Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Een blikseminslag op de beurs

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

  1. jan '23 Slotcall: Arbeidscontracten in techsector massaal door de shredder 24
  2. jan '23 Slotcall: ‘Cryptobeleggers zetten Accsys per ongeluk 7% hoger’ 18
  3. jan '23 Slotcall: Lagarde adviseert beleggers hun posities te herzien 29

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. thejaguar 13 september 2022 18:05
    waar het om gaat is dat de kerninflatie in de VS - belangrijker nog dan de totale inflatie - niet met 0,3% op maandbasis steeg, zoals verwacht, maar met 0,6%. de kerninflatie bedraagt nu 6,3%. dat betekent dat de inflatie allang niet meer alleen in de energieprijzen zit, maar zich verspreid over de hele linie. overigens was de totale inflatie met 8,3% ook torenhoog en hoger dan verwacht. beleggers en analisten hebben zich ten onrechte lekker zitten maken dat de inflatie wel snel zou dalen en komen nu van een koude kermis thuis!
  2. TW82 13 september 2022 19:35
    Zo gaat het toch eigenlijk al jaren lang, dat beleggers zich lekker zitten te maken dat bepaalde cijfers deze keer wel mee zullen vallen. Nu betreft het de inflatie, maar voorheen was het wel weer iets anders. Valt een cijfer dan tegen, dan daalt de beurs wellicht even om daarna op precies dezelfde hoop toch weer te stijgen, want dan zal het cijfer volgende keer wel meevallen. Datzelfde riedeltje herhaalt zich keer op keer en ooit klopt de hoopvolle verwachting dan inderdaad wel een keer. Hierdoor zal buy the dip ook wel redelijk hebben gewerkt, omdat de beurs altijd wel weer op nieuwe hoop of verwachtingen omhoog ging.

    Met de inflatie snapte ik die verwachtingen toch al niet, want volgens mij zijn veel producenten nog in het proces van het doorberekenen van hun eigen hogere kosten. Velen hebben dit uitgesteld of slechts deels doorberekend, dus had je kunnen verwachten dat dit nog wel met enige vertraging zou doorwerken op de inflatie op het moment.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links