Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beren heersen voorbeurs en usual suspects lopen weer tegen ons in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 28 september 2022 08:47
    quote:

    wiegveld schreef op 28 september 2022 08:40:

    Hier is het mooi zonnig, de zon doet de zonnepaneeltjes al weer licht snorren.
    Aandelen zijn rood idd weer. Niet gek toch.
    Morgan Stanley heeft deze bear market als een van de eersten aangekondigd.
    Mooi verhaal weer.

    www.morganstanley.com/ideas/thoughts-...
    Natasha Kaneva, hoofd grondstoffenstrategie bij J.P. Morgan.

    Kaneva voorspelt dat er 1,5 miljoen vaten per dag méér gevraagd zullen worden in het vierde
    kwartaal,

    omdat de economische teruggang niet zo erg zal zijn als gevreesd wordt

    .De Europese economie houdt zich beter staande dan verwacht,

    “Het land laat al tekenen zien van meer vraag; in september ging er al veel meer olie vanuit het Midden-Oosten richting China.
  2. speedy0070 28 september 2022 15:48
    Zoals altijd proberen de analisten de boel te sussen en sommige uilskuikens zeggen zelfs dat dit een goed instapmoment zou kunnen zijn. BlackRock en ik denken daar dus duidelijk anders over. Ikzelf bereken de zaken op basis van wat er rondom ons gebeurt in de echte wereld en daar ziet men alleen maar klagende winkeliers en winkels die noodgedwongen moeten sluiten. Verkopen dalen in alle segmenten tussen de 30 en 40% volgens de winkeliers. Dus mag dan ook wel duidelijk wezen dat de bedrijven minder gaan verkopen. En mogen met de cijfertjes spelen zoals ze willen maar mij of BlackRock houden ze niet voor de aap. Q3, Q4 cijfers 2022 + Q1 en Q2 2023 zullen om te janken zijn. En men mag erop rekenen dat de rentes minimaal nogeens 2% omhoog gaan voordat ze de inlatie kunnen stutten (Als het geen 3 of 4% word!!) Velen zeggen terug naar de jaren 70 maar het lijkt erop terug naar de jaren 30 een AEX terug naar de 440 blijft mijn standpunt en kan zelfs nog dieper in 2023 ziet er gewoon triest uit. Geduldig cash blijven en rustig de boot afwachten. En zeker niet naar analisten luisteren!!
  3. speedy0070 28 september 2022 17:26
    Bedankt hoor Ben voor je reactie. Denk je nu echt dat de beurs kan stijgen in dit klimaat? Ja je had idioten die dachten effe door te spurten naar de 900 die kwamen dus van een koude kermis thuis. Het feest is dus effe over. voor de domper zat ik al cash en had iedereen gewaarschuwd, maar weinigen hebben geluisterd. moeten dus op de blaren zitten. Mensen die de tech in de top kochten zitten in de hoek te janken, herinner je nog KPN op 100? Heb ik gelukkig nooit gehad!! Verkocht alles netjes op tijd en BOEMMM daar ging het weer het dal in. Aandelen zijn nu eenmaal geen sterren in de hemel. En.... de huidige autobouwers zullen het nog flink voor de kiezen krijgen omdat ze gewoon achter lopen zelfs meneer musk loopt achter in China gaan ze de rally winnen met batterijen die 1000km aan kunnen en met autos gewoon 15.000 goedkoper we mogen een leuk autotje verwachten van rond de 15000 euro en de chinezen zullen die als broodjes verkopen. Dus de BOOM van meneer Musk zal een aardige deuk oplopen. En vele fabrikanten meer. Dus je mag erop rekenen dat er wat personeel de straat opgaat zoals in de jaren dertig (Zie je de bui hangen?) Nou ik wel hoor. Word aardig noodweer. Als alles doorgaat zoals de chinese regering het betracht dan kan de USA wel inpakken. De chinese regering zal 90% eigenaar zijn van al deze autobouw en steken er miljarden in. Dus effe op de hoogte blijven meneer Ben. Er is zeer weinig nieuws over maar zullen de wereldmarkt overspoelen, dat is zekerheid.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links