Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

apple

1.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 68 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 28 september 2022 09:02
    Apple voert productie iPhone 14 niet op - media
    Geen 6 miljoen extra toestellen.

    (ABM FN-Dow Jones) Apple ziet af van plannen om dit jaar de productie van de iPhone 14 op te schroeven, nu een opleving van de vraag uitblijft. Dit meldde persbureau Bloomberg op basis van bronnen.

    De voorziene opleving is volgens Bloomberg niet tot stand gekomen. Apple zou volgens de bronnen aan toeleveranciers hebben laten weten dat het de productie van 6 miljoen extra iPhone 14-toestellen in de tweede helft van dit jaar niet wil doorzetten. Apple houdt het bij de 90 miljoen iPhone 14-telefoons die tegen het einde van dit jaar geproduceerd moeten zijn. Dit aantal is vrijwel gelijk dan de productiecijfers van de iPhone 13 vorig jaar.

    Wel zeiden de bronnen tegenover Bloomberg dat de vraag naar het duurdere Pro-model sterker is dan de vraag naar de goedkopere modellen van de 14.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 10 voda 7 oktober 2022 06:32
    Apple in beroep om Franse boete compleet ongedaan te maken

    Door ABM Financial News op donderdag 6 oktober 2022
    Views: 1.420

    (ABM FN-Dow Jones) Apple is van plan om in beroep te gaan tegen een Franse mededingingsboete die al fors is verlaagd. Dit meldde Barron's donderdag.

    Persbureau Reuters meldde eerder al dat een Franse rechtbank had besloten om de boete van 1,1 miljard euro voor Apple te verlagen naar 372 miljoen euro. De oorspronkelijke boete werd in 2020 opgelegd door de Autorité de la concurrence na een klacht van Apple-reseller eBizcuss uit 2012.

    Apple wilde tegenover Barron's niet bevestigen met hoeveel de boete is verlaagd, maar zei in een verklaring wel dat het bedrijf vindt dat de boete volledig ongedaan moet worden gemaakt.

    De Franse toezichthouder was niet direct bereikbaar voor een reactie, aldus Barron's.

    Bron: ABM Financial News
  3. forum rang 10 voda 14 oktober 2022 07:45
    Miljoenenboete Apple in Brazilië om verkoop iPhone zonder oplader
    16 min geleden
    in FINANCIEEL

    SÃO PAULO (ANP/RTR) - Een rechter in Brazilië heeft Apple donderdag een boete opgelegd van omgerekend 19,5 miljoen euro voor de verkoop van iPhones zonder een oplader. De Braziliaanse consumentenbond had het techbedrijf aangeklaagd om het ontbreken van de laders sinds 2020.

    ANP / HH
    Vorige maand bepaalde de overheid van het het Zuid-Amerikaanse land dat het Amerikaanse bedrijf zonder de oplader een incompleet product levert en dat aankopen van de iPhone 12 en nieuwere modellen daarom moeten worden ontbonden. Apple werd toen gesommeerd een boete van omgerekend 2,4 miljoen euro te betalen, die losstaat van de strafsom die donderdag werd bepaald.

    BEKIJK OOK:
    Google smartphones Pixel 6a, 7 en 7 Pro: goede camera en vriendelijke prijs

    Adapter
    Bij de introductie van de iPhone 12 stopte Apple twee jaar geleden met het meeleveren van een adapter. Volgens Apple hadden zoveel mensen al een lader dat het beter voor het milieu was om geen adapter meer in het doosje te stoppen. De Braziliaanse autoriteiten verwierpen dat argument en stelden dat er geen bewijs is dat het meeleveren van een telefoonlader slechter voor het milieu is.

    BEKIJK OOK:
    Je iPhone kan per ongeluk het alarmnummer bellen als je in de achtbaan zit

    www.telegraaf.nl/financieel/178082526...
  4. forum rang 10 voda 15 oktober 2022 10:48
    Vakbond klopt op de deur bij Apple
    1 uur geleden
    in FINANCIEEL

    OKLAHOMA CITY (ANP/BLOOMBERG) - Opnieuw hebben werknemers van een Apple Store in de Verenigde Staten ervoor gekozen om een vakbond op te richten. Het personeel van een winkel in Oklahoma City stemde voor het vakbondslidmaatschap en werd daarmee de tweede Apple Store met een vakbond. In juni ging een winkel in Townson in de staat Maryland hen voor.

    Apple krijgt geen warme gevoelens bij werknemers die lid zijn van een vakbond in de VS. ANP/HH

    Apple ontmoedigt vakbondslidmaatschap in de VS. Het bedrijf liet in een reactie weten dat „de open, directe en op samenwerking gestoelde relatie die we met onze gewaardeerde teamleden hebben de beste manier is om een uitstekende ervaring te bieden aan onze klanten, en onze teams”. Het techbedrijf stelt verder een goed loon en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden te bieden.

    BEKIJK OOK:
    Apple maakt flink werk van behoud personeel: lonen minstens 10% omhoog

    Afkeer
    Deze week liet Apple zijn afkeer van vakbonden nog blijken. Het bedrijf kwam met hogere vergoedingen voor externe cursussen en gezondheidszorg voor al zijn personeel in de Amerikaanse Apple Stores. Alleen de medewerkers in Townson kunnen daar geen aanspraak op maken. Volgens Apple kan dat pas na onderhandelingen tussen het bedrijf en de vakbond.

    Vakbonden hebben de afgelopen tijd bij meerdere grote Amerikaanse bedrijven voorzichtig voet aan de grond gekregen. Zo werden al diverse distributiecentra van webwinkel Amazon en filialen van koffieketen Starbucks lid van een vakbond. Jarenlang was vakbondslidmaatschap in het land aan het dalen, maar de bonden krijgen weer wat meer te zeggen. Dat president Joe Biden een voorstander is van vakbonden draagt daar mogelijk ook aan bij.

    BEKIJK OOK:
    Starbucks-personeel loopt pardoes de zaak uit na ontslag medewerker

    Per locatie geregeld
    In de VS wordt lidmaatschap van een bond per locatie van een bedrijf geregeld. Daar krijgt dan één vakbond het voor het zeggen en alle personeelsleden van die locatie worden automatisch door die vakbond vertegenwoordigd.

    BEKIJK OOK:
    Vechten voor een vakbond: medewerkers Amazon verslaan techreus
    BEKIJK OOK:
    ’Apple zet rem op werven van personeel om angst recessie’

    www.telegraaf.nl/financieel/207718961...
  5. forum rang 10 voda 25 oktober 2022 11:44
    Apple verhoogt prijzen
    Voor Apple Music, TV+ en One.

    (ABM FN-Dow Jones) Apple heeft de prijzen van zijn Apple Music en Apple TV+ streamingdiensten verhoogd. Dit werd maandagavond bekend.

    Apple Music werd 1 dollar duurder en kost nu 10,99 dollar per maand, terwijl de abonnementsprijs van Apple TV+ met 2 dollar is verhoogd naar 6,99 dollar per maand. Een jaarabonnement Apple Music stijgt van 99 naar 109 dollar en Apple TV+ van 49,99 naar 69,00 dollar.

    Gebruikers betalen nu voor Apple One, dat Apple Music, Apple TV+ en andere diensten samen 16,95 dollar per maand, 2 dollar meer dan voorheen. De prijs van Apple One's familieabonnement, waarmee accounts kunnen worden gedeeld, is gestegen van 19,95 naar 22,95 dollar per maand.

    Apple wijt de prijsstijging van Apple Music aan de stijgende kosten van licenties voor muziek. De nieuwe prijs voor Apple TV+ is het resultaat van de grotere selectie van shows en films die de streamingdienst momenteel aanbiedt, vergeleken met toen het drie jaar geleden werd gelanceerd.

    Het aandeel Apple stijgt voorbeurs licht.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 10 voda 26 oktober 2022 08:19
    Apple gaat stroomverbruik gadgets compenseren met 'eigen' groene stroom
    RTL Nieuws - Gisteren om 18:16

    Apple stelt zijn klimaatdoelen naar boven bij, door in 2030 al zijn producten CO2-neutraal te willen maken. Naast de productie telt het daarbij ook het gebruik van gadgets mee. Apple investeert in Europa in groene energie om het stroomverbruik van onder andere iPhones te compenseren.

    Een zonnepark in het Amerikaanse Texas waar Apple in heeft geïnvesteerd.
    © Apple

    Apple beloofde twee jaar geleden dat al zijn producten en zijn volledige productieketen in 2030 volledig CO2-neutraal zullen zijn. Het bedrijf vult dat streven nu verder aan. Apple wil in 2030 ook het energieverbruik door klanten compenseren, door te investeren in hernieuwbare energie in onder meer Europa.

    In 2030 wil Apple jaarlijks 3000 gigawattuur aan hernieuwbare energie opwekken in Europa. Dat is iets meer dan het huidige volledige stroomverbruik van heel Nederland.

    Om dat te bereiken zal Apple "significante investeringen" doen in hernieuwbare energie in Europa. Het gaat onder meer om de bouw van grote zonne- en windparken met capaciteiten variërend van 30 tot 300 megawatt.

    CO2-uitstoot door opladen iPhone
    Het doel is om over een paar jaar genoeg groene stroom op te wekken om te voldoen aan het volledige elektrische verbruik van elk Apple-apparaat in Europa. Het gros van de CO2-uitstoot van Apple-apparaten komt vrij tijdens de productie. Maar gemiddeld 22 procent van de CO2-uitstoot tijdens de levensduur van een apparaat komt door stroomverbruik van de klant – gewoon door een iPhone op te laden bijvoorbeeld.

    Stroomverbruik per apparaat uitgesplitst
    Apple vermeldt het verwachte stroomverbruik van zijn apparaten al een aantal jaar per product in openbare milieurapporten. Sinds 2019 wordt dat gemiddelde verbruik ook uitgesplitst als percentage van de gehele CO2-uitstoot tijdens de levensduur.

    Bij een iPhone 14 komt bijvoorbeeld 18 procent van de CO2-uitstoot door stroomverbruik van de consument, bij de iPhone 11 was dat 17 procent. Bij een computer zoals de nieuwste iMac ligt dat op 44 procent.


    In de VS en Australië heeft Apple al geïnvesteerd in zonne- en windparken. Vanaf deze maand is het in de VS ook mogelijk om iPhones zoveel mogelijk met groene stroom op te laden. Apple gebruikt daarvoor informatie over stroomopwekking en verbruik van de Amerikaanse overheid, en combineert dat met kennis over het laadpatroon van de gebruiker.

    Bossen voor niet-vermijdbare uitstoot
    Apple investeert verder in de aanleg van bossen om CO2 aan de atmosfeer te onttrekken. Per 2025 moet er 1 miljoen ton aan CO2 onttrokken zijn door bossen die zijn aangelegd in Brazilië en Paraguay. Dat initiatief werd vorig jaar al aangekondigd. Die initiatieven blijven nodig, omdat Apple in 2030 nog steeds 25 procent van zijn huidige uitstoot zal hebben. Dat deel is met de huidige oplossingen niet te vermijden, en dus wordt het gecompenseerd.

    Productiepartners van Apple, zoals de fabrieken waar iPhones worden gemaakt, moeten in 2030 ook volledig CO2-neutraal zijn. Apple zegt die partners jaarlijks te controleren via rapporten en te begeleiden om het doel te bereiken. Apple wil verder doneren aan een gratis kennisprogramma, waarbij bedrijven buiten de Apple-productieketen ook toegang hebben tot de kennis en methoden die Apple toepast om CO2-neutraal te worden.

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/other/apple-...
  7. forum rang 10 voda 26 oktober 2022 15:27
    Beursblik: hogere resultaten Apple verwacht
    Markt let op mogelijke impact inflatie en sterkere dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Apple heeft in het vierde kwartaal van zijn lopende boekjaar vermoedelijk hogere resultaten behaald, terwijl de markt benieuwd is naar de impact van de hoge inflatie en de sterkere dollar.

    De techreus opent donderdag nabeurs op Wall Street de boeken. Maandagavond kondigde Apple al een prijsverhoging aan van zijn Apple Music en Apple TV+ streamingdiensten.

    Bij het openen van de boeken over het derde kwartaal afgelopen zomer, zei Apple te rekenen op een negatief valuta-effect van 600 basispunten op de omzetgroei in het vierde kwartaal. Het bedrijf zei toen ook dat het consumentengedrag nog niet werd beïnvloed door de mondiale economische vertraging.

    Voor het vierde kwartaal rekenen analisten geraadpleegd door FactSet op een winst per aandeel van 1,27 dollar, tegenover 1,24 dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

    De omzet komt vermoedelijk uit op 88,8 miljard dollar, tegenover 83,4 miljard dollar een jaar eerder.

    Circa de helft van de omzet komt uit de verkoop van iPhones, die de markt inschat op 43,4 miljard dollar in het vierde kwartaal, tegenover 38,9 miljard dollar een jaar eerder.

    Eind september meldde persbureau Bloomberg dat Apple de productie van zijn nieuwe iPhone 14 niet verder zou opvoeren, omdat de vraag niet sterk genoeg toenam. De Pro-versie van het toestel was wel in trek, aldus Bloomberg.

    Volgens marktkenners is het de vraag of de iPhone 14 minder populair is als gevolg van het economische klimaat of het simpelweg betekent dat consumenten eerder voor de Pro kiezen.

    Analisten van Bernstein stellen dat het vierde kwartaal van Apple normaliter niet zo spannend is maar de toelichting en een eventuele outlook zijn dat zeker wel, vooral gezien het huidige economische klimaat.

    Verder voorspellen analisten voor het vierde kwartaal een omzet van 7,7 miljard dollar uit de verkoop van iPads en 9 miljard dollar uit de verkoop van Mac-computers.

    In het vierde kwartaal van het boekjaar 2021 verkocht Apple voor 8,3 miljard dollar aan iPads en 9,2 miljard dollar aan Macs.

    Bij wearables wordt op een licht hogere omzet van 8,9 miljard dollar gerekend, terwijl de omzet uit diensten zou zijn gestegen van 18,3 naar 20,1 miljard dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. forum rang 10 voda 28 oktober 2022 06:41
    Apple verkoopt minder iPhones dan verwacht

    Door ABM Financial News op donderdag 27 oktober 2022
    Views: 3.607

    (ABM FN-Dow Jones) Apple heeft in het vierde kwartaal van het afgelopen boekjaar hogere resultaten behaald, waarbij de verkoop van iPhones toenam, maar niet zoveel als verwacht. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de techreus.

    "Dit is beter dan we aan het begin van het kwartaal hadden verwacht", zei CFO Luka Maestri. Valutaschommelingen hadden wel een negatief effect op het bedrijf, aldus de financieel topman.

    De nettowinst kwam in het vierde kwartaal uit op een recordhoge 20,7 miljard dollar of 1,29 dollar per aandeel. Voor het vierde kwartaal rekenden analisten geraadpleegd door FactSet op een winst per aandeel van 1,27 dollar, tegenover 1,24 dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

    De omzet kwam uit op 90,1 miljard dollar, tegenover 83,4 miljard dollar een jaar eerder. Hier rekenden analisten op 88,8 miljard dollar.

    Circa de helft van de omzet kwam uit de verkoop van iPhones, die de markt vooraf inschatte op 43,4 miljard dollar in het vierde kwartaal en die in werkelijkheid uitkwam op 42,6 miljard dollar. Dat was 38,9 miljard dollar een jaar eerder.

    Eind september meldde persbureau Bloomberg dat Apple de productie van zijn nieuwe iPhone 14 niet verder zou opvoeren, omdat de vraag niet sterk genoeg toenam. De Pro-versie van het toestel was wel in trek, aldus Bloomberg.

    Volgens Maestri is de vraag naar de iPhone 14 Pro groot. "We werken zo hard als we kunnen om aan de vraag te voldoen die we zien", zei hij donderdagavond. Apple heeft ook te maken met leveringsbeperkingen voor de Apple Watch Ultra vanwege de grote vraag, aldus Maestri.

    In China stegen de opbrengsten in het vierde kwartaal met 6 procent naar 15,5 miljard dollar en dit was boven de marktverwachting.

    Begin deze week kondigde Apple al een prijsverhoging aan van zijn Apple Music en Apple TV+ streamingdiensten.

    In de nabeurshandel daalt het aandeel donderdag een procent.

    Bron: ABM Financial News
  9. forum rang 10 voda 7 november 2022 07:20
    Productie iPhone 14 beperkt door Chinese coronamaatregelen

    Betreft productie in Zhengzhou.

    (ABM FN-Dow Jones) Apple heeft last van de strenge Chinese coronamaatregelen, waardoor de productie wordt vertraagd. Dit maakte Apple zondag bekend.

    De fabriek in in Zhengzhou, waar Apple's nieuwste modellen, de iPhone 14 Pro en de 14 Pro Max, worden gemaakt, opereert momenteel op een "aanzienlijk verminderde capaciteit".

    Apple zei wel een "aanhoudende sterke vraag" naar deze modellen te ervaren, maar door de problemen in Zhengzhou moeten klanten rekening houden met langere wachttijden.

    Apple zegt hard te werken aan een terugkeer naar normale productieniveaus.

    Delen van de Chinese miljoenenstad Zhengzhou zuchten momenteel onder strenge lockdownmaatregelen. Hoop op een versoepeling van die maatregelen leidde vrijdag nog tot een rally op de beurs in Hongkong, die vanochtend wordt voortgezet.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  10. forum rang 10 voda 22 november 2022 13:44
    Britse toezichthouder start onderzoek naar machtspositie Apple en Google

    Op vlak van cloud gaming en mobiele browsers.

    (ABM FN-Dow Jones) De Britse Competition and Markets Authority is een diepgaand onderzoek gestart naar het duopolie van Google en Apple op de markt voor cloud gaming en mobiele browsers. Dit bleek dinsdag uit een melding van de CMA.

    Een eerste onderzoek toonde aan dat de twee Amerikaanse grootmachten in feite een duopolie hebben. Van alle browsers die in het VK werden gebruikt in 2021, is 97 procent afkomstig van Apple of Google.

    Ontwikkelaars klagen dat dit innovatie tegenhoudt, vooral door de restricties van Apple.

    De CMA zegt dat er brede steun is voor een onderzoek naar de manier waarop Apple en Google de markt domineren.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  11. forum rang 10 voda 23 november 2022 13:56
    Onvrede over omstandigheden
    Massale opstand breekt uit in grootste iPhone-fabriek ter wereld
    Door CINDY HUIJGEN

    Updated 28 min geleden
    46 min geleden
    in BUITENLAND

    PEKING - Duizenden Chinese arbeiders van ’s werelds grootste iPhone-fabriek zijn op de vuist gegaan met de oproerpolitie. Ze pikken de strenge Covid-maatregelen niet langer en zijn woedend omdat hun salaris is verlaagd.

    ANP / ASSOCIATED PRESS

    Videobeelden van het zeldzame protest zijn inmiddels op Chinese sociale media gecensureerd, maar op Twitter en andere westerse sociale media gaan de beelden woensdag viraal. „Verdedig onze rechten, verdedig onze rechten” scanderen de arbeiders.

    Op de beelden is onder meer te zien hoe duizenden arbeiders met een mondkapje op slaags gaan met agenten in witte ’hazmat’-pakken – beschermende overalls. Een demonstrant wordt met een knuppel geraakt, daarop pakt hij een metalen staaf op om terug te slaan. Sommige mensen gebruiken brandblussers om zich tegen de oproerpolitie te beschermen.

    Covid-lockdown
    De eigenaar van de fabriek, het Taiwanese Foxconn, heeft woensdag bevestigd dat er geweld in de fabriek in Zhengzhou is uitgebroken en belooft in de toekomst „soortgelijke incidenten” te voorkomen. Het techbedrijf is verantwoordelijk voor zeventig procent van de wereldwijde iPhone leveringen. Foxconns fabriek in Zhengzhou is met 200.000 werknemers de grootste iPhone-fabriek ter wereld.

    Op videobeelden is te zien hoe boze werknemers over een hek klimmen tijdens de protesten bij de iPhone-fabriek in Zhengzhou. VIA REUTERS

    Toen vorige maand oktober een paar arbeiders positief op Covid-19 testten, ging de fabriek onder druk van het Chinese zero-Covidbeleid in lockdown. Besmette arbeiders moesten in quarantaine en gezonde mensen moesten extra lange werkdagen draaien om de productie onverstoord voort te zetten. Werknemers waren het niet eens met de strikte virusmaatregelen en ontvluchtten de fabriek massaal. In een poging oude personeelsleden terug te lokken en nieuwe mensen te werven beloofde Foxconn een verhoogd salaris van ruim 3.300 euro voor twee maanden.

    Daar is het bedrijf volgens de demonstranten nu op teruggekomen, ze zouden nog eens twee maanden moeten werken om het bedrag te ontvangen. Demonstranten klagen daarnaast ook over de kwaliteit van het voedsel en het tekort eraan. Ook zijn nieuwe arbeiders bang dat oude werknemers besmet zijn met Covid-19.

    Barre werkomstandigheden
    In China zorgt een nieuwe virusgolf voor weinig bewegingsvrijheid. China heeft woensdag 28.883 nieuwe besmettingen gemeld. De centraal gelegen provincie Henan, waar Zhengzhou de hoofdstad van is, telde 851 nieuwe besmettingen. De overheid zegt vast te houden aan het Covid-beleid en tegelijkertijd „de mentaliteit van verlamming en laksheid te overwinnen”.

    Het is de zoveelste keer dat Foxconn negatief in het nieuws komt vanwege barre werkomstandigheden. In 2010 zouden zeker 18 arbeiders zelfmoord hebben gepleegd, drie jaar later pleegden nog eens twee werknemers van de Zhengzhou fabriek zelfmoord. In 2014 werd het Taiwanese bedrijf betrapt op kinderarbeid. Foxconn beloofde betere werkomstandigheden, zo zou het voortaan weer zijn toegestaan voor werknemers om tijdens het werk over andere zaken dan werk te mogen praten. Ook zou Foxconn de Chinese arbeidswetten volgen.

    Maar in 2018 zou volgens China Labor Watch een Foxconn-fabriek in de Chinese stad Hengyang waar e-readers van Kindle worden geproduceerd diverse arbeidswetten overtreden. Zo krijgen mensen niet doorbetaald als ze met ziekteverlof gaan noch vakantiegeld. Ook overuren worden niet extra vergoed.

    Voor meer en video's zie link:

    www.telegraaf.nl/nieuws/1402545538/ma...
  12. forum rang 10 voda 25 november 2022 16:20
    Apple heeft interesse in overname Manchester United - media

    Aandeel stijgt voorbeurs 8 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Aandelen Manchester United noteren vrijdag voorbeurs zo'n 8 procent hoger aan de New York Stock Exchange, nadat de Britse tabloid The Daily Star donderdag meldde dat techreus Apple interesse heeft om de Engelse voetbalclub over te nemen.

    "CEO Tim Cook zal gesprekken voeren met de banken die zijn aangesteld om de verkoop te begeleiden", schreef The Daily Star donderdag, zonder daarbij bronnen aan te halen.

    Manchester United is nu nog eigendom van de Amerikaanse familie Glazer, die erg impopulair zijn bij de fans van de club.

    Apple was niet bereikbaar voor een reactie en Manchester United wilde geen commentaar geven, nadat het eerder deze week al bekendmaakte dat de strategische opties voor de club in kaart worden gebracht.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  13. forum rang 10 voda 3 januari 2023 17:41
    Apple vraagt leveranciers om minder onderdelen - media

    Onder meer voor Apple Watch en MacBook.

    (ABM FN-Dow Jones) Apple heeft verschillende toeleveranciers gevraagd om in het eerste kwartaal minder onderdelen te maken voor zijn AirPods, Apple Watch en MacBook. Dit meldde de Japanse zakenkrant Nikkei.

    Reden is een zwakkere vraag, aldus de krant.

    "Apple heeft onder erop geattendeerd dat er minder bestellingen komen voor vrijwel alle productlijnen vanaf december, deels omdat de vraag niet zo sterk is", zei een toeleverancier tegen de krant.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  14. forum rang 10 voda 10 januari 2023 10:09
    Apple wil Broadcom buitenspel zetten - media

    Kiest voor eigen chip.

    (ABM FN) Apple streeft ernaar om eind 2024 of begin 2025 niet langer gebruik te maken van een geavanceerde Broadcom chip voor wifi en bluetooth, nu de iPhone-producent steeds meer chips zelf maakt. Dit schreef persbureau Bloomberg maandagavond op basis van bronnen.

    Apple is de grootste klant van Broadcom en verantwoordelijk voor ongeveer 20 procent van de omzet van de Amerikaanse chipmaker in het afgelopen jaar, ofwel bijna 7 miljard dollar.

    Eerder ruilde Apple al de meeste Intel chips voor zijn Mac computers in voor zelf ontwikkelde chips.

    Kort voor het sluiten van Wall Street maandagavond werd het nieuws bekend, waarna het aandeel Broadcom forse winsten prijs gaf en uiteindelijk twee procent lager sloot.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481
  15. forum rang 10 voda 13 januari 2023 08:25
    Mes in topbeloning Apple-baas Tim Cook: bijstelling naar $49 miljoen
    Updated 21 min geleden
    45 min geleden
    in FINANCIEEL

    CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Topman Tim Cook van Apple ziet zijn totale beloning dit jaar met meer dan 40 procent terugvallen. Volgens Apple heeft Cook zelf gevraagd om wat minder te krijgen, nadat investeerders daarop hadden aangedrongen.

    Apple-baas Tim Cook. ANP / HH

    Toch wordt Cook nog steeds rijkelijk beloond. Hij zou als hij aan de nodige doelen voldoet nog altijd 49 miljoen dollar tegemoet kunnen zien.

    Aandelenpakketten
    Omgerekend gaat het om ruim 45 miljoen euro. Dit wordt dan voornamelijk uitgekeerd in de vorm van aandelenpakketten. Apple is ook een erg winstgevend bedrijf. In het eind september afgesloten boekjaar kwam de nettowinst uit op bijna 100 miljard dollar.

    BEKIJK OOK:
    Megatechbeurs van start: hoe ziet huiskamer van de toekomst eruit?

    Apple heeft de afgelopen tijd wel kritiek gekregen van meerdere grote beleggers over de enorme compensatie voor Cook. ISS, een toonaangevend adviesbureau in de financiële wereld, klaagde daarbij dat de helft van de beloning eigenlijk niet afhing van prestatiedoelen maar dat hij die bonus sowieso zou krijgen. Een meerderheid van de aandeelhouders stemde vorig jaar wel in met de beloningsvoorstellen van Apple.

    www.telegraaf.nl/financieel/226901309...
  16. forum rang 10 voda 3 februari 2023 06:41
    Update: Apple verkoopt minder iPhones

    Door ABM Financial News op donderdag 2 februari 2023
    Views: 3.449

    (ABM FN-Dow Jones) Apple heeft het afgelopen kwartaal een lagere winst en omzet behaald, als gevolg van productieverstoringen in China, waardoor het minder premium iPhones kon leveren. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de techreus.

    "We denken dat we zouden zijn gegroeid met de iPhone zonder de aanbodbeperkingen," zei CEO Tim Cook in een toelichting.

    "De macro-economische situatie is moeilijker in te schatten, maar het is duidelijk als je naar de cijfers kijkt dat we het kwartaal de wind niet in de zeilen hadden."

    De nettowinst kwam in het eerste kwartaal van het lopende kwartaal uit op 30 miljard dollar, op jaarbasis een daling van 13 procent, waar analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 31 miljard dollar. Per aandeel was de winst 1,88 dollar.

    De omzet kwam uit op 117,2 miljard dollar, tegenover 123,9 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Hier rekenden analisten op 121,4 miljard dollar.

    Meer dan de helft van de omzet kwam wel uit de verkoop van iPhones, die de markt vooraf inschatte op 67,8 miljard dollar in het eerste kwartaal en die in werkelijkheid uitkwam op 65,8 miljard dollar. Dat was een jaar eerder 71,6 miljard dollar.

    Apple waarschuwde in november al dat leveringen van de iPhone 14 Pro en Pro Max onder druk stonden vanwege coronabeperkingen bij zijn Foxconn-faciliteit in China.

    De verkoop van iPad steeg in het eerste kwartaal van 7,2 miljard naar 9,4 miljard dollar, waar de markt rekende op 7,8 miljard dollar.

    De opbrengsten uit Mac-computers kwamen uit op 7,7 miljard dollar, van 10,9 miljard dollar een jaar geleden en ruim onder de verwachting van 9,4 miljard dollar.

    Bij wearables, home en accessoires daalden de opbrengsten van 14,7 miljard naar circa 13,5 miljard dollar, waar analisten uitgingen van 15,3 miljard dollar. De omzet uit diensten verbeterde van 19,5 miljard naar 20,8 miljard dollar. Hier rekende de markt op 20,4 miljard dollar.

    In de nabeurshandel daalt het aandeel donderdag bijna 4 procent.

    Update: om juiste quote Cook weer te geven en actuele koersontwikkeling.

    Bron: ABM Financial News
1.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 68 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 859,07 -0,73%
EUR/USD 1,0658 +0,13%
FTSE 100 7.827,80 -0,63%
Germany40^ 17.669,10 -0,94%
Gold spot 2.387,63 +0,35%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+2,88%
Heineken
+1,27%
Vopak
+0,71%
EBUSCO...
+0,63%
OCI
+0,56%

Dalers

Aegon
-3,37%
INPOST
-2,71%
ADYEN NV
-2,61%
AMG Cr...
-2,53%
B&S Gr...
-2,44%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links