Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Van Binck naar Saxo?

7.884 Posts
Pagina: «« 1 ... 337 338 339 340 341 ... 395 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Rider 3 oktober 2022 08:34
    quote:

    Da Freeze schreef op 2 oktober 2022 21:42:

    [...]

    Een paar weken geleden was ik in Amsterdam en zag ik bij toeval de Saxo dam tot dam fietstocht op de Dam. Binck stuurde jaarlijks uitnodigingen om erbij te zijn. Saxo hult zich in stilte.
    Maar om hiervoor nu over te stappen op een andere broker? :)
    Dat is zeker niet de enige reden hoor. De tarieven gaan weer omhoog, klantenservice is ook niet wat het moet zijn. Het is alles samen. Binck vond ik echt veel beter, ze deden veel meer hun best voor hun klanten. Saxo is een grotere speler en dat voel je als particuliere belegger. Ik weet niet of het bij andere brokers beter is? Tips zijn zeker welkom hier.
  2. forum rang 7 ffff 3 oktober 2022 11:47
    quote:

    rene l schreef op 1 oktober 2022 13:44:

    [...]

    De huidige trend is dat je alleen nog online seminars hebt waarbij de dagvoorzitter een chatrobot is, lekker anoniem.

    Rene,

    Ik haak eventjes in op je posting ( robot ) om het als startpunt te gebruiken om weer eens iets te vertellen over..... :" The continued stories about KYC -- policies in Europe"

    Weer een sterk staaltje meegemaakt: Nu langzamerhand heel wat ( stuk of 8 ) : vervelende:, irritante ervaringen met de uitvoering van KYC in diverse Europese landen.

    Wat opvalt is de enorme mate van verschil in onderzoek bij zelfde soort overschrijvingen tussen Europese landen. Dat varieert van een week er druk mee zijn, tot meer dan vier maanden! Dat laatste natuurlijk de allerbeste manier om er nooit meer langs te gaan.

    De allernieuwste, in mijn ogen, zeer negatieve ervaring, is het verschijnsel dat men de meest gedetailleerde informatie opvraagt......maar degene aan wie je die informatie geeft heeft GEEN naam en er wordt beslist geen naam gegeven. Je praat dus tegen een zeer anoniem persoon ( vandaar dat ik even Rene's posting als kapstok, de robot, gebruik )

    Ik heb daar bij die bank dus een klacht over neergelegd. De KYC=beambte vraagt de meest gedetailleerde informatie, maar is uiteindelijk toch gewoon een werknemer bij de bank waarvoor hij dat controlewerk verricht. En afgezien van de al vaak in de KK lopende discussie, hoe ver en hoe gedetailleerd zij kunnen navragen, dan mag je toch minimaal een naam weten van degene aan wie je al die vertrouwelijke informatie geeft.

    Resultaat was opmerkelijk: TWEE heel lange telefoongesprekken, waarbij ik werd opgebeld door de KYC=beambte, maar hen is het verboden een naam te geven Een voornaam kon er nog net vanaf en de verzekering: Very confidential.....en uiteraard postadressen waar alles steeds deftig aangetekend naar toe gestuurd wordt. Een mens is er maar druk mee.

    Onze bankwereld in West- Europa glijdt toch af, vind ik, dan. En zoeken we het dan maar verder in het buitenland. Zowel de bank waar overgeschreven bedrag vertrekt, als de bank waar het overgeschreven bedrag aankomt, vragen om uitleg......In mijn ogen toch een inbreuk op je privacy. En weiger je, dan gaat de overschrijving simpelweg niet door. Het wordt steeds bezopener in West- Europa en riekt steeds meer naar Stasi-toestanden en rigide controles.

    Peter
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 4 oktober 2022 12:21
    Saxo heeft er verstand van...

    Saxo: Winter is coming

    Dinsdag, 4 oktober 2022 12:14

    In de vooruitzichten voor Q4 van 2022 stelt Saxo Bank dat er zich zowel letterlijk als figuurlijk een koude periode aandient. Europa en het Verenigd Koninkrijk in het bijzonder moeten zich schrap zetten voor de gevolgen van een winterseizoen dat waarschijnlijk ook een economische winter met zich meebrengt. De stroom- en gascrisis bereikt in die spreekwoordelijke winter een prijspiek door de toegenomen vraag tijdens het stookseizoen, ook al zijn de prijzen aanzienlijk gedaald.

    Transformatie
    Macrostrateeg Christopher Dembik gaat na hoe Europa de enorme tegenwind van de energiecrisis kan opvangen zonder het licht helemaal uit te doen, nu waarnemers te pessimistisch zijn over de Europese vooruitzichten. Dit omvat een vermindering van de vraag door meer efficiëntie, langetermijninvesteringen in kernenergie en een betere aanleg van de nodige infrastructuur voor de groene transformatie.

    Recessie breidt uit
    De koers van het monetaire beleid is de belangrijkste drijfveer voor de waardering van activa sinds de dramatische ommezwaai van de Fed in november vorig jaar. Het komende kwartaal en het eerste deel van de winter zullen waarschijnlijk brengen wat CIO van Saxo Bank Steen Jakobsen "peak tightness" noemt. De markt gaat leren waar de piek van de Fed-rente begin volgend jaar zal liggen, nadat ze het zo mis had hopende op een verandering van het beleid naar een afnemende verkrappingsdruk in het derde kwartaal. Die beleidsverkrapping zal op haar beurt leiden tot een recessie, die in Europa al aan de gang is maar zich volgend jaar ook elders zal uitbreiden, uiteindelijk zelfs naar de Verenigde Staten, waar de economie veel veerkrachtiger is gebleken dan verwacht.

    EU economie gaat innoveren
    Bij aandelen ligt de nadruk van Peter Garnry, hoofd aandelenstrategie, op hoe de komende winter onvermijdelijk zal leiden tot recessierisico's, zoals nu al blijkt uit de druk op consumenten- en discretionaire aandelen. Hij gaat ook na hoe de buitengewone druk op Europa de noodzakelijke innovatie kan aanwakkeren, waardoor het continent een veel concurrerendere economie kan worden. Een overheersend risico voor groei- en aandelenwaarderingen zijn echter de kosten van de deglobalisering, die veel van de trends in aandelen en de toeleveringsketens die bedrijven de afgelopen twaalf jaar hebben gehyperfectioneerd, op z’n retour sturen.

    Oliereserves aanspreken
    Ole Hansen, hoofd grondstoffenstrategie, ziet minder dramatische veranderingen voor zich voor grondstoffen dan de intense volatiliteit in de maanden na de Russische inval in Oekraïne, nu de aanhoudende bezorgdheid over het aanbod de strijd aanbindt met de bezorgdheid over de krimpende vraag. Een interessante wending in het vierde kwartaal zal zijn hoe de markt voor ruwe olie een stopzetting van de vrijgave van de Amerikaanse strategische reserves door de regering-Biden opvangt, als die volgens plan verloopt in oktober.

    Zwakke yen steekt scherp af
    In de FX-vooruitzichten vraagt John Hardy, hoofd FX-strategie, zich af of de piek in het verwachte traject van de Fed-renteverhogingcyclus waarschijnlijk ook de piek in de Amerikaanse dollar zal brengen, die de afgelopen elf maanden voor druk op de wereldwijde liquiditeit en activaprijzen heeft gezorgd. Elders in FX: zal de markt de Bank of Japan dwingen te capituleren voor haar beleid om de rentecurve onder controle te houden, waardoor de yen het komende kwartaal mogelijk spectaculaire volatiliteit zal vertonen? Het is ook van belang dat dit het derde opeenvolgende kwartaal is waarin de zwakte van de JPY sterk afwijkt van de sterkte van de Chinese yuan (CNH en CNY), de laatste nog steeds in relatieve termen ondanks het feit dat de yuan in het derde kwartaal aanzienlijk lager mocht zakken ten opzichte van de sterke USD. In het kort: het is een belangrijke en gespannen situatie die onopgelost blijft.

    Tegendraads China
    In China merkt marktstrateeg Redmond Wong op dat de aandacht voor hernieuwbare energiebronnen veel minder groot is. China heeft zich de laatste kwartalen ingespannen om de steenkoolbevoorrading veilig te stellen te midden van de stijging van de olie- en vooral LNG-prijzen. Ook geeft China er de voorkeur aan kolengestookte basislastcapaciteit efficiënter te gebruiken en de meest agressieve kerncentrales van alle grote economieën te vergroten.

    Japanse interesse voor kernenergie groeit
    Voor de rest van ontwikkeld en opkomend Azië merkt marktstrateeg Charu Chanana op dat de stijgende prijzen voor LNG de energiezekerheid voor de regio hebben veranderd, ten nadele van de zwakkere economieën. De reactie zal in verschillende vormen komen, van de hernieuwde belangstelling van Japan voor kernenergie, ondanks de ramp in Fukushima in 2011, tot het intrigerende vooruitzicht dat energie steeds meer in niet-Amerikaanse dollarvaluta's wordt verhandeld, zoals India al heeft gezien bij de aankoop van Russische ruwe olie in roebels.

    Waar te beleggen in kernenergie?
    Australische marktstrateeg Jessica Amir concentreert zich op de factoren die een wedergeboorte van de belangstelling voor kernenergie stimuleren. Ook bekijkt ze waar de bedrijven en ETF's te vinden zijn in een nogal moeilijk te navigeren ruimte voor beleggingen in kernenergie.

    The Merge brengt niet wat het belooft
    In crypto slaagde de markt er niet in het kwartaal te herstellen, zelfs niet met de langverwachte verschuiving van het Ethereum-platform van proof-of-stake naar proof-of-work, beter bekend als The Merge. Zoals onze cryptostrategen Mads Eberhardt en kwantitatieve strateeg Anders Nysteen aangeven, blijft het risico van een "cryptowinter" bestaan nu de wereldwijde liquiditeit opdroogt door de tegenwind van een strenger beleid, met erbij nog de vrees voor strengere regulering van crypto. Toch zijn er ook genoeg lichtpuntjes, met de ontluikende innovatie in de sector die nieuwe toepassingen blijft vinden voor cryptogerelateerde blockchaintechnologie.

    Deze outlook bevat ook het gebruikelijke overzicht van de technische vooruitzichten op langere termijn voor kritieke activa, waarbij opnieuw is gekeken naar de kritieke grafiek van de US 10-years treasury yield, de S&P 500 index en waar de uiteindelijke diepte van deze bear market kan liggen. Ook is gekeken naar de euro en dollar-wisselkoers nadat het symbolische pariteitsniveau werd bereikt – en werd gepasseerd- aan de onderkant in het derde kwartaal.
  4. forum rang 7 ffff 4 oktober 2022 13:15
    Adriaan,

    Vandaag plus 2,7 pocent AEX............ Je kunt er gewoonweg geen reet van zeggen is bijna dagelijks, maar zeker wekelijks mijn ervaring.

    Achteraf kunne ze het allemaal heel goed uitleggen. Dat wel. En dan blijf ik ook maar nadenken over die vraag van de Zwitsers of ze mijn grote portefeuille kunnen gebruiken om uit te lenen aan die hedgefondsbeheerders....... Een heel kleine vergoeding voor Peter.....kan voor een periode niet aan zijn aandelen komen...... en zij maar de markt verkloten met hun shortposities met geleende aandelen.

    En nog geen twee dagen later word ik beloond....Vandaag 2,7 procent in de plus........ DAT bedrag, 2,7 procent hebben ze mij echt niet aangeboden.

    DENK NU EENS GOED NA over al dit soort ontwikkelingen op de beurs.. D'r wordt wat uitgeprobeerd, heel wat gemanipuleerd..... Althans dat is mijn conclusie.

    Peter
  5. forum rang 7 rene l 4 oktober 2022 14:34
    quote:

    A3aan schreef op 4 oktober 2022 12:32:

    Indrukwekkend verhaal van Saxo. Ik heb het diverse keren doorgelezen, maar wat zeggen ze eigenlijk met de gewichtigdoenerij? Alles maar verkopen?

    Ik vind er weinig indrukwekkends aan Adriaan.
    In feite zeggen ze niks anders dan dat het winter gaat worden en dat het kan vriezen of dooien.
    En dat is ook zo.
    Typisch analistengebrabbel.
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 4 oktober 2022 17:25
    quote:

    rene l schreef op 4 oktober 2022 14:34:

    [...]

    Ik vind er weinig indrukwekkends aan Adriaan.
    In feite zeggen ze niks anders dan dat het winter gaat worden en dat het kan vriezen of dooien.
    En dat is ook zo.
    Typisch analistengebrabbel.
    Het moet wel eerst gevroren hebben, wil het dooien.
  7. forum rang 7 A3aan 4 oktober 2022 17:52
    quote:

    ffff schreef op 4 oktober 2022 13:15:

    Adriaan,

    Vandaag plus 2,7 pocent AEX............ Je kunt er gewoonweg geen reet van zeggen is bijna dagelijks, maar zeker wekelijks mijn ervaring.

    Achteraf kunne ze het allemaal heel goed uitleggen. Dat wel. En dan blijf ik ook maar nadenken over die vraag van de Zwitsers of ze mijn grote portefeuille kunnen gebruiken om uit te lenen aan die hedgefondsbeheerders....... Een heel kleine vergoeding voor Peter.....kan voor een periode niet aan zijn aandelen komen...... en zij maar de markt verkloten met hun shortposities met geleende aandelen.

    En nog geen twee dagen later word ik beloond....Vandaag 2,7 procent in de plus........ DAT bedrag, 2,7 procent hebben ze mij echt niet aangeboden.

    DENK NU EENS GOED NA over al dit soort ontwikkelingen op de beurs.. D'r wordt wat uitgeprobeerd, heel wat gemanipuleerd..... Althans dat is mijn conclusie.

    Peter
    Over het algemeen volg ik mijn eigen gevoel en probeer niet te trappen in uitzuigpogingen van analisten, Amerikaanse en Zwitserse banken. Maar toch ben ik vorige maand voor 70% cash gegaan. Op dat moment had ik een jaarverlies staan van 55% ten opzichte van januari dit jaar. Dus voor mijn doen een groot bedrag verspeeld. Wilde niet het risico lopen alles te verspelen. Heb ook geld nodig om de komende jaren niet op een houtje te moeten bijten. Woon wel gratis, heb een auto die ik niet meer zal verslijten in mijn nog hopelijk te gunnen jaren. Nu heb ik altijd veel gespeeld met opties, dus dat gaat hard omhoog of omlaag. Ik vertrouw de fratsen van Putin helemaal niet. Ik ben zelfs bang dat het volledig uit de hand gaat lopen en W-Europa langzaam een oorlog in gezogen wordt. Dan kan men de beurs wel vergeten en ben je blij nog wat cash geld te bezitten. Of alles gaat verloren zoals mijn ouders in 1940 hebben ervaren met het bombardement in Rotterdam. Ze woonden net in het gebied waar de bommen vielen en waren ineens alles, maar dan ook alles kwijt. En toen waren er geen steunfondsen voor de getroffenen. Mijn vader was een eenvoudige ambtenaar. Na de oorlog ging het wel weer beter, maar zijn nooit rijk geworden. Nooit een eigen huis kunnen kopen en een auto pas in de jaren 60. Moeder zat zoals toen gebruikelijk thuis voor de kinderen. Ze hebben mij en mijn zuster wel zo opgevoed dat we heel goed weten wat normen en waarden betekenen en om zuinig te leven.

    Groet Adriaan. Misschien eind oktobe/begin november een weekje naar Bollendorf/Eifel waar ik al veel keren op een vakantieadres ben geweest. 6 km van Echternach. Ga ik even een kaarsje branden bij Willibrordus.
  8. forum rang 7 A3aan 5 oktober 2022 13:13
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 4 oktober 2022 18:32:

    Een jaarverlies van 55% op je vermogen ? Dat is niet kinderachtig, ik vrees echter dat er vele op iex (bijv JET forum) zijn die tegen dezelfde cq nog grotere verliezen aankijken. Nou ja, een leuke hobby mag wat kosten.
    In het casino van Monaco werd ik ook niet rijk. Beleggen doe ik al 50 jaar en heb nog steeds een beetje geld, maar in dat casino hield ik het nog geen 2 uur uit en toen was alles op.
  9. forum rang 7 ffff 5 oktober 2022 15:47
    Adriaan,

    Zoals je weet waardeer ik het altijd enorm als posters wat achtergronden posten, ook al is dat altijd gevaarlijk in de KK. Omdat anderen dan de openhartigheid gaan misbruiken in plaats van te waarderen.
    Je hebt dat de afgelopen jaren vaker gedaan en ik verzeker je: Ik geniet van die verhalen.

    Leuk dat je Willibrordus noemt. Ik heb precies dezelfde ervaring bij die geweldenaar omdat ik 15 van de achttien jaren dat ik in Utrecht op school ben gegaan en de Universiteit bezocht, wel duizend keer langs het Willibrordus standbeeld in Utrecht ben gelopen, altijd met een zware boekentas vol boeken.

    En dan fiets je een halve eeuw later ( !!!) zowel dor heel Luxemburg als naar Echternach en kom je overal twee zaken tegen: De terechte herinneringsmonumenten, de plakkaten etc aan het Ardennenoffensief en de dankbaarheid van de Luxemburgers aan de Amerikanen voor hun bevrijding bij het Ardennenoffensief...... EN steeds herinneringszaken van Willibrordus. Waar hij met zijn staf op de grond sloeg en een bron tevoorschijn toverde, waar hij een zoveelste kapel oprichtte en dan natuurlijk Echternach waar hij als bisschop resideerde. En dan begin ik altijd te mijmeren: Hij ging dus iedere keer met een paard helemaal van Utrecht naar Echternach en ik vind met de luxe BMW al een pokkeneind. En hij deed dat allemaal meer dan 1200 jaar geleden.... Als je maar een overtuiging hebt en daarin gelooft kun je gigantische bergen verzetten........ Ik denk alleen maar na, maar mijn vrouw brandt altijd een vette kaars en dan plaag ik haar door te vragen: Steek je die voor mij op?

    Adriaan bedankt voor je verhaal.

    Peter
  10. forum rang 9 objectief 7 oktober 2022 11:34
    quote:

    Kwast schreef op 7 oktober 2022 11:21:

    Bij mij is er vandaag bij een US fonds 30% bron ingehouden in plaats van de gebruikelijke 15%.
    Iemand enig idee waarom?
    Moet ik zelf iets doen?
    Hoor het graag.
    Kwast.
    Je moet niks maar kunt wel iets doen n.l. eerst kijken of de inhouding van 30% terecht was, want er zijn US fondsen met 15% en 30%.
    Is het onterecht, dan kun je Saxo om een correctie vragen.
    Is het terecht, dan kun je die extra 15% op je IB aangifte in mindering brengen.
    En de naam noemen wil meestal ook wel helpen, want er is altijd wel iemand die weet of er 15% of 30% op mag worden ingehouden.
  11. forum rang 7 Ron Kerstens 7 oktober 2022 12:37
    quote:

    objectief schreef op 7 oktober 2022 11:34:

    [...]

    Je moet niks maar kunt wel iets doen n.l. eerst kijken of de inhouding van 30% terecht was, want er zijn US fondsen met 15% en 30%.
    Is het onterecht, dan kun je Saxo om een correctie vragen.
    Is het terecht, dan kun je die extra 15% op je IB aangifte in mindering brengen.
    En de naam noemen wil meestal ook wel helpen, want er is altijd wel iemand die weet of er 15% of 30% op mag worden ingehouden.
    Die "extra" 15% kan je niet in mindering brengen, je kan max 15% als buitenlandse dividendbelasting opvoeren. De andere 15% zou je bij de Amerikaanse IRS moeten gaan terugvragen. Je buitenlandse dividendbelasting wordt in mindering gebracht op je box3 belasting, dus als je geen box3 vermogen boven de drempel hebt is buitenlandse dividendbelasting niet in Nederland te verrekenen, in tegenstelling tot de Ned. dividendbelasting die via box1 verloopt.
  12. forum rang 9 objectief 7 oktober 2022 16:27
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 7 oktober 2022 12:37:

    [...]

    Die "extra" 15% kan je niet in mindering brengen, je kan max 15% als buitenlandse dividendbelasting opvoeren. De andere 15% zou je bij de Amerikaanse IRS moeten gaan terugvragen.
    Ja, dat klopt Het kost wat meer inspanning.
7.884 Posts
Pagina: «« 1 ... 337 338 339 340 341 ... 395 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 862,32 -0,35%
EUR/USD 1,0666 +0,22%
FTSE 100 7.858,05 -0,24%
Germany40^ 17.760,90 -0,43%
Gold spot 2.379,97 +0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,20%
EBUSCO...
+3,07%
Heineken
+1,73%
Vopak
+1,52%
Pharming
+1,38%

Dalers

VIVORY...
-3,51%
ADYEN NV
-2,97%
TomTom
-2,84%
FASTNED
-2,71%
AMG Cr...
-2,53%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links