de verwachting dat de US Federal Reserve haar agressieve verkrappingsplannen zal doorzetten. Een beter dan verwacht banenrapport in de VS op vrijdag bevestigde dit beeld, terwijl de markten vooruitkijken naar de inflatiegegevens van de VS op donderdag, FOMC-minuten op woensdag en meer optredens van Fed-functionarissen deze week voor meer aanwijzingen. Ondertussen benadrukte Fed-vicevoorzitter Lael Brainard maandag de noodzaak van restrictief monetair beleid om de inflatie terug te dringen, maar zei dat de beslissingen van de Fed zullen worden geleid door binnenkomende gegevens naarmate het volledige effect van eerdere renteverhogingen duidelijk wordt. De markten werden ook scherp gehouden nadat het IMF en de Wereldbank waarschuwden voor een groeiend risico op een wereldwijde recessie, aangezien de geavanceerde economieën vertragen terwijl de aanhoudende inflatie de grote centrale banken onder druk zet om de rentetarieven verder te verhogen.
  6. forum rang 6 Candelll 11 oktober 2022 08:05
    Brent houdt bezorgdheid over afname op aanvraag vast
    Futures op Brent-olie werden dinsdag in de buurt van $ 96 per vat verhandeld, na een daling van bijna 2% in de vorige sessie, aangezien een sterke dollar en een verzwakkende vraagvooruitzichten de angst voor krappere voorraden tegengingen. De dollar breidde een rally uit vanwege de verwachting dat de US Federal Reserve haar agressieve verkrappingsplannen zal doorzetten, waardoor de tegen dollars geprijsde olie duurder wordt voor kopers die andere valuta's aanhouden. De angst voor een wereldwijde recessie die de vraag naar energie bedreigt, hield ook de markten in zijn greep, waarbij Jamie Dimon, CEO van JPMorgan, waarschuwde dat de VS en de wereldeconomie waarschijnlijk midden volgend jaar in een recessie zullen belanden, terwijl het IMF en de Wereldbank het risico op een wereldwijde vertraging zagen toenemen. In China, de grootste importeur van ruwe olie, maken investeerders zich zorgen dat een heropleving van Covid-19-gevallen de autoriteiten zou kunnen dwingen om nieuwe lockdowns op te leggen. Ondertussen blijven de olieprijzen ondersteund door het besluit van OPEC+ om de productie aanzienlijk te verminderen en een aanhoudende energie-impasse tussen Rusland en het Westen.
  7. forum rang 5 DPL64 11 oktober 2022 09:21
    quote:

    bp5ah schreef op 10 oktober 2022 20:00:

    Slotcall: bodem AEX aangestampt, chipsector wéér onderuit

    Een interessant fenomeen: ook de energiebedrijven worstelen met de impact van de hoge energieprijzen. Nog los van een verhoogd risico op wanbetaling worden de concern geconfronteerd met de beruchte margin calls.

    Oftewel, de financiële buffer die de bedrijven aan moeten houden vanwege de exorbitant gestegen energieprijzen is flink uit de hand gelopen. Iets waar bijvoorbeeld Shell in zijn trading update vooruitlopend op de Q3-cijfers voor waarschuwde.

    Nu zal dit het rijke Shell niet in de problemen brengen met zijn hoge cashflow, maar voor veel kleinere spelers zijn de aan te houden margins bijna niet meer op te brengen


    www.iex.nl/Artikel/757341/Slotcall-bo...
    = outflow werkkapitaal
  8. [verwijderd] 11 oktober 2022 10:11
    quote:

    DeLa(s)Vega(s) schreef op 10 oktober 2022 18:01:

    [...]
    Maar douchen doe ik lauwwarm en alleen (steen)koud als ik uit de sauna kom. Waar de entreeprijzen zijn gestegen van € 32 naar € 40. Viel me overigens nog mee, slechts 25% inflatie. Gewoon drie drankjes minder bestellen, is dat ook weer gecompenseerd.

    3 drankjes voor 8 euro? Ik weet niet wat jij drinkt maar mij lukt dat al langere tijd niet meer.
22.564 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 ... 1129 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links