Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wat ik ffff wil(de) zeggen............

333 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 'belegger'' 10 november 2019 20:21
    @ Marique, dat voorfinancieren klopt en dat werkt andersom voor die 73,625%. Als ze voor die voorfinanciering een deposito kunnen afsluiten tegen negatieve rente valt dat ook nog wel te overzien qua kosten :)

    Als je wilt kunnen we er nog eens verder op ingaan in een ETF draadje.
  2. forum rang 7 ffff 21 februari 2021 10:20
    Speciaal voor Arend Jan en Nico!

    Gisteren met veel plezier en interesse het grote artikel van financieel redacteur Serge Mampaey in De Tijd van dit weekend gelezen, getiteld: Zijn er nog koopjes in het hippe Amsterdam?

    En dan volgt er zoals gebruikelijk een fantastisch overzichtsartikel over de huidige gang van zaken bij de Amsterdamse beurs, zoals gebruikelijk met goede overzichten.

    Maar ik reageer hier omdat zowel Arend Jan Kamp van IEX uitvoerig aan het woord komt met zinnige opmerkingen over de bloei momenteel van de Amsterdamse beurs, over zijn duidelijk betere prestatie dan diverse andere beurzen en zeker vergeleken met de Brusselse beurs.

    Er wordt dieper ingegaan op het feit dat Amsterdam momenteel zoveel nieuwkomers kent: Terecht wordt in het artikel opgemerkt dat Amsterdam een ecosysteem heeft gecreëerd dat gunstig is voor nieuwkomers en die worden dan de een na de ander gepresenteerd.

    Arend Jan noemt terecht, de door mij ook zo vaak gehekelde, veel te hoge fiscale druk in België vergeleken met Nederland voor actieve beleggers. In Nederland betaal je geen transactietaks ( beursbelasting) in tegenstelling tot België. De dividendbelasting is de helft van de Brusselse.

    Nico Inberg van de aandeelhouder.nl schuift diverse aandelen naar voren, waarbij o.a. Ahold Delhaize. Zoiets lees ik met plezier Nico, omdat wij in de KK van IEX daar ook " druk" mee geweest zijn en ik eergisteren meldde in de KK van IEX dat ik Ahold Delhaize op 22,50 heb bijgekocht, met in het achterhoofd de onderbouwing die wij zelf in de draad hadden en jouw analyse betreffende de waarde van Coolblue geprojecteerd op de waarde van Bol.com Zoals je zo mooi aan Serge Mampaey vertelt: Het is langzamerhand het goedkoopste AEX-aandeel.

    Echt genoten van het artikel en van de door jullie en collegae aangebrachte informatie.

    Ik zou zeggen, Ared Jan en Nico; KOPEN die De Tijd van dit weekend en dan blz 39 inkaderen ( !!!) in een wissellijst die je zo bij Blokker of Ikea kunt kopen en dan ophangen in je werkkantoor!

    Waarom? Omdat De Tijd behalve kwaliteitsartikelen ook regelmatig prijzen behaalt betreffende fantastische, originele vormgeving! In het artikel met jullie bijdragen hebben ze toch weer fantastisch verzorgd met al die tulpen waarin chips verwerkt zijn. Uiteraard verwijzend naar ASML, ASMI, Besi Adyen, Prosus, etc . Knap gevonden van de De Tijd- mensen die zo'n artikel vorm en kleur geven.

    Als jullie kinderen of kleinkinderen over tientallen jaren het ingelijste artikel met al die tulpen met chips terug zien, zullen ze toch trots zijn dat hun vader/ opa daar deel van uitmaakten....

    Weet je Arend Jan en Nico: In mijn kantoor hangt een prachtige poster van....Repelsteeltje. Waarom Repelsteeltje? Omdat Repelsteeltje mijn geuzennaam werd, voor mijzelf, na vele aanvallen in de Koffiekamer van IEX. Repelsteeltje bestaat niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Deens, Noors, Zweeds, Frans , Duits, Engels en houd je vast in het Arabisch....
    In Qatar ooit een rekening geopend met als naam " Repelsteeltje" in het Arabisch.
    En iedere keer als ik naar die poster kijk, moet ik even aan die tijd terugdenken.....

    Dank voor jullie bijdragen aan dit fantastisch artikel en Arend Jan, speciale dank voor al die grafieken die je maar blijft publiceren.

    Peter
  3. forum rang 7 ffff 5 september 2022 13:16
    Een dagje Nederland.......

    Ik heb het al vaker verteld: ik kom niet meer zo vaak in Nederland, pakweg 1 dag in de twee jaar. Maar dit weekend was het dan toch weer zover.
    Op een stralende zaterdag reed ik door het Brabantse boerenland, vol met omgekeerde Nederlandse vlaggen en vol met protestborden. Gelukkig is er overal snelheidsbeperking want als Luxemburger valt je onmiddellijk op hoe ontzettend druk en overvol de wegen zijn. Er broeit daar heel wat, maar eerst genoten van een zalig Vught en vandaar naar de regio Woerden, Oudewater. Linschoten, Papekop. Mijn God, wat is dat toch een prachtige streek. zo geweldig beschreven door Herman de Man, de ooit lokale romanschrijver die zich vrijwel allemaal in deze streek afspelen. Meer dan 50 jaar geleden las ik al " De zonen van de Paardekop" en nu snoof ik opnieuw die sfeer van deze regio op bij mijn doortocht in deze plaatsen. Niet alleen het prachtige standbeeld in Oudewater, maar toch ook even stilgestaan bij de godsgeleerde Arminius, ook afkomstig uit Oudewater en één van de vele mensen die voor zulke grote controversen in Nederland zorgden door de strijd van zijn Remonstranten tegen de Contra-remonstranten, waarvan uiteindelijk ook Johan van Oldenbarnevelt een slachtoffer werd, omdat zijn grote opponent prins Maurits zich handig bij de contraremonstranten aansloot en van Oldenbarnevelt liet onthoofden in 1619.

    Het gaat allemaal door je hoofd als je maar niet je eindbestemming bereikt, rijdend door schitterend polderland op een heel klein smal dijkje. Wat is het hier toch mooi. Hollandser kan gewoonweg niet. Maar alweer overal die omgekeerde Nederlandse vlag om de vele boomstammen in Papekop. Omdat ik de eindbestemming niet vond, zo'n schitterende boerderij opgereden onder een brandende zon. Prachtige nieuwe moderne gebouwen en een erf van zeker 1400 vierkante meter, kraakhelder en smetteloos. Ik ga naar de openstaande keukendeur, verontschuldig mij en stel mij voor en vraag waar het Instituut is waar ik al zo'n poos naar op zoek ben.
    De agrariër. achter in de dertig en een boom van een kerel komt naar buiten en stelt mij voor met zijn auto voor mij uit te rijden......Mijn God, bestaan er nog zulke fantastische mensen? Natuurlijk hoeft hij dat voor mij niet te doen, maar geeft zo nauwkeurig mogelijk aan hoe ik op de smalle dijk vol recreanten verder moet slalommen. Ik heb met deze geweldige man te doen, want eerlijk is eerlijk, ik ben voorstander van het beleid om de stikstofuitstoot te verminderen, maar als je deze schitterende boerderij en al die prachtige gebouwen voor je neus ziet, dan ga je toch huiveren......

    In het Instituut, de belangrijkste reden van mijn lange reis een fijne middag gehad, maar dat zijn privézaken. Wel met mijn neus weer eens op de gigantische problematiek van euthanasie gedrukt, waarmee ikzelf de afgelopen 7 maanden tot driemaal toe mee in aanraking ben geweest. Dus met die problematiek. Dat zal wel met mijn leeftijdscategorie te maken. Alle drie euthanasieën waren in Nederland.

    En verder vooral het facet gezien waarop Nederland zo ontzettend trots en gelukkig is. De zeer ver doorgevoerde gezondheiszorg, door mij best vaak als : verpampering: aangemerkt. Het is gewoon met welke ogen je naar zaken kijkt......

    In de late namiddag terug naar huis en toch even langs mijn geboortehuis. Nog maar een half jaar geleden te koop voor 950.000 Euro, maar als ik dat zou hebben gekocht, dan wel jaarlijks meer dan twee miljoen , ieder jaar opnieuw, aan vermogensbelasting betalen. De keerzijde van die geweldige verzorgingsmaatschappij.

    Daarna verder naar het Zuiden. Op de Radio een uitzending van BNN Radio over Oekraïne en Rusland. Een specialist in recente geschiedenis gaf deze zaterdagmiddag duiding over de laatste eeuw relaties tussen Rusland en Oekraïne en je kreeg een heel ander verhaal te horen dan je gewoonlijk in de KK van IEX leest. De dood van Gorbatsjov en zijn ( Gorbatsjovs) instemming over de annexatie van De Krim door Rusland. Het is allemaal even slikken.... En net als de ontvangst van BNN Radio steeds onduidelijker wordt gaat het over het omvertrekken van de Sovjet-monumenten in de huidige Baltische staten. Ik had natuurlijk langs de weg kunnen gaan parkeren, maar had nog een lange reis voor de boeg en genoeg om over na te denken: De sovjetsoldaten, dus de communisten die in de periode 1940 tot 45 met miljoenen hun leven offerden om de Nazi's te verdrijven. Ik dacht terug aan Hanne Schaft, ook een uitgesproken communiste en aan de allereerste Nederlandse verzetsstrijders die door de Duitsers in Scheveningen werden gefusilleerd. Allemaal communisten, althans de eerste ter dood veroordeelden.
    Ik dacht aan de vlucht van Wilhelmina, Bernhard en Juliana naar Londen en toen het daar in Londen ging spannen, verder vluchtten naar Canada..... De standbeelden voor de verzetshelden worden omvergehaald en straks lopen ze in Nederland weer door een goed georkestreerde en geregistreerde mediacampagne achter een nieuwe prinses aan, die zomaar de koningin van Nederland wordt.....Dankzij een volledig achterhaald middeleeuws opvolgingssysteem.

    Genoeg om over na te denken en over te piekeren. Eigenlijk veel te veel na dit zeer bewogen dagje Nederland.
    Het land waar ze mij méér dan een halve eeuw gelrden als examenopdracht bij het eindexamen ULO de opdracht gaven uit het hoofd het gedicht te declameren, en vooral uit te leggen hetgeen ik NU opnieuw doe, zonder ook maar iets terug op te zoeken: ( Het staat in mijn hersens gegrift, dat respect voor verzetsstrijders, dus ook al die communisten)

    Mijn cel is maar twee meter lang,
    En nauw twee meter breed,
    Veel kleiner nog is het stuk grond,
    Dat ik nu nog niet weet,
    Maar waar ik naamloos rusten zal,
    Mijn makkers bovendien,
    Wij waren 18 in getal,
    Geen zal de avond zien.....

    Ik zie hoe het morgenlicht door het hoge venster draalt,
    Mijn God, maak mij het sterven licht,
    En zo ik heb gefaald,
    gelijk elk man wel falen kan,
    Schenk mij dan UW genaa
    Als ik voor de lopen sta....

    Peter
  4. agapim 5 september 2022 15:53
    quote:

    ffff schreef op 5 september 2022 13:16:

    Een dagje Nederland.......

    ....................................................................
    ....................................................................

    Mijn cel is maar twee meter lang,
    En nauw twee meter breed,
    Veel kleiner nog is het stuk grond,
    Dat ik nu nog niet weet,
    Maar waar ik naamloos rusten zal,
    Mijn makkers bovendien,
    Wij waren 18 in getal,
    Geen zal de avond zien.....

    Ik zie hoe het morgenlicht door het hoge venster draalt,
    Mijn God, maak mij het sterven licht,
    En zo ik heb gefaald,
    gelijk elk man wel falen kan,
    Schenk mij dan UW genaa
    Als ik voor de lopen sta....

    Peter
    Ontbreekt er niet een kleinigheid ? (alhoewel in deze tijden niet onbelangrijk) :)

    .
  5. forum rang 7 ffff 18 september 2022 13:03
    De ene mens gaat op zondag naar de kerk en de andere mens denkt na over hetgeen hij afgelopen 10 dagen aan zich voorbij heeft zien gaan:

    De eindeloze verslaggeving over de ter aarde bestelling van Elizabeth II . De media raken er maar niet over uitgepraat, over uitgepubliceerd.

    En plots schoot het door mijn hoofd: Friedrich Nietsche en zijn beroemde uitspraak: Religion ist das Opium für das Volk.
    Even in een context plaatsen: In 1963 was ik na een fantastische, degelijke, solide 8 jarige opleiding gegeven door de fraters van de Congregatie Onze Lieve Vrouwe, Moeder van Barmhartigheid ,op 16 jarige leeftijd terechtgekomen in een neutrale Rijks HBS, waar de leraar geschiedenis mij plots confronteerde met de wereld van Siegfried Nietsche. Een gigantische kloof tussen die twee wereelden en daarmee op 16 jarige leeftijd geconfronteerd te worden......

    Inmiddels zijn we bijna 60 jaar later, een bewogen periode waarin ontegenzeglijk de invloed van de Religie, in ieder geval in de Westerse wereld danig inboette. De moderne, Westerse mens gelooft niet meer al die indoctrinaties en bepaalt zijn eigen standpunten. De ontkerkelijking is enorm toegenomen in die 60 jaren dat ik de ontwikkelingen volg.

    Maar.... wat constateert Peter? De RELIGIE heeft plaats gemaakt voor het geloof in MONARCHIEEN. Het volk, smult van de verhalen, van de toestanden bij de vele koningshuizen. De serieuze pers is, naast de roddelbladen en pulpbladen intensief bezig , het volk op de hoogte te houden over het doen en laten van koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen.

    Ze, de lezers en TV kijkers, zijn er mateloos druk mee, zoals in de Middeleeuwen, de Middeleeuwer mateloos druk was met de keuze van zijn geloof en met de bouw van zijn kathedralen, basilieken en kerken.

    Voor mij uiteraard onbegrijpelijk, die aandacht voor families die dankzij een zeer goed georganiseerde en georkestreerde mediacampagnes zich in de middelpunt van de belangstelling plaatsen en vooral steeds weer proberen te krijgen.

    Wat doen ze, waar zijn ze, wie ontbrak er, hoe zijn ze gekleed en waar doen ze tijdens hun vakanties. Hoe wonen en werken ze. Allemaal opgeklopte sensatieverhalen voor een volk dat blijkbaar van die verhalen smult en er zich uren druk om maakt. HET NIEUWE OPIUM VOOR HET VOLK.

    Het schoot plots in mijn gedachten: Het volk heeft de religie ingeruild voor het naarstig volgen van families die om volstrekt achterhaalde redenen met macht en vermogen wordt voorzien. Middels hun toevertrouwde jaarlijkse uitkeringen, middels successievrijstellingen, middels gigantisch veel uitgaven die op rekening van de belastingbetaler komen om het instituut "Monarchie" in leven te houden.

    Vandaag kregen we een duizendste voorbeeldje van aandachttrekkerij door de op TV uitgezonden mededeling dat Amalia wellicht bedreigd wordt ( knappe sentimentele propaganda van het bureau dat de Monarchie in de belangstelling moet houden) en morgen uiteraard een tsunami aan beelden onder het motto: Wie is er belangrijk bij het begraven van een bejaarde Mevrouw. Om vervolgens alweer een dag later, met de volledige franje en tierelantijn een parlementair jaar te openen. Heerlijk al die sprookjesachtige opnamen...Precies wat het volk wil : OPIUM.....Tegen de harde werkelijkheid van de dag, zoals heel wat eeuwen religies hun bijdragen leverden en blijkbaar vandaag de dag, het in het middelpunt plaatsen van totaal achterhaalde instituten als monarchieën.

    Het wordt ons ingeprent...Die overdreven "eerbied" voor monarchen. Wat is de tijd veranderd sinds 1789, maar toegegeven: De adel stelt zich ook wel een beetje anders op dan voor 1789.

    Geniet van de pure massahysterie in Londen. Geniet er maar echt van en denk toch een klein momentje aan Peters: Opium voor het volk, magistraal bedacht door Siegfried Nietsche.

    Peter
  6. forum rang 6 marique 18 september 2022 13:36
    In Jean-Jacques Rousseaus Roman Julie ou la Nouvelle Héloise von 1761 wird der Mann der Titelheldin mit der Einschätzung zitiert, die religiöse Andacht sei „für die Seele eine Art von Opium. Mäßig gebraucht, erheitert, beseelt und stärkt sie; ein zu starkes Maaß schläfert ein, macht wütend, oder tödtet gar.“

    Mit politischem Bezug erschien eine ähnliche Aussage bereits 1797 als „Dieses Opium, das du deinem Volk gibst“ (französisch „C'est de l'opium que tu fais prendre à ton peuple“) im Roman Juliette von Marquis de Sade. Damit erklärt Juliette dem König Ferdinand die Konsequenzen seiner Politik, die das Volk zu Ignoranz statt veränderndem Handeln anhält.
  7. forum rang 6 marique 18 september 2022 13:45
    quote:

    ffff schreef op 18 september 2022 13:03:

    (...)
    Maar.... wat constateert Peter? De RELIGIE heeft plaats gemaakt voor het geloof in MONARCHIEEN. Het volk, smult van de verhalen, van de toestanden bij de vele koningshuizen. De serieuze pers is, naast de roddelbladen en pulpbladen intensief bezig , het volk op de hoogte te houden over het doen en laten van koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen.
    (...)
    Wat doen ze, waar zijn ze, wie ontbrak er, hoe zijn ze gekleed en waar doen ze tijdens hun vakanties. Hoe wonen en werken ze. Allemaal opgeklopte sensatieverhalen voor een volk dat blijkbaar van die verhalen smult en er zich uren druk om maakt. HET NIEUWE OPIUM VOOR HET VOLK.
    (...)
    Ik denk eerder dat er overdreven aandacht is voor allerlei celebrities, influencers of wat voor termen er ook rondgaan.
    En daar kan iedereen bij horen die op een of andere manier nieuwswaardig is (geworden). Als er maar wat over te kletsen valt met smeuïge details.
  8. forum rang 7 rene l 18 september 2022 15:02
    quote:

    ffff schreef op 18 september 2022 13:03:

    Geniet van de pure massahysterie in Londen. Geniet er maar echt van en denk toch een klein momentje aan Peters: Opium voor het volk, magistraal bedacht door Siegfried Nietsche.

    Peter
    Inderdaad, de belangstelling is heel erg groot in Engeland, en in Nederland klagen ze maar als ze uren in de rij moeten staan op Schiphol wachtende op het vliegtuig.

    Zelf heb ik de afgelopen zomer ook een tweetal uitvaarten bijgewoond, de eerste was die van de moeder van een vriend van mij, en een week later die van mijn schoonmoeder.
    Beiden waren ze overigens midden in de tachtig, hun leven zat er op, een gemiddelde leeftijd, en het was goed.

    Het ging er vrij sober aan, hout is flink in prijs gestegen, net als die van de bloemen, de koffie is duurder geworden, de broodjes ook, de personeelskosten lopen op, en dan heb ik het nog maar niet over de prijs van het gas.
    Beiden hadden een standaard uitvaartverzekering, maar dan hoor je ook, deze is niet toereikend, en er moet flink bijbetaald worden.

    Maar wat ik toen hoorde, na het overlijden van mijn schoonmoeder zou de uitvaartverzorger aan het eind van de middag komen om alles door te spreken.
    Deze man kwam echter niet opdagen, en wat denk je, net daarvoor had hij de uitvaart van een andere mevrouw zullen gaan regelen.
    Bij de mensen thuis was een enorme ruzie ontstaan, wat precies weet ik niet, maar er was iemand van de familie die bij hem alle vier de banden van de auto lek gestoken had.
    Totale waanzin.

    En nu zit Charles op de troon, 73 jaar oud, het is bij de Britten natuurlijk traditie, maar wil je dat nog wel op deze leeftijd.
    Een tijdje terug heb ik Charles nog op tv gezien toen hij een toespraak hield in volgens mij Rwanda, een kleurloos type, hij stond daar als een zoutzak, stamelde wat woorden, en ik dacht nog, deze man is eigenlijk helemaal niet geschikt om straks koning te worden.

    Afgelopen week ook nog wat beelden gezien van een jonge Elizabeth, 26 jaar, ze kwam op de troon te zitten.
    Maar als je haar toen zag, wat een uitstraling, een normale meid zonder opvallende make up of kleding, ze zag het als haar plicht en ze zou er ook volledig voor gaan.
    En dat heeft ze volgens mij ook gedaan, geliefd bij velen, verguisd bij velen, koel en afstandelijk, maar heeft ze ooit gekke dingen gedaan, grote huizen in het buitenland, luxe vliegreisjes, of een dure boot, volgens mij niet.

    Jammer eigenlijk dat William niet op de troon komt te zitten.
    Hij heeft er eigenlijk wel de leeftijd voor, veel meer uitstraling dan zijn vader, en Kate lijkt mij ook geen verkeerde.

    En dan kijk ik nog even naar Harry.
    Doodzonde hoe het met hem verlopen is, altijd een goeie vent die van het leven genoot, nu volledig onder de plak van zijn vrouw, dit gaat een keer verkeerd.

    Persoonlijk wens ik Charles toe dat hij niet zo oud mag worden als zijn moeder.
    Maar de Britten wens ik dit eigenlijk niet toe.

    En wat ik wel eens zou willen weten, hoe zou Elizabeth er overgedacht hebben toen de Britten zich bij de Euro aangesloten hebben.
    En wat zou ze er van gedacht hebben toen Boris het voor elkaar kreeg om dit terug te draaien en de Brexit er door te drukken.

    Boris kwam afscheid nemen bij haar en gaf het stokje over aan Liz, en een paar dagen later...
    Misschien heeft ze wel gedacht, mijn taak zit er op, het is goed geweest zo.

    www.youtube.com/watch?v=cu6pclWsxzs
  9. forum rang 8 het zwaard 18 september 2022 17:28
    ffff/ Geniet van de pure massahysterie in Londen. Geniet er maar echt van en denk toch een klein momentje aan Peters: Opium voor het volk, magistraal bedacht door Siegfried Nietsche.

    Al eens ooit naar een voetbalwedstrijd gaan kijken,Peter , dat is pas opium voor het volk .Supporters die de naam van "hun" club of haar spelers op hun lichaam laten tatoeëren ,met elkaar op de vuist gaan , publieke instellingen vernielen.
    En omwille van wat , pure massahysterie ?Of is het dankzij die andere koning, Koning Voetbal !! Wat zou Nietsche hier wel van gedacht hebben ?
  10. forum rang 7 rene l 18 september 2022 18:23
    quote:

    het zwaard schreef op 18 september 2022 17:32:

    rene i : Persoonlijk wens ik Charles toe dat hij niet zo oud mag worden als zijn moeder.
    Maar de Britten wens ik dit eigenlijk niet toe.

    Vanwege de Brexit ? Rene
    Ik zie dat ik een typfout gemaakt heb het zwaard, ik bedoel namelijk, net zo oud.

    En met de Brexit heeft dit niets te maken, ondanks dat ik het een zeer verstandige beslissing vind.
    Bij de Britten is het voor zover ik weet traditie dat de vorst tot zijn of haar dood op de troon blijft zitten, net zoals bijvoorbeeld de paus.

    Charles is nu 73, en je moet er toch niet aan denken dat je als Brit met zo'n iemand nog 20 jaar opgescheept zou zitten.
    Hij is volgens mij niet geschikt voor een dergelijke positie, hij is onhandig, hij mist uitstraling, en het belangrijkste, wil hij er zelf ook wel echt voor gaan, het is een baan met veel verplichtingen, wel iets anders dan hoe het er in Nederland aan toe gaat.
    Kijk ook maar eens naar Andrew, hij heeft hele rare dingen gedaan, het kon wel een broer zijn van Laurent bij onze Zuiderburen, beiden hebben ze volgens mij ook nooit echt gewerkt.
    En Amalia, vergelijk haar eens met haar leeftijdsgenootje Elizabeth bij jullie, voor welke toekomstige koningin zou je het meeste respect hebben, niet zo moeilijk lijkt mij, ik zou wel willen ruilen.

    Als ik zo oud was als hem dan zou ik zeggen, bekijk het lekker, ik wil al die verplichtingen niet meer, zoek maar een jonger iemand die er nog voor wil gaan.
    En als ik af en toe ergens op mag komen draven, geen probleem.
    Er staat volgens mij een uitstekende opvolger klaar, zijn oudste zoon.
    Ook kun je natuurlijk zeggen, stel Charles aan als interim koning voor 2 jaar, dan kan hij altijd zeggen dat hij toch koning geweest is.
333 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links