Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASML Holding AEX:ASML.NL, NL0010273215

  • 852,400 17 apr 2024 17:38
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 845,500 - 891,100
  • 1.271.289 Gem. (3M) 589,7K

ASML 2022

9.199 Posts
Pagina: «« 1 ... 342 343 344 345 346 ... 460 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Edwin10 22 september 2022 16:15
    quote:

    Jeksel schreef op 22 september 2022 15:52:

    [...]

    Ken ook 2 mensen die er werken. Zelfde verhaal, werk in overvloed en geen enkel signaal dat het minder wordt. ASML zal meegaan in het negatieve beursklimaat maar als het tij keert kan het hard gaan. Ik blijf bijkopen. Volgende koop op 420e.
    Dat was ook mijn strategie, ik ben echter blut door vanochtend mijn laatste cash in ASML te stoppen. Gewoon omdat ik vertrouwen in het bedrijf en dus ook aandeel heb. Het gaat nergens over hoe hard de chippers geraakt worden. Laten we niet vergeten dat steeds meer producten chips zitten. En in elk product komen ook steeds meer chips te zitten (neem als voorbeeld maar een auto of een computer).
  2. Jeksel 22 september 2022 16:20
    quote:

    Edwin10 schreef op 22 september 2022 16:15:

    [...]

    Dat was ook mijn strategie, ik ben echter blut door vanochtend mijn laatste cash in ASML te stoppen. Gewoon omdat ik vertrouwen in het bedrijf en dus ook aandeel heb. Het gaat nergens over hoe hard de chippers geraakt worden. Laten we niet vergeten dat steeds meer producten chips zitten. En in elk product komen ook steeds meer chips te zitten (neem als voorbeeld maar een auto of een computer).
    Ai dat is niet zo best. Verwacht nog wel wat ellende op de beurs komende maanden. Ik kan nog tijdje blijven bijkopen gelukkig , dus lagere koersen vind ik prima op dit moment
  3. Mohandes 22 september 2022 16:41
    quote:

    Edwin10 schreef op 22 september 2022 16:15:

    [...]
    Dat was ook mijn strategie, ik ben echter blut door vanochtend mijn laatste cash in ASML te stoppen.
    De oude regel: "Als je geknipt wordt, moet je stilzitten" geldt nog steeds.
    Je bent niet blut, je hebt een stukje ASML gekocht. Je moet alleen willen en kunnen uitzingen tot er weer ATHs op de tickers staan. Kan 3 maanden duren, kan 3 jaar duren, kan ook nooit meer gebeuren.

    M.
  4. Edwin10 22 september 2022 16:57
    quote:

    Mohandes schreef op 22 september 2022 16:41:

    [...]

    De oude regel: "Als je geknipt wordt, moet je stilzitten" geldt nog steeds.
    Je bent niet blut, je hebt een stukje ASML gekocht. Je moet alleen willen en kunnen uitzingen tot er weer ATHs op de tickers staan. Kan 3 maanden duren, kan 3 jaar duren, kan ook nooit meer gebeuren.

    M.
    Hallo, met blut bedoel ik eigenlijk dat ik geen geld heb om opnieuw aandelen bij te kopen. Dat heb ik de afgelopen weken namelijk heel veel gedaan. Ik heb nu een gak van 520 dus dat is te overzien. Daarbij heb ik geen haast en vertrouwen in het bedrijf. Waar ik me wel zorgen over maak is het sentiment rondom chippers. Ook vandaag worden ze weer veel te hard gestraft. Bijzonder aangezien ASML een financieel gezond bedrijf is, mooie winsten maakt, groeit etc.
  5. Mooore 22 september 2022 20:24
    quote:

    fvmetelen schreef op 22 september 2022 15:44:

    ... en vraag mij af waar die daling vandaan komt ...
    Heb je het niet gelezen? Poetin richt nu zijn raketten op Veldhoven.

    Alle gekheid op een stokje. Deze slachting gaat inderdaad nergens over, maar trekt wel weer bij.
    Als de mist straks optrekt, hebben we nog steeds een goed draaiende economie met een niet te stillen honger naar innovatie. En daar zijn onze chippers onontbeerlijk bij.
  6. forum rang 4 eric_29 22 september 2022 20:28
    quote:

    rene66 schreef op 22 september 2022 14:37:

    [...]Ik begreep gisteren uit een Amerikaanse podcast dat heel veel bedrijven veel te veel chips maar ook te veel chips machines hebben besteld, maar in al die contracten staan ontbindende voorwaarden. Waarin met name kan worden geschoven in de tijd. De reden voor het teveel bestellen is dat iedereen dacht dat het niet meer op kon met de economie.

    Inmiddels is duidelijk dat het een stuk minder zal gaan met de economie en dus worden er minder chips gebruikt en worden de investeringen voor nieuwe fabrieken ook op een lager pitje gezet. Gelukkig heeft ASML een luxe probleem voor de levering van machines, dat de vraag dus minder is geworden is voor de komende drie jaar niet erg. Tegen die tijd zal de vraag wel weer aantrekken.

    Het enige daadwerkelijke probleem op korte termijn voor ASML, maar ook voor de andere bedrijven in deze sector is dat leveringen richting China toch echt geblokkeerd worden door de VS. Dat is voor ASML15% van de totale productie. Dat raken ze kwijt en komt nooit meer terug.

    ASML is bovendien relatief duur ten opzichte van enigszins vergelijkbare partijen, dat ASML ook in het EUV segment zit is onder deze marktomstandigheden klaarblijkelijk geen reden meer voor een extra waardering.

    Ik sta eerlijk gezegd er wel van te kijken dat ASML op dit moment al niet richting de 425 staat, maar gezien alles wat er nog gaat gebeuren in de komende maanden zie ik dat wel gebeuren.Gok zelf nog op lagere instapmomenten. Er is een kleine kans dat bij de midterms de beurs weer een kleine rally laat zien, maar daarna gaat het weer naar beneden ben ik bang.


    Dank, maar wie zijn dan die concurrenten van ASML die bovendien goedkoper zijn?
  7. forum rang 6 rene66 22 september 2022 21:02
    quote:

    eric_29 schreef op 22 september 2022 20:28:

    [...]

    Dank, maar wie zijn dan die concurrenten van ASML die bovendien goedkoper zijn?
    Keiharde concurrenten die dezelfde machines leveren als ASML heeft ASML niet omdat ASML uiteraard alleen EUV machines maakt (die echt werken).

    ASML wordt echter vaak vergeleken met bedrijven zoals LRCX en AMAT. Die maken voor een deel machines vergelijkbaar met ASML. Nu kan je heel lang discussiëren of die bedrijven echt te vergelijken zijn, maar het wordt vaak gedaan op Seeking Alpha.

    ASML forward PE is 22,44
    AMAT forward PE is 10,4
    LRCX forward PE is 10,8

    *) Bron Yahoo Finance

    Nu weet ik uiteraard dat je niet alleen naar de forward PE moet kijken maar naar tig andere factoren, maar het geeft wel iets aan.

    Lam Research Corporation designs, manufactures, markets, refurbishes, and services semiconductor processing equipment used in the fabrication of integrated circuits

    Applied Materials, Inc. provides manufacturing equipment, services, and software to the semiconductor, display, and related industries. It operates through three segments: Semiconductor Systems, Applied Global Services, and Display and Adjacent Markets. The Semiconductor Systems segment develops, manufactures, and sells various manufacturing equipment that is used to fabricate semiconductor chips or integrated circuits

    ASML Holding N.V. develops, produces, markets, sells, and services advanced semiconductor equipment systems consisting of lithography, metrology, and inspection related systems for memory and logic chipmakers. The company provides extreme ultraviolet lithography systems; and deep ultraviolet lithography systems comprising immersion and dry lithography solutions to manufacture various range of semiconductor nodes and technologies

    PS Nog even een algemene aanvulling, omdat ik het niet kan laten !!

    Ik ben altijd van mening geweest dat bedrijven zoals ASML, Nvidia en een paar andere bedrijven een hogere koerswaarde hadden omdat het (deels) unieke bedrijven zijn. Op de één of andere manier kijkt de markt daar totaal niet meer naar (omdat het gratis geld verdwenen is en de fase waarin wij nu zitten economisch gezien) Om die reden zijn dit soort bedrijven dit jaar ook flink naar beneden gegaan. Dit ondanks het feit dat dit bedrijven zijn die gewoon flink geld verdienen en geld gaan verdienen in de toekomst.

    Elk aandeel heeft een bepaalde low en niemand weet wat die low is, want die wordt bepaald door de markt. De low voor ASML is bij mij persoonlijk de reeds eerder genoemde 375 Euro. Minder zie ik echt niet verschijnen. Ik zie als reële waarde de komende maand(en) de 425 en 400 nog wel verschijnen.

    De markt verwacht mogelijk dat er weer een rally komt in november vanwege de midterms, maar daarna zie ik de beurs weer naar beneden gaan omdat de Fed nog niet klaar is en de economie ook niet.

    Het belangrijkste is echter dat halverwege 2023 naar mijn verwachting de beurs langzaam weer omhoog gaat dus volgend jaar om deze tijd hoop ik weer 575 tot 600 op de borden te zien staan.
    .
  8. forum rang 6 'belegger'' 22 september 2022 23:44
    quote:

    rene66 schreef op 22 september 2022 21:02:

    .... Ik ben altijd van mening geweest dat bedrijven zoals ASML, Nvidia en een paar andere bedrijven een hogere koerswaarde hadden omdat het (deels) unieke bedrijven zijn. Op de één of andere manier kijkt de markt daar totaal niet meer naar (omdat het gratis geld verdwenen is en de fase waarin wij nu zitten economisch gezien) ....
    Met een tweemaal zo hoge forward PE plakt de markt een premie op ASML. De reden voor de daling geef je zelf tussen haakjes.
  9. forum rang 4 Beursgeslagen 23 september 2022 08:08
    Niemand weet hoe het in de toekomst zal gaan. Alles is gebaseerd op aannames en de kennis van nu. In de praktijk blijkt het toch altijd weer anders te gaan dan voorspeld. Achteraf komen de verklaringen en de nieuwe voorspellingen die ook weer onzinnig blijken te zijn. Dat noemen we technische analyse (TA). Iedereen is tegenwoordig een "analist". Een titel die kwaliteit en expertise moet uitstralen. In de praktijk blijken die analisten slechts met alle winden mee te waaien en van het niveau "schijt een beer in bos? of is de Paus katholiek?" De dagtip van deze analist: Lees "The Intelligent Investor" gewoon nog eens en houd je aan de strakke adviezen die daarin worden gegeven. Hoef je je over oorlogen, inflatie en alle andere ellende voor wat betreft je beleggingen geen enkele zorg te maken.
  10. forum rang 10 voda 23 september 2022 08:22
    Lek bij chippers is nog niet boven water

    Categorie: Technische Analyse, Beurs vandaag, Redactioneel
    Door Royce Tostrams op vrijdag 23 september 2022
    Views: 352

    De chipsector heeft de opgelopen averij nog niet kunnen repareren. De koersen van halfgeleideraandelen blijven technisch achter bij de rest van de markt.

    Deze underperformance geeft aan dat de verkoopdruk nog niet is verdwenen. De chipsector wordt vaak gezien als een belangrijke, leidende sector. Daarom is het goed om de SOX-index af en toe onder de loep te nemen.

    Is er al sprake van serieus herstel?
    Deze index, die het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie weergeeft, is eerst vanaf begin juli sterk opgeveerd, vervolgens stukgelopen op de dalende 200-dagenlijn en daarna weer stevig gedaald.

    De eerste steun voor de SOX-index wacht iets onder de 2.400 punten, om precies te zijn op 2.386,67 punten (de bodem van 8 juli). Per saldo kan de sector nog zo'n 5% dalen.

    Chippers gingen aan het begin van deze bearmarket het eerst door het afvoerputje op de aandelenbeurs. Dus is het logisch dat we in deze sector zoeken of er al sprake is van serieus herstel. Ik heb er hier al eerder op gewezen dat we in de sector halfgeleiders technisch nog geen signalen zien van bodemvorming.

    Nog geen koopjesjagers
    Ook Nederlandse chippers, ASML, ASMI en Besi, geven over de brede linie nog geen groen licht. Dit betekent dat koopjesjagers nog niet actief zijn.

    Eind januari hebben wij ASML, ASMI en Besi verwijderd uit de langetermijn-defensieve Tostrams beleggingsportefeuille. Maar we blijven ook nu nog even weg van deze sector.

    In deze column wil ik de SOX-index, ASML, ASMI en Besi voor de langetermijn beoordelen.

    Er zijn, naast het trendmatige plaatje, twee belangrijke indicatoren die we in de gaten houden:

    de 200-dagenlijn en
    de B.O.B.-indicator.
    De richting van de 200-dagenlijn is bepalend voor het trendbeeld. De B.O.B.-indicator geeft de relatieve prestaties aan, dus of de chipper beter of slechter presteert dan het beursgemiddelde.

    Lange termijn analyse SOX-index: nog zwak
    De SOX-index, die het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie weergeeft, geeft al een tijd lang een zwak koersverloop weer.

    Omdat er lagere koerspieken te zien zijn, adviseren we voorzichtig te blijven. Er hangt blijkbaar nog aanbod boven de markt. De steun ligt rond 2.386,67 punten (de bodem van 8 juli) en de weerstand rond 3.087,44 punten (de top van 5 augustus).

    Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde van de SOX-index laat een neerwaarts verloop zien. Dit wijst op een negatieve technische conditie.

    Lange termijn analyse ASML: nog underperformance
    ASML weet al enige tijd niet meer te overtuigen. De koers is na een flinke opleving vanaf eind augustus weer onder druk komen te staan.

    Het aandeel is onlangs afgeketst op de 200-dagenlijn en heeft de herstelfase afgebroken. Een nieuwe test van de steun rond €403 (de bodem van 8 juli) lijkt aanstaande.

    Deze steun dient stand te houden om een verdere verzwakking te voorkomen. Een doorbraak van de steun zal ruimte vrijmaken voor een grotere daling richting ongeveer €300. ASML biedt weerstand op €580,50 (de top van 5 augustus).

    Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde van ASML laat een neerwaarts verloop zien. Dit wijst op een negatieve technische conditie. De zwakke B.O.B.-indicator (glooiende blauwe lijn) suggereert dat ASML achter blijft bij de rest van de markt.

    Lange termijn analyse ASMI: afgeketst op 200-dagenlijn
    ASMI breekt de herstelfase naar onderen af, hetgeen enige verkoopdruk signaleert. De steun ligt rond €193,72 (de bodem van 8 juli). Het aandeel laat bewegingen zien tussen deze steun en de weerstand van €320,90 (gevormd op 5 augustus).

    Bij ASMI laat de 200-dagenlijn een negatief verloop zien. Dit geeft een zwakke technische conditie weer.

    De dalende B.O.B.-indicator (glooiende blauwe lijn) bevestigt dat het aandeel slechter presteert vergeleken met de rest van de markt.

    Lange termijn analyse Besi: nog lagere toppen
    Besi stabiliseert binnen de dalende trend. Op de grafiek zijn nog wel lagere toppen zichtbaar. Het technische plaatje overtuigt hierdoor nog niet. Bij een daling onder de meest recente koersbodems wordt het zwakke technische plaatje bekrachtigd en de dalende trend hervat.

    Pas bij een doorbraak boven de weerstand van €55,44 (gevormd op 5 augustus) komt er ruimte voor koersstijgingen. Steun ligt rond €39,82 (de bodem van 8 juli).

    Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde laat een dalend verloop zien. Dit signaleert een zwakke technische conditie.

    De dalende B.O.B.-indicator (glooiende blauwe lijn) geeft aan dat Besi underperformt ten opzichte van de rest van de markt.

    Voor meer en grafieken, zie link:

    www.iex.nl/Artikel/756258/Lek-bij-chi...
  11. forum rang 4 Beursgeslagen 23 september 2022 08:53
    quote:

    voda schreef op 23 september 2022 08:22:

    Lek bij chippers is nog niet boven water

    Categorie: Technische Analyse, Beurs vandaag, Redactioneel
    Door Royce Tostrams op vrijdag 23 september 2022
    Views: 352

    De chipsector heeft de opgelopen averij nog niet kunnen repareren. De koersen van halfgeleideraandelen blijven technisch achter bij de rest van de markt.

    Deze underperformance geeft aan dat de verkoopdruk nog niet is verdwenen. De chipsector wordt vaak gezien als een belangrijke, leidende sector. Daarom is het goed om de SOX-index af en toe onder de loep te nemen.

    Is er al sprake van serieus herstel?
    Deze index, die het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie weergeeft, is eerst vanaf begin juli sterk opgeveerd, vervolgens stukgelopen op de dalende 200-dagenlijn en daarna weer stevig gedaald.

    De eerste steun voor de SOX-index wacht iets onder de 2.400 punten, om precies te zijn op 2.386,67 punten (de bodem van 8 juli). Per saldo kan de sector nog zo'n 5% dalen.

    Chippers gingen aan het begin van deze bearmarket het eerst door het afvoerputje op de aandelenbeurs. Dus is het logisch dat we in deze sector zoeken of er al sprake is van serieus herstel. Ik heb er hier al eerder op gewezen dat we in de sector halfgeleiders technisch nog geen signalen zien van bodemvorming.

    Nog geen koopjesjagers
    Ook Nederlandse chippers, ASML, ASMI en Besi, geven over de brede linie nog geen groen licht. Dit betekent dat koopjesjagers nog niet actief zijn.

    Eind januari hebben wij ASML, ASMI en Besi verwijderd uit de langetermijn-defensieve Tostrams beleggingsportefeuille. Maar we blijven ook nu nog even weg van deze sector.

    In deze column wil ik de SOX-index, ASML, ASMI en Besi voor de langetermijn beoordelen.

    Er zijn, naast het trendmatige plaatje, twee belangrijke indicatoren die we in de gaten houden:

    de 200-dagenlijn en
    de B.O.B.-indicator.
    De richting van de 200-dagenlijn is bepalend voor het trendbeeld. De B.O.B.-indicator geeft de relatieve prestaties aan, dus of de chipper beter of slechter presteert dan het beursgemiddelde.

    Lange termijn analyse SOX-index: nog zwak
    De SOX-index, die het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie weergeeft, geeft al een tijd lang een zwak koersverloop weer.

    Omdat er lagere koerspieken te zien zijn, adviseren we voorzichtig te blijven. Er hangt blijkbaar nog aanbod boven de markt. De steun ligt rond 2.386,67 punten (de bodem van 8 juli) en de weerstand rond 3.087,44 punten (de top van 5 augustus).

    Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde van de SOX-index laat een neerwaarts verloop zien. Dit wijst op een negatieve technische conditie.

    Lange termijn analyse ASML: nog underperformance
    ASML weet al enige tijd niet meer te overtuigen. De koers is na een flinke opleving vanaf eind augustus weer onder druk komen te staan.

    Het aandeel is onlangs afgeketst op de 200-dagenlijn en heeft de herstelfase afgebroken. Een nieuwe test van de steun rond €403 (de bodem van 8 juli) lijkt aanstaande.

    Deze steun dient stand te houden om een verdere verzwakking te voorkomen. Een doorbraak van de steun zal ruimte vrijmaken voor een grotere daling richting ongeveer €300. ASML biedt weerstand op €580,50 (de top van 5 augustus).

    Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde van ASML laat een neerwaarts verloop zien. Dit wijst op een negatieve technische conditie. De zwakke B.O.B.-indicator (glooiende blauwe lijn) suggereert dat ASML achter blijft bij de rest van de markt.

    Lange termijn analyse ASMI: afgeketst op 200-dagenlijn
    ASMI breekt de herstelfase naar onderen af, hetgeen enige verkoopdruk signaleert. De steun ligt rond €193,72 (de bodem van 8 juli). Het aandeel laat bewegingen zien tussen deze steun en de weerstand van €320,90 (gevormd op 5 augustus).

    Bij ASMI laat de 200-dagenlijn een negatief verloop zien. Dit geeft een zwakke technische conditie weer.

    De dalende B.O.B.-indicator (glooiende blauwe lijn) bevestigt dat het aandeel slechter presteert vergeleken met de rest van de markt.

    Lange termijn analyse Besi: nog lagere toppen
    Besi stabiliseert binnen de dalende trend. Op de grafiek zijn nog wel lagere toppen zichtbaar. Het technische plaatje overtuigt hierdoor nog niet. Bij een daling onder de meest recente koersbodems wordt het zwakke technische plaatje bekrachtigd en de dalende trend hervat.

    Pas bij een doorbraak boven de weerstand van €55,44 (gevormd op 5 augustus) komt er ruimte voor koersstijgingen. Steun ligt rond €39,82 (de bodem van 8 juli).

    Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde laat een dalend verloop zien. Dit signaleert een zwakke technische conditie.

    De dalende B.O.B.-indicator (glooiende blauwe lijn) geeft aan dat Besi underperformt ten opzichte van de rest van de markt.

    Voor meer en grafieken, zie link:

    www.iex.nl/Artikel/756258/Lek-bij-chi...
    Wat een onzin toch weer. "Per saldo kan de sector nog zo'n 5% dalen". Nou de sector kan oneindig dalen. Als China Taiwan binnenvalt, de russen atoombommen gaan gooien en de small pox uitbreekt wereldwijd dan zal er echt wel een daling van meer dan 5% kunnen plaatsvinden. Stop dus met die onzin ajb
  12. Rack 23 september 2022 08:54
    quote:

    rene66 schreef op 22 september 2022 21:02:

    [...]Keiharde concurrenten die dezelfde machines leveren als ASML heeft ASML niet omdat ASML uiteraard alleen EUV machines maakt (die echt werken).

    ASML wordt echter vaak vergeleken met bedrijven zoals LRCX en AMAT. Die maken voor een deel machines vergelijkbaar met ASML. Nu kan je heel lang discussiëren of die bedrijven echt te vergelijken zijn, maar het wordt vaak gedaan op Seeking Alpha.

    ASML forward PE is 22,44
    AMAT forward PE is 10,4
    LRCX forward PE is 10,8

    *) Bron Yahoo Finance

    Nu weet ik uiteraard dat je niet alleen naar de forward PE moet kijken maar naar tig andere factoren, maar het geeft wel iets aan.

    Lam Research Corporation designs, manufactures, markets, refurbishes, and services semiconductor processing equipment used in the fabrication of integrated circuits

    Applied Materials, Inc. provides manufacturing equipment, services, and software to the semiconductor, display, and related industries. It operates through three segments: Semiconductor Systems, Applied Global Services, and Display and Adjacent Markets. The Semiconductor Systems segment develops, manufactures, and sells various manufacturing equipment that is used to fabricate semiconductor chips or integrated circuits

    ASML Holding N.V. develops, produces, markets, sells, and services advanced semiconductor equipment systems consisting of lithography, metrology, and inspection related systems for memory and logic chipmakers. The company provides extreme ultraviolet lithography systems; and deep ultraviolet lithography systems comprising immersion and dry lithography solutions to manufacture various range of semiconductor nodes and technologies

    PS Nog even een algemene aanvulling, omdat ik het niet kan laten !!

    Ik ben altijd van mening geweest dat bedrijven zoals ASML, Nvidia en een paar andere bedrijven een hogere koerswaarde hadden omdat het (deels) unieke bedrijven zijn. Op de één of andere manier kijkt de markt daar totaal niet meer naar (omdat het gratis geld verdwenen is en de fase waarin wij nu zitten economisch gezien) Om die reden zijn dit soort bedrijven dit jaar ook flink naar beneden gegaan. Dit ondanks het feit dat dit bedrijven zijn die gewoon flink geld verdienen en geld gaan verdienen in de toekomst.

    Elk aandeel heeft een bepaalde low en niemand weet wat die low is, want die wordt bepaald door de markt. De low voor ASML is bij mij persoonlijk de reeds eerder genoemde 375 Euro. Minder zie ik echt niet verschijnen. Ik zie als reële waarde de komende maand(en) de 425 en 400 nog wel verschijnen.

    De markt verwacht mogelijk dat er weer een rally komt in november vanwege de midterms, maar daarna zie ik de beurs weer naar beneden gaan omdat de Fed nog niet klaar is en de economie ook niet.

    Het belangrijkste is echter dat halverwege 2023 naar mijn verwachting de beurs langzaam weer omhoog gaat dus volgend jaar om deze tijd hoop ik weer 575 tot 600 op de borden te zien staan.
    .
    Rene66 dit is geen probleem dat je het niet kan laten om een aanvulling te geven, van mijn kant is het zeer nuttige info , die ter harte wordt genomen. Er zijn er weinigen gegeven zo'n heldere en realistische analyse te maken , zonder een aandeel heilig of sacraal te beschouwen . Top !
  13. forum rang 5 Inion 23 september 2022 09:11
    quote:

    Beursgeslagen schreef op 23 september 2022 08:53:

    [...]

    Wat een onzin toch weer. "Per saldo kan de sector nog zo'n 5% dalen". Nou de sector kan oneindig dalen. Als China Taiwan binnenvalt, de russen atoombommen gaan gooien en de small pox uitbreekt wereldwijd dan zal er echt wel een daling van meer dan 5% kunnen plaatsvinden. Stop dus met die onzin ajb
    Geloof niet, dat de sector oneindig kan dalen. Bij nul houdt het op. Tenzij je bedoelt, dat het heel lang kan duren voor de daling nul heeft bereikt.
9.199 Posts
Pagina: «« 1 ... 342 343 344 345 346 ... 460 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Orderintake ASML doet even pijn, maar verandert dit iets aan de beleggingscase?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links