Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel DSM FIRMENICH AG AEX:DSFIR.NL, CH1216478797

  • 106,750 23 apr 2024 12:31
  • +1,600 (+1,52%) Dagrange 104,300 - 106,900
  • 140.171 Gem. (3M) 463,9K

DSM 2022

658 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 33 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jan66 27 september 2022 13:48
    quote:

    Pierreterre schreef op 26 september 2022 23:48:

    Zou mooi zijn als DSM met een tussentijds bericht zou komen om iedere twijfel weg te nemen.
    Over welke twijfel heb je het, er is een outlook afgegeven bij de jaarcijfers en dit nogmaals herhaald bij de 2de kwartaalcijfers.

    Mochten er grote veranderingen zijn dan had DSM dit dmv een persbericht moeten melden.
  2. Pierreterre 27 september 2022 14:56
    Zolang we verder niets negatiefs vernemen van DSM moeten we er maar vanuit gaan dat er niets bijzonders aan de hand is. Alleen de koersdaling van 40% t.o.v. de hoogste koers (200,--) valt zwaar tegen, zeker na de overname van Femenich, Had niet zo'n stevige correctie verwacht.
  3. forum rang 6 marique 27 september 2022 15:19
    Particuliere beleggers blijven graag dicht bij huis en DSM was altijd een prima, degelijke belegging. Daarom denk ik dat veel Nederlandse beleggers afhaken nu DSM naar Zwitserland gaat verhuizen. Dat gegeven kan weleens een extra nadelige druk op de koers hebben gehad. Naast alle beursellende natuurlijk.
    Je zou ook kunnen stellen dat de ombouw/transitie - verkoop van een paar onderdelen en overname van een ander bedrijf - op een ongelukkig moment samenvalt met een wereldwijde koersdaling, zeg maar een echte bear market, waarvan het einde of dieptepunt nog niet in zicht is.
  4. forum rang 9 nine_inch_nerd 27 september 2022 15:54
    quote:

    marique schreef op 27 september 2022 15:19:

    Particuliere beleggers blijven graag dicht bij huis en DSM was altijd een prima, degelijke belegging. Daarom denk ik dat veel Nederlandse beleggers afhaken nu DSM naar Zwitserland gaat verhuizen. Dat gegeven kan weleens een extra nadelige druk op de koers hebben gehad. Naast alle beursellende natuurlijk.
    Je zou ook kunnen stellen dat de ombouw/transitie - verkoop van een paar onderdelen en overname van een ander bedrijf - op een ongelukkig moment samenvalt met een wereldwijde koersdaling, zeg maar een echte bear market, waarvan het einde of dieptepunt nog niet in zicht is.
    Als oud DSM medewerker geloof ik niet in deze theorie.
    Als je ziet hoe DSM in al die decennia getransformeerd is (van kolen naar chemie en van old skool-chemie naar fijnchemie, voeding en biotechnologie), dan had dat al eerder moeten gebeuren.
    Nee....
  5. forum rang 6 rene66 29 september 2022 10:00
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 28 september 2022 16:03:

    DSM en Akzo trekken bij dit herstel fors bij. Ik zie die forse dalingen/stijgingen vaker bij DSM. Ik krijg geen vat op dat fenomeen.
    Wat is jullie visie hierin?
    Het is niet alleen een gegeven bij de DSM dat dit soms gebeurd. Het zijn algo's die soms volslagen willekeurig reageren en soms getriggerd worden door dingen die gebeuren (rente/vooruitzichten peers) ed.

    Een groter probleem voor de Europese aandelen is dat duidelijk is dat de EU in een recessie zal belanden, dit zal ook een impact hebben op de cijfers van DSM. Ik verwacht om die reden dat wij al blij moeten zijn als DSM rond de 100 euro blijft hangen de komende twee jaar, met wellicht nog een bandbreedte van 10 tot 15 euro er omheen (dus ergens tussen de 85 en 115). Klinkt zwartgallig maar zelf hou ik wel rekening met dat scenario. Maar de beurs is heel veranderlijk en verder kijken dan 3 maanden is heel moeilijk/onmogelijk, dus ik kan met mijn verwachting er helemaal naast zitten (wat ik eigenlijk hoop en dat het dus een stuk beter eruit komt te zien).

    De verwachting is dat de VS ook eerder uit de economische dip (die er nog aan moet komen) uit zal komen, vandaar is veel beleggingsgeld ook vertrokken richting VS, dat verklaard ook voor een groot deel de negatieve spiraal waar wij inzitten op dit moment.

    De aandelen DSM die ik heb hou ik vast en bij een verdere daling richting 100 ga ik bijkopen want het is en blijft een mooi bedrijf. Ik zou persoonlijk nu ook niks meer verkopen op dit niveau.

    De grafiek spreekt verder voor zich, ik zie helaas nog weinig positieve signalen in het plaatje.
  6. forum rang 6 rene66 29 september 2022 10:26
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 29 september 2022 10:16:

    ^^Bedankt.

    Vwb de visie dat "de verwachting is dat de VS ook eerder uit de economische dip komt', ga ik helemaal in mee.
    Mijn portefeuille vorige week uitgebreid en ingestapt (met kleine plukjes) in GOOGL, AMZN, MSFT en voorzichtig META.
    Heel verstandig dat je de positie richting VS verder heb aangepast naar boven toe. Zelf wacht ik nog heel even met uitbreiding van aandelen in de VS want ik verwacht dat de beurs nog wel 10 (tot wellicht 15%) naar beneden gaat. De Euro zie ik ook nog minder waard worden de komende drie maanden, dus beleggen in de VS is dan ook verstandig.

    Zelf zit ik ahw op het vinkentouw. Op de koop knop drukken of nog heel even wachten. In november na de midterms verwachten ze weer een kleine rally. Als ik echter alles hoor wat er in de VS gaande is, en ook wat er aan de hand is met de valuta's wereldwijd en de opbouwende spanning tussen de VS en Rusland en tussen de VS en China dan kunnen wij (helaas) nog veel vreemde dingen meemaken met de beurs. In tijden van grote conflicten is de VS en de dollar een betere vluchthaven dan de Euro.
  7. forum rang 4 Jan66 29 september 2022 12:44
    Ik ga ervan uit dat DSM wanneer een hoofdzetel in Zwitserland komt dat er met Zwitserse franken wordt gerekend?

    Dat de Amerikaanse economie eerder uit het slob komt dat mag je genoeglijk aannemen maar veel Amerikaanse bedrijven halen inmiddels een (groot)deel van een omzet/winst uit Europa en dit geld voor Europese bedrijven idem.

    Ford gaat in Roemenië bijvoorbeeld de grootste autofabriek ter wereld bouwen, je mag aannemen dat dit soort bedrijven niet over 1 nacht ijs gaan en er alle belang bij hebben om een gunstig financieel economisch klimaat in stand te houden.

    DSM is inmiddels ook een wereld speler geworden en doet overnames in veel landen ook buiten Europa en haalt haar omzet en winst van alle continenten (Antarctica uitgezonderd).
658 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 33 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Marktomstandigheden DSM-Firmenich verbeteren sterk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links