Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

fraude bij/door overheid ?

532 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Wilbar 9 september 2022 13:30
    quote:

    luchtschip schreef op 9 september 2022 12:37:

    [...]

    Waar of niet waar :

    Bijschrijving van een Russische Staatsmedium ad euro 4.217,38 met als omschrijving Colonne 5 periode 2022--5

    pbs.twimg.com/media/FcMni08X0AAfGsC?f...

    twitter.com/Dinsdal85174312/status/15...

    Kun jij hier ook zeggen of dit moet worden onderzocht ?
    En er je verontwaardiging over uitspreken over wat er mogelijk gaande is ?
    U kunt ons vast wel vertellen waar de Loebjankastraat ligt...
    Misschien wilt u uw verontwaardiging uitspreken over zo veel knutsel- en knoeiwerk.

    O ja, de afschriften van de ING zien er al een tijdje anders uit (bij mij).
  2. forum rang 8 Freemoneyforever 14 september 2022 18:42
    Narcobrigade van Grapperhaus tegen drugscriminelen compleet mislukt: 'Overheid ondermijnt zichzelf in bestrijding georganiseerde misdaad'

    Een stevig antwoord op heftig geweld van drugsbaronnen: na de moord op advocaat Derk Wiersum richtte oud-justitieminister Ferd Grapperhaus in 2019 het MIT op. Het 'superteam' flopte echter volledig. Het gevolg: een grote verspilling van geld én mankracht.

    Het prestigeproject werd vanaf dag één al intern zeer fel bekritiseerd door de leiding van politie, Openbaar Ministerie (OM) en Defensie. 2,5 jaar na de oprichting werd het Multidisciplinair Interventieteam (MIT) dit voorjaar alweer opgeheven. Kosten: 160 miljoen euro, voor een ondermijningsteam dat nooit operationeel werd. Oftewel: een peperduur overheidsdebacle in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.
    Gedoemd te mislukken

    Het ambitieuze project van het ministerie van Justitie en Veiligheid was gedoemd te mislukken en sneuvelde al snel op de Haagse tekentafels. Dat blijkt uit een onthullende documentaire van het nieuwe tv-programma Argos die vanavond om 23.30 op NPO2 wordt uitgezonden.

    Voormalig Tweede Kamerlid Chris van Dam, tevens CDA-partijgenoot van Grapperhaus, zegt in de VPRO-uitzending: "Het is een stammenstrijd geworden, het MIT is in rook opgegaan. En de lachende derde is de crimineel."

    Een 'Nederlandse FBI'

    Met ronkende teksten en grootse plannen wordt op het ministerie van Justitie en Veiligheid in de herfst van 2019 de tegenaanval ingezet richting gewelddadige drugscriminelen. Aanleiding: de gruwelijke moord op Derk Wiersum, advocaat van kroongetuige Nabil B. in het liquidatieproces Marengo. De schokkende aanslag is zondag precies 3 jaar geleden.

    Toenmalig minister Grapperhaus besluit een Multidisciplinair Interventieteam (MIT) op te richten. Deze 'Nederlandse FBI' moet de strijd aangaan met de ondermijnende georganiseerde misdaad. In vier jaar tijd moeten 400 mensen van politie, marechaussee, douane,OM, FIOD en de Belastingdienst erin plaats gaan nemen.
    Grapperhaus drukte plannen door

    Al in een zeer vroeg stadium uiten verschillende betrokken diensten kritiek op de plannen. Zo wijzen ze het ministerie erop dat er een tekort aan capaciteit is bij politie, marechaussee en OM. Er wordt letterlijk gewaarschuwd voor het 'kannibaliseren' van opsporingsdiensten.

    Desondanks duwt Grapperhaus zijn plannen door. Dat valt te lezen in de interne correspondentie, die Argos met collega-journalisten van Follow The Money, De Groene Amsterdammer en onderzoeksplatform Investico in handen kreeg, na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

    'Overheid ondermijnde zichzelf'

    Maar liefst 1.500 pagina's aan overheidsdocumenten over de oprichting en ontmanteling van het MIT hebben de onderzoeksjournalisten in bezit. Ook EenVandaag heeft de stukken in handen. De totale kosten van het mislukte project: 160 miljoen euro. Een peperduur debacle, dat laat zien dat de overheid ook zichzelf kan ondermijnen in de strijd tegen de georganiseerde misdaad, reageert hoogleraar strafrecht Sven Brinkhoff.

    "Er is enorm veel geld aan het MIT verspild en dat zijn echt euro's die veel beter aan echte criminaliteitsbestrijding hadden kunnen worden uitgegeven", stelt de expert. "Dat is eeuwig zonde."
    Rechercheurs verdwenen naar MIT-kantoor

    Het gevolg van het mislukken van het project is volgens Brinkhoff dat rechercheurs uit de praktijk werden weggetrokken naar het MIT-kantoor, waardoor zij zich niet met echte misdaadbestrijding konden bezighouden. "Dan ben je contraproductief bezig."

    "In deze tijd van verruwing en verharding van de georganiseerde misdaad moet je als minister juist de verbinding leggen met die praktijk", vindt Brinkhoff. "Maar hier is vooral stug vastgehouden aan een bepaald plaatje en niet goed geluisterd naar mensen die aan het opsporen zijn en met hun voeten in de klei staan."

    'Vooral voor bühne gelanceerd'

    Met de interne kritiek doen Grapperhaus en zijn ambtenaren vrijwel niets, blijkt uit de documenten. Met stevige teksten, meestal opgetikt in CAPSLOCK, blijft de minister zijn ambtenaren onvermoeibaar aansporen om door te gaan met het superteam. Hij geeft zelfs opdracht voor het maken van een 'rauwe film' over de nieuwe anti-drugsbrigade.

    Brinkhoff is zeer kritisch over de gang van zaken op het ministerie: "Wat je ziet in die Wob-stukken is dat het product MIT 'verkocht' moest worden. Dan denk ik: een goed product hoef je helemaal niet te verkopen, dat verkoopt zichzelf. Mijn idee is dat dit plan vooral voor de bühne is gelanceerd. Met name om politieke daadkracht te laten zien."
    'Domste plan uit politiegeschiedenis'

    Ook vrijwel alle andere misdaadexperts kwalificeren de plannen van Grapperhaus vanaf het begin als slecht en ondoordacht. De gerenommeerde criminoloog Cyrille Fijnaut noemde het MIT tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer zelfs 'het domste plan uit de geschiedenis van de Nederlandse politie'. In mei dit jaar, 2,5 jaar na de oprichting van de Narcobrigade, trekt de nieuw aangetreden justitieminister Dilan Yesilgöz definitief de stekker uit het project.

    Volgens Brinkhoff was het veel verstandiger geweest als bestaande structuren bij politie en justitie in 2019 waren versterkt. Zeker omdat er eigenlijk geen tijd te verliezen is, beklemtoont de hoogleraar. De handel in xtc en cocaïne in Nederland neemt alarmerende vormen aan en daarmee ook het nietsontziende geweld van drugscriminelen, bewijst nog maar eens de koelbloedige moord op Peter R. de Vries in de zomer van 2021. De misdaadverslaggever was vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B.
  3. forum rang 8 Freemoneyforever 14 september 2022 18:42
    Waar ging het geld naartoe?

    Het Rijk heeft sinds 2017 in totaal ruim 900 miljoen euro vrijgemaakt voor de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Maar een meetbaar resultaat is er na 5 jaar niet, concluderen De Groene Amsterdammer en Investico na eigen onderzoek. Er zijn zeker 163 verschillende initiatieven tegen ondermijning aangekondigd. Welke projecten nog lopen, welke zijn geflopt en wat ze hebben gekost is door het ministerie echter niet meer te achterhalen.

    "Het geld is volledig verdampt", stelt voorzitter Jan Struijs van de Nederlandse Politie Bond over de pot geld het kabinet destijds beschikbaar stelde voor 'intensivering van de aanpak'. "Ik heb nog niemand gehoord over een succesverhaal", aldus de vakbondsman.
    Grapperhaus wil niet reageren

    Ondanks herhaalde verzoeken wil oud-minister Grapperhaus niet reageren op vragen van Argos. Huidig justitieminister Yesilgöz laat aan De Groene Amsterdammer weten dat ze als Tweede Kamerlid kritisch was op het MIT en na haar aantreden heeft besloten om het project stop te zetten, na overleg met betrokken partijen en experts.

    "Georganiseerde misdaad is een zich telkens aanpassend veelkoppig monster. Onze diensten en middelen moeten we daarom slim inzetten door samen te werken, telkens te vernieuwen en dat betekent ook aanpassen als iets niet werkt", legt ze haar besluit uit.

    In afgeslankte vorm door

    Overigens is een afgeslankt deel van het MIT in juli verder gegaan als het team Nationale Samenwerking tegen Ondermijnende Criminaliteit (NSOC), met minder taken. Dat team krijgt 18 maanden de tijd om zich te bewijzen, anders gaat ook daar de stekker uit.

    Het ministerie van Justitie en Veiligheid laat in een reactie weten zich niet te kunnen vinden in de conclusie dat de resultaten van het geld bedoeld voor de bestrijding van ondermijning niet meetbaar zijn. Over het MIT zegt het ministerie dat er met een 'koerswijziging wordt doorgewerkt' en de miljoenen dus niet verspild zijn.

    eenvandaag.avrotros.nl/item/narcobrig...
  4. forum rang 10 luchtschip 15 september 2022 20:03
    quote:

    jowi schreef op 8 september 2022 14:24:

    Waar of niet waar.

    Stg Open Nederland betaalt tijdens Corona pandemie € 750.000 aan (de onafhankelijke adviseur van het kabinet) Jaap van Dissel.

    Geen journalist die onderzoek doet of kamer vragen stelt!!!!!!!!
    Hier is een document dat op Telegram opdook :

    pbs.twimg.com/media/FcsRfUUXoAUhUdq?f...

    Er staan cijfers bij met rechts de bemerking wat er niet klopt

    Onderaan staat in het rood dat dit geen standaard rapportage kan zijn wegens inconsistentie van gebruikte uitdrukkingen, hoofdlettergebruik en ongelijke uitlijning

    Dit is hooguit een ad hoc in elkaar geflanst documentje

    NB of dit het document is waarop Erik de Vlieger en Yves Gijrath zich baseerde in hun podcast is nog niet bevestigd

    twitter.com/pjvanerp/status/157036833...

    Nou, spannend hoor. Wat zullen de heren vertellen? Erkennen dat t om dit document gaat waarop ze hun lasterlijke klets baseerden? Of beweren een ander document te hebben (eventueel nog zelf te fabriceren) en dat deze vervalsing alleen maar gebaseerd is op wat zij hebben verteld?

    twitter.com/pjvanerp/status/157036833...
  5. forum rang 10 luchtschip 15 september 2022 20:12
    quote:

    jowi schreef op 8 september 2022 14:24:

    Waar of niet waar.

    Stg Open Nederland betaalt tijdens Corona pandemie € 750.000 aan (de onafhankelijke adviseur van het kabinet) Jaap van Dissel.

    Geen journalist die onderzoek doet of kamer vragen stelt!!!!!!!!
    Ze hebben nog steeds geen document zelf laten zien en nu duikt er een document op op het Telegram kanaal wat op 10 punten fouten heeft

    Met gebruikmaking van documenten van de Rabobank wordt Van Dissel vals beschuldigd

    rekeningnummer van de Rabobank wordt misbruikt en veelvuldig verspreidt en desbetreffende persoon van dat rekeningnummer zal hier ook niet blij mee zijn.

    Waarom doe jij mee aan deze valse beschuldigingen en breng je dat onder de aandacht van de forumlezers met de verontwaardiging dat dit niet onderzocht wordt

    Erik de Vlieger wilde twijfel zaaien over Prof Jaap van Dissel, die zich heeft ingezet de corona pandemie te bestrijden in Nederland

    Met sensatie een verhaal vol smaad over een gerenommeerd persoon

    En daar ga jij achter aan lopen en ook dit forum gek maken dat Jaap van Dissel mogelijk onbetrouwbaar is en ook twijfel bij dit forum aansporen over Prof Jaap van Dissel
  6. forum rang 10 luchtschip 15 september 2022 20:20
    quote:

    jowi schreef op 8 september 2022 14:24:

    Waar of niet waar.

    Stg Open Nederland betaalt tijdens Corona pandemie € 750.000 aan (de onafhankelijke adviseur van het kabinet) Jaap van Dissel.

    Geen journalist die onderzoek doet of kamer vragen stelt!!!!!!!!
    Dit is verteld door Erik de Vlieger, die documenten zou hebben als bewijs

    Erik de Vlieger wordt ervan verdacht medeplichtig te zijn aan het verdwijnen van geld van de Franse luchtvaartmaatschappij Air Lib, die in 2003 bankroet ging.Bij het faillissement gingen 3200 banen verloren.

    4 juni 2007

    Erik de Vlieger in Parijs berecht

    De Nederlandse ondernemer Erik de Vlieger is één van de zeven verdachten in een Franse verduisteringszaak. Hij wordt ervan verdacht medeplichtig te zijn aan het verdwijnen van geld van de Franse luchtvaartmaatschappij Air Lib, die in 2003 bankroet ging.Bij het faillissement gingen 3200 banen verloren. Deze week moet hij voor de Franse rechter verschijnen.

    De Vlieger presenteerde zich destijds als potentieel koper van Air Lib en zou bereid zijn geweest dertig tot veertig miljoen euro te investeren in de tweede Franse luchtvaartmaatschappij. De mysterieuze Hollander, zoals hij in de Franse pers werd genoemd, zag daar op het laatste moment van af.

    Hoofdverdachte is Jean-Charles Corbet, oud-directeur van Air Lib en daarvoor piloot bij Air France. De Zwitserse maatschappij Swissair, inmiddels eveneens failliet, had destijds 150 miljoen geïnvesteerd in de Franse maatschappij. Justitie verdenkt Corbet ervan een deel van dat geld achterover te hebben gedrukt. Het zou gaan om zeker twintig miljoen euro. De Vlieger zou daarbij betrokken zijn geweest.

    De onderzoeksrechter ontdekte dat bijna zeven ton in Courbets eigen zak was verdwenen en dat hij een duur sieraad had gekocht voor zijn vrouw. Bij holdings in Nederland, Luxemburg en het Kanaaleiland Guernsey werd 11,6 miljoen euro 'teruggevonden'.

    Corbet wordt niet alleen aangeklaagd, maar beschuldigt zelf als civiele partij ook De Vlieger, omdat die zich niet aan zijn afspraken zou hebben gehouden. De rechtszaak begint vandaag en zal vermoedelijk drie weken duren

    www.parool.nl/nieuws/erik-de-vlieger-...

    Dit soort types gaan vertellen, zonder enig bewijs, dat Prof Jaap van Dissel geld heeft weggesluisd ?

    Sinds wanneer moeten wij dit soort types serieus nemen op dit forum ?
  7. forum rang 10 luchtschip 15 september 2022 20:49
    quote:

    jowi schreef op 8 september 2022 14:24:

    Waar of niet waar.

    Stg Open Nederland betaalt tijdens Corona pandemie € 750.000 aan (de onafhankelijke adviseur van het kabinet) Jaap van Dissel.

    Geen journalist die onderzoek doet of kamer vragen stelt!!!!!!!!
    Ja,
    Er wordt naar gekeken, maar ik hoor jou er helemaal niet over

    Critici kijken ernaar en Erik de Vlieger heeft vandaag weer een podcast gemaakt over dit onderwerp

    Luister jij daar nu niet meer naar ?

    Pepijn van Erp wel, en die heeft er een reactie op

    Pepijn van Erp :

    Het lulkoekexcuus van De Vlieger en Gijrath mbt dit vodje komt er in hun podcast vanmiddag op neer dat 'er wel eens een kracht zou kunnen zijn die dit gemaakt heeft om Van Dissel van zijn troon te stoten'.

    pbs.twimg.com/media/FcsRfUUXoAUhUdq?f...

    En dan moeten we bij zo'n kracht niet denken aan een @erikzietzevliegen666 op Twitter die zoiets in elkaar flanst, maar aan BigPharma partijen die jaloers waren omdat ze geen contracten van Stichting Open Nederland hebben gekregen.

    Nog wat over bureaus die inzage zouden hebben in dit soort bankgegevens en dat er foutjes gemaakt worden bij overtikken van zo'n rapport. En als het toch allemaal fake is, dan hebben ze toch iets goeds gedaan voor Van Dissel door naar buiten te brengen dat dit speelt.

    En idiote claims de wereld in helpen is gewoon 'hun gevoelens' uiten. De Vlieger: "Dat hebben we ook [...] gedaan toen het onderwerp Jaap van Dissel kwam, zonder mensen te beschuldigen hebben we wel onze gevoelens geuit. Ik wil me ook niet laten muilkorven, Yves."

    twitter.com/pjvanerp/status/157045305...

    Dus de beweringen waren helemaal geen stellige beweringen
    Het waren gewoon hun "gevoelens" die ze wilden uiten

    En ze hebben van Dissel niet in een kwaad daglicht gesteld, maar hem juist geholpen door erop te wijzen wat er "speelde"

    En die grote kracht zou wel eens Big Pharma kunnen zijn, die jaloers zijn dat zij het contract niet hebben gekregen

    >>>Een grote draaikonterij en er blijft van het hele verhaal niets over
    De boel oplichten en dan betrapt worden en dan vervolgens er een schepje bovenop doen om hun verhaal nog ongeloofwaardiger te maken

    En jij wil dat dit onderzocht moet worden en dit forum ophitsen tegen Prof Jaap van Dissel ?

    Het heeft toch geen zin dit forum gek te maken met sensatie verhalen van 2 oplichters ?
  8. forum rang 10 luchtschip 20 september 2022 12:26
    quote:

    jowi schreef op 8 september 2022 14:24:

    Waar of niet waar.

    Stg Open Nederland betaalt tijdens Corona pandemie € 750.000 aan (de onafhankelijke adviseur van het kabinet) Jaap van Dissel.

    Geen journalist die onderzoek doet of kamer vragen stelt!!!!!!!!
    En vorige week was het toch FvD-er Gideon van Meijeren die een verzoek tot een debat deed

    En je wijdt er geen posting aan op dit forum ?

    NRC 19 September 2022 :
    „Wij willen de onderste steen boven!” Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (Forum voor Democratie) deed vorige week in de Tweede Kamer een opmerkelijk verzoek tot een debat. Hij eiste uitleg van de minister over de „corruptie” van Jaap van Dissel. Het hoofd infectieziektebestrijding bij het RIVM zou in het geheim „ruim zeven ton hebben ontvangen”, stelde Van Meijeren. Hij verwijst naar berichtgeving hierover „in diverse media”.

    www.nrc.nl/nieuws/2022/09/19/hoe-een-...
  9. forum rang 10 luchtschip 20 september 2022 12:30
    quote:

    jowi schreef op 8 september 2022 14:24:

    Waar of niet waar.

    Stg Open Nederland betaalt tijdens Corona pandemie € 750.000 aan (de onafhankelijke adviseur van het kabinet) Jaap van Dissel.

    Geen journalist die onderzoek doet of kamer vragen stelt!!!!!!!!
    Hoe een coronatestaanbieder Jaap van Dissel beschadigde met een zogenaamd bankafschrift
    Coronapandemie Een zogenaamd rekeningoverzicht van Jaap van Dissel leidde tot vragen van de Tweede Kamer. Wie zat daar achter?

    lees het verhaal van het artikel

    De oproerkraaiers wringen zich nu in allerlei bochten om de vermeende onschuld te spelen :

    Podcastmakers De Vlieger en Gijrath laten in een reactie weten dat zij niemand hebben willen beschuldigen. Ze verwijzen naar een „disclaimer” die ze bij hun podcast hebben gemaakt, door erbij te zeggen dat ze niet zeker weten of het bankafschrift echt is. Ze zijn nu bezig met „nadere verificatie” van het nieuws dat ze zelf hebben gebracht.

    Testondernemer Maarten Cuppen trekt inmiddels zijn handen van het rapport af. Vanuit zijn huis op Curaçao benadrukt hij géén opdracht te hebben gegeven voor het onderzoek naar Van Dissel. Hij heeft het rapport dat hij ontving van zijn privédetective slechts doorgestuurd aan „enkele journalisten”. „Ik kan niet controleren of het waar is of niet, ik moet het voor waar aannemen.”

    En detective Steffens? Die wijst naar zijn overzeese partners, waar hij de informatie van ontving. „De informatie over Van Dissel ken ik niet goed. Daar heb ik mij verder niet mee bezig gehouden. Dat heb ik ontvangen en doorgestuurd en verder niets.”

    www.nrc.nl/nieuws/2022/09/19/hoe-een-...
  10. forum rang 10 luchtschip 20 september 2022 13:40
    quote:

    jowi schreef op 8 september 2022 14:24:

    Waar of niet waar.

    Stg Open Nederland betaalt tijdens Corona pandemie € 750.000 aan (de onafhankelijke adviseur van het kabinet) Jaap van Dissel.

    Geen journalist die onderzoek doet of kamer vragen stelt!!!!!!!!
    Zijn er geen ontwikkelingen te melden ?
    Dit is toch een enorm schandaal dat opgehelderd moet worden ?

    Volgens mij zijn er al genoeg ontwikkelingen om te kunnen bepalen of het waar of niet waar is
    Wat is jouw mening op dit moment ?

    Of plaats je alleen maar sensatie berichten en wanneer blijkt dat de ballon geknald is, dan praat je er niet meer over en gaat hard op zoek naar een ander sensatie bericht van de krant van wakker Nederland
  11. forum rang 10 luchtschip 20 september 2022 13:41
    Eric Smit, Co-founder and co-editor-in-chief of platform for investigative journalism Follow the Money (@ftm_nl) :

    Yves Gijrath en Erik de Vlieger brachten een gerucht naar buiten over viroloog Jaap van Dissel die smeergeld zou hebben aangenomen. De basis van het gerucht is afkomstig van een privédetective die was ingehuurd door de eigenaren ve medische testbedrijf

    twitter.com/EricChrSmit/status/157209...

    het artikel in Follow The Money :

    www.ftm.nl/artikelen/hoe-het-gerucht-...
  12. forum rang 10 luchtschip 20 september 2022 14:12
    quote:

    jowi schreef op 8 september 2022 14:24:

    Waar of niet waar.

    Stg Open Nederland betaalt tijdens Corona pandemie € 750.000 aan (de onafhankelijke adviseur van het kabinet) Jaap van Dissel.

    Geen journalist die onderzoek doet of kamer vragen stelt!!!!!!!!
    Nikki Sterkenburg, Plv. hfd Analyse @NCTV_NL :

    “Ik stel alleen maar vragen” is een van de meest valse retorische trucs die er is. Je doet aan 100% verdachtmaking en legt de bewijslast volledig bij de anderen (“doe zelf maar onderzoek!”). Het is bizar dat mensen met zo weinig inspanning twijfel kunnen zaaien

    Vroeger had je nog boekjes met allerlei theorieën en onderbouwingen van complotten. Tegenwoordig zie je vaak het-complot-zonder-theorie. “De vraag stellen” is hem impliciet al beantwoorden, terwijl je kan wegduiken voor de bewijslast

    Het is eenzelfde soort retorische truc als roepen dat iets nepnieuws is, zonder onder- bouwing wat er dan nep zou zijn. Of beschuldigingen rondom ‘de elite’ of verwijzen naar een deep state, zon- der uit te leggen wie de hoofdrolspelers zijn en wat dan hun vermeende plan is

    En tot slot: in iedereen schuilt een complotdenker. Ons brein is evolutionair totaal niet ingericht op het maken van hard onderscheid tussen fabels en feiten: de kans is immers groter om te overleven wanneer je ergens een keer te vaak gevaar ziet dan een keer te weinig

    Enfin, iets om in het achterhoofd te houden wanneer er weer eens “ik stel alleen maar vragen” langskomt (END)

    twitter.com/SterkNikki/status/1572096...

    En verder wat Martine zegt. Als je ergens niet over leest dan is het meestal omdat het 1) niet waar is, óf 2) het heeft al in de krant gestaan maar heb je het gewoon gemist omdat je geen krant leest

    Martine Wolzak :

    Mooie illustratie ook van hoeveel werk journalisten kunnen hebben aan verhalen die nooit de krant halen. ‘Waarom schrijven jullie nou nooit eens over’, nou omdat het niet te checken is/niet klopt/totale onzin is

    twitter.com/wolzak/status/15719767998...
  13. forum rang 10 luchtschip 20 september 2022 14:37
    quote:

    jowi schreef op 8 september 2022 14:24:

    Waar of niet waar.

    Stg Open Nederland betaalt tijdens Corona pandemie € 750.000 aan (de onafhankelijke adviseur van het kabinet) Jaap van Dissel.

    Geen journalist die onderzoek doet of kamer vragen stelt!!!!!!!!
    Pepijn van Erp, wiskundige | bestuurslid skepsis.nl :

    Walgelijk hoe Cuppen en Steffens denken elke verantwoordelijkheid voor het in omloop brengen van de vuige laster van zich af te kunnen laten glijden

    Maarten Cuppen is corona test ondernemer en zag een order mislopen en Steffens is prive detective, die de verdachte rekening had gekregen en hem had doorgestuurd naar "een relatie" zonder er verder naar te kijken

    pbs.twimg.com/media/FdFyQ5NX0AEqvTf?f...

    pbs.twimg.com/media/FdFyRD6WQAIu6z5?f...

    Dus die oud-rechercheur Dick Steffens stelde op basis van info gekregen van schimmige partijen in het buitenland dat vodje op.

    Interessante teksten op de website van zijn bedrijf Interludium... :

    pbs.twimg.com/media/FdFSeHHWIAAmOWT?f...

    pbs.twimg.com/media/FdFSfrdWAAI-ZtR?f...

    pbs.twimg.com/media/FdFShOGXoAEqNMI?f...

    pbs.twimg.com/media/FdFSmGZWYAEVSar?f...

    Steffens was overigens een van de rechercheurs die het losgeld bij de Heineken ontvoering overdroegen, dat is nooit allemaal teruggevonden

    Is verder niet aan mij om dat te verifiëren. Ik geef het alleen maar door.

    twitter.com/pjvanerp/status/157216338...
  14. forum rang 10 luchtschip 22 september 2022 01:29
    quote:

    jowi schreef op 8 september 2022 14:24:

    Waar of niet waar.

    Stg Open Nederland betaalt tijdens Corona pandemie € 750.000 aan (de onafhankelijke adviseur van het kabinet) Jaap van Dissel.

    Geen journalist die onderzoek doet of kamer vragen stelt!!!!!!!!
    En nu komen de twee sensatieschippers Eric de Vlieger en Yves Gijrath erachter dat ze waarschijnlijk "bezwendeld" zijn

    Moeten we nu gaan uitzoeken wie die arme "eerlijke" beschuldigers van van Dissel onze sensatieschoppers de Vlieger en Gijrath bezwendeld hebben ?

    Wat zijn die de Vlieger en Gijrath toch zielig en hulpeloos, nu blijkt dat ze "bezwendeld" zijn door een corona test locatie exploitant, die een order misliep en uit rancune de Vlieger en Gijrath met valse informatie voorzag om van Dissel in een kwaad daglicht te stellen

    En nu gaan deze twee charlatans zich in alle bochten wringen om de slachtoffer rol uit the hangen

    Toneelspelers eerste klas

    Tuurlijk,
    Ze zijn publiek vernederd door de journalisten en de dreiging van een rechtszaak zit ze ook niet lekker, want ze hebben geen poot om op te staan

    Hier de podcast van Eric de Vlieger en Yves Gijrath, waar ze het uitleggen

    open.spotify.com/episode/4mpcUqr1xxol...

    Eerst schaamteloos een zware beschuldigende vinger naar van Dissel en nu de slachtofferrol
    Zo herkenbaar bij de rechtse politieke artiesten

    En met dit sensatie verhaal wilde jij dit forum ophitsen tegen Jaap van Dissel

    Kan je niet toegeven dat je je vergist hebt en erop gaat letten niet zomaar iedere hetze tegen een gerenommeerd persoon, die. zich inzet voor het welzijn van de burger, van anderen klakkeloos overnemen ?
  15. forum rang 8 Freemoneyforever 22 september 2022 08:58
    Eigenlijk hoort dit niet op Fraude bij/door de overheid, bij nader inzien. Initieel wel overigens, het was een vraag. Passender zou zijn een draadje "Fakenieuws", en/of

    "Beïnvloeding door supporters van buitenlandse mogendheden die verdeeldheid willen zaaien in Europa".
  16. forum rang 8 Freemoneyforever 4 oktober 2022 08:59
    Het is volgens de letter van de wet geen fraude, maar uw huis zal maar door aardbevingen getroffen zijn, en stel, u heeft ondersteuning nodig, om uw recht, schadevergoeding, te halen...

    Gedupeerde Groningers binnen enkele dagen opnieuw gepiepeld door overheid

    De regeling is qua uitvoering het beste te omschrijven als slecht, ondoordacht en getuigend van volstrekte incompetentie

    Sinds maandagochtend 9.00 uur kunnen tienduizenden gedupeerde huishoudens in het aardbevingsgebied een aanvraag indienen voor een subsidie van 10.000 euro voor woningverbetering. De regeling is qua uitvoering het beste te omschrijven als slecht, ondoordacht en getuigend van volstrekte incompetentie van de overheid om een relatief eenvoudig uit te voeren regeling zo uit voeren zoals het uitgevoerd wordt. Namelijk door het subsidiebedrag zo klein te houden dat de uitvoering eerder op de trekking van een loterij lijkt dan een doordachte uitvoering van een subsidieregeling. Zoals je van een competente overheid zou mogen verwachten.

    Overal in Groningen zijn lange wachtrijen voor gemeentehuizen te zien om de aanvraag in te kunnen dienen. Of zijn gedupeerden bezig om online de aanvraag in te dienen waarbij ze in een zogenaamde wachtrij worden geplaatst waarvan nu al bekend is dat het maar de vraag is of je nog wel tijdig aan de beurt komt.
    Op de dag dat het nieuwe kabinet start toont deze letterlijke wanvertoning van de overheid jegens gedupeerde Groningers glashelder aan dat de rode draad van het beleid van de Rutte-kabinetten in het Groninger aardgasdossier incompetentie is geweest. Zelfs een in de kern zo’n eenvoudig uit voeren en te executeren subsidieregeling is nog te hoog gegrepen, om dat doordacht, goed en betrouwbaar uit te kunnen voeren.

    Hoe? Een kind kan dat zelfs bedenken. Als je weet wie er voor in aanmerking komen, in dit geval huishoudens in postcodegebieden, dan kan je ook achterhalen hoeveel huishoudens in theorie een beroep op die regeling zouden kunnen doen. Dat aantal vermenigvuldig je met 10.000 euro per huishouden. Dat weet je hoeveel geld je maximaal nodig hebt en in de subsidiepot moet gooien.
    De rest is simpele uitvoering. Bijvoorbeeld door alle postcodegebieden één voor één langs te gaan en bewoners uit te nodigen om een aanvraag te doen. Afhankelijk van de beschikbare capaciteit aan medewerkers kun je de hoeveelheid te benaderen huishoudens in één keer in de verschillende postcodegebieden variëren.

    Zijn de aanvragen eenmaal binnen dan kan je afhankelijk van de beschikbare verwerkingscapaciteit de aanvragen al dan niet snel beoordelen en bij een positieve beoordeling het geld uitkeren. Een kind kan de was doen!

    Maar deze overheid gaat met zo’n eenvoudige regeling heel anders om. Die beperkt per jaar het subsidiebedrag dat ze voor de regeling beschikbaar wil stellen. Daarmede opnieuw tot uitdrukking brengende dat ze de gedupeerde Groningers niet echt als prioriteit zien als het geld kost.
    De nieuwe bewindspersoon die het Groninger gasdossier in zijn portefeuille heeft kon zich geen slechtere start wensen. Knap hoe je binnen één week twee keer alle Groningers zo voor de kop kunt stoten. Moedwillig!
    www.bnnvara.nl/joop/artikelen/gedupee...
  17. forum rang 8 Freemoneyforever 10 oktober 2022 11:14
    Ik kan niet beoordelen of dit fraude is, wel vind ik onderstaande een misstand, waarvoor onze regeringen verantwoordelijk zijn (het was allang bekend)
    Onze kinderen zijn onze toekomst, wel beeld willen wij ze meegeven?

    Jason Bhugwandass: 'De gesloten jeugdzorg is een exces, een gevangenis'


    Activist en adviseur Jason Bhugwandass omschrijft de gesloten jeugdzorg als een "exces" en een "gevangenis", maar vindt dat de hele sector aangepakt moet worden. "Als we het voor elkaar krijgen kinderen in de jeugdzorg op te laten groeien zoals de meeste kinderen, dan hebben we iets revolutionairs te pakken", vertelt hij in MISCHA!.

    Jason legt uit hoe de problemen in de gesloten jeugdzorg zijn ontstaan. "In de jaren negentig hadden we een tekort aan plekken. Kinderen mochten toen voor een periode van zes weken opgevangen worden in de jeugdgevangenis. Dat betekende dat onschuldige kinderen bij criminele jongeren terecht kwamen."

    'Een kopie van de gevangenis'

    Destijds werd dat als noodmaatregel gebracht, maar de situatie escaleerde, vertelt Jason. "Kinderen zaten er geen zes weken, maar veel langer, zelfs langer dan kinderen die er strafrechtelijk geplaatst waren."

    "In 2008 werd gezegd: dit is misschien wel raar", aldus Jason. "Uit onderzoek bleek: tachtig procent van de kinderen die civielrechtelijk daar zat had geen geen besloten plaats nodig, ze konden gewoon open of ambulant behandeld worden. Alleen hadden we die zorg nog niet op orde."

    En dat was het begin van de gesloten jeugdzorg. Jason: "Toen waren er panden nodig en werden leegstaande gevangenissen gebruikt. Dan heb je personeel nodig, en dat was precies hetzelfde personeel dat destijds in de gevangenis had gewerkt. Je had dus een kopie van de gevangenis."

    www.nporadio1.nl/nieuws/binnenland/be...
  18. forum rang 8 Freemoneyforever 20 oktober 2022 08:42
    Maken ze een privacywet, willen ze de tennisbond ontzien, waarom dan een wet, om de privacy van burgers te beschermen tegen o.a. het verkopen van persoonsgegevens?

    VVD wil dat AVG-boete voor KNLTB door toezichthouder wordt geschrapt
    woensdag 19 oktober 2022, 13:56 door Redactie, 10 reacties

    De VVD wil dat de boete van 525.000 euro die de Autoriteit Persoonsgegevens aan tennisbond KNLTB oplegde voor het overtreden van de AVG wordt geschrapt. Hiervoor zouden ministers Weerwind voor Rechtsbescherming en Helder voor Langdurige Zorg en Sport met de privacytoezichthouder in gesprek moeten gaan. Dat verzoeken VVD-Kamerleden Ellian en Rudmer Heerema via Kamervragen aan beide bewindspersonen.

    Uit onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens bleek dat de tennisbond persoonsgegevens zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum, geslacht en adresgegevens aan twee sponsoren verstrekte, zodat zij een selectie van KNLTB-leden konden benaderen met tennisgerelateerde en andere aanbiedingen. De ene sponsor ontving persoonsgegevens van 50.000 leden, de andere van meer dan 300.000 leden. KNLTB-leden werden vervolgens per post of telefoon door de sponsors benaderd.

    De verkoop van persoonsgegevens zonder toestemming van de persoon in kwestie is doorgaans verboden. De KNLTB verklaarde tegenover de Autoriteit Persoonsgegevens dat het een gerechtvaardigd belang had om die gegevens te verkopen. De toezichthouder was het daarmee niet eens en stelde dat de KNLTB geen grondslag had om de data aan de sponsoren te geven. Daarmee had de tennisbond de AVG overtreden, zo oordeelde de AP in 2019. De boete van 525.000 was destijds de hoogste AVG-boete die de toezichthouder tot dan toe had opgelegd.

    De KNLTB ging in beroep bij de AP, maar de toezichthouder verklaarde het bezwaar van de tennisbond ongegrond. Vervolgens stapte de KNLTB naar de rechter. Die is nog niet tot een definitief oordeel gekomen. De rechter wil namelijk eerst dat het Europees Hof van Justitie uitlegt wat de term "gerechtvaardigd belang" precies inhoudt, en of die moet worden uitgelegd zoals de KNLTB dat doet of de Autoriteit Persoonsgegevens.

    De VVD heeft eerder al Kamervragen over de AVG-boete gesteld en doet dat vandaag weer. Het gaat onder andere over uitspraken van de Europese Commissie dat de Autoriteit Persoonsgegevens de privacywetgeving te strikt uitlegt. "Deelt u het oordeel van de Europese Commissie uit maart 2020 dat de lijn van de AP veel te strikt is?", zo willen de VVD-Kamerleden weten.

    Ellian en Rudmer Heerema noemen de houding van de privacytoezichthouder bij de handhaving van de AVG ook onwenselijk. "Deelt u nog steeds de mening dat het onwenselijk is dat de AVG in Nederland strikter wordt toegepast dan in andere EU-lidstaten? Zo ja, waarom houdt de AP tot op heden nog altijd vast aan een striktere interpretatie van het begrip ‘gerechtvaardigd belang’ dan andere EU-lidstaten?", aldus een volgende vraag.

    Als laatste willen ze van de twee ministers weten of die in het kader van het terugdringen van onnodige juridische procedures bereid zijn om in gesprek te gaan met de AP om de boete voor de KNLTB te heroverwegen. Weerwind en Helder hebben drie weken om met een reactie te komen.
    www.security.nl/posting/771642/VVD+wi...
  19. forum rang 8 Freemoneyforever 20 oktober 2022 17:32
    Den Haag - Kamerlid Pieter Omtzigt weet niet zeker of minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) aan kan blijven nu bekend is geworden dat er toch geluidsopnamen blijken te bestaan van vergaderingen over corona van het Outbreak Management Team (OMT). Eerder is gemeld dat ze vernietigd waren.

    Het verkeerd infomeren van de Tweede Kamer geldt als een politieke doodzonde. Omtzigt vindt dan ook dat de onderste steen boven moet komen. Hij wil meer informatie over hoe dit kon gebeuren en wanneer het een en ander boven kwam drijven, een tijdlijn. De voormalige CDA’er sluit niet uit dat in een debat vervolgens de vertrouwensvraag op tafel wordt gelegd. Ook andere Kamerleden willen het naadje van de kous weten.

    Dat er toch nog audio-opnames van de OMT-vergaderingen blijken te zijn kwam woensdagavond naar buiten. In een Kamerbrief liet Kuipers weten dat hij het betreurt dat hij er niet van op de hoogte was dat er onbedoeld toch opnamen bewaard zijn gebleven. Het gaat om ongeveer dertig fragmenten en die liggen op zijn eigen departement, is hem pas vorige week gebleken. De fragmenten gaan over de periode juni 2020 tot en met maart 2021, toen het OMT over corona vergaderde. Ook is uit zowel 2007, 2009 als 2013 één bestand gevonden. Kuipers schrijft in de brief dat het niet de bedoeling is dat opnamen worden bewaard. De regel is dat audio wordt vernietigd zodra het verslag van een OMT-vergadering klaar is.
    In strijd met protocol

    Dat de opnamen in strijd met het protocol toch bewaard zijn, komt volgens de D66-minister door het RIVM en het Centrum Infectieziektenbestrijding (CIB). Zij zijn verantwoordelijk voor de tijdige verwijdering van de opnamen. Toen dit niet is gebeurd, heeft het RIVM de opnamen ’onbedoeld en onterecht’ meegestuurd naar VWS in de stroom documenten over Covid-19. De overdracht van honderdduizenden documenten gebeurt automatisch en is nodig omdat het ministerie informatie openbaar moet kunnen maken als daar om wordt gevraagd op basis van de Wet open overheid (Woo).

    In mei was het RIVM er al achter gekomen dat niet alle audiobestanden waren verwijderd. Begin juni is dat aan VWS gemeld met het verzoek om de audiofragmenten te verwijderden. „Dit signaal is niet verder opgepakt en niet geëscaleerd”, schrijft Kuipers. Op 14 oktober hoorde hij dat er nog audiobestanden van het RIVM aanwezig zijn op zijn ministerie. Kuipers wil dat de procedure voor de opslag en verwijdering wordt aangepast, zodat de bestanden veilig zijn en tijdig worden vernietigd.

    De nu beschikbare bestanden wil Kuipers wel bewaren. Hij wil die evenwel niet openbaar maken in het belang van de Staat. Hij vindt het niet goed als de leden van het OMT zich niet meer vrij durven te uiten als ze weten dat later alles publiek wordt. Dat is niet goed voor de gedachtevorming en als het OMT niet goed functioneert, raakt dat het belang van de Staat en van de maatschappij, aldus de minister.

    PVV-leider Fleur Agema zou niet weten waarom ’het belang van waarheidsvinding’ minder belangrijk zou zijn dan het belang van de Staat, laat ze weten. Ze wil dat de gevonden bestanden openbaar worden gemaakt. „Alleen zo kunnen we achterhalen of de OMT-adviezen die leidden tot zeer vergaande vrijheidbeperkende maatregelen wetenschappelijk waren onderbouwd óf het gevolg waren van freewheelen. Dat laatste zou ernstig zijn.”
    www.telegraaf.nl/nieuws/1258013927/to...
532 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links