Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Miljardenclaim tegen Philips is belachelijk"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. PatrickM 16 september 2022 16:58
    [quote alias=wiegveld id=14414675 date=202209161624]
    De VEB heeft volkomen gelijk om een bedrijf aan te pakken dat aandeelhouderswaarde te grabbel heeft gegooid door onjuiste info te verschaffen gedurende de gehele tijd en waarschijnlijk ook nu nog.
    Het getuigt van weinig inzicht om daar anders over te denken.
    [/quote

    Dan kun je beter het bestuurd aansprakelijk stellen. Nu ga je als aandeelhouder van Philips een claim tegen jezelf indienen... Niet dat ik denk dat de claim een kans van slagen heeft. Maar stel in het uiterste geval dat (een deel) van de claim wordt toegekend. Dan moeten ze wellicht of een (claim)emissie doen, dividend cutten/passeren etc. Liever dat ze het probleem goed oplossen en de weg omhoog inzetten als dit soort onzin. Beleggen is risico.
  2. forum rang 6 'belegger'' 16 september 2022 19:13
    MSCI World is markt gewogen en daardoor gegroeid naar 70% Amerika. VanEck gebruikt een index van Solactive. Die pakt de 250 grootste bedrijven en geeft elk een gelijke weging. Maar er zit ook een cap op regio's, waardoor je bij periodieke herweging maximaal 40% in Amerika zit.
  3. forum rang 4 lanciared 16 september 2022 22:31
    Neen Arend Jan, AMG is niet zeer cyclisch. Dacht je dat nu echt ?
    Met vandaag een nieuwe allt time high voor lithiumcarbonaat prijs waar de prijs van spodumeen, die AMG levert aan gekoppeld is, zit dit bedrijf nog wel goed. Spodumeen (li, 6,20%) prijs ook op een all time high. Prijs op een jaar terug x 6 gegaan.
    5 jarige outlook van een EBIDTA van 350 miljoen dollar ( of nu ook euro ) zal volgend jaar al gehaald worden.
    Met daarbij een nieuwe 5 jarige outlook afgegeven van min. 500 miljoen dollar voor binnen 5 jaar - of vroeger.
    En, ......neen Arend Jan AMG gaat volgend jaar geen verlies maken, zoals jij je afvroeg.
    Gaat ook geen dividend verlaging doen.
    Lees jij je wel voldoende in ?
    Je vernoemt het aandeel regelmatig, maar ken je AMG wel ? Weet je wel dat de Lithium markt maar gekker en gekker wordt ? En momenteel gewoon dol draait.
    En dat het aandeel AMG een centrale positie inneemt, recht in het middelpunt van de energie transitie.
    Dit thema blijft de media nog wel beheersen , minimaal tot ,....laat ons zeggen min. 2030. Neen, vermoed zelf tot min. 2035.
    Er is een ernstig tekort aan lithium in de wereld door de felle overschakeling van alle autofabrikanten naar electrisch rijden.
    De berg lithium, - dat AMG liggen heeft, nabij hun Mibrha mijn in Brazilië, en dat voor hun oorspronkelijk een afvalproduct was, als bijproduct van hun tantalium winning aldaar - is alleen al veel meer waard dan de huidige marktkapitalisatie.
    Neen, AMG gaat volgend jaar geen verlies maken, geen vrees ervoor hebben.
    LR
  4. forum rang 4 lanciared 17 september 2022 09:54
    En, nog iets, gehoord gisteren toen je dus in je podcast AMG aanhaalde, en in één rijtje plaatste, tesamen met Arcelor en Aperam.
    Ook verkeerd. Wat Arcelor betreft , absoluut geen tekort aan ijzererts in de wereld. Er is echt genoeg van. Verder wordt Chinees staal hier gedumpt, aan afbraakprijzen. (Instanties proberen er wel iets aan te doen)
    Aperam, .... ja is een gans ander verhaal. Productie van aluminium vreet enorm veel energie. Merendeel gas.
    Een prima bedrijf, zit er ook in, maar heeft even de tijd niet mee. Energie verbruik is fenominaal, dusdanig dat de aluminium fabrieken van Aperam hier bij ons ( Vlaanderen) al stil gelegd zijn. Niet rendabel meer, en dan kan je er beter tijdelijk mee stoppen.

    En dan tesamen vernoemen, tesamen met het bedrijf AMG ; Foei, Li winning, Li extractie, en productie tot de grondstof klaar om in de batterijen te stoppen ; is echt wel een ander verhaal. Dus liefst niet in hetzelfde rijtje plaatsen, met Aperam en arcelor.
    Daar spreid je alleen maar veel dommigheid ten toon. Laat je zien dat je er niets van kent. En je je niet ingelezen hebt.
    ( Nu niet erg hoor, maar je moet er dan ook geen domme dingen over vertellen)
    LR
  5. forum rang 4 lanciared 17 september 2022 12:46
    @ Nog even iets, tav ArendJan, ik was te streng, anderzijds moet ik natuurlijk ook neerschrijven dat ik reeds ontelbare heel leerrijke artikels van je gelezen heb. Waarvoor oprechte dank.
    Telkenmale steeds heel informatief, leerrijk, prima leesvoer. Waarvoor dank.
    Uiteraard ben je niet dom. Integendeel zelfs, Duizenden heel interessante berichten van Uw hand. , je hebt natuurlijk een klare kijk op de markt. En wil dit delen met ons. Met dank.

    (Maar, .... geen uitschuifsel maken met AMG.
    Ivm AMG , ... je wat beter inlezen in de toekomst. )
    (De rest zie je heel juist, en verstandig)
    LR
  6. forum rang 7 Dividend Collector 17 september 2022 19:08
    Llanciared, je punt is gemaakt denk ik. Je verhaal over AMG klopt wellicht, maar de markt beschouwt het bedrijf nog wel steeds als cyclisch grondstoffenaandeel. Die -12% ytd is niet voor niets, maar valt me nog mee en is beter dan de AEX. Zo gesteld kun je zeggen dat het aandeel nog goed blijft liggen met een outperformance tov de brede markt. En wanneer er herstel komt en mensen willen weer aandelen hebben zul je zien dat de koerspotentie van AMG er alsnog uitkomt.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links