Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Mithra Pharmaceuticals BRU:MITRA.BL, BE0974283153

  • 0,221 25 apr 2024 11:51
  • -0,001 (-0,23%) Dagrange 0,220 - 0,227
  • 68.797 Gem. (3M) 381K

Mithra in 2022 - het jaar van beLEONing?!

3.656 Posts
Pagina: «« 1 ... 119 120 121 122 123 ... 183 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 september 2022 09:03
    Mithra: 'Onderhandelingen over Donesta versnellen, eerste voorstellen zijn binnen'
    Leon Van Rompay, CEO van Mithra ©Valentin Bianchi / Hans Lucas
    Jan De Schamphelaere
    Vandaag om 08:01

    De verkoop van Nextstellis/Estelle – het eerste medicijn van het Luikse farmabedrijf Mithra – blijft sputteren. Maar een deal rond het menopauzemedicijn Donesta is in de maak.

    Mithra zit in een ‘perfecte storm’, zo luidde het eerder dit jaar bij analisten. Het aandeel heeft dit jaar al 65 procent van zijn waarde verloren door een combinatie van factoren: aandelenverkopen door oprichter en grootaandeelhouder François Fornieri, een leeglopende bankrekening, moeite om de financiering rond te krijgen, vertraging met de studies voor Donesta en de sputterende verkoop van zijn anticonceptiepil (Estelle in Europa, Nexstellis in de VS).

    Die verkoop sputtert nog steeds, zo blijkt uit het halfjaarrapport. ‘Ik ga niet zeggen dat de verkoop niet goed loopt, maar dat de verkoop trager loopt dan verwacht’, aldus Leon Van Rompay, CEO van het bedrijf.
    " Ik ga niet zeggen dat de verkoop van de anticonceptiepil niet goed loopt, maar dat de verkoop trager loopt dan verwacht. "

    Vorig jaar boekte Mithra slechts 13 miljoen omzet uit de verkoop van het medicijn dat in de VS door Mayne Pharma op de markt wordt gezet, en in Europa door Gideon Richter. In het eerste halfjaar was de omzet uit de pil 3,7 miljoen euro, minder dan een jaar geleden zelfs.

    Financieel directeur Christophe Maréchal legt uit: ‘Vorig jaar hebben onze verkooppartners een voorraad aangelegd. Die is niet helemaal opgebruikt, waardoor we in het eerste halfjaar minder hebben geleverd.’

    Mithra incasseert de inkomsten van de pil op twee manieren. Eén, een betaling op het moment van levering. En twee, royalties op het moment van daadwerkelijke verkoop in de markt. ‘De royalties zitten wel in de lift’, klinkt het. ‘Er is progressie in de verkoop, onder meer in de VS, Polen, Duitsland en Italië. Dat betekent dat ook de leveringen in de komende maanden zullen stijgen om de stocks aan te vullen.’
    Geen 'rocket year'

    Maréchal zegt er meteen bij dat 2022 voor Estelle/Nexstellis geen ‘rocket year’ zal worden. Voor Mithra zelf kan het dat wel worden, als er dit jaar nog een deal voor Donesta op tafel komen.

    Donesta is een medicijn om problemen tijdens de menopauze aan te pakken, in eerste instantie ‘opvliegertjes’. Maar er lopen ook studies om de impact op vaginale droogte, haar- en huidkwaliteit te meten. Volgens analisten kan dat een blockbustermedicijn worden. De laatste patiëntenproeven lopen nog. Maar als alles volgens schema verloopt, zou Mithra het middel in 2024 in de VS en Europa kunnen lanceren, of beter gezegd: een partner.
    " We hebben voor Donesta al eerste voorstellen gekregen. En we zijn met meerdere partijen in gesprek. "

    De zoektocht naar die partner is volop bezig. ‘We hebben al eerste voorstellen gekregen. En we zijn nog met meerdere partijen in gesprek. We verwachten dat de onderhandelingen in de komende weken kunnen versnellen. We voorzien de afronding van een deal in het vierde kwartaal.’

    Volgens analisten zou Mithra daarbij zelfs een voorafbetaling van enkele honderden miljoen euro kunnen opstrijken. Hoe de dealstructuur - verhouding tussen voorafbetaling, mijlpaalbetalingen, royalties, … - er uit zal zien, blijft evenwel nog koffiedik kijken.
    Geldzorgen

    Als het tot een deal komt, zijn de financiële zorgen van Mithra in één keer helemaal van de baan. Het bedrijf startte het jaar met een cashpositie van 33 miljoen euro, wat onvoldoende was om alle geplande onderzoeken te financieren. In de loop van het jaar verzekerde het bedrijf zich evenwel van extra geldmiddelen.

    De geldstromen die het regelde met Goldman Sachs zijn momenteel niet toegankelijk (omdat niet voldaan is aan de voorwaarde van een aandelenkoers van minstens 10 euro), maar de nodige centen kwamen binnen via constructies bij LDA Capital, Highbridge Capital en Whitebox Advisors. En via een private plaatsing van 23,5 miljoen euro bij bestaande aandeelhouders zoals de Vlaamse ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys en het Waalse Noshaq en SRIW. Ook CEO Leon Van Rompay kocht daarbij nieuwe aandelen.

    De totale inkomsten – inclusief de verkoop van Myring en licentie-inkomsten – klokten in het eerste halfjaar af op 11,4 miljoen euro.

    Mithra sluit af met 31 miljoen euro nettoverlies en met 29,3 miljoen euro cash op de bankrekening. Het bedrijf kan wel nog aanspraak maken op ruim 100 miljoen euro extra financiering (kapitaal en converteerbare obligaties) via LDA Capital, highbridge Capital en Whitebox Advisors.
  2. Brahim_av 23 september 2022 11:55
    Wat me opviel is dat Leon deze morgen voorzichtiger was tijdens de Q&A sessie (in de webcast)
    over het soort Partenrschap dat hij beoogt voor Donesta.
    Hij bevestigde wel de timeline voor de Donesta Deal in Q4 2022.
    Er is geen nadruk meer op "een globale deal" maar eerder een deal met de meeste meerwaarde
    voor de aandeelhouders.
    Dat zou erop kunnen wijzen dat het waarschijnlijk geen SUPER deal zal worden, of eerder een versnipperde deal.
    Verder speelt Mithra's zwakke financiële positie nog wat parten in hun onderhandelingspositie voor Donesta. (isinueerde de CFO tijdens een van de vragen over de financiering).
    Verder stel ik vast dat we nog even gaan moeten wachten op de veiligheidsresultaten Donesta (er was vertraging door geopolitieke omstandigheden, maar targets kunnen gehaald worden). Ben niet overtuigd dat deze in Oktober al beschikbaar zullen zijn, zal eerder eind dit jaar zijn (nov-dec).
    We gaan nog even geduld moeten hebben (dit is nooit anders geweest ivm Mithra).
    Wat Estelle/Nextellis betreft zal de 2e helft van 2022 hopelijk de kas wat spijzen met omzet uit royalties en verse supply.
    Na een vraag van een analyst bevestigde de CFO dat 150K cycles in 2e jaarhelft voor de VS realistisch is en verwees naar commitment van Mayne Pharma:
    "Mayne Pharma committed to a forecast of more than 350k cycles for FY 2023 (period going from July 2022 until June 2023)."
    Op basis van de trend, gok ik op een sales van 175K cycles in US voor de 2de helft van 2022. Dat is iets meer dan 300% vergeleken met de eerste jaarhelft. Of dit veel omzet betekent voor Mithra is nog niet duidelijk omdat de stock van Mayne wellicht nog niet volledig is opgebruikt na de eerste jaarhelft (inkomsten van royalties zullen wel bijdragen tot de omzet omdat deze worden uitbetaald op het moment van de verkoop).
    In Europa verloopt het voor Estelle iets beter, en loopt de lancering veel beter dan in US. (in omzet is dit natuurlijk relatief minder, maar significant). Voor Estelle in Europa zijn de sales verdrievoudigd (Sales for H1 2022 have tripled versus H2 2021 to reach EUR 5.7 million end of June.) Maar dat wisten we al sinds eind Augustus via Mayne Pharma's resultaten.
    Voor het hele jaar 2022 verwacht Gedeon R. Sales van EUR 15 million voor Estelle.
    Ik kijk nu al uit naar de halfjaar resultaten van Mayne, misschien in feb/mrt 2023.

    Weinig onverwachte wendingen eigenlijk, behalve dat de additionele fase 3 studies voor Donesta dus eerst worden getoetst met een fase2 studie. (wat hopelijk minder cash zal vergen).
    De focus nu ligt op de Donesta Deal, maar mijn verwachtingen zijn gematigd omdat het mogelijk geen globale deal wordt. Verder wordt ons geduld verder op de proef gesteld.
    Het ziet er niet naar uit dat dit bedrijf ondergaat zoals DZR & sommigen van zijn volgers hopen, maar ik zie op een termijn van een twee jaar een herstel van de beurskoers, hoeveel precies is onduidelijk, maar ik mik zeker op €14 tot €15.

  3. koekoek 23 september 2022 14:42
    zoals als ik al zei: if you can stand the heat, stay out of the kitchen

    er is niets veranderd met gisteren of eergisteren of verleden week, alleen meer duiding bij de cijfers.Als je niet wil luistern (wat ik dus wel heb gedaan deze morgen) dan weet je ook wat de verwachtingen zijn in Q4.
    Indien de cijfers slecht zouden zijn, zou KBC vandaag ook niet bij hun rating blijven... hetzelfde Petercam Degroof...
    het staat iedereen vrij om te verkopen, beleggen is nu éénmaal anticiperen en geduld hebben...

    trouwens @ Brahim, mooi verslag !
  4. Biokloot 23 september 2022 17:49
    Na beurs natuurlijk :

    Conversion of a portion of the loans from Highbridge and Whitebox and
    Information on the total number of voting rights (denominator)
    Liege, Belgium, 23 September 2022 – 17:45 CET – Mithra Pharmaceuticals SA (Euronext Brussels:
    MITRA) (the "Company" or "Mithra"), a company dedicated to Women’s Health, today announces that,
    following the first drawdown by the Company under the loan facility concluded with funds managed
    by Highbridge Capital Management, LLC ("Highbridge") and funds managed by Whitebox Advisors, LLC
    ("Whitebox", and together with Highbridge, each a “Lender”), another portion of the loans was
    contributed in kind by Highbridge against the issuance of new shares.
    Following the first drawdown, another portion of the loans (including accrued interest, as relevant, and
    an option payment amount) was contributed in kind for an aggregate amount of EUR 1,789,990.66
    through the issuance of 319,160 new shares at an issue price of ca. EUR 5.61 per share.
    On 8th August 2022, the Company and the Lenders entered into a three-year term senior secured
    convertible facilities agreement for an amount of up to EUR 100,000,000, which can be drawn in three
    tranches. The first tranche of EUR 50,000,000 was drawn upon signing of the agreement. Following
    the last contribution in kind, the outstanding principal amount of the loans already drawn is
    EUR 35,539,161.29.
    In accordance with article 15 of the Belgian Act of 2 May 2007 on the disclosure of major participations
    in issuers of which shares are admitted to trading on a regulated market and regarding miscellaneous
    provisions, following this capital increase’s completion Mithra now has 53,282,222 outstanding shares
    carrying voting rights (against 52,963,062 outstanding shares carrying voting rights previously).
    Therefore, Mithra publishes the following updated information:
    • Capital: EUR 39,007,694.43
    • Total number of securities carrying voting rights: 53,282,222 (all ordinary shares)
    • Total number of voting rights (= denominator): 53,282,222 (all relating to ordinary shares)
    • Number of outstanding rights to subscribe to securities carrying voting rights:
    o Pursuant to the share option plan of 5 November 2018: 1,394,900 subscription rights
    giving right to 1,394,900 ordinary shares
    o Pursuant to the share option plan of 22 July 2020: 690,000 subscription rights giving
    right to 690,000 ordinary shares
    o Pursuant to the share option plan granted to the lending shareholders of 7 September
    2020: 300,000 subscription rights giving right to 300,000 ordinary shares
    o Pursuant to the share option plan of 20 November 2020: 390,717 subscription rights
    giving rise to 390,717 ordinary shares.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 september 2022 17:54
    Verkoop op of boven de ca 6,60 en inkoop op 5,61; winst dus ca 1 euro per aandeel.

    Following the first drawdown, another portion of the loans (including accrued interest, as relevant, and an option payment amount) was contributed in kind for an aggregate amount of EUR 1,789,990.66 through the issuance of 319,160 new shares at an issue price of ca. EUR 5.61 per share.
  6. forum rang 8 lucas D 26 september 2022 08:52
    Verwachte mijlpalen en vooruitzichten voor de rest van 2022
    • Commerciële lancering van Estelle® in het Verenigd Koninkrijk, evenals aanvullende marketing
    vergunningen (Brazilië, Israël,...) worden verwacht in H2 2022. Uitbreiding van internationale
    partnerschappen in onbedekte gebieden zoals China.
    • Donesta® primaire veiligheidsresultaten verwacht voor eind 2022 in de Verenigde Staten/Canada en voor
    eind H1 2023 in Europa. Afhankelijk van de evolutie van de Covid-19-situatie, kan het potentieel
    Impact van de geopolitieke situatie in Oost-Europa op rekrutering, de onderzoeksresultaten en
    wettelijke goedkeuringen, denkt Mithra dat het een vergunning voor het in de handel brengen kan verkrijgen voor:
    Donesta® eind H1 2024 voor de Verenigde Staten en eind 2024 voor Europa
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 september 2022 08:56
    quote:

    lucas D schreef op 26 september 2022 08:52:

    Verwachte mijlpalen en vooruitzichten voor de rest van 2022
    • Commerciële lancering van Estelle® in het Verenigd Koninkrijk, evenals aanvullende marketing
    vergunningen (Brazilië, Israël,...) worden verwacht in H2 2022. Uitbreiding van internationale
    partnerschappen in onbedekte gebieden zoals China.
    • Donesta® primaire veiligheidsresultaten verwacht voor eind 2022 in de Verenigde Staten/Canada en voor
    eind H1 2023 in Europa. Afhankelijk van de evolutie van de Covid-19-situatie, kan het potentieel
    Impact van de geopolitieke situatie in Oost-Europa op rekrutering, de onderzoeksresultaten en
    wettelijke goedkeuringen, denkt Mithra dat het een vergunning voor het in de handel brengen kan verkrijgen voor:
    Donesta® eind H1 2024 voor de Verenigde Staten en eind 2024 voor Europa
    Dit kost allemaal geld en dat moet allemaal komen van op de beurs gedumpte aandelen.
3.656 Posts
Pagina: «« 1 ... 119 120 121 122 123 ... 183 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Mithra laat aandeelhouders schrikken

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links