Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 558 559 560 561 562 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 GakGak 14 september 2022 12:09
    JP Samosa schreef op 13 september 2022 09:03:
    Ja, ik vond Yesilgöz al goed en nu na die lezing nog meer.
    Zullen we een fanclub oprichten?

    We hebben de opvolger van Rutte nu gevonden: Yesilgöz staat op pole position
    @roofridder
    Ze moet nog wel even haar naam veranderen in Jansen of Pietersen.

    quote

    Yesilgöz Geselkus zou een toepasselijker naam zijn als je elk jaar het voorbeeld van Opstelten navolgt door de
    bekeuringen maximaal te verhogen met als argument: je hoeft toch niet op het laatste moment nog even gas te geven
    en door rood te rijden of een paar borden te missen en niet die 80 of 100km aan te houden etc.

    Dan wordt je fors financieel aangepakt en dat komt extra hard aan als je toch al niet de ´normale´ gasrekening kunt betalen
    en typisch gevalletje van eigen schuld en dikke armzalige bult.
    Komt daar ook een loket voor bij de gemeente onder het kopje schuldsanering of valt die eigen schuld niet te saneren ?

    En een geselkus van mevrouwtje justitia ook namens de VVD en een waakzame woke actie door garant te staan(?) voor de
    verkeersveiligheid van elke burger hier door de boetes maar flink te blijven verhogen ,dat is de weg van de minste inspanning
    om maximaal geld uit de burger te kloppen.

    Iedereen zoveel mogelijk van het gas af en uit de auto en niet meer roken enz. en door gebrek aan inkomsten uit
    accijnzen en boetes worden dan onmiddellijk andere middelen van stal gehaald om te compenseren want de overheid
    moet wel de middelen hebben en houden om leuke dingen te doen voor dezelfde uitgeklede burger of we daar nou op
    zitten te wachten of dat we vaak vinden dat het barst van de willekeur en de woke dat zal die overheid aan
    de democratisch gekozen r... roesten.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 september 2022 12:15
    Jumbo-topman Frits van Eerd heeft de nacht als verdachte doorgebracht in de cel. Dit melden meerdere bronnen rond het strafrechtelijk onderzoek aan het FD. Een woordvoerder van het OM bevestigt dat alle negen verdachten die dinsdag werden aangehouden in het grootschalig witwas-onderzoek nog vastzitten.

    De Jumbo-topman werd dinsdag aangehouden tijdens een doorzoeking bij hem thuis in het Brabantse Heeswijk-Dinther. Daarop heeft de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (Fiod) hem verhoord, naar nu blijkt als verdachte. Behalve Van Eerd werden tegelijkertijd diverse personen uit de motorcrosswereld ingerekend.

    Een woordvoerder van Jumbo wilde woensdagochtend niet reageren. Het bedrijf benadrukte dinsdag dat het bedrijf geen onderwerp van onderzoek is, maar dat het om een privézaak van Frits van Eerd gaat.
    Witwassen en btw-fraude

    Het onderzoek van de Fiod draait om het witwassen van grote hoeveelheden geld en goederen en btw-fraude in de autohandel. De verdachten zouden via onroerendgoedtransacties, autohandel, 'onverklaarbare' contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross geld en goederen hebben witgewassen.

    De hoofdverdachte in de zaak is volgens ingewijden de 58-jarige autohandelaar Theo E. uit het Drentse dorp Gasteren. Hij gaf in het verleden leiding aan een motorcrossteam waarvan Jumbo sponsor was, en bracht coureurs die een geldschieter zochten in contact met Frits van Eerd. De topman van Jumbo is groot liefhebber van auto- en motorsport.

    E. was eigenaar van de in 2006 omgevallen autohandel- en leasebedrijf Total Trust. Voor dat bedrijf deed Fred Ros, kroongetuige in het liquidatieproces rond Willem Holleeder, incassowerkzaamheden. Ook zou Ros bij Total Trust auto's hebben geregeld voor Amsterdamse criminelen. Onder meer huurmoordenaar Jesse R. zou een klant van het bedrijf zijn geweest.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1451560/jumbo-top...
  3. forum rang 7 ffff 14 september 2022 12:20
    quote:

    het zwaard schreef op 14 september 2022 12:06:

    ffff: Ik word steeds voorzichtiger met mijn mening uiten. De censuur slaat hier door. in die zin dat je niet meer zegt wat je zou willen zeggen.

    Peter

    Moest ik mij zo onzeker voelen om mijn mening te kunnen ventileren , bleef ik gewoonweg van dit forum.

    Het zwaard
    Zou jij wel willen, hè Zwaard ! Dat is nu typisch jullie tacktiek: Uiteindelijk al die mensen met een andere mening het zwijgen opleggen. En verdomd Zwaard, dan ook nog denken dat iedereen het met jullie, met jou eens is, want je leest geen andere mening meer.
    Jij bent een heel dom mens, Zwaard !

    Peter
  4. forum rang 7 A3aan 14 september 2022 12:20
    Het is rustig hier met de schorsingen. Vrijheid, blijheid, broederschap. Prachtig maar men moet wel weten wat en wel of niet kan zeggen. Dus niet zo raar die schorsingen. Zelf ook diverse malen geschorst omdat ik mij uit de tent had laten lokken en gezouten een weerwoord gaf. Dat deed ik dan niet zo slim als sommigen, die kans zien om op zogenaamd nette wijze het bloed onder je nagels vandaan te halen. En verder is het zo, dat sommigen nooit geschorst worden ondanks boute uitspraken. En dat is wel opvallend.
  5. forum rang 4 Willempie3 14 september 2022 12:28
    quote:

    ffff schreef op 14 september 2022 11:44:

    Rene schrijft hierboven:

    Ik zie het hier ook op IEX, hirshi heeft een ban, Ronald heeft een ban, rationeel heeft een ban, en gisteren was John aan de beurt.

    Ik schrik hier werkelijk van. Chiddix mis ik al vanwege zijn relativerende opmerkingen. SERIEUS: Echt waar: Na het overlijden van Haas, was ik bezorgd om hishi, omdat ik van hirshi ook nooit meer iets lees. Ik heb serieus even gevreesd dat hirshi ook was gaan hemelen, maar hoor nu van Rene, dat hirshi waarachtig ook al geschorst is.

    Ik word steeds voorzichtiger met mijn mening uiten. De censuur slaat hier door. in die zin dat je niet meer zegt wat je zou willen zeggen.

    Peter
    Censuur is een kenmerk van totalitaire regimes. Welkom in de EUSSR van D666.
  6. forum rang 4 Willempie3 14 september 2022 12:38
    Pieter Omtzicht heeft ook weer iets ontdekt wat nogal vervelend is voor het kabinet: Nederland produceert zelf 20 miljard m3 aardgas per jaar uit eigen velden. Maar dit is voor 90 procent verkocht met langlopende contracten aan onze EU vrienden voor 20 cent. De 40 miljard m3 per jaar die Nederland zelf nodig heeft moeten aangekocht worden op de termijnmarkt voor 2 Euro. Daarom is de gasprijs hier dus hoger dan in Duitsland, Italie en Belgie.

    Daarom wilde Rutte die functie elders. Die Omtzicht is maar lastig.
  7. forum rang 6 izdp 14 september 2022 12:40
    quote:

    voda schreef op 14 september 2022 11:36:

    Hier nog wat bespaartips Rene?

    Wilma (61) heeft haar gaskraan laten afsluiten: ‘Ik kan geen 700 euro per maand aan gas betalen’

    Niet meer douchen, maar jezelf wassen vanuit een emmer. Geen aardappels op het fornuis, maar uit de magnetron. En de woonkamer verwarmen met waxinelichtjes. Wilma Maree (61) heeft in haar huis het gas laten afsluiten. ,,Ik kan geen 700 euro per maand aan gas betalen.”

    Indra Jager 11-09-22, 08:00 Laatste update: 11-09-22, 13:39
    135 REACTIES

    Het is nogal rigoreus, en ze had ook écht gehoopt dat het niet zou hoeven, maar de gaskraan is vorige week vrijdag helemaal dichtgedraaid in huize Maree. Ze kwam op het idee via een buurtgenote, die het financieel ook zwaar heeft. Zij ging al naar de voedselbank en kreeg toen te horen dat ze een gasrekening van 700 euro had. ,,Ze vertelde me dat ze het gas maar had laten afsluiten en ik dacht: dat lijkt mij ook een heel goed idee.”

    Lees ook
    Utrecht betaalt 11 miljoen euro extra voor nieuw gascontract vooralsnog gewoon zelf
    Duurzame elektriciteit? Leuk, denkt Jerry, maar koppel dan de elektriciteitsprijs los van gas

    Schulden
    En dus belde ze Stedin, die de volgende ochtend al op de stoep stond. 81,30 euro rijker verdween de man na vijf minuten weer, Maree achterlatend in een situatie die we in Nederland toch niet zo heel vaak meemaken. ,,Ik moest wel, anders kom ik in de schulden. Ik kan geen 700 euro betalen voor gas.”

    De Driebergse heeft een kledingwinkel, die sinds corona eigenlijk niet meer loopt. Daarom heeft ze nu opheffingsuitverkoop en solliciteert ze naar een andere baan. Na de sluiting van haar filiaal gaat ze in elk geval even de honden uitlaten van mensen om haar heen. ,,Als ik in de schulden kom, kom ik daar nooit meer uit. Daarom bescherm ik mezelf op deze manier.”

    ‘s Avonds heb ik niet altijd een warme hap, maar eet ik bijvoor­beeld een broodje pindakaas

    Wilma Maree
    Douchen doet Maree niet meer. Ze zet nu een waterkoker aan, dat hete water doet ze in een emmer met een scheutje koud en wat zeep erbij en dan was ze zich met een washandje. ,,Zoals mijn moeder het vroeger ook deed. En weet je wat? Ik ruik hartstikke lekker.”

    Washandje
    Ze twijfelt wel om een zwemabonnement te nemen. ,,Dat kost ook wel weer wat, dus daar moet ik over nadenken, maar dan kan ik daar douchen. Vooralsnog vind ik de emmer wel oké, ik voel me eigenlijk schoner dan in de douche. Met een washandje was je veel bewuster.”

    Op haar uitgaven voor boodschappen lette ze al, sinds de inflatie hoog is. ,,Ik leef minimaal. ’s Avonds heb ik niet altijd een warme hap, maar eet ik bijvoorbeeld een broodje pindakaas. Eens in de twee weken eet ik eens vlees, dat maak ik in de aifryer. Aardappeltjes en groenten maak ik in de magnetron. Ooit heb ik een sapcentrifuge gekocht en daar maak ik sapjes in. Zo krijg ik toch alle voedingsstoffen binnen, denk ik.”

    Koken op gas verbruikt sowieso weinig

    Tineke van den Tillaart, Budgetcoach
    Samen met haar buurtgenote zijn ze continu op zoek naar slimme manieren om zonder gas (en warmtepomp) te leven. Bij de woningbouw hebben ze zonnepanelen aangevraagd, maar die krijgen ze niet. Dus hebben ze bedacht om hun huizen te verwarmen door middel van terracottapotten en waxinelichtjes. ,,Als ik drie van die constructies in de woonkamer zet, heb ik het van de winter warm genoeg. ”

    Fleecevest, sloffen en dekentjes
    Ze hoopt natuurlijk dat het niet nodig is. ,,Maar ik heb er een hard hoofd in.”

    Netbeheerder Stedin zag begin dit jaar een verhoging van verzoeken tot het afsluiten van gas. Dat kan volgens de woordvoerder overigens voor maximaal een jaar, anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Er blijft namelijk wel gasdruk op de leiding staan. Afsluiten en aansluiten kost 81,30 euro bij dit bedrijf.

    Tocht­strips, gordijnen dicht in de avond, een gordijn voor de voordeur, een slang tegen de kieren. Dat maakt het al een stuk behaaglij­ker

    Tineke van den Tillaart
    Volgens budgetcoach Tineke van den Tillaart zijn er meer mogelijkheden om de prijs van de gasrekening te drukken. ,,Koken op gas verbruikt sowieso weinig, het gaat met name om warm water en het verwarmen van het huis. In de winter is het een kwestie van de thermostaat onder de twintig graden en een fleecevest, sloffen en dekentjes aanschaffen.”

    Douchen
    Op douchen kan ‘gigantisch‘ bespaard worden. ,,Hooguit drie minuten in plaats van tien minuten scheelt al enorm. Het gebruiken van de waterkoker in plaats van heet water laten stromen uit de kraan ook.”

    Verder is het goed om te kijken of er een mogelijkheid is tot zonnepanelen en kan het schelen als je je huis beter isoleert. ,,Tochtstrips, gordijnen dicht in de avond, een gordijn voor de voordeur, een slang tegen de kieren. Dat maakt het al een stuk behaaglijker.”

    www.ad.nl/utrecht/wilma-61-heeft-haar...
    Zeker blond?
    Waxinelichtjes en kaarsen zijn hele dure verlichtings- en warmtebronnen.
    Gaskraan afsluiten is toch gratis tegenwoordig?
  8. [verwijderd] 14 september 2022 12:40
    Toch hebben we al enkele preludes van de komende theatervoorstellingen achter de rug. Omtzigt boos vanwege uitlekken stukken Prinsjesdag. Pffff. Gisteren de halve TK boos op Carola: ze doet niks, terwijl er potjandorie ergens een jochie op school is flauw gevallen omdat hij niet genoeg had kunnen eten. Alarmfase donkerrood van de kant van Wilders. Gekukeleku van de kant van Kuiken. Klaver met stoom uit z'n oren. Pffff.

    Volgende week maandag én dinsdag hobbelende paardjes en opvallende hoedjes. Persoon met baard mompelt zwaarmoedig over ernstige energie- en klimaatcrises en kwaadaardige Russen in Oekraïne. Kaag meldt met net niet verborgen tegenzin dat ze nog iets heeft geregeld door de armeluisgroep voor dit jaar nog. Het theaterseizoen zal daarmee dan ook officieel zijn geopend.
  9. forum rang 7 Succes 14 september 2022 12:42
    quote:

    ffff schreef op 14 september 2022 12:20:

    [...]

    Zou jij wel willen, hè Zwaard ! Dat is nu typisch jullie tacktiek: Uiteindelijk al die mensen met een andere mening het zwijgen opleggen. En verdomd Zwaard, dan ook nog denken dat iedereen het met jullie, met jou eens is, want je leest geen andere mening meer.
    Jij bent een heel dom mens, Zwaard !

    Peter
    Wie bedoel je?

    Je bedoelt, (het eens zijn met) mensen die de gehele dag anderen/politici beledigen, op grote schaal fake news verspreiden, de oorlog/leed in Oekraïne bagatelliseren of bijvoorbeeld de holocaust ontkennen, etc.

    Natuurlijk, dat zijn andere meningen.
    Maar wel meningen waar IK (en ik hoop niemand) op zit te wachten!

    Gelukkig is er hier enige vorm van moderatie (die naar mijn bescheiden mening nog wel wat stringenter mag zijn).

    Ps, is de mening van Zwaard geen 'andere mening' ... -gevalletje met twee maten meten?-


  10. forum rang 9 objectief 14 september 2022 12:49
    quote:

    Willempie3 schreef op 14 september 2022 12:38:

    Pieter Omtzicht heeft ook weer iets ontdekt wat nogal vervelend is voor het kabinet: Nederland produceert zelf 20 miljard m3 aardgas per jaar uit eigen velden. Maar dit is voor 90 procent verkocht met langlopende contracten aan onze EU vrienden voor 20 cent. De 40 miljard m3 per jaar die Nederland zelf nodig heeft moeten aangekocht worden op de termijnmarkt voor 2 Euro. Daarom is de gasprijs hier dus hoger dan in Duitsland, Italie en Belgie.

    Die Omtzicht is maar lastig.
    Omtzigt of Baudet of Wilders: er is toch niemand in Nederland die hen serieus neemt.

    Je voorbeeld is een koe in de kont kijken: die gas deal was een heel goeie beslissing om vaste inkomsten te ontvangen; als Poetin die oorlog niet was begonnen dan was er niks aan de hand geweest.
  11. forum rang 7 JP Samosa 14 september 2022 13:00
    quote:

    GakGak schreef op 14 september 2022 12:09:

    JP Samosa schreef op 13 september 2022 09:03:
    Ja, ik vond Yesilgöz al goed en nu na die lezing nog meer.
    Zullen we een fanclub oprichten?

    We hebben de opvolger van Rutte nu gevonden: Yesilgöz staat op pole position
    @roofridder
    Ze moet nog wel even haar naam veranderen in Jansen of Pietersen.

    quote

    Yesilgöz Geselkus zou een toepasselijker naam zijn als je elk jaar het voorbeeld van Opstelten navolgt door de
    bekeuringen maximaal te verhogen met als argument: je hoeft toch niet op het laatste moment nog even gas te geven
    en door rood te rijden of een paar borden te missen en niet die 80 of 100km aan te houden etc.

    Dan wordt je fors financieel aangepakt en dat komt extra hard aan als je toch al niet de ´normale´ gasrekening kunt betalen
    en typisch gevalletje van eigen schuld en dikke armzalige bult.
    Komt daar ook een loket voor bij de gemeente onder het kopje schuldsanering of valt die eigen schuld niet te saneren ?

    En een geselkus van mevrouwtje justitia ook namens de VVD en een waakzame woke actie door garant te staan(?) voor de
    verkeersveiligheid van elke burger hier door de boetes maar flink te blijven verhogen ,dat is de weg van de minste inspanning
    om maximaal geld uit de burger te kloppen.

    Iedereen zoveel mogelijk van het gas af en uit de auto en niet meer roken enz. en door gebrek aan inkomsten uit
    accijnzen en boetes worden dan onmiddellijk andere middelen van stal gehaald om te compenseren want de overheid
    moet wel de middelen hebben en houden om leuke dingen te doen voor dezelfde uitgeklede burger of we daar nou op
    zitten te wachten of dat we vaak vinden dat het barst van de willekeur en de woke dat zal die overheid aan
    de democratisch gekozen r... roesten.
    Niet door rood rijden,je aan de snelheid houden: kost niks en is veiliger,ook voor anderen.
    Niet roken: kost niks en is beter voor je gezondheid.
    Wat zeur je nou?
  12. forum rang 4 Willempie3 14 september 2022 13:13
    quote:

    objectief schreef op 14 september 2022 12:49:

    [...]

    Omtzigt of Baudet of Wilders: er is toch niemand in Nederland die hen serieus neemt.

    Je voorbeeld is een koe in de kont kijken: die gas deal was een heel goeie beslissing om vaste inkomsten te ontvangen; als Poetin die oorlog niet was begonnen dan was er niks aan de hand geweest.
    Misschien worden Omtzicht, Baudet en Wilders weer wat serieuzer genomen bij de komende verkiezingen in maart 2023, als Nederland 6 maandjes in een koud huis gezeten heeft. Het zal moeilijk worden om het tij nog te keren voor het kabinet. Ze moeten maar hopen dat het regime van Poetin valt de komende maanden. Of het Gronings gasveld weer open draaien
  13. forum rang 9 objectief 14 september 2022 13:25
    quote:

    Willempie3 schreef op 14 september 2022 13:13:

    [...]

    Misschien worden Omtzicht, Baudet en Wilders weer wat serieuzer genomen bij de komende verkiezingen in maart 2023, als Nederland 6 maandjes in een koud huis gezeten heeft. Het zal moeilijk worden om het tij nog te keren voor het kabinet. Ze moeten maar hopen dat het regime van Poetin valt de komende maanden. Of het Gronings gasveld weer open draaien
    We leven in Nederland in een democratie en aan de Groningers is beloofd met het gas te stoppen. Dat is een gepasseerd station.
    Als je het koud hebt dan moet je de verwarming aanzetten en kun je het niet betalen dan krijg je geld uit de stroppenpot.
    Half Nederland hoopt op geld uit Den Haag; enkele jaren geleden kon men alles zelf en had men de Staat niet nodig.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 september 2022 13:47
    quote:

    Willempie3 schreef op 14 september 2022 13:13:

    [...]Misschien worden Omtzicht, Baudet en Wilders weer wat serieuzer genomen bij de komende verkiezingen in maart 2023, als Nederland 6 maandjes in een koud huis gezeten heeft. Het zal moeilijk worden om het tij nog te keren voor het kabinet. Ze moeten maar hopen dat het regime van Poetin valt de komende maanden. Of het Gronings gasveld weer open draaien
    Deze 3 figuren doen niet of nauwelijks mee met de provinciale verkiezing en de FvD (incl. nageboorten) zal door deze verkiezingen praktisch zeker verdwijnen uit de 1e Kamer.
  15. forum rang 8 het zwaard 14 september 2022 14:15
    ffff:
    14 september 2022 12:20
    auteur info
    quote:
    het zwaard schreef op 14 september 2022 12:06:

    ffff: Ik word steeds voorzichtiger met mijn mening uiten. De censuur slaat hier door. in die zin dat je niet meer zegt wat je zou willen zeggen.

    Peter

    Moest ik mij zo onzeker voelen om mijn mening te kunnen ventileren , bleef ik gewoonweg van dit forum.

    Het zwaard
    Zou jij wel willen, hè Zwaard ! Dat is nu typisch jullie tacktiek: Uiteindelijk al die mensen met een andere mening het zwijgen opleggen. En verdomd Zwaard, dan ook nog denken dat iedereen het met jullie, met jou eens is, want je leest geen andere mening meer.
    Jij bent een heel dom mens, Zwaard !

    Beste Peter, Ik zie echt niet in hoe ik of andere mensen, die niet jullie mening delen ,jullie het zwijgen kunnen opleggen.
    Dit kan enkel de moderator . Je kan dan best aan hem vragen waarom sommigen forumleden die jou menig delen geschorst werden. Hij zal hier ongetwijfeld wel een reden voor hebben.
    Is het je nog niet opgevallen dat "de geschorsten" steeds bestaan uit het zelfde groepje mensen die op zowat alles en nog wat een aanmerkingen hebben. Is het niet op de regering (democratisch verkozen) de corona aanpak , milieuproblematiek,
    de oorlog in Oekraïne , enz . Denk jij ook niet dat er mensen zijn die al die verzuurde berichten meer dan beu zijn ? Ik dacht van wel , maar ja ik ben misschien maar een zeer domme mens ., maar zeker geen zwartkijker .
    A happy man is too satisfied with the present too dwell , too much on the furure

    M.v. g van het domme zwaard
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 558 559 560 561 562 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 867,87 +0,29%
EUR/USD 1,0672 +0,01%
FTSE 100 7.862,68 +0,19%
Germany40^ 17.778,70 +0,05%
Gold spot 2.382,07 +0,89%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,27%
Alfen ...
+5,02%
Air Fr...
+4,37%
JUST E...
+4,35%
NX FIL...
+2,01%

Dalers

Pharming
-8,54%
PostNL
-6,30%
ASMI
-2,65%
Avantium
-2,52%
Accsys
-1,49%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links