Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,615 18 apr 2024 17:35
  • +0,060 (+0,39%) Dagrange 15,340 - 15,670
  • 3.476.271 Gem. (3M) 3,5M

ABN-Amro - 2022

8.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 288 289 290 291 292 ... 445 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. tietatovenaar 16 september 2022 22:46
    quote:

    Carl 2-8 schreef op 16 september 2022 22:36:

    [...]
    Alles hangt af van de lonen als deze ook aangepast worden aan de inflatie dan zullen we nog lang hoge inflatie zien.
    Is de eu bereid om deels in armoede en onrust te gaan waarschijnlijk niet.
    nou gelukkig voor de meeste mensen gaan de lonen langzaamaan omhoog.
    zie alle stakingen.
    ook wij zijn bij ons bedrijf in onderhandeling om een paar % extra dus buiten de normale verhoging om.
    en ja dat houd hoge inflatie in stand maar we moeten wel want anders gaan mensen straks dood omdat ze niet kunnen verwarmen.

    tis niet zo dat we nu b.v. steun van griekenland of italie krijgen omdat wij in de winter in de kou zitten:-)
  2. forum rang 8 Calendar 16 september 2022 23:39
    quote:

    tietatovenaar schreef op 16 september 2022 22:31:

    calender:

    Je bedoelt de ECB neem ik aan? Die hebben geen geld gedrukt maar obligaties opgekocht. Volgens de ECB was er geen sprake van monetaire financiering (geld bijdrukken).

    daarmee hebben ze toch geld bijgemaakt? dat een overheid dan het fysieke papier en muntgeld moet maken is logisch.
    maar de ECB heeft al dat geld inderdaad uitgegeven wat er niet was, hoe denk je dat ze al die obligaties dan terugkochten.

    er is gewoon jarenlang ongeveer 80 miljard euro per maand bijgekomen, en het doel hiervan was om de economie draaiende te houden. en zolang de inflatie niet te hoog zou worden zouden ze dat blijven doen. nou ze zijn niet een klein beetje te lang doorgegaan maar jarenlang te lang.
    dus we zitten voorlopig nog wel een aantal jaar aan hoge inflatie vast hoor, die prijzen gaan echt nooit meer zakken naar wat het was.
    al denk ik dat het wel zal toppen ergens tussen de 10 en 15% en daarna langzaam zakt dus jaartje 9% jaartje 8% paar jaar 6% etc.
    Je hebt gelijk, maar het is toch iets complexer. Commerciële banken verkleinde de geldhoeveelheid, daarom moest de ECB de geldhoeveelheid vergroten.

    www.youtube.com/watch?v=4TihoBfdCe8&a...

    Bij een (dreigende) recessie probeert de centrale bank de economie te stimuleren door renteverlaging. Leningen worden hierdoor goedkoper waardoor burgers en bedrijven meestal meer besteden. In geval van sterk oplopende werkloosheid en dalende prijzen werkt dat echter aanmerkelijk minder goed. Dat is ook het geval naarmate de officiële rentetarieven lager worden, tot nul dalen of zelfs op negatief gezet worden. Ongeacht de rentestand zullen dan geen (grote) leningen worden afgesloten en zullen dure aankopen worden uitgesteld. Verdere renteverlagingen of zelfs een rentestand van nul leiden dan niet tot toename van economische activiteiten en een afnemende vraag leidt tot verdere prijsdalingen (deflatie). De meeste burgers gaan juist meer sparen om hun pensioendoelstelling te halen die in gevaar komt met de kleinere vermogensrendementen en om een buffer te hebben in onzekere tijden.

    De centrale bank kan in dat geval besluiten om op een andere manier de geldhoeveelheid te vergroten. Een grotere geldhoeveelheid leidt immers tot prijsverhogingen en doorbreking van de deflatoire spiraal. Vroeger zou hiertoe de geldpers worden aangezet maar nu koopt de centrale bank staatsobligaties, hypotheekobligaties of andere obligaties en financiert die transacties door de eigen balans te verhogen. Er worden dus geen fysieke bankbriefjes bijgedrukt. Het mechanisme werkt aldus dat centrale banken in de markt, of rechtstreeks van banken, obligaties kopen, hetgeen via banken wordt afgewikkeld. Banken worden voor het aankoopbedrag gecrediteerd in de rekeningen die zij bij de centrale bank aanhouden. Zo verkrijgen banken liquiditeiten. Tegenover die liquiditeiten kunnen banken dan nieuwe leningen verstrekken.

    Kwantitatieve versoepeling kan leiden tot inflatie die uiteindelijk zal moeten worden beteugeld door bijvoorbeeld de rente te verhogen. Een andere mogelijke maatregel is dat de gekochte leningen te zijner tijd weer worden verkocht.
  3. forum rang 4 Mr.J.bonds 17 september 2022 03:05
    quote:

    tietatovenaar schreef op 16 september 2022 22:24:

    ik zeg ook niet dat ik tegen inflatie ben, integendeel, ik vindt het een fantastisch middel om ook mijn schulden kleiner te maken.
    en inderdaad het is nodig om de economie continu door te laten groeien.
    als er geen geld bijkomt, maar wel mensen is er geen ruimte om goed door te groeien dus het is noodzakelijk voor een goede economie en daar vaar ik wel bij.

    maar om Poetin daar nu de schuld van te geven vind ik echt onzin.
    (en nee ik ben geen Poetin fan, vindt het verschrikkelijk wat hij doet, maar hij is niet verantwoordelijk voor deze crisis, hij is zelfs niet eens van invloed)
    Tiet Tovenaar, Je bent wel een beetje een tovenaar als je Putin uit de inflatie vergelijking wil toveren.. Natuurlijk is Poetin wel voor het grootste gedeelte verantwoordelijk voor de torenhoge inflatie. Niet alles maar zeker wel voor 70% tot 80% Zonder die oorlog had je geen sancties tegen de Russen, geen energie crisis gehad en had het gas nog gewoon rijkelijk door Nortstream 1 gestroomd..

    Gas is door schaarste en door dom inkoopbeleid van de Staat en door prijsopdrijving van de Russen op de Spotmarket Vervijftienvoudigd. Daar is maar 1 reden voor: Putana.. En ja: 10x hogere. Gas- en electraprijzen leveren idd meer als 10% inflatie op in 6 maanden tijd..
    Als onze olie domme overheid gewacht had tot nu. Ipv tot een week geleden als een gekkie gas te kopen op de Spotmarket met alle andere landen en malafide prijsopdrijvende handelaren. Dan hadden ze vandaag de dag het gas met 95% discount op de Spotmarket kunnen kopen..
    Manman, gewetenloze prutsers.. Dat daardoor burgers totaal hun gasrek niet meer kunnen betalen, interesseert Jetten geen ene klote.. Zakelijk instinct van een doofstomme regenworm, deze non-valeur.
    Maar hij heeft dan wel voor 80% de voorraden gevuld. Nu weer lekker shinen bij Jinek… Bah, zum kotsen!

    Als je ziet trouwens, kijkende naar de overheid hoe zij acteren oa in de S Verlinde debacle. Gewoon kopen terwijl je weet dat je 20 miljoen belastinggeld weggeeft aan een partijgenootje van de Jonge. En gewoon 80% gasvoorraad aanvullen tegen de klippen op kopen op de spotmarket met 300% winst voor gewetenloze woekeraars en Russische handelaars. Nu moeten burgers gedwongen gasrekeningen ipv 120, €800 per maand dokken hierdoor.

    Dan houdt je je hart vast met wat ze met ABN in gedachten hebben.. Als BNP € 10.95 biedt, doet Kaagbaan ze direct van de hand, vrees ik. Staat wordt 0 geholpen door handelsgeest of überhaupt ook maar iets wat op eerlijke onderhandelingen lijkt, voor de burgers, de belastingbetalers.. Die idiote machtsbeluste carrière tijger van een Kaagbaan interesseert de belastingbetaler nog minder als niets en ze verkoopt ABN rücksichtslos voor een half rotte appel en een ui..(en ja, niet eens een ei)
  4. forum rang 8 Lepre Chaun 17 september 2022 03:43
    Rentes
    De rentes blijven maar oplopen. kwam de Amerikaanse vergoeding op tienjaars staatspapier zelfs even uit op het hoogste niveau sinds 2011.

    Nederland: +1 basispunt (+2,05%)
    Duitsland:+2 basispunt (+1,75%)
    Italië: +2 basispunten (+4,03%)
    Verenigd Koninkrijk: -0 basispunten (+3,17%)
    Verenigde Staten: -3 basispunten (+3,43%)
  5. tietatovenaar 17 september 2022 09:41
    quote:

    Mr.J.bonds schreef op 17 september 2022 03:05:

    [...]

    Als je ziet trouwens, kijkende naar de overheid hoe zij acteren oa in de S Verlinde debacle. Gewoon kopen terwijl je weet dat je 20 miljoen belastinggeld weggeeft aan een partijgenootje van de Jonge. En gewoon 80% gasvoorraad aanvullen tegen de klippen op kopen op de spotmarket met 300% winst voor gewetenloze woekeraars en Russische handelaars. Nu moeten burgers gedwongen gasrekeningen ipv 120, €800 per maand dokken hierdoor.

    Dan houdt je je hart vast met wat ze met ABN in gedachten hebben.. Als BNP € 10.95 biedt, doet Kaagbaan ze direct van de hand, vrees ik. Staat wordt 0 geholpen door handelsgeest of überhaupt ook maar iets wat op eerlijke onderhandelingen lijkt, voor de burgers, de belastingbetalers.. Die idiote machtsbeluste carrière tijger van een Kaagbaan interesseert de belastingbetaler nog minder als niets en ze verkoopt ABN rücksichtslos voor een half rotte appel en een ui..(en ja, niet eens een ei)
    ik ben van mening dat de regering ook niet het land moet besturen als een bedrijf, dit zou b.v. inhouden dat bepaalde dingen helemaal niet geregeld worden omdat het, in geld, niets oplevert, dat is volgens mij niet het doel van de staat.
    het doel is alles draaiende te houden juist ten koste van alles.

    ik ben wel met je eens dat een iets betere handelsgeest wel een groot verschil kan maken:-)

    en nee, ik ben helemaal niet blij dat de staat de grootste eigenaar van ABN is, ik zie ze liever vertrekken.
    ja dat zal eerst ten koste gaan van de koers maar daarna kunnen we stijgen.
    zolang de staat eigenaar is ben ik bang dat we nooit onze gewenste koersen, dus boven de 18, gaan meemaken.
    en ja, de staat zou ze gewoon verkopen voor onder de 11 euro want hun doel is en is ook nooit geweest winst maken, hun doel was abn van de ondergang te redden en dat doel is bereikt.

    dus...........kan de staat vertrekken.
  6. forum rang 4 Mr.J.bonds 17 september 2022 10:21
    quote:

    tietatovenaar schreef op 17 september 2022 09:41:

    [...]

    ik ben van mening dat de regering ook niet het land moet besturen als een bedrijf, dit zou b.v. inhouden dat bepaalde dingen helemaal niet geregeld worden omdat het, in geld, niets oplevert, dat is volgens mij niet het doel van de staat.
    het doel is alles draaiende te houden juist ten koste van alles.

    ik ben wel met je eens dat een iets betere handelsgeest wel een groot verschil kan maken:-)

    en nee, ik ben helemaal niet blij dat de staat de grootste eigenaar van ABN is, ik zie ze liever vertrekken.
    ja dat zal eerst ten koste gaan van de koers maar daarna kunnen we stijgen.
    zolang de staat eigenaar is ben ik bang dat we nooit onze gewenste koersen, dus boven de 18, gaan meemaken.
    en ja, de staat zou ze gewoon verkopen voor onder de 11 euro want hun doel is en is ook nooit geweest winst maken, hun doel was abn van de ondergang te redden en dat doel is bereikt.

    dus...........kan de staat vertrekken.
    Verrekte is dat Nordic bank uit Noorwegen een 36 maanden nog zo iets als 24 euro overhad voor ABN met een bod gedeeltelijk in aandelen..
    maar dat wilde Hoekstra toen niet.. Manman..

    Nouja stel dat abn op een bod met een plus van 30% morgen toch door NLFI van de hand gaat.. Gaan ze gemiddelde koers 10 over 3 maanden, voor € 13 en een beetje. Zijn we wel van de vermaledijde overheid af en hoeft Swaak zich niet langer in te houden en kan het overtollige kapitaal gewoon terugvloeien in 1 kwartaal naar de aandeelhouders.. want geen rekenschap meer afleggen aan Vadertje en kan Dé Bank gewoon weer een concurrerende commerciële Wereldbank worden..

    Kans wordt wel steeds groter op dit scenario, want door alle gasperikelen wordt de financiële nood wel steeds groter van de BV NL helaas..
    Snappen doe ik die jongens sowieso niet meer in De Haagstad. 1 flinke draai aan de Groningense gaskraan en alle problemen zijn opgelost. Injecteren met stikstof voor het opgepompte gas en geen probleem aardbevingen. Groningers zijn het er zelf mee eens, mits goed gecompenseerd. Én je zet er Putain een hak mee. Maar nee: de hidden agenda van Rutten en consorten staat dit niet toe. Een hoe grote FY kun je maken naar je eigen burgers..!

    We keep the faith..
  7. forum rang 5 Gaasp 17 september 2022 10:55
    quote:

    Mr.J.bonds schreef op 17 september 2022 10:21:

    [...]

    Kans wordt wel steeds groter op dit scenario, want door alle gasperikelen wordt de financiële nood wel steeds groter van de BV NL helaas..
    In ieder geval geen financiële nood voor de overheid.
    De staat verdient enorm aan de hoge energieprijzen. Kijk maar eens naar het geschatte begrotingstekort voor dit jaar. Die schattingen moeten steeds aangepast worden omdat er aan energiebelasting en andere heffingen veel en veel meer binnenkomt dan eerder gedacht. Zowel van de energieproducenten als van de energiegebruikers, zoals wij. Spit de laatste energie-afrekening maar eens uit. Het overgrote deel van wat je moet betalen gaat naar mw.Kaag.
  8. jan van delft 18 september 2022 07:49
    Ik vrees een jaar eind met een koers voor abn onder de 10 euro, niet vanwege wanpresteren abn maar vanwege grote angst en voorzichtigheid in de markt voor bankaandelen. Kijk de olifant in de porselein kast is de ecb en die kan best nog eens flink rare dingen gaan doen, lees fout op fout stapelen
  9. forum rang 8 Lepre Chaun 18 september 2022 08:56
    Een mens lijdt dikwijls ’t meest
    Door ’t lijden dat hij vreest
    Doch dat nooit op komt dagen.
    Zo heeft hij meer te dragen
    Dan AMX te dragen geeft.
    Het leed dat is, drukt niet zo zwaar
    Als vrees voor allerlei gevaar.
    Doch komt het eens in huis,
    Dan helpt ABN altijd weer
    En geeft Hij kracht naar kruis.
  10. forum rang 8 Lepre Chaun 18 september 2022 08:59
    De komende maanden worden verdere renteverhogingen verwacht.
    'De realiteit is dat de inflatie momenteel 9,1 procent bedraagt, en ons doel is 2 procent op middellange termijn. Er is dus een groot verschil', merkte De Guindos op.
    De Guindos is wel optimistisch over de inflatie in de komende jaren. 'Volgens onze prognoses zullen we in 2024 iets boven onze doelstelling zitten met een gemiddelde inflatie van 2,3 procent in de eurozone. In het pessimistische scenario, dat een totale stopzetting van de gasleveringen door Rusland omvat, zal dat 2,7 procent zijn.'
    Olli Rehn, gouverneur van de Finse centrale bank en bestuurslid van de ECB, verklaarde daarnaast in Helsinki nog geen sterke signalen te zien dat de loonstijgingen de inflatie verder aanjagen.
    Volgens hem lijkt het erop dat het toenemende risico op een recessie in het eurogebied en de gestaag stijgende arbeidsparticipatie de lonen onder controle hebben gehouden.
    Ook hij verwacht dat de ECB de rente dit jaar verder zal verhogen.

    www.bnr.nl/nieuws/financieel/10488380...
  11. forum rang 6 Alrob2 18 september 2022 11:44
    Ik zit in bankaandelen omdat ik een hogere rente verwacht die leidt tot een hogere winstmarge. En dan beleg ik nog meer in ABNAMRO dan ING vanwege de kans op een overnamebod.
    En dan kunnen er ook nog andere positieve ontwikkelingen zich voordoen, zoals bv nieuwe onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne, of een door ABNAMRO aangekondigde aandelen inkoop of extra dividend-uitkering.
    We zullen het wellicht dit jaar al zien.
    Succes allen en geniet verder van je beursloos weekend.
  12. forum rang 8 Calendar 18 september 2022 15:26
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 18 september 2022 08:56:

    Een mens lijdt dikwijls ’t meest
    Door ’t lijden dat hij vreest
    Doch dat nooit op komt dagen.
    Zo heeft hij meer te dragen
    Dan AMX te dragen geeft.
    Het leed dat is, drukt niet zo zwaar
    Als vrees voor allerlei gevaar.
    Doch komt het eens in huis,
    Dan helpt ABN altijd weer
    En geeft Hij kracht naar kruis.
    De gedachte achter het versje is al vaak verwoord, bijvoorbeeld door Montaigne (1533-1592): “Qui craint de souffrir, il souffre déjà de ce qu’il craint” (‘Wie het lijden vreest, lijdt al door wat hij vreest’)
  13. forum rang 4 Mr.J.bonds 19 september 2022 11:36
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 18 september 2022 08:56:

    Een mens lijdt dikwijls ’t meest
    Door ’t lijden dat hij vreest
    Doch dat nooit op komt dagen.
    Zo heeft hij meer te dragen
    Dan AMX te dragen geeft.
    Het leed dat is, drukt niet zo zwaar
    Als vrees voor allerlei gevaar.
    Doch komt het eens in huis,
    Dan helpt ABN altijd weer
    En geeft Hij kracht naar kruis.
    Prachtig, Dat ABN nog eens zou aanzetten tot lyrische gedichten.. Kun je nagaan wat deze prachtbank allemaal in zijn mars heeft..
    ;-)
  14. jan van delft 19 september 2022 12:11
    Binnen de ABN gelederen gaan inmiddels wel geluiden op die tot stakingen en industriele akties oproepen. Swaak moet niet al te zuinig gaan doen tegenover zijn personeel, hij kan volgens mij beter goed zuinig op ze zijn. Die 150 euro per maand erbij is natuurlijk een totale aanfluiting voor al het personeel dat de echt belangrijke deals doet die er toe doen, snel wakker worden Roberta want dit kan echt niet zo verder. Ik blijf erin zitten maar begin hem nu toch wel te knijpen... 5 % erbij en snel ook!
  15. forum rang 6 Littletycoon 19 september 2022 12:36
    quote:

    jan van delft schreef op 19 september 2022 12:11:

    Binnen de ABN gelederen gaan inmiddels wel geluiden op die tot stakingen en industriele akties oproepen. Swaak moet niet al te zuinig gaan doen tegenover zijn personeel, hij kan volgens mij beter goed zuinig op ze zijn. Die 150 euro per maand erbij is natuurlijk een totale aanfluiting voor al het personeel dat de echt belangrijke deals doet die er toe doen, snel wakker worden Roberta want dit kan echt niet zo verder. Ik blijf erin zitten maar begin hem nu toch wel te knijpen... 5 % erbij en snel ook!
    Ik denk dat er nog wel wat mensen uitmoeten bij abn.

    Sowieso zal abn wel met de banken Cao te maken hebben, dat is een gouden kooi.
8.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 288 289 290 291 292 ... 445 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links