Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,495 23 apr 2024 15:00
  • +0,035 (+0,64%) Dagrange 5,450 - 5,560
  • 368.788 Gem. (3M) 313,7K

TomTom september 2022

901 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 46 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Wereldbelegger 17 september 2022 10:48
    quote:

    marathon 11 schreef op 16 september 2022 14:48:

    Onze vrienden zijn de hele dag weer druk in de weer met de kommer en kwel berichten en het ge-mekker er omheen.
    Daarom wil ik de believers dit bericht niet onthouden. Geef toe: een zwaluw etc etc maar toch.
    Autoverkopen EU in de lift

    Bericht delen via:
    LinkedIn
    Facebook
    Twitter
    WhatsApp
    Kopieer link
    Door ABM Financial News op vrijdag 16 september 2022
    Views: 3.260
    Autoverkopen EU in de lift
    Beeld: ABM Financial News
    (ABM FN) De registraties van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in augustus gestegen Dit meldde de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA vrijdag.

    In de EU steeg de verkoop met 4,4 procent. In België steeg de verkoop met 7,0 procent en in Nederland met 9,2 procent.

    Succes alle positivo in TT land.
    Oud nieuws!
    als u wat minder 'gekleurd' bijdragen van andere TT-beleggers zou beoordelen dan had u onderstaand 'positief nieuws' al eerder gelezen.
    En had u ook gelezen dat de Rai niet weet wat de oorzaak van deze stijging is.

    Wereldbelegger
    1 september 2022 15:47
    Opvallende stijging autoverkoop in augustus - mooi nieuws.

    Autoverkopen stijgen in augustus na maanden van daling

    In augustus zijn 23.638 auto's op kenteken gezet. Dat zijn er 9,2 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, melden BOVAG en Rai Vereniging donderdag. De stijging is opvallend, omdat in andere maanden van dit jaar de verkopen juist flink lager waren.

    Dit kwam onder meer door een groot tekort aan chips, waarvan er veel in auto's worden verwerkt. Ook zijn er problemen met grondstoffen en logistiek. Daardoor konden tot vorige maand fors minder auto's worden geleverd.

    Wat de oorzaak van de stijging in augustus is, durft Rai Vereniging niet te zeggen. "Het kan een toevalligheid zijn", zegt een woordvoerder. "We vinden het in ieder geval nog veel te vroeg om te stellen dat de problemen voorbij zijn. Daarvoor moet de stijging langer aanhouden."

    Over de eerste acht maanden van dit jaar is nog wel sprake van een daling. Tussen begin januari en eind augustus zijn 199.297 auto's op kenteken gezet. Dat is 5,6 procent minder dan in de eerste acht maanden van vorig jaar.

    bron:
    www.nu.nl/economie/6221287/autoverkop...
  2. forum rang 6 NewKidInTown 17 september 2022 11:27
    Als je de positieve punten van een bedrijf/aandeel moet gaan zoeken in de USD/EUR en kostenbesparingen en afstoten/ontslaan van personeel, dan is het toch droevig gesteld met het bedrijf. Allereerst zullen beleggers kijken naar groei van omzet en nettowinst en de verhouding tussen koers en nettowinst per aandeel.

    Ga ik het belangrijkste nog even spellen: G R O E I

    Ik verwacht dat de Q3-cijfers dramatisch zullen gaan worden.
  3. forum rang 8 Wereldbelegger 17 september 2022 11:54
    Volgens onze Amerikaanse vrienden:
    Heeft de top25 van grote investeerders gezamenlijk 0,4% verkocht in de afgelopen weken
    Ruim 500.000 aandelen zijn daardoor in de FreeFloat terecht gekomen.

    17-9-2022
    % owners Shares
    20,1% Institutions 25.696.095
    4-9-2022
    20,5% Institutions 26.259.056

    *Vanaf 20 aug meer dan een miljoen aandelen (1,3 milj) van Institutions naar de Freefloat volgens onze Amerikaanse vrienden.

    Van mij geen aannames of 'onderbouwde' theorietjes over het afstoten van TT aandelen door grootinvesteerders.
  4. forum rang 8 Wereldbelegger 17 september 2022 13:23
    Volkswagen brengt EV-activiteiten onder in New Mobility-divisie

    Thomas Ulbrich komt aan het hoofd te staan van de nieuwe tak.

    In zijn nieuwe rol wordt Ulbrich verantwoordelijk voor de huidige ID-modellen en die van de toekomst. (foto: Volkswagen) Volkswagen gaat haar activiteiten op het gebied van EV’s en digitalisering onderbrengen in een nieuwe bedrijfstak genaamd New Mobility. De divisie komt onder leiding te staan van Thomas Ulbrich, die momenteel verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van nieuwe producten voor het Volkswagen-merk. “Met de New Mobility-divisie bundelen we onze krachten op het gebied van elektrische mobiliteit en software, en versnellen we onze innovatie,” zie ceo Thomas Schäfer.
    Reputatie

    In zijn nieuwe rol wordt Ulbrich verantwoordelijk voor de huidige ID-modellen en die van de toekomst. Hij maakte eerder naam door de reputatie van de ID.3 te redden, die bij zijn lancering werd geplaagd door softwareproblemen. Onder New Mobility gaan ook de zogenaamde G3 en G4 elektrische auto’s ontwikkeld worden. Onder G3 vallen alle modellen die in de toekomst op het nieuwe SSP-platform staan dat door de hele Volkswagen Group gebruikt zal worden.

    Daarnaast bundelt New Mobility de kennis en expertise van Cariad, het softwarebedrijf van de Volkswagen Group dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van alle software die in de auto’s wordt gebruikt. Ulbrich krijgt bij Cariad een positie in de raad van toezicht.

    bron:
    automotive-online.nl/management/laats...
  5. forum rang 8 Wereldbelegger 17 september 2022 13:32
    Wederom verwarrend nieuws over chiptekort.

    Renault en Stellantis snijden in Spaanse productie door chiptekort

    Door alle positieve berichten zou je kunnen denken dat het chiptekort nu wel zo’n beetje ten einde is, maar niets blijkt minder waar. Renault én Stellantis schrappen vanwege een tekort aan chips productieshifts in Spaanse fabrieken.

    Het chiptekort sleept zich al voort sinds het begin van de coronapandemie. De laatste tijd waren er hoopgevende berichten, maar nu worden we weer even hard met de neus op de feiten gedrukt. Volgens Reuters zien zowel Renault als Stellantis zich gedwongen om productieshifts in Spaanse fabrieken te schrappen. Renault schrapt voor één Spaanse fabriek de hele zaterdag, terwijl een andere Renault-vestiging de komende tijd op meerdere dagen minder diensten draait. Het gaat om de fabrieken in Valladolid (Captur) en Palencia (Mégane, Kadjar).

    Bij Stellantis, het bedrijf achter onder meer Peugeot, Citroën, Opel en Fiat, worden er gedurende het weekend in de nacht geen auto’s gebouwd. Het gaat om de fabriek in Vigo, een afdeling van het voormalige PSA die onder meer de Peugeot Partner en Citroën Berlingo bouwt. Ook de op die auto’s gebaseerde Toyota ProAce City loopt hier van de band. Althans, zolang de chip-voorraad strekt.

    bron:
    www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/re...
  6. forum rang 8 Wereldbelegger 17 september 2022 13:43
    Lithiumvoorraad ontoereikend voor massale overgang naar elektrische auto

    De volgende jaren moet iedereen overstappen naar een elektrische auto volgens de Europese en Amerikaanse overheden. Maar dat plan wordt als veel te optimistisch bestempeld door de mijnindustrie, die erop wijst dat er gewoon te weinig lithium wordt ontgonnen om al deze accu’s te kunnen produceren.

    Nu net vanuit die hoek kwamen er recent onheilspellende berichten. Zo verklaarde Keith Philips, de CEO van het mijnbouwbedrijf Piedmont Lithium, aan Yahoo Finance dat “de geplande transitie naar de elektrische auto onhaalbaar is omdat er gewoon te weinig lithium op deze wereld beschikbaar is om alle nodige accu’s te bouwen”. Zelfs het plan van President Biden om tegen 2030 voor de helft nieuwe EV’s te verkopen is volgens hem veel te optimistisch.

    “Bovendien zal die verhoogde vraag naar lithium voor de accuproductie ook een schaarste naar die grondstof op de markt teweegbrengen”, voegde Philips daaraan toe. “Dat effect zie je nu al bij de bestaande producenten van lithium die met een sterkere vraag geconfronteerd worden. Weet daarbij dat je op korte termijn niet zomaar even nieuwe mijnexploitaties kan openen. Dat neemt makkelijk 5 tot 10 jaar in beslag, omdat je ook al eerst de nodige vergunningen moet krijgen van de verschillende overheden. President Biden zei de procedures daarvoor wel te zullen versoepelen, maar hoe dan ook wordt het een zeer moeilijke oefening.”

    bron:
    gocar.be/nl/autonieuws/elektrisch/lit...
  7. forum rang 8 Wereldbelegger 17 september 2022 13:50
    Het goede verkoopnieuws over augustus wat misschien de eerste zwaluw is, maar waar het spook van de inflatie mogelijk de zwaluw de nek omdraait.

    Autoverkoop in Europa omhoog na lange periode van krimp

    De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in augustus gestegen. Daarmee kwam volgens brancheorganisatie ACEA een einde aan een periode van dertien maanden met dalende verkopen op rij. Volgens ACEA steeg de verkoop vorige maand op jaarbasis met 4,4 procent naar 650.305 auto's.

    In de vier grootste EU-automarkten Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië waren stijgingen van de verkoop te zien. In Nederland ging de verkoop van nieuwe auto's vorige maand met ruim 9 procent omhoog tot 23.638 stuks.

    ACEA zegt dat de verkoop nog wel lager ligt dan voor de coronapandemie. Over de eerste acht maanden van dit jaar kromp de EU-verkoop met 12 procent naar bijna 6 miljoen auto's. De verkoop word al langere tijd gehinderd door onder meer chiptekorten, waardoor leveringen van nieuwe auto's vertraging oplopen. De autoverkoop heeft ook last van de hoge inflatie waardoor huishoudens meer de hand op de knip houden.

    De Nederlandse verkoop is sinds begin dit jaar met 5,6 procent gedaald naar 199.297 auto's in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

    www.deondernemer.nl/actueel/autoverko...
  8. [verwijderd] 17 september 2022 15:09
    Voorlopig is vraag groter dan aanbod en zijn er nog lange wachtrijen weg te werken. Bij inflatie kun je beter nu iets kopen dan straks. Bij financiele onzekerheid ligt dat uiteraard anders. Na de winter kan Putin zijn gas opeten; dan komt er meer divers aanbod en gaat verbruik omlaag.
  9. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 17 september 2022 16:36
    quote:

    Biofoed schreef op 16 september 2022 15:19:

    [...]
    ...
    Volgens mij kon hij bij de verkoop van Telematics in 2019 nog steeds €18 per aandeel krijgen voor het hele bedrijf maar zag hij grote potten met goud waardoor de teruggave van €750 miljoen ineens uit de hoge hoed kwam bij de separate verkoop van Telematics...
    In 2019?
    Volgens mij was het in 2015 voor het laatst dat HG (volgens sommigen) nog even aan een bedrag hoger dan € 16 per (oud) aandeel kon denken.
  10. forum rang 8 Wereldbelegger 17 september 2022 17:20
    Het zelfde vergezicht als op de CMD in 2019?
    Daar schieten de TTbeleggers heel wat mee op.

    Die willen nou eindelijk eens resultaten zien NA de
    Introductie IndiGO,
    'Megadeal' met Cariad
    'Megadeal' met Hyudai/Kia
    Navigation app truck navigation

    Doet mij toch overkomen dat de worst weer eens verhangen wordt.

    Waarbij je zo maar zou kunnen denken dat de verdiensten voornamelijk zijn bedoeld om het verhikel in stand te houden voor het verder spekken van de founders.
  11. forum rang 7 sniklaas 17 september 2022 22:57
    quote:

    boem! schreef op 17 september 2022 17:06:

    in 2019 werd tijdens de CMD gehint op verdiensten van enkele euro's per aandeel.

    ik denk, dat de komende CMD hetzelfde vergezicht zal tonen.
    hints, gedachtes en vergezichten wat meer heeft een belegger nodig om zijn centen in het volste vertrouwen nog een decennia langer aan Harold toe te vertrouwen…
  12. forum rang 8 Wereldbelegger 18 september 2022 08:31
    Offtopic maar leuk essay over optimisten en pessimisten.
    De drang om een paar woorden te onderstrepen is groot. ((-;


    Hebben de zwartkijkers van deze wereld vaker gelijk dan de rasoptimisten?

    In de sociale wetenschappen zijn de meningen ondertussen verdeeld over wie er nou een beter beeld heeft van de toekomst. De voorlopige tussenstand is in het voordeel van de pessimisten. En dat komt vooral omdat die geen last hebben van een ‘optimismebias’, een te hoge verwachting van geluk, en een te lage verwachting van tegenspoed. ‘Mensen met een optimismebias denken dat zij minder risico lopen op kanker, of op een auto-ongeluk’, vertelt de Israëlisch-Amerikaanse neurowetenschapper Tali Sharot in een Ted-talk uit 2012. Volgens Sharot hebben mensen met een optimismebias een verwrongen idee van de werkelijkheid. ‘Maar mensen met hoge verwachtingen voelen zich altijd beter.’ Ze verheugen zich volgens Sharot op een rooskleurige toekomst en zijn beter in staat positieve gebeurtenissen aan zichzelf toe te schrijven dan pessimisten. Ze zijn simpelweg gelukkiger.

    bron:
    www.volkskrant.nl/cultuur-media/hebbe...
  13. forum rang 8 Wereldbelegger 19 september 2022 10:21
    10 jaar Apple Kaarten: 6 manieren waarop de app zich onmisbaar heeft gemaakt

    3. Eigen data zorgt voor prachtige kaarten
    In 2018 werd Apple Kaarten compleet opnieuw opgebouwd met Apples eigen data. Dat was nogal wat werk, omdat de hele wereld in kaart gebracht moest worden. Daarom begon het bedrijf in de Verenigde Staten. Busjes vol sensoren reden rond om gegevens te verzamelen, maar ook de data van iPhone-gebruikers werd gebruikt. Dat klinkt misschien een beetje eng, omdat dit juist hetgeen is waar Google zoveel kritiek over krijgt. Maar Apple zorgde dat deze informatie compleet anoniem en met extra gevoeligheid voor privacy werd gebruikt, enkel om zijn eigen app te verbeteren.

    Dit jaar nog krijgt Nederland ook deze verbeterde versie van Apple Kaarten, met gebouwen in 3D op de kaart en de introductie van Apple’s antwoord op Google Street View: Look Around (of Kijk rond in het Nederlands).

    5. In de auto met CarPlay en Siri
    Met de introductie van CarPlay kwam Apple Maps op een nieuwe manier de auto binnen. Niet langer hoefde je de iPhone op te hangen in de auto waarna je op het kleine schermpje de route moest lezen, maar je kan gewoon een groot scherm gebruiken dat je niet afleidt met notificaties en apps die je toch niet in de auto hoort te gebruiken. Handig is ook dat je gewoon Siri kan gebruiken om de app in de auto te besturen.

    Fijn aan Apple Kaarten, in combinatie met CarPlay, is dat nieuwe functies direct worden ondersteund. Toen Apple bijvoorbeeld de mogelijkheid toevoegde om meerdere apps in beeld te plaatsen, werkte dat direct met Kaarten maar duurde het nog maanden tot Google Maps ook deze update kreeg.

    bron:
    www.iphoned.nl/nieuws/apple-kaarten-1...
  14. forum rang 8 Wereldbelegger 19 september 2022 10:23
    Chiptekort kost Europese auto-industrie 100 miljard Euro

    Het wereldwijde tekort aan chips raakt de auto-industrie het hardst; het heeft ervoor gezorgd dat er ongeveer 18 miljoen voertuigen minder zijn geproduceerd. Hierbij hebben vooral Europese autofabrikanten harde klappen gekregen. Het chiptekort kost hun in 2021 en 2022 ongeveer 100 miljard euro, zo stelt kredietverzekeraar Allianz Trade.

    De productie van auto's, busjes en andere voertuigen is in Europa gedaald tot een ongekend laag niveau van 13 miljoen voertuigen, meldt Allianz Trade nu in een persbericht. Na de initiële productiedaling kwamen er eind vorig jaar en begin dit jaar tekenen van herstel. Maar de autoproductie is vervolgens opnieuw afgeremd, vanwege nieuw opgelaaide toeleveringsproblemen. Die zijn ditmaal veroorzaakt door aanhoudende lockdowns in chipproductieland China en door de Russische aanval op Oekraïne.

    Miljardeninvesteringen
    Allianz Trade heeft nu berekend dat het chiptekort in 2021 en 2022 in Europa bijna 100 miljard euro aan toegevoegde waarde heeft gekost. Geeroms stelt dat de toelevering van chips in Europa nog lange tijd een onzekere factor blijft. Ondertussen steken zowel de Amerikaanse als de Europese overheid tientallen miljarden in het stimuleren van de chipindustrie op eigen grondgebied. Dat zijn echter investeringen die pas op de langere termijn veel kunnen betekenen.

    bron:
    www.agconnect.nl/artikel/chiptekort-k...
901 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 46 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links