Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel EBUSCO HOLDING AEX:EBUS.NL, NL0015000CZ2

  • 2,552 25 apr 2024 17:35
  • -0,086 (-3,26%) Dagrange 2,552 - 2,660
  • 158.955 Gem. (3M) 332,4K

Ebusco 2022

1.700 Posts
Pagina: «« 1 ... 58 59 60 61 62 ... 85 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Wacko Winger 5 oktober 2022 20:59
    quote:

    Bart Meerdink schreef op 5 oktober 2022 19:16:

    [...]
    Waar haal je Landis nou vandaan in relatie tot Ebusco? Straks ga je overal spoken zien. Dan kun je beter niet beleggen.

    En, de markt heeft zelden gelijk. Wel is er soms informatie in slechts beperkte kring bekend, waarop dan desondanks gehandeld wordt. Gelukkig gebeuren er niet al te vaak echt grote ongelukken daarmee.

    Maar volgens mij is Ebusco redelijk transparant als bedrijf.
    Dat Ebusco daalt op goed nieuwsbericht in een stijgende markt geeft toch serieus te denken. Je kunt er allerlei redenen bij bedenken maar het is in de basis niet positief. En dat is de relatie tot Landis in mijn geheugen, alles rozengeur en maneschijn tot ineens alles anders bleek.
  2. vobo 5 oktober 2022 21:06
    quote:

    Wacko Winger schreef op 5 oktober 2022 20:59:

    [...]

    Dat Ebusco daalt op goed nieuwsbericht in een stijgende markt geeft toch serieus te denken. Je kunt er allerlei redenen bij bedenken maar het is in de basis niet positief. En dat is de relatie tot Landis in mijn geheugen, alles rozengeur en maneschijn tot ineens alles anders bleek.
    Er is gewoon te weinig handel in dit aandeel. Vandaag 90.000 aandelen wat natuurlijk heel weinig is en een koers naar beneden gezet kan worden om paniek te zaaien.
  3. forum rang 7 Kaviaar 11 oktober 2022 07:44
    Verkoopseizoen OV-bussen goed van start
    Productieverhoging blijft op schema

    Peter Bijvelds, oprichter en CEO: “Na de zomervakantie zien we nog steeds een sterke dynamiek in de markt voor emissievrij openbaar vervoer en een nog sterkere interesse in onze innovatieve lichtgewicht Ebusco 3.0. De sterke orderintake aan het begin van het bestelseizoen voor OV-bussen is voor ons het bewijs dat we op de goede weg zijn.
    We zijn erg trots op de prestaties van onze bussen, waarbij beide modellen een hoge toegevoegde waarde bieden aan onze klanten door onder andere een zeer laag energieverbruik. Dit werd nog eens benadrukt door de eerste Ebusco 2.2 voor BVG die met één lading van Deurne naar Berlijn reed en aanhoudend sterke prestatiegegevens vanuit München.
    Op basis van ons zich ontwikkelende orderboek, de aanbestedingspijplijn en de feedback van klanten, zijn we doorgegaan met het opvoeren van de capaciteit in Deurne door extra personeel toe te voegen. Ondertussen blijven we ons ook voorbereiden op de opening van de vestiging in Rouen (Frankrijk) volgend jaar. Als gevolg hiervan steeg het personeelsbestand, inclusief aannemers, tot 558 eind september, vergeleken met 492 in het halfjaar.
    Verstoringen in de toeleveringsketen blijven veel tijd en moeite kosten om te omzeilen, maar we zien tekenen van verbetering en de beschikbaarheid van onderdelen verbetert. Dit gezegd hebbende, blijven we de impact zien van hogere transportkosten, valutaschommelingen en inflatie van de componentkosten.
    In de veronderstelling dat de huidige geopolitieke, supply chain- en COVID-19-situatie niet verslechtert, herhalen we onze vooruitzichten zoals gecommuniceerd bij de halfjaarresultaten”

    Levering & Verzendingen
    In het derde kwartaal hebben we nog eens 56 bussen verscheept. De zendingen betroffen deelzendingen voor BVG (33 bussen) en verschillende bestellingen van Nobina (23 bussen). Daarnaast zijn er leveringen gedaan aan Wartburg (twee 12 meter bussen 2.2) en Schwalmtal (vier 12 meter bussen 2.2).
    De eerste bus voor BVG kwam ook aan in Berlijn en kon vanaf Deurne de 600+ kilometer afleggen zonder op te laden. Bij zijn aankomst in het BVG-depot had de Ebusco 16% resterende batterijcapaciteit, wat de efficiëntie benadrukt.

    Orderboek ontwikkeling
    Sinds de resultaten van het eerste halfjaar hebben we aanzienlijke commerciële tractie behouden met nieuwe orders voor 76 bussen van Nobina (22 Ebusco 3.0-bussen van 12 meter en 54 Ebusco 3.0-bussen van 18 meter) en 47 bussen voor Connect Bus een nieuwe klant in Zweden (29 Ebusco 3.0 12 meter en 18 Ebusco 3.0 18 meter). Opmerkelijk is het aantal extra bussen van 18 meter dat is besteld naar aanleiding van de aanvankelijke interesse van Rouen voor dit model.

    Klanten worden vooral aangetrokken door het lage gewicht van de Ebusco 3.0, wat resulteert in een laag energieverbruik. In tijden van hoge elektriciteitsprijzen en een groeiend bewustzijn van het belang van energie-efficiëntie is dit een belangrijke onderscheidende factor.
    Het feit dat deze verbruiksgegevens worden ondersteund door real-road gegevens van onze bussen in München en onafhankelijke e-Sort-tests, heeft onze positie verder versterkt. De uitzonderlijke energie-efficiëntie in combinatie met onze niet-aflatende focus op rijeigenschappen, passagierscomfort en veiligheid heeft geresulteerd in een uniek productaanbod dat veel erkenning heeft gekregen bij InnoTrans.
    De lancering van de eerste Ebusco 2.2 met het stuur rechts in Australië resulteerde in ondersteunende feedback van transportautoriteiten, operators en overheden. De beschikbaarheid van de bus om te testen zou de komende 12-18 maanden het commerciële momentum in de regio moeten stimuleren.
    Naast de nieuwe bestellingen voor bussen werd het eerste contract getekend voor een Energy Storage Solution (ESS) die door Emmett Green zal worden ingezet. De ESS is in eigen huis ontwikkeld op basis van onze ervaring met heavy-duty batterijen en batterijmanagementsystemen. We zien meerdere use cases voor deze ESS-systemen waarbij energie tijdelijk moet worden opgeslagen. Deze use-cases omvatten onder meer netbalancering, ondersteuning van slimme laadinfrastructuur op busdepots evenals maritieme oplossingen.

    Aanbestedingsactiviteit
    De aanbestedingsactiviteit blijft sterk en we hebben aanbestedingen geïdentificeerd voor meer dan 3.800 bussen die naar verwachting in de komende 12-18 maanden zullen worden gegund. Deze aanbestedingspijplijn is een mix van Ebusco 2.2- en Ebusco 3.0-bussen, waardoor we een evenwicht kunnen vinden tussen de twee modellen tijdens de opvoering van de Ebusco 3.0-capaciteit.
    Aangezien batterij-elektrische bussen de duidelijke norm worden voor emissievrij openbaar vervoer, willen een aantal (lokale) overheden en operators zinvolle stappen zetten om hun wagenpark te verduurzamen. Hierdoor hebben we meerdere grote raamaanbestedingen in de markt geïdentificeerd.
    De besprekingen voor meer dan 100 bussen in het kader van de bestaande raamcontracten vorderen ook, wat inzicht geeft in volgend jaar. Verder zien we een toenemend aantal particuliere vervoerders die belangstelling tonen voor het ondertekenen van raamcontracten voor meerdere landen.
    Deze sterke aanbestedingsactiviteit toont aan dat de elektrificatie van het openbaar vervoer, als onderdeel van het bredere duurzaamheidsstreven, ondanks de macro-economische achtergrond hoog op de agenda blijft staan ??van (lokale) overheden en vervoerders.
  4. forum rang 7 Kaviaar 11 oktober 2022 07:45
    Productie opvoeren
    Tijdens het derde kwartaal hebben we onze productiecapaciteit op de locatie Deurne verder opgevoerd en blijven we op schema met onze opstartplannen. Nog eens 39 FTE kwamen bij ons productieteam, wat de aantrekkelijkheid van Ebusco als werkgever benadrukt. Naarmate de beschikbaarheid van onderdelen verbeterde, hebben we extra sprongen voorwaarts gemaakt in de leercurve. In het vierde kwartaal van 2022 bereiken we de mijlpaal van het produceren van één bus per dag op onze locatie in Deurne.
    Deze capaciteit wordt eind Q1/begin Q2 2023 opgevoerd tot twee bussen per dag. Om deze capaciteit te bereiken, moeten 100-110 FTE extra worden aangeworven en moeten onze bestaande Ebusco 2.2 Pre-Delivery Inspection (PDI)-activiteiten worden verplaatst. Om deze verhuizing te vergemakkelijken, worden meerdere locaties in de buurt van onze bestaande faciliteiten onderzocht.
    Met betrekking tot de faciliteit in Frankrijk verloopt het project zoals gepland. Er zijn orders geplaatst voor productieapparatuur met een lange doorlooptijd en er is een toegewijd projectteam gevormd. Dit team werkt samen met een projectteam van de faciliteitseigenaar om Ebusco in staat te stellen de faciliteit in het tweede kwartaal van 2023 te betrekken. Na de verdere renovatie van de fabriek, installatie van de productieapparatuur, training en inhuur van personeel, is de faciliteit zal naar verwachting eind 2023 operationeel zijn.
    Eenmaal volledig operationeel zal de fabriek in Rouen een productiecapaciteit hebben van 500 bussen per jaar. Gezien de omvang van deze locatie kan Ebusco de capaciteit de komende jaren verder opschalen. De initiële investeringsuitgaven voor het Rouen-project worden bevestigd op € 10 miljoen.
    Terwijl we de 3.0-productiecapaciteit opschalen en ondanks een krappe arbeidsmarkt, hebben we ook onze PDI-capaciteit verder kunnen vergroten om de bestaande 2.2-orders te kunnen leveren.
    Ontwikkelingen in de toeleveringsketen
    De situatie in de toeleveringsketen bleef zich in het derde kwartaal normaliseren, maar blijft soms grillig. Hoewel de beschikbaarheid van onderdelen is verbeterd, hebben we nog steeds te maken met late leveringen, wat soms leidt tot hogere transportkosten en inefficiënties tijdens de montage.
    Om schokken in de toeleveringsketen te weerstaan, blijft Ebusco een aanzienlijke veiligheidsvoorraad aanhouden, waardoor de productie kan worden voortgezet, zij het ten koste van de efficiëntie van het werkkapitaal. Naast het ondersteunen van het huidige productieschema, stelt de veiligheidsvoorraad ons ook in staat om nieuwe bestellingen op te nemen voor verzending in 2023 tot ver in het volgende jaar.
    We blijven werken aan het optimaliseren van onze toeleveringsketen met een sterke focus op het identificeren van leveranciers met twee bronnen om risico's te verminderen en het gebruik van schaalvoordelen om de kosten van verkochte goederen te verlagen.

    Vooruitzichten 2022
    Ervan uitgaande dat de huidige geopolitieke situatie, de toeleveringsketen en de COVID-19-situatie niet verslechteren, herhaalt het management van Ebusco de eerder verstrekte vooruitzichten; op basis van de huidige en lopende aanbestedingsactiviteit, verwachte leveringen en verzending in 2022, wordt een sterke stijging van de omzet in 2022 verwacht ten opzichte van 2021, waarbij 285 bussen bijdragen aan de omzet van 2022.

    investors.ebusco.com/wp-content/uploa...
  5. forum rang 10 voda 11 oktober 2022 07:55
    Ebusco blijft rekenen op scherpe omzetstijging in 2022
    Situatie in aanvoerketen blijft normaliseren.

    (ABM FN-Dow Jones) Ebusco heeft in het derde kwartaal de trends uit de eerste jaarhelft zien doorzetten. Dit maakte de Deurnse bussenbouwer dinsdag voorbeurs bekend.

    "Na de zomerstop hield het sterke momentum aan", aldus CEO Peter Bijvelds in een toelichting. Er blijven veel aanbestedingen. Ebusco schat dat er 3.800 bussen worden aanbesteed in de komende 12 tot 18 maanden.

    Het orderboek van Ebusco stond aan het einde van het derde kwartaal op 442 bussen, plus 253 'call offs' en nog eens 729 in optie. ING rekende vooraf op 325 bussen, plus 253 'call offs' en 729 in optie.

    Ebusco blijft hard werken aan de uitbreiding in Deurne en de voorbereidingen in het Franse Rouen. Het aantal werknemers steeg zo van 492 aan het einde van het eerste halfjaar naar 558 eind september.

    "In het vierde kwartaal van 2022 halen we de mijlpaal om in Deurne 1 bus per dag te bouwen", meldde Ebusco dinsdag. En eind eerste kwartaal of begin tweede kwartaal volgend jaar wordt dit 2 bussen per dag. Daarvoor moeten nog wel ruim 100 extra medewerkers voor worden gevonden en een nieuwe locatie voor inspectiewerkzaamheden.

    In het Franse Rouen vorderen de zaken zoals gepland, aldus Ebusco. Vermoedelijk kan het bedrijf in het tweede kwartaal van 2023 zijn intrek nemen en eind 2023 operationeel zijn. Uiteindelijk zal de jaarcapaciteit 500 bussen zijn, wat in de jaren daarna nog kan worden uitgebreid. De aanvankelijke kosten begroot Ebusco op 10 miljoen euro.

    Ten aanzien van de verstoringen in de aanvoerketen, merkte Ebusco op dat de situatie blijft normaliseren, maar nog wel altijd "grillig" is.

    "Hoewel de beschikbaarheid van onderdelen is verbeterd, hebben we nog steeds te maken met late leveringen, wat soms leidt tot hogere transportkosten en inefficiënties tijdens de montage", aldus de fabrikant, die daarom een flinke voorraad aanhoudt om niet in te grote problemen te komen. Dat heeft uiteraard wel impact op het werkkapitaal.

    Outlook

    Ebusco herhaalde voor 2022 een scherpe omzetstijging te zien en denkt dat circa 285 bussen aan deze omzet zullen bijdragen. Daarbij gaat Ebusco er wel vanuit dat de huidige geopolitieke problemen en coronasituatie niet verergeren.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
1.700 Posts
Pagina: «« 1 ... 58 59 60 61 62 ... 85 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Opnieuw een lelijke misser van Ebusco

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links