Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,778 16 apr 2024 17:35
  • -0,016 (-0,42%) Dagrange 3,710 - 3,802
  • 918.061 Gem. (3M) 1,4M

BAM september 2022

1.145 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 58 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Een beller 12 september 2022 18:26
    AEX AMX of ascx word bepaald door de beurs zelf. Grofweg kan men zeggen dat de 25 grootste bedrijven qua beurs waarde in de Aex zitten. De nr 26 tot 50 in de AMX en de nr 51 tot 75 in de ASCX
    De beurs kijkt 2 x jaarlijks naar eventuele veranderingen in deze 3. Als ik het goed heb 1 maart en 1 september. Als Bam weer naar circa 4.00 per aandeel gaat kan het volgens mij weer terug naar de AMX
  2. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 12 september 2022 18:31
    quote:

    Brinkhorst schreef op 12 september 2022 18:17:

    Odessa, hoe komt het dat jouw postings vrijwel direct na plaatsen een duimpje krijgen? Ook bijna bij élke post!
    Heb jij 2 accounts hier???
    sommige mensen zijn zo ingenomen met zichzelf dat het kietelen door een tweede account dit moet onderstrepen.
  3. forum rang 4 Gvv2024 12 september 2022 18:37
    quote:

    HenkdeV schreef op 12 september 2022 18:30:

    [...]

    P.J. is zijn sponsor.
    Heb ik niet nodig om 2 profielen aan te maken. Als ze de eurobench website goed hebben ontworpen moet dat zelfs niet eens kunnen en registreren ze je MAC adres van je computer en dat adres kun je niet wijzigen (zit in de chip gebakken of je moet een nieuwe pc kopen).

    Waarschijnlijk zijn er gewoon mensen die mijn bijdragen wel waarderen en een duimpje geven.
  4. forum rang 6 Zwijnash 12 september 2022 18:43
    quote:

    Zwijnash schreef op 12 september 2022 18:21:

    [...]

    Bedankt voor reactie, ik dacht dat het is veranderd en wordt gemiddeld koers x gemiddeld dagelijkse volume ?

    Er is wel een website dat geeft de weging van alle fonds een dat is makkelijk in te zien - maar ik weet niet meer de website en kan niet terug vinden - ga vanavond verder zoeken…
    Ik heb het mis freefloat x koers
  5. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 12 september 2022 18:46
    quote:

    Zwijnash schreef op 12 september 2022 18:43:

    [...]

    Ik heb het mis freefloat x koers
    marketcap/freefloat x koers
    maakt verder niet uit want met die ca 800 miljoen ben je een van de kleintjes en moet je flink je best doen om bv. dat maffe Inpost te passeren
  6. forum rang 8 HenkdeV 12 september 2022 18:53
    quote:

    Odessadream schreef op 12 september 2022 18:37:

    [...]

    Heb ik niet nodig om 2 profielen aan te maken. Als ze de eurobench website goed hebben ontworpen moet dat zelfs niet eens kunnen en registreren ze je MAC adres van je computer en dat adres kun je niet wijzigen (zit in de chip gebakken of je moet een nieuwe pc kopen).

    Waarschijnlijk zijn er gewoon mensen die mijn bijdragen wel waarderen en een duimpje geven.
    Kom je nog even terug op die Amerikaanse renteverhoging van morgen.
    Ben zeer benieuwd.

    Odessadream
    12 september 2022 17:09

    Zie dat beursbreed de beleggers toch nog even snel winst nemen tegen sluiten, mooi mijn strategie blijft blijkbaar hangen. Morgen rentebesluit US, kan een grote volatiliteit geven.
  7. Brinkhorst 12 september 2022 19:29
    quote:

    Odessadream schreef op 12 september 2022 18:37:

    [...]

    Heb ik niet nodig om 2 profielen aan te maken. Als ze de eurobench website goed hebben ontworpen moet dat zelfs niet eens kunnen en registreren ze je MAC adres van je computer en dat adres kun je niet wijzigen (zit in de chip gebakken of je moet een nieuwe pc kopen).

    Waarschijnlijk zijn er gewoon mensen die mijn bijdragen wel waarderen en een duimpje geven.
    Ook hier heb je geen verstand van. Een MAC adres word meegestuurd maar komt niet verder dan het 1e apparaat dat routeert.
    Bovendien kan je een Mac adres aanpassen.
  8. Incognito 12 september 2022 23:05
    quote:

    Odessadream schreef op 12 september 2022 13:50:

    [...]

    Alleen saneren geeft tijdelijk wat verlichting en dat is wat we nu zien bij BAM. Winstgevend maken is veel moeilijker en dat heb ik Joosten nog niet zien doen de laatste 1,5 jaar. Gezegde is "eerste gewin is kattengespin". Dus laat hem maar bewijzen dat hij wat meer kan. Wittebroods weken zijn allang voorbij dus eind van het jaar wil ik resultaten zien in de winst anders NEXT.
    q

    Saneren en structureel onderpresterende onderdelen verkopen zodat deze in de toekomst niet meer op de resultaten wegen leidt tot een structurele, duurzame verbetering van de toekomstige resultaten. Dit zal duidelijk worden in het onderste lijntje vd resultatentabel, zijnde de nettowinst. Via de nettowinst wordt de balans of het eigen vermogen versterkt en kan er dividend uitgekeerd worden.
    De verkoop van het stuk België heeft wel aardig wat geld gekost maar die minwaarden zijn definitief verwerkt in de cijfers
    Van 2021 en bijgevolg vanaf 2022 niet meer of minder wegen op de toekomstige cijfers
    Helaas heeft men voor de slechtste onderdelen geen koper gevonden en is er dus nog werk ad winkel voor het management.
    Manage for value, focus op een kleiner Belgisch restant, verder saneren en stroomlijnen om later alsnog te verkopen., dat is m.i. Het Resterend Belgisch traject. En natuurlijk moet BAM nu zeggen dat ze tevreden zijn met wat er nog overblijft ...

    Onderstaand een artikel dat vorige week gepubliceerd werd in een Belgische krant.

    Vrgr

    Na enkele rampzalige jaren zet de Nederlandse groep Koninklijke BAM haar transformatie in België verder. Het bouwbedrijf boekte vorig jaar in België een omzet van 626 miljoen euro, 13 procent meer dan een jaar eerder. Operationeel was BAM in België winstgevend. Volgens het jaarverslag steeg de gecorrigeerde brutobedrijfswinst (ebitda) van de Belgische activiteiten, die in 2020 nipt uit het rood bleven, naar 23,9 miljoen euro.

    Netto kleurden de cijfers opnieuw dieprood. Volgens de jaarrekening die de vennootschap BAM Belgium onlangs publiceerde, boekte het bedrijf in 2021 een nettoverlies van 30,6 miljoen euro. Dat is bijna een verdubbeling tegenover 2020. Sinds 2019 stapelde BAM in België al 80 miljoen euro nettoverlies op.

    De verliescijfers vorig jaar zijn te wijten aan de 33 miljoen euro aan waardeverminderingen die BAM op zijn Belgische afdelingen moest boeken. Bij BAM Contractors, specialist in grote civiele bouwprojecten, boekte het bedrijf een minderwaarde van 17,8 miljoen euro. Twee jaar eerder boekte de groep al een waardevermindering van 32,2 miljoen euro bij dezelfde dochter. BAM Contractors scheurde zijn broek de voorbije jaren aan de werf voor de nieuwe tramlijn Brabo 2 in Antwerpen.

    Bij de aannemer Interbuild (appartementen en utiliteitsbouw) kwam een minderwaarde van 6,8 miljoen euro, nadat BAM daar in 2020 al een waardevermindering van 20 miljoen euro had geboekt. Na een kapitaalverhoging van 20 miljoen euro in 2020 stak BAM Interbuild vorig jaar opnieuw 15 miljoen euro toe. Ook Interbuild kende het voorbije decennium heel wat probleemwerven.

    BAM kondigde vorig jaar aan zijn kwakkelende Belgische activiteiten in de etalage te zetten. Daarop nam de Waalse groep Thomas & Piron de Waals-Luxemburgse infrastructuurtak BAM Galère over. BAM Galère, dat een omzet van 214 miljoen euro boekte, verdubbelde vorig jaar zijn ebitda tot 9 miljoen euro. Het West-Vlaamse bedrijf Stadsbader kocht het iets kleinere BAM Contractors, dat vorig jaar een omzet van 193 miljoen euro en een ebitda van 7 miljoen euro draaide. Volgens het jaarverslag werd zowel BAM Galère als BAM Contractors bij de verkoop op 32 miljoen euro gewaardeerd. Aan beide deals verloor BAM cash 42 miljoen euro.

    Uiteindelijk blijft BAM toch actief in België. In mei kondigde de Nederlandse groep aan de geplande verkoop van zijn Belgische aannemer Interbuild, de ontwikkelaar Kairos en het techniekbedrijf BAM FM stop te zetten. Vooral voor Interbuild was de interesse naar verluidt klein.

    Na de transformatie houdt BAM in België vermoedelijk maar een derde van zijn vroegere omzet over. Hoewel de hele bouwsector lijdt onder de economische onzekerheid en de stijgende materiaalprijzen verwacht BAM vanaf dit jaar positieve resultaten in België. 'Koninklijke BAM Groep heeft vertrouwen in de sterkte van haar drie Belgische bedrijven', zegt woordvoerder Arno Pronk. 'Ze hebben in het verleden hun expertise getoond en we kijken samen hoopvol naar de toekomst.'
  9. opbouwend 13 september 2022 07:06
    Odessadream publiceert alleen maar naargeestig.
    Hij heeft de pest in omdat hij zijn aandelen nu 2x veels te laag heeft verkocht. Dat kan hij niet uitstaan.
    En blijft hij maar hopen op een ineenstorting van
    Bam. Het zwart maken van Joosten. En allerlei negativisme uitkramen. Bam zall gerust nog weleens wat tegenslag en ondervinden..Maar het blijft een parel ,een geweldige bouwer.
1.145 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 58 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links